Quantcast
Channel: ששת מדווח מהשטח
Viewing all 4586 articles
Browse latest View live

קולנוע וקולינריה בפסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה 2019

$
0
0

 

הקרנת בכורה לסרטים חדשים ועטורי שבחים בנושאי עולמות האוכל שילוו בדיונים בהשתתפות שפים ומומחים מגוונים בתחום ובטעימות חופשיות של מנות תוצרת בתי אוכל ושתייה נבחרים באזור חיפה והצפון

בהנחיית הילה אלפרט שתשוחח עם זוכת 'מאסטר שף' נוף עתאמנה אסמאעיל, השף פרנק אזולאי, אלי בן זקן מיקב קסטל ונוספים

אירועי הרצועה הקולינרית בפסטיבל ייערכו בין 18-20.10.2019, ימי שישי ושבת (חוה"מ סוכות) ויום ראשון (ערב שמחת תורה)

סינמטק חיפה, שד' הנשיא 142. 85 ש"ח למשתתף

 

ובמקביל יפעל במהלך כל ימי הפסטיבל ולאורך סוכות "ציר האוכל" – שיתוף פעולה הכולל שורת הטבות והנחות לבאי הפסטיבל במגוון מוסדות קולינריים ברחבי העיר

יום שבת 12.10.19 – יום ב' 21.10.19

 

פסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה 2019 מציג את רצועת הקולנוע הקולינרי, שתערך בין יום ו' 18.10 (חוה"מ סוכות) ליום א' 21.10 (ערב שמחת תורה). נושא הרצועה יעסוק השנה באוכל כאמצעי לקירוב לבבות, כשבמסגרת זו יוצגו בהקרנות בכורה סרטים חדשים ועטורי שבחים בנושא, שילוו באירועי טעימות תוצרת בתי אוכל נבחרים בחיפה והצפון ושיחות בהשתתפות שפים ומומחים שונים בתחום ובהנחיית אשת התקשורת והקולינריה הילה אלפרט. הקרנות כל הסרטים ייערכו בסינמטק חיפה (שד' הנשיא 142) והאירועים בסיומם יתקיימו בגן הפסטיבל הסמוך. מחיר למשתתף עבור סרט, שיח וטעימות: 85 ש"ח.

בסיום הסרט האמריקאי-ישראלי "שֶׁבֶת אחים" (שבת 19.10, שעה 11:30), ייערך שיח בנושא "מטבח מקומי – מטבח אחד לשני עמים" עם משתתפת הסרט וזוכת 'מאסטר שף' ד"ר נוף עתאמנה אסמאעיל ולצדה במאית הסרט בת אליז הוק, כשמאפיית ג'רסי יגישו פטאייר תרד. בסיום הקרנת הסרט "בבקבוק" הצרפתי (יום ו' 18.10, שעה 14:30), ייערך שיח בנושא יין עם היינן אלי בן זקן מיקב קסטל, ויוגשו יינות של יקב וורטמן המוערך, לצד גבינות הבוטיק עטורות הפרסים הבינלאומיים של מחלבת הנוקד (גילון). בסיום הקרנת הסרט הדרום קוריאני "השף הנודד" (שבת 19.10, שעה 15:30), ייערך שיח בנושא "ליקוט קיימות" עם אורי מאיר צ'יזק, ד"ר להיסטוריה של רפואה ותזונה ומומחה לליקוט צמחי-בר למאכל, לצד טעימות של מסעדת טאיפיי האסייתית בהובלת השף יום וואנג, שיגישו מנות קוריאניות מסורתיות כדוגמת קימצ'י, ביבימבאפ ועוד. בסיום הסרט "טעם השמיים" (יום א' 20.10, ערב שמחת תורה, שעה 12:00), ייערך עם השף פרנק אזולאי השיח "מבשלים סיכוי" בנושא נערים בסיכון שמשולבים בענף המסעדנות, ולצדו יוגשו מנות בהפתעה תוצרת המיזם הקולינרי המקורי בהובלת השף קובי קורלה 'רובין פוד', שעוסק בהצלת מזון.

 

במקביל להקרנות ולאירועים שייערכו בימיו האחרונים של הפסטיבל, יפעל "ציר האוכל" החיפאי לכל אורכו במהלך סוכות (יום שבת 12.10.19 – יום ב' 21.10.19, חג שמחת תורה) – שיתוף פעולה הכולל שורת הטבות והנחות משתנה לבאי הפסטיבל במיטב מוסדות האוכל והשתייה ברחבי הכרמל, הדר, עיר תחתית ונווה שאנן. בין היתר משתתפים הבר-מסעדה סליק, מסעדת תלפיות ופיצרייה תלפיות, וספר קוקטייל בר, קפה פלמר, צ'רלי בר, קניבר בכרמל ובעיר תחתית, בית הקפה 2 סוכר שפועל בכרמל ובצמוד אליו בר המכולת, כמו גם הבר התאום המכולת סייד בי מנוה שאנן, חומוס ברדיצ'ב על סניפיו השונים ברחבי העיר וסניף ג'ירף בשדרות הנשיא.

הרצועה הקולינרית בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-35, חיפה 2019

ציר האוכל בפסטיבל

התכנית המלאה באתר הפסטיבל – www.haifaff.co.il

 

 

על הסרטים והאירועים במסגרת רצועת הקולנוע הקולינרי בפסטיבל הסרטים הבינלאומי חיפה 2019:

רצועת הקולנוע הקולינרי בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-35 חיפה 2019, עוסקת השנה באוכל כאמצעי לקירוב לבבות. בעולם המפולג על ידי גבולות, דתות ופערים חברתיים ותרבותיים, האוכל היווה תמיד אלטרנטיבה, גשר וחיבור בין אלפי הגוונים השונים המרכיבים את המין האנושי. היווצרות הכפר הגלובלי וגלי ההגירה של העשורים האחרונים הביאו את הטעמים, הריחות והתרבויות מכל קצוות העולם למרכזי הערים ומוססו את הגבולות החיצוניים והפנימיים. האוכל מפגיש אותנו באופן בלתי אמצעי עם הגוף והנפש, עם האחר והשונה, מעלה זיכרונות מבית סבתא וגעגועים מארצות רחוקות, שבעבר קראו להן 'בית'. המזון, שהוא צורך קיומי, מצליח להיות גם מזון לנשמה. לכן, הרצועה הקולינרית עוסקת בנושאי קיימות, לחיבור לטבע ולאוכל הנסמך על תוצרת מקומית לפי עונות השנה, בליקוט כדרך להשגת חומרי גלם תוך שמירה מרבית על הסביבה הטבעית, באמנות ובפוליטיקה. כל בקבוק יין טומן בחובו גם מן הארומה של האדמה, מן הניחוח של השמש והמים מהם ניזונו הגפנים. בכל צלחת טמונים השורשים וההיסטוריה של חומרי הגלם.

 

בבקבוק (In the Bottle)

הקרנת בכורה ישראלית: יום ו' 18.10, שעה 14:30, חוה"מ סוכות

צרפת 2019, צרפתית, תרגום לעברית ואנגלית, 70 דקות

בימוי: פאביו וינסון. משתתפים: תיירי בארה, חוזה גרסיה, ז'ואל דופוש

תיירי בארה אוהב שלושה דברים: אמנות, יין ואת דון קישוט. לילה אחד הוא כותב רומן קצר על מסע בעקבות יקבים בין צרפת לספרד. כמה חברים קונים את הספר אך הוא שוקע באלמוניות עד שמפיק סרטים מחליט לעבד אותו למסך. לפתע מוצא עצמו תיירי שותה כוס יין עם חברים חדשים – השחקנים חוזה גרסיה וז'ואל דופוש. הסרט החינני ומלא החיים, עוקב אחר השלושה כשהם יוצאים לדרך במיני קופר ישנה וחבוטה עם פסל מתכת של דון קישוט, אלפיים קילומטר שצריך לעבור בשלושה עשר יום והרבה יין. המטרה: לה מנצ'ה, מקום מגוריו של האיש שלחם בטחנות רוח.

 

לאחר הסרט תתקיים שיחה בנושא "מה בבקבוק?"

הילה אלפרט תשוחח עם היינן אלי בן זקן מיקב קסטל, ככל הנראה יקב הבוטיק המצליח בישראל, על דרך היין, על האצור בבקבוק חייו ועל התמורות בתעשייה זו בארץ ובעולם. בן זקן נולד באלכסנדריה שבמצרים, גדל והתחנך באנגליה, איטליה ושוויץ ועלה לארץ בתחילת שנות השבעים. ללא השכלה פורמאלית בתחומי היינות והחקלאות הוא הקים את יקב הבוטיק, שנוחל הצלחה מסחררת רבות מעל למשוער.

לצד השיח יוגשו יינות של יקב וורטמן החיפאי המוערך, לצד גבינות הבוטיק עטורות הפרסים הבינלאומיים של מחלבת הנוקד (גילון).

הזמנת כרטיסים

 

 

שֶׁבֶת אחים (Breaking Bread)

הקרנת בכורה עולמית: שבת 19.10, שעה 11:30, חוה"מ סוכות

ארה"ב/ישראל 2019, אנגלית, תרגום לעברית ואנגלית, 85 דקות

בימוי: בת אליז הוק. משתתפים: ד"ר נוף עתאמנה אסמאעיל, שלומי מאיר, עלי חטיב, אוסמה דלאל, אילן פרון, סלאח כורדי, תומר אברג'ל, שושי ופאדי קרמאן, הילה אלפרט, יונה יהב

פסטיבל א-שאם, פסטיבל האוכל הערבי בחיפה שבו עובדים שפים מוסלמים ויהודים כדי ליצור תבשילים מפתים, עומד במרכז סרט תיעודי חדש. המתכון: לערבב יחד שלושה תבשילים ערביים – קישק, מקלובה וקדאיף; להוסיף גיבורה אחת – ד"ר נוף עתאמנה אסמאעיל, דוקטור למיקרוביולוגיה, שפית, יועצת קולינרית והערבייה המוסלמית הראשונה שזכתה בתכנית הריאליטי-בישול 'מאסטר שף' וייסדה את הפסטיבל מתוך רצון להביא לשינוי חברתי דרך אוכל; לבשל עם מטפורות כמו 'לחומוס אין גבולות"; לתבל בדמותה של העיר חיפה, עיר של דו קיום, ולהגיש סרט על תקווה, שיתוף פעולה ומטבח אקזוטי. "שבת אחים" מראה מה קורה כשמתמקדים באדם ולא בדת או בפוליטיקה.

שבת אחים צילום עופר בן יהודה4

לאחר הסרט תתקיים שיחה בנושא "מטבח מקומי – מטבח אחד לשני עמים"

הילה אלפרט ואיתה יוצרת הסרט "שֶׁבֶת אחים" בת אליז הוק וד"ר נוף עתאמנה אסמאעיל שמככבת בו, זוכת "מאסטר שף" שביחד עם אריה רוזן חתומה על יצירת א-שאם – פסטיבל האוכל הערבי, ישוחחו על התמורות במטבח הערבי בעיצוב זהות, על פוליטיקה של אוכל, על נשים במטבח הערבי ועל מערכת יחסים בין מסורת ליצירה.

לצד השיח מאפיית ג'רסי תגיש למשתתפים טעימות של פטאייר תרד.

הזמנת כרטיסים

 

השף הנודד ((The Wandering Chef

הקרנת בכורה ישראלית: שבת 19.10, שעה 15:30, חוה"מ סוכות

דרום קוריאה 2019, קוריאנית, תרגום לעברית ואנגלית, 87 דקות

בימוי: הי-ריואונג פארק, פסטיבלים: סידני

ג'יהו אים, שידוע בכינוי 'השף הנודד', נוסע ברחבי דרום קוריאה ומחפש אחר מרכיבים מיוחדים – עשבים, שורשים, אזוב – בעלי יכולת ריפוי. הטבע עבורו הוא בסיס החיים והיצירה. במהלך מסעותיו לגילוי האוצרות החבויים של אמא אדמה, פוגש ג'יהו באשה מיוחדת שמובילה אותו לאתגר יוצא דופן: להמציא ולבשל, במהלך 24 שעות, 108 תבשילים, לזכר מאה ושמונת המכשולים שעומדים על פי המסורת בדרך להתעוררות בודהיסטית. סרטה התיעודי הנוגע ללב של הי-ריואונג פארק, הוא מסע קולינרי מחמם לב ועוסק בקשר העמוק בין מזון, טקסיות וזיכרון.

טריילר – https://www.youtube.com/watch?v=RCjRQGbtXBo

השף הנודד, צילום סאוק-וון צ'וי, יאון-באי לי, סאוק-הו ג'ונק5

לאחר הסרט תתקיים שיחה בנושא "ליקוט קיימות בראי המסורת והדתות השונות"

הילה אלפרט תשוחח עם ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק, מומחה ומרצה להיסטוריה של הרפואה והתזונה ולליקוט צמחי בר למאכל. מאיר-צ'יזיק, מקים ומנהל "המרכז להנהגת הבריאות" בקיבוץ נווה איתן, מחברם של שלושה ספרים ויועץ להנהגת הבריאות, יספר על הליקוט, חשיבותו, מקומו בארון תרופות, הפוליטיקה שבתוכו, ליקוט יתר, המגמה בארץ ובעולם ועל היכולות שאבדו לנו במרוצת השנים.

לצד השיח ייערכו טעימות של מסעדת טאיפיי האסייתית בהובלת השף יום וואנג, שיגישו מנות קוריאניות מסורתיות כדוגמת קימצ'י, ביבימבאפ ועוד.

הזמנת כרטיסים

 

 

טעם השמיים (A Taste of Sky)

הקרנת בכורה ישראלית: יום א' 20.10, שעה 12:00, ערב שמחת תורה

ארה"ב/בוליביה/דנמרק 2019, אנגלית וספרדית, תרגום לעברית ואנגלית, 85 דקות

בימוי: מייקל יושן ליי, פסטיבלים: טרייבקה, CPH:DOX

קלאוס מאייר הוא יזם קולינרי מדנמרק וממייסדי מסעדת 'נומה' המהוללת ועטורת כוכבי מישלן. מאייר מגיע לבוליביה כדי להשיק מהפכה גסטרונומית בלה פז – לפתוח את 'גוסטו', מסעדת עלית ובית ספר לבישול עבור הצעירים העניים של המדינה. קנזו, צייד שגדל ביערות האמזונס, ומריה קלאודיה, שנולדה בהרי האנדים, לומדים ב'גוסטו', עובדים לקראת עתיד טוב יותר ומנסים להפוך את בוליביה ליעד הקולינרי הבא. הסרט הוא לא רק חגיגה גסטרונומית, אלא כפי שנכתב עליו ב"סקרין" – מציג סיפור מעורר השראה על החשיבות של נתינת הזדמנויות ועוסק בנושאים כדוגמת חיי משפחה, מתן הזדמנויות לנשים ואמביציה, ובו בזמן מעורר את תאבון הצופים דרך דימוים מרהיבים של נופים ותבשילים.

טריילר – https://www.youtube.com/watch?v=JSJinAjb7T8

 

לאחר הסרט תתקיים שיחה בנושא "מבשלים סיכוי"

הילה אלפרט תשוחח עם השף פרנק אזולאי על קורות חייו האישיים, המקומות בהם המטבח פוגש את הרחוב ומה יש בו, בתמהיל עולם המסעדנות, שמתכתב בהצלחה מוכחת עם עולם הנערים בסיכון. בין היתר הוא יספר על מסעותיו בין פריז, ישראל, ניו יורק ואולפני הטלוויזיה, על קריירה ארוכה, מלאה בעליות ומורדות ועל שף אחד, מלא להט, המסתכל לחיים ביושר מוחלט. השף אזולאי נולד בפריז והיה חלק מחבורות הרחוב שלה, מהן המשיך לפנימייה של נוער בסיכון, כשלאחר כך עלה ארצה, שירת בצבא ובין לבין החל ברומן ארוך שנים עם המטבח, שבא לידי ביטוי בין היתר בשורת מסעדות שהפעיל, מיזמים קולינריים שלקח בהם חלק ותכניות בישול שבהן השתתף.

לצד השיח יוגשו מנות בהפתעה תוצרת המיזם הקולינרי המקורי בהובלת השף קובי קורלה 'רובין פוד', שעוסק בהצלת מזון.

הזמנת כרטיסים

 

 

פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-35 חיפה 2019, מתקיים בתמיכת המועצה הישראלית לקולנוע-משרד התרבות והספורט, משרד התיירות, המשרד לשיתוף פעולה אזורי ועיריית חיפה.

הפסטיבל מופק ע"י אתו"ס – החברה לאמנות תרבות וספורט חיפה.

מנהלת אמנותית – פנינה בלייר


פסטיבל אושפזין שפירא

$
0
0

16-19/10 |  חוה"מ סוכות רביעי-שבת | שפירא וגבולותיה, ת"א

פסטיבל הסוכות השכונתי פותח את שעריו לקהל הרחב:
הפעלות בוקר- צהריים לילדים, אירועי ערב לגדולים. בתוכנית-
השקת תפריטי מזון ומשקאות מיוחדים ומנות דגל מתחלפות, שפים אורחים, ירידים, מסיבות ותקלוטים, שמתארחים במקומות משתנים ברחבי השכונה התל אביבית הקסומה. גולת הכותרת: "חייבים" להמשיך לנדוד-
1+1 מתגלגל. קנו אחד , קבלו את השני בחינם – במקום אחר מרשימת העסקים המשתתפים.

תפריט קוקטיילים חדש קרדיט צילום אטלס בר2

הנהירה הגדולה של צעירים ומשפחות לשכונה המיוחדת שבפאתי תל אביב בשנים האחרונות, הביאה איתה בזמן קצר גם פריחה של מקומות בילוי וקולינריה, בהם עסקים שכונתיים, עסקים שהם בגדר "ההבטחה הגדולה הבאה", וגם כאלו שכבר התבססו כאתרי בילוי וקולינריה מובילים ותוססים, לכל אחד האופי המיוחד לו.

פסטיבל "אושפזין שפירא" משלב ששה מהמקומות הבולטים באזור לשיתוף פעולה עסקי נדיר במחזותינו, ברוח הקהילתית המיוחדת לשכונת שפירא. במקום להתחרות, שולחים בתי העסק את הקהל לבלות אצל הקולגות, שותים במקום אחד וממשיכים לבא בתור.
רשימת המשתתפים כוללת את:

א לה רמפה העמל 21 – בית תרבות אוכל ושיכר  – פונדק בקצה העיר ובלב קריית המלאכה, מוקד עלייה לרגל של יודעי דבר מכל העיר והארץ.
למעלה שביל המרץ 5 תל אביב– האחות הקטנה והרעה של הרמפה בת חודשים ספורים בלבד – מציעה פיוז'ן מקסיקני אותנטי, עם פרשנויות נוספות מחומרי הגלם שבמזווה ובר קוקטיילים ססגוני.  במיקום נסתר ומיוחד אי שם על הגובה בקריית המלאכה.
אטלס מסילת ישרים 15א- בר שכונתי החוגג שנה לפתיחתו. הבר שם דגש על חוויית אירוח ביתית ורגועה אך מוקפדת, תוך מתן במה ומקום לתרבויות שונות מהעולם, באוכל באלכוהול ובמוזיקה חיה.
פיצה פיפל, מסילת ישרים 92  – פיצרייה שכונתית קהילתית ששמה הולך לפניה. מלבד אוכל מובילה גם אירועים קהילתיים, הופעות, תערוכות והרצאות, ומספקת תוכן משמעותי לתושבים.
קפה שפירא, רלב"ג 15 – בית העסק הראשון שנפתח בשכונת שפירא, הלב הפועם של החברה והקהילה השפיראית , בית של תרבות ושמחה שמוביל כבר מספר מסורות שהשתרשו בחיי היומיום (הקרנות סרטים, הרצאות, תקליטנים ושפים אורחים ועוד…)
קפה גרגר מסילת ישרים 48 (גילגולו של קפה גצל מהחלוצים בשכונה)  בית הקפה העומד על הרחוב הראשי הוא בגדר קבלת הפנים לשכונה ומקום בו אפשר לשבת ולהירגע, בכל שעות היממה , באווירה ביתית וחמימה, עם אוכל איכותי וקפה פשוט נהדר..

במשך ארבעת ימי הפסטיבל ינדדו אירועים מגוונים לקהלים מתחלפים מהבוקר אל תוך הלילה, ממקום אחד למשנהו. מסיבת השקה גדולה תפתח את אירועי הפסטיבל בקפה שפירא ביום רביעי ה-16/10 בארבע אחר הצהריים, משם יתפצלו האירועים למקומות השונים, פתיחת תערוכת איור של טל סלע Dot By Dot ופסקול ג'אז בגרגר, הופעות באטלס וברמפה בלילה, סדנאות יצירה וחוויה לילדים בקפה שפירא למחרת ב11 בבוקר, אפטר עם סאבו וקוקטייל פארטי בחמישי בערב ב"למעלה", יריד נודד בכל בתי העסק בשישי בצהריים, הופעות צהריים נספות בגרגר וברמפה, ולקינוח – מטבח מאת השף האורח חאבן-  אוכל אריתראי שפריאי אמיתי- בשבת בצהריים ברמפה. טבלת האירועים המלאה מצורפת מטה.

במסגרת הפסטיבל יערוך האטלס בר טרום השקה לתפריט הקוקטיילים החדש שלו לשנה החדשה, שנבנה בעזרת אחד מבכירי המיקסולוגים בארץ , קוקטיילים השאובים ממסורות שונות בעולם כגון, יפן, מקסיקו, הודו ועוד, ברוח המקום. במסגרת הפסטיבל ייחשף חלק קטן מתפריט הקוקטיילים, כשבכל יום אחד מהם יוגש במחיר השקה. אחרי החגים ייחשף התפריט במלואו באירוע השקה מיוחד. בנוסף,  1+1 במקומות השונים יונהג מדי יום, ומנות דגל מיוחדות לפסטיבל יוגשו לסירוגין.

 

 

 

 

 

 

"15 שנה"זכה בפרס הסרט העלילתי ו"תומר אגסי הציל את חיי"זכה בפרס הסרט הדוקומנטרי של הפסטיבל הקולנוע הגאה מהוותיקים ברחבי העולם

$
0
0

גאווה ישראלית:

הסרטים "15 שנה" של יובל הדדי ו"יונתן אגסי הציל את חיי" של תומר הימן זכו בפסטיבל הקולנוע הגאה הבינלאומי של שיקגו

"15 שנה" זכה בפרס הסרט העלילתי ו"תומר אגסי הציל את חיי" זכה בפרס הסרט הדוקומנטרי של הפסטיבל הקולנוע הגאה מהוותיקים ברחבי העולם

 

חמש עשרה שנה צילום אוריאל סיני (4)2

ועדת השיפוט של פסטיבל הקולנוע הגאה של שיקגו, Reeling: The Chicago LGBTQ + International Film Festival, שמוכר כאחד משני פסטיבלי הקולנוע הגאה הוותיקים בעולם ולאחרונה נערך בפעם ה-37, הכריזה על זכייתם בפסטיבל של הסרטים הישראלים "15 שנה" של יובל הדדי ו-"יונתן אגסי הציל את חיי" של תומר הימן. סרטו של הדדי זכה בפרס הסרט העלילתי הטוב ביותר בפסטיבל מתוך 30 סרטים עלילתיים מכל רחבי העולם שהוצגו בו, וסרטו של הימן זכה בפרס הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר מתוך 7 סרטים שהוצגו בקטגוריה.

סרט הדרמה "15 שנה" של יובל הדדי בכיכובם של עודד לאופולד, אודי פרסי ורות אסרסאי, יעלה לבתי הקולנוע בהמשך השנה בהפצת סרטי "יונייטד קינג" ובימים אלו מוצג בפסטיבלי קולנוע שונים ברחבי העולם, לאחר שפתח את פסטיבל הקולנוע הגאה הישראלי ולאופולד ופרסי זכו בו בפרס השחקן הטוב ביותר במשותף. הסרט מספר על אדריכל מצליח שמנהל זוגיות ארוכה עם בן זוגו שצעיר ממנו ועובר משבר אישי באמצע החיים, בו הוא מרגיש שעולמו נשמט מתחת לרגליו.

הסרט "יונתן אגסי הציל את חיי" של תומר הימן, זכה בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר של פסטיבל הקולנוע ירושלים ולאחרונה בזה של פרס אופיר, והוצג בשנה שעברה בבתי הקולנוע ולאחר מכן כמיני סדרה בת שלושה פרקים בערוץ HOT8 וזכה לפופולאריות והערכה רבים. הסרט מציג את סיפור חייו של צעיר ישראלי דרכו ניתן מבט נדיר ואינטימי על עולם הפורנו והליווי, בהיותו מכוכבי הפורנו הגדולים בעולם, ונחשפים יחסים מפתיעים בין אם לבנה שמצליחים להגדיר את גבולות התא המשפחתי.

יונתן אגסי הציל את חיי, צילום עדי רייס3

כשליאונרד כהן ושלמה ארצי פוגשים א אופליה –רנה שינפלד בערב חדש: אפילו אופליה

$
0
0

" אופליה אפילו"

רנה שינפלד ולהקתה במופע חדש

למוסיקה אופראית ושירי ליאונרד כהן ושלמה ארצי

ערב בו יצירתה החדשה "אפילו"  פוגשת ומשלימה את יצירתה המרגשת "אופליה" והופך למסע המשחרר  את אופליה לחופשי מכבלי הטרגדיה והכאב

28.11  וב- 12.12

אפילו- להקת מחול רנה שינפלד צילום אנסטסיה שמואלוב (2)

בסטודיו זהבה במרכז סוזן דלל

כשירד המסך על היצירה "אופליה" שיצרה רנה שינפלד עם הזמרת והמוסיקאית הנערצת ברברה הניגן והגיטריסט נדב לב ידעה רנה שהסיפור של אופליה גיבורת שייקספיר עדיין לא הסתיים מבחינתה. היא ידעה שיש  להשלים את המסע של הגיבורה השיקספירית ולהוציא אותה לחופשי מפויסת וסולחת.

וכך לאחר ההצלחה הגדולה של "אופליה" נכנסה רנה עם להקתה לסטודיו ויצרה את "אפילו" – פרק נוסף, הצד השני של המטבע, זה המנסה לתת מענה תשובות ופתרונות לטרגדיה שבאופליה.

הערב החדש תחת הכותרת "אופליה אפילו"  יתקיים ב28.11 וב12.12 בשעה 20:30 בסטודיו זהבה החדש שבסוזן דלל, בו הקהל והאמנים זוכים לחוויה אחרת ואינטימית.

אפילו- להקת מחול רנה שינפלד צילום אנסטסיה שמואלוב

המוסיקה המלווה את שתי היצירות נעה בין פס הקול של "אופליה" בו ברברה הניגן מבצעת מלחינים כמו לואיג'י נונו ג'ון קייג, וילה לובוס ונדב לב לפס הקול של "אפילו" בו רוקדת הלהקה לשיריהם של ליאונרד כהן ("אני בא בשם האש המכושפת" ,"כמו ציפור על חוט תיל את החופש" חיפשתי תמיד" ) ושלמה ארצי.  ("אפילו" ו"יש לי חלום" ).

החיבור בין שני חלקי הערב יוצר מופע שלם כאשר הריקוד " אופליה" מסתיים במילותיה של לאה גולדברג "תנני ללכת הו תנני ללכת אל חוף הסליחות" הריקוד "אפילו" משמש כחוף הסליחות לאופליה כפי ששר שלמה ארצי "יש לי חלום כחול ויש לי בו שמיים" .

"אפילו אופליה "

28.11.19 שעה 20:30 

12.12.19 שעה 20:30

סטודיו זהבה

מרכז סוזן דלל

מחירי כרטיסים: 90 ש"ח

לרכישה:

https://www.suzannedellal.org.il/

טלפון:  03-5105656  או 03-6046745

מ"הומלנד ואוואטאר" -לסדנאות הבמה בת"א -קימברלי גרהם המלהקת ההוליוודית זוכת פרסי אמי (הומלנד/אווטאר)- מגיעה לישראל.

$
0
0

מ"הומלנד ואוואטאר" -לסדנאות הבמה בת"א

קימברלי גרהם המלהקת ההוליוודית זוכת פרסי אמי (הומלנד/אווטאר)

מגיעה לראשונה לישראל ותעביר כיתת אמן מיוחדת לשחקנים בישראל והרצאה לקהל הרחב

בסדנאות הבמה בת"א

14-16/11/2019 ( חמישי ,שישי ,שבת)

סדנאות הבמה בת"א.

Anthony Grasso כתת אמן עם קימברלי גרהאם צילום

שחקנים בכל העולם היו רוצים להיכנס לראשו של מנהל הליהוק. זה שקובע מי ימשיך לאודישן עם הבמאי והמפיק, שמבין איך כדאי לעשות את הסצנה, הראשון בשרשרת שיכול לפתוח להם את הדלת הראשונה המובילה אל הבמאי וצוות ההפקה המקצועי ומשם לתפקיד הנכסף.

סדנאות הבמה  בת"א בניהולה של ריבי פלדמסר, יארחו לראשונה בישראל את קימברלי גרהם, המלהקת ההוליוודית וזוכת פרסי אמי וארטיוס על הליהוק המצטיין לסדרה "הומלנד", לביקור בן 3 ימים במהלכו תתקיים כתת אמן בהשתתפות שחקנים ישראלים שבמרכזה סודות הליהוק, הכנה לאודישנים, לימוד ומחקר.

כתת האמן תתקיים בתאריכים 14-16/11/2019 ( חמישי ,שישי ,שבת) בין השעות 10:00-17:00 בסדנאות הבמה בת"א.

כמו כן תתקיים הרצאה של קימברלי ,שתהיה פתוחה לקהל הרחב על עולם האודישנים בהוליווד, בהנחיית המלהקת והבמאית הישראלית לימור שמילה–  זוכת פרס אופיר 2017 על ליהוק "סופת חול", במאית ויוצרת "מונטנה", ליהקה בין היתר את: " אבינו", "יונה", "אחת אפס אפס" ועוד.(יום חמישי בין השעות 19:00-21:00 סדנאות הבמה ).

לדברי ריבי פלדמסר: "בתקופה בה שחקנים ישראליים פורצים דרכם בהצלחה אל הקולנוע העולמי היה חשוב לנו בסדנאות הבמה, לאפשר מפגש וכתת אמן עם אחת המלהקות החשובות בהוליווד . מפגש כזה ועבודה משותפת עם קימברלי הם בבחינת ארגז כלים חשוב לכל שחקן/ית הרוצים להרחיב את גבולות הגזרה של הקריירה שלהם גם אל מעבר לים"

קימברלי גרהם היא  Casting director- ושותפה ראשית בסוכנות השחקנים של Judy Henderson אחת הסוכנויות הגדולות בהוליווד. הסוכנות מלהקת לסרטים, תכניות טלוויזיה, פרסומות, הצגות תאטרון בברודווי, אוף ברודווי ואחראית לליהוק בסרטים כמו: AVATAR, PARANORMAL ACTIVITY 2, BEFORE MIDNIGHT ועוד.

קימברלי מגיעה לראשונה לארץ במסגרת סדרת כיתות אמן שהיא מעבירה באירופה.

כיתת האמן תתקיים במשך 3 ימים במהלכם תתמקד קימברלי בעבודה על סצנות שיותאמו במיוחד לשחקנים .בסדנה תתבצע קריאת טקסט לבנה של תסריטים שונים, עבודה על תגובה מהירה לקריאת טקסטים אותם השחקנים יצטרכו להכין ולקרוא במקום, ואודישן מאולתר ביחידים ובזוגות (קומי ודרמתי) כאשר כל הסצנות מצולמות. בסיומו של התהליך יקבלו השחקנים עותק מצולם. הסדנה מיועדת לשחקנים מקצועיים אשר שיחקו בתפקידים מרכזים בקולנוע/טלוויזיה.

לאתר של קימברלי גרהם: http://www.kimberlygraham.net ו- טוויטר: @ iocanto1

תאריכים:

כתת אמן

14-16/11/2019 // חמישי ,שישי ,שבת בין השעות 10:00-17:00 .

מיקום: סדנאות הבמה, רח' אמץ 13 ת"א- יפו.

*הסדנה מיועדת לשחקנים מקצועיים ותתקיים בשפה האנגלית

*מספר המשתתפים מוגבל

לפרטים נוספים ומידע: 03-6241654 |

www.stage-center.org

info@stage-center.org

הרצאה על עולם האודישנים בהוליווד, בהנחיית המלהקת והבמאית הישראלית לימור שמילה

יום חמישי בין השעות 19:00-21:00 סדנאות הבמה

מחיר כרטיס להרצאה: 100 ₪ לחברי סדנאות הבמה. 120 ש"ח לקהל הרחב

לפסטיבל צמחי מרפא בגן הבוטני בירושלים

$
0
0

הטבע הוא הרופא הטוב ביותר:

פסטיבל צמחי מרפא בגן הבוטני

 

פסטיבל צמחי מרפא בחממה הטרופית. צילום תום עמית6

*  הרצאות בנושאי תבלינים כצמחי מרפא * פאנל בנושא קנאביס רפואי * הרצאות ניקוי רעלים טבעי * סדנאות קוסמטיקה טבעית * סיורי רכבת חווייתיים לחממה הטרופית *

יום חמישי ה-31.10.19 בין השעות 17:00-9:00 בגן הבוטני בגבעת רם ירושלים

הגן הבוטני בשיתוף העמותה הישראלית לצמחי מרפא (עיל"ם) מזמינה את הציבור לקחת פסק זמן, ולגלות עולם טבע קסום ויפייפה בפסטיבל צמחי מרפא שיתקיים ביום חמישי ה-31.10.19 בין השעות 17:00-9:00 בגן הבוטני בגבעת רם ירושלים. המבקרים יזכו להכיר וללמוד על האוצרות הבריאותיים של צמחי המרפא המוכרים מהעת העתיקה, מהמסורת היהודית ועד לימים המודרניים של היום.

הרצאות, פאנלים, סדנאות וסיורים חווייתיים בפסטיבל צמחי מרפא

מחקרים רבים מצאו שלצמחי מרפא כוחות מרפאים רבים, ואף בכוחם להשפיע אפילו על תאים סרטניים, כיוון והמחקר המדעי הינו חלק בלתי נפרד מרפואת צמחי המרפא. בפסטיבל צמחי המרפא שיתקיים בחמישי 31/10 בגן הבוטני בגבעת רם יוכלו המשתתפים לשמוע ולהתוודע לשלבי המחקר אודות פעילות צמחי המרפא בהרצאה של חיים חזן, מרצה מטעם מחקר ופיתוח הערבה. בנוסף, יתקיימו הרצאות מרתקות בנושאי צמחי מרפא כתבלינים, שילוב בין תרופות לצמחים, פאנל בנושא קנאביס רפואי, כיצד לבחור את הצמח המתאים לטיפול, תהליכי ניקוי רעלים באמצעות צמחי מרפא, צמח הכורכום וסגולותיו ועוד.

לאורך היום יתקיימו ברחבי הגן סדנאות חווייתיות על צמחי המרפא בהן ישלבו שני חושים מרכזיים; מגע וטעם. מבין הסדנאות המעניינות ילמדו המבקרים כיצד ניתן להשתמש ב – צמחי מרפא כארון תרופות ביתי; קוסמטיקה טבעית; רקיחה טבעית של מוצרי טיפוח וטיפול; טיפול צמחי בבעלי חיים; צמחי מרפא לעישון כתחליף לטבק ועוד.

פסטיבל צמחי מרפא. צילום. יפה ברמץ חמוטל (1)3

במסגרת הפסטיבל יצטרפו המשתתפים למגוון רחב בסיורים הפזורים בכל רחבי הגן הבוטני בהדרכת חוקרים, בוטנאים והרבליסטים, ביניהם: ד״ר מינה פארן, ניר אברהם, נעמי כהן קאפח, ד״ר תמר שבט. בין הסיורים המיוחדים ניתן לשמוע הרצאות בכיתת 'החממה הטרופית' המכילה שלל צמחים ייחודיים ומרהיבים, ואף ליהנות מסיור ברכבת סובב גן. המשתתפים מוזמנים גם להרחיב ולהעמיק את הידע המקצועי ב- 'מושב מטפלים' (כרטיס מותאם). זוהי תכנית נפרדת המאופיינת בשפע של תוכן מעשיר ומעמיק בהרצאות מקצועיות ומעניינות היכללו מגוון מטפלים פורצי דרך. ענבל דרסלר היא אחת מהן – הרבליסטית קלינית RH, AHG, MIHA, נטורופטית ומטפלת ברפואה סינית הנמנית עם צוות היחידה לרפואה אינטגרטיבית (טיפול משולב, קונבנציונאלי ומשלים לחולי סרטן) במרכז דוידוף בבית חולים בלינסון.

עלות:  מחיר כרטיס רגיל: 70 ש״ח, הכרטיס מקנה השתתפות בכל הפעילויות למעט מושב המטפלים + כניסה לגן הבוטני. מחיר משתתף למושב הרצאות למטפלים: 100 ₪ לחבר עיל״ם / איגוד ההרבליסטים הקליניים. 150 ₪ מחיר רגיל. כרטיס זה כולל כניסה לגן הבוטני והשתתפות בשאר הפעילויות. את כל הכרטיסים ניתן לקנות ברכישה מקוונת או בקופות הגן הבוטני ביום הפסטיבל.

הגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם הוא פנינה של טבע בלב ירושלים. הגן פועל כמרכז חינוכי ומחקרי ומכיל אוסף מגוון של צמחים מכל העולם בתצוגה גיאוגרפית. הגן הנו מוקד לבילוי, לתיירות ולאירועי תרבות כמו גם מרכז לחינוך, הדרכה ומחקר. זהו הגן הבוטני הגדול בישראל, שטחו משתרע על פני 120 דונם, ובו אוסף הצמחים החיים הגדול ביותר בישראל ובמזרח התיכון. בגן גדלים יותר מ-6,000 מינים וזנים של צמחים שונים מהעולם, המוצגים בשש חלקות גיאוגרפיות (אפריקה הדרומית, אירופה, אמריקה הצפונית, אוסטרליה, דרום-מערב ומרכז אסיה והים התיכון). חלקות הגן מדמות את נופי הצומח של כל אזור ומציגות ריחות מרהיבים לאורך כל השנה.

יין ישמח לבב אנוש וגם בירה טובה –ארץ כרמי זית –אשכול בית הכרם

$
0
0

ארץ כרמי זית – אשכול בית הכרם

רבים לא מכירים עדיין את חבל "ארץ כרמי זית" שבגליל המשלב תרבויות שונות, נופים מרהיבים, אתרים ייחודיים, קולינריה נפלאה ופסיפס אנושי מרתק * חממת התיירות "ארץ כרמי זית" מבית אשכול בית הכרם שופעת יקבים, מבשלות, יינות ובירה, ומאחורי כל אחד ואחד מהם סיפור אישי מרתק ומרגש.

ביקב ראי

איפה? ראמה

מה? יקב ומסעדה, נפתח באביב 2017 בכפר ראמה, ברוח בלקנית. המקום צופה לנוף משגע, ומוצף באווירה קסומה של הצפון והגליל ומרחביו המוריקים. היקב מייצר יין מקומי משובח, ערק ייחודי, ורקייה- משקה בולגרי לאומי. במסעדה המעוצבת, השוכנת בבית אבן מושקע או תחת עץ החרוב המרהיב. המטבח משלב את טעמי הבלקן עם ניחוחות הגליל ומגע בולגרי.  על מלאכת הבישול מנצח  השף מוראד שיבן. שילוב מושלם בין מערב ומזרח, גליל ובלקן.

מתי? א'-ה' 11:00-00:00 ו'-ש' 09:00-00:00

כמה? לפי הזמנה מהתפריט.

לפרטים נוספים: אדיב 054-74537340  אתר יקב ראי

מבשלת הגיבור

איפה? הנפח 12, כרמיאל
מה?
המבשלה הוקמה ב 2012 בכפר תבור, מתוך החיבה לנוזל המריר ומתוך רצון להביא מוצר איכותי ישראלי. בשנת 2017 עברה המבשלת לכרמיאל. כיאה למבשלת בוטיק, אפשר לסייר במקום, המבשלה משתרעת על פני שתי קומות – בקומת הייצור ניצבים מיכלי נירוסטה מבריקים בשורות, בכל מיכל תוססת בירה אחרת של "הגיבור", ובירות שמיוצרות עבור לקוחות אחרים. בקומת המרתף נמצא אזור האריזה, הכולל מכונות לשטיפה ולמילוי חביות ובקבוקים.
מתי? בתאום מראש
כמה? 60 ₪ לאדם.
לפרטים נוספים: 052-3141155 דף פייסבוק מבשלת הגיבור

יקב כלנית

יקב כלנית צ. רועי בן דוד באדיבות ארץ כרמי זית3

איפה? כרמיאל
מה?
יקב בוטיק משפחתי שהוקם בשנת 2011 על ידי גאולה וקובי בן דוד בביתם בכרמיאל. ענבי היין של היקב איכותיים ביותר ומגיעים מכרמים מובחרים, רובם מאדמות הגליל העליון, הידוע בתנאי מזג אוויר וקרקע אידיאליים לגידול ענבי יין. כל הליך ייצור היין הינו ידני ובכמויות קטנות, הנעשה באהבה גדולה על ידי בני המשפחה בלבד. מתוך בחירה, כמות היין המיוצרת הינה קטנה ולא יותר מאלף בקבוקים לשנה.
מתי? כל ימות השבוע בתיאום מראש
כמה? 50 ₪ לאדם
לפרטים נוספים: 054-2444453 אתר יקב כלנית

מבשלת הגליל

איפה? קיבוץ מורן
מה?
המבשלה היא תוצאה של חברות ואהבה לבירה. האהבה והתשוקה לבירה הביאה את הבעלים לפתוח מבשלת בירה קטנה, שהיא גם פאב, המייצרת בעיקר לעצמה ולמספר נקודות נבחרות בירה טרייה ואיכותית. לצד הבירה המיוצרת במקום אפשר ליהנות ממבחר גדול ביותר של בירות בוטיק ישראליות ואוכל טעים באווירת פאב גלילי.
מתי? ד'-ה' מהשעה 20:00, ו'-ש' מהשעה 14:00
כמה? לפי ההזמנה מהתפריט. מסלול טעימות של 7 סוגי הבירה שלנו בעלות של 49 ₪
לפרטים נוספים: 052-2204199 אתר מבשלת הגליל

יקב לוטם (אורגני)


איפה? קיבוץ לוטם
מה?
יקב אורגני המשלב בין איכויות אדם ואדמה. היקב הוקם בשנת 2009 על ידי הייננים יונתן קורן ויניב קמחי וממוקם בנקודת תצפית בקיבוץ לוטם, הצופה לכנרת ולכל הגליל התחתון. ביקב נעשה שילוב של איכות בלתי מתפשרת של עשיית יין, ענבים אורגניים איכותיים ותהליכים אנרגטיים ייחודיים. כיום מייצר היקב כ- 30,000 בקבוקים בזנים שונים. ניתן לבקר במקום וליהנות מיין טוב, נוף מדהים ואוירה ייחודית. ניתן לקיים במקום אירועים.
מתי: א'-ד' בתיאום מראש. ה' 19:00-אחרון המבקרים ו' 11:00-18:00 ש' 11:00-אחרון המבקרים
כמה? בתשלום, לפי תפריט.
לפרטים נוספים: 04-6214972 אתר יקב לטם

יקב כישור (כשר)

איפה? קיבוץ כישור
מה?
על רכס הרי הגליל המערבי ואוויר הפסגות, חברי כפר "כישורית" מייצרים את היין בגאווה, וגאים להיות שותפים מקצועיים מלאים לתהליך הפקתו. החל מטיפוח הכרמים, ועד יצירת יינות כישור. מרבית חברי כישורית הינם בוגרים בעלי צרכים מיוחדים. ביקב כישור מומלץ לבקר וליהנות מהדרכה אודות תהליך הפקת היין, סיור בין חביות עץ האלון בהן מתיישנים היינות וטעימות של היינות המוכנים.  (ניתן גם להנות מארוחת בוקר)
מתי? ימים א'-ה' 10:00-15:00  שישי 10:00-14:00
כמה? 35 ₪ לאדם לטעימות יין
לפרטים נוספים: 04-9085198 אתר יקב כישור

יקב שטרן

יקב שטרן צ.אנטולי מיכאלו באדיבות ארץ כרמי זית (1)7

איפה? קיבוץ תובל
מה?
יקב בוטיק גלילי משפחתי שהוקם על ידי ג'וני שטרן בשנת 2004, היקב מייצר יינות ממסך (בלנד) ויינות זניים ממגוון זנים. היינות זכו בפרסים רבים בתחרויות מקומיות ובינלאומיות ולאחרונה נוספו ליקב גם יינות כשרים. היקב שוכן על אחת מפסגות ההרים הצופה אל הים התיכון בקיבוץ תובל, ומייצר היום כ- 30,000 בקבוקים בשנה. ביקב מתקיים סיור מודרך הכולל הסברים על ייצור היין, טעימות, ארוחות (בתיאום מראש) ורכישת יינות.
מתי? כל ימות השבוע 10:00-17:00 בתיאום מראש.
כמה? 40 ₪ לאדם לטעימות יין
לפרטים נוספים: 073-7578812 אתר יקב שטרן

יקב חרשים
איפה? חרשים
מה?
סיפורו של היקב מתחיל בשנת 1987, על הר שזור באחד המקומות הגשומים ביותר בארץ ישראל. המקימים הם ילידי ההר, הערך העליון המניע אותם הוא שמירת הטבע וטיפוחו. פעולותיהם מונחות על ידי שיטת החקלאות והיינניות הביו דינמית. בכל יום שישי בין האביב לסתיו פותחים את בר היין המקומי. הבר יושב בלב כרם חרשים, מתחת לעץ אלון עתיק, מוקף גפנים וצופה לים, מקום נעים ושליו, אליו מגיעים אוהבי היין ואויר ההרים, לקבל את סוף השבוע עם כוס יין ביד.
מתי? כל יום שישי  (בעונה היבשה) 13:00-18:00 בשאר השבוע בתיאום מראש
כמה? לפי הזמנה מהתפריט
לפרטים נוספים: 052-6889340  אתר יקב חרשים

תחנה המידע – ארץ כרמי זית ביודפת

תחנת המידע  "ארץ כרמי זית",  מספקת מענה למבקרים הרבים הפוקדים את האזור. בתחנה מידע  זמין  ומגוון המלצות לפעילויות באזור. בנוסף, כדאי לצפות בסרט חווייתי הממחיש את סיפורה של יודפת והאזור כולו. תבואו להתחיל את היום עם חיוך תה צמחים שיבטיח לכם יציאה קלה ונעימה לטיול בארץ כרמי זית. המרחב כולל את כרמיאל, משגב ובקעת בית הכרם על שלל הכפרים המעניינים שבה. מומלץ בחום!

איפה: במרכז התיירותי בואכה יודפת.
שעות פתיחה: א'-ו' 9:00-15:00

לפרטים: 04-9966263  פייסבוק תחנת המידע יודפת

רביעיית כרמל פותחת עונה חדשה עם קונצרט לא שגרתי: "בין מוצרט לפושקין"

$
0
0

"בין מוצרט לפושקין"
רביעיית כרמל פותחת עונה חדשה עם קונצרט לא שגרתי: "בין מוצרט לפושקין", בשיתוף עם תיאטרון מלנקי והבמאי מיכאל טפליצקי.

רביעיית כרמל צילם מיכאל פביה (3)

בחציו הראשון של המופע יעלה המחזה "מוצרט וסליירי", מחזה מופתי קצר מאת פושקין, בו שזורים קטעים מוזיקליים ממוזיקה קאמרית ויצירות לפסנתר מאת מוצרט וסליירי.

בחציו השני- ביצוע שלם  ליצירתו של מוצרט, רביעיית הפסנתר בסול מינור, ק. 478


אלמא, מרכז אמנויות בזכרון יעקב 3.11 בשעה 20:00
מרכז למוסיקה ירושלים 5.11
בשעה 20:00, 6.11 בשעה 20:00
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, חיפה 7.11
בשעה 20:00

הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, ת"א 8.11 בשעה 11:00

 

רביעיית כרמל פותחת את העונה ה-13 של הסדרה "מעבר לקשת" בניהולו המוסיקלי של ד"ר יואל גרינברג, בקונצרט נפלא ולא שגרתי- "בין מוצרט לפושקין", בשיתוף עם תיאטרון מלנקי והבמאי מיכאל טפליצקי. הקונצרט יעלה באלמא, זכרון יעקב (3.11), במרכז למוסיקה ירושלים (5.11, 6.11 מלווה בכתוביות באנגלית), במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית בחיפה (7.11) ובקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה ת"א (8.11). במופעים ב- 3.11, 5.11, 7.11, 8.11 ההצגה תהיה מלווה בכתוביות ברוסית

צילום דנה רם שלישיית אלכסנדר

המופע יפתח במחזה מאת פושקין, "מוצרט וסליירי", שלאורכו שזורים קטעים מוזיקליים ממוזיקה קאמרית ויצירות לפסנתר מאת מוצרט וסליירי שנבחרו ע"י ד"ר יואל גרינברג, המנהל המוזיקלי של רביעיית כרמל.

העלילה מבוססת באופן חופשי על סיפור חייהם של המלחין האיטלקי אנטוניו סליירי והמלחין האוסטרי וולפגנג אמדאוס מוצרט ועל יחסי הקנאה-הערצה בין השניים. על פי השמועה הרעיל סליירי את מוצרט, כי לא יכול היה לשאת את גאוניותו ומתוך קנאה יוקדת בכשרונו.

האם גאונות היא מולדת או נרכשת? האם היא תולדה של השראה או עמל? במחזה המופתי "מוצרט וסליירי" מתמודד אלכסנדר פושקין הצעיר עם שאלות אלו, וצולל אל מערכת היחסים המורכבת ששררה בין שני המלחינים.

 

מיד לאחר מותו של מוצרט החלה להתפשט שמועה כי הוא הורעל בידי סליירי, מתוך קנאה במלחין הצעיר והמוכשר. כשהוא חולה בדמנציה וגוסס בבית חולים לחולי נפש, כחצי שנה לפני מותו, התפרסמה ידיעה כי הוא הודה בהרעלת מוצרט. פושקין, ביסס על סיפור זה את אחת הטרגדיות הקטנות שלו, שהפך בעיני רבים לסיפור האמיתי, על אף ההפרכות החוזרות ונשנות שהועלו בידי שלל היסטוריונים וביוגרפיים.

ב-1897 הגרסה של פושקין הפכה לאופרה מאת ניקולאי רימסקי- קורסקוב ובמאה ה-20 מחזהו של פושקין והאופרה של רימסקי- קורסבקוב היוו השראה למחזה "אמדאוס" מאת פיטר שייפר הבריטי, שבשנת 1984 עובד לסרט קולנוע של מילוש פורמן שזכה ב-8 פרסי אוסקר.

הצלחתו של הסרט גרמה לתחייה מוזיקלית של סליירי אחרי כמעט 200 שנה ועוררה עניין מחודש ביצירתו.

רודיה קוזלובסקי צילם תומר שלנגר

את דמותו של סליירי יגלם השחקן רודיה קוזלובסקי ("הבורר"), את מוצרט יגלם דודו ניב (התיאטרון הקאמרי) ולאורך המחזה יבצע הפסנתרן האיטלקי פייטרו בונפיליו קטעים מאת שני המלחינים,. המופע יעלה בבימויו של מיכאל טפליצקי ובניהולו המוסיקלי של ד"ר יואל גרינברג.

"המחזה, שנותן מרווחים מסומנים מראש לקטעי מוזיקה, מאפשר לנו המוסיקאים להיות שותפים לבמאי (מיכאל טפליצקי) ביצירת פרשנות ייחודית למחזה" אומר ד"ר יואל גרינברג, חבר ברביעיית כרמל והמנהל המוזיקלי של הקונצרט ומוסיף: "שכן, על ידי הבחירה של הקטעים המוסיקליים אנחנו יכולים לתת פרשנות מוזיקלית משלנו לעיצוב הדמויות ולהלך הרוח שלהן"

 

בחלקו השני של המופע שיהיה קונצרטי בלבד, תבוצע רביעיית הפסנתר בסול מינור של מוצרט, אחת מהיצירות הקאמריות המפורסמות ביותר שלו. "יש בה את הדרמה והאקספרסיביות של דון ג'ובאני, לצד מלודיות יפות שקשה לעמוד בפניהן" אומר ד"ר יואל גרינברג. בחלק זה ינגנו שלוש חברות ההרכב של רביעיית כרמל: בויולה תנגן רחל רינגלשטיין, בכינור טלי גולדברג ובצ'לו תמי ווטרמן. יחד איתן ינגן הפסנתרן האיטלקי פייטרו בונפיליו. שיתוף הפעולה שלו עם רביעיית כרמל, התאפשרה אודות לעמותת צפונות תרבות והמכון האיטלקי לתרבות ת"א.

 

רביעיית כרמל נוסדה בשנת 2000 והיא מההרכבים הקאמרים הוותיקים, הבולטים והרבגוניים בארץ. מזה עשור מקיימת רביעיית כרמל את סדרת הקונצרטים המונחים "מעבר לקשת" בהנחייתו של ויולן הרביעייה, ד"ר יואל גרינברג, מרצה במחלקה למוסיקה באוניברסיטת בר-אילן. חברי הרביעייה מעשירים את קטעי ההסבר בקטעי תיאטרון, דוגמאות ספרותיות, שירה ועוד. ביקורות הקהל והתקשורת לסדרה זו הן נלהבות ללא יוצא מן הכלל. הסדרה מועברת גם בשפה האנגלית, והיא הוצגה בקונצרטים באנגליה ובארה"ב.

בשנים האחרונות מקדישה רביעיית כרמל מאמצים גוברים לביצוע והקלטה של מוסיקה ישראלית, ישנה כחדשה. הרביעייה זכתה בפרסים ומלגות, בכללן פרס ראשון בתחרות הבינלאומית לרביעיות מיתרים "פראג וינה בודפשט" ברייכנאו, אוסטריה, ותחרויות האביב 2004 בתחום המוסיקה הקאמרית ובתחום ביצוע מוסיקה ישראלית. רביעיית כרמל הופיעה בקונצרטים ברחבי הארץ, באירופה, במזרח הרחוק ובארה"ב, בכלל זה קונצרט באולם קארנגי בניו יורק.

 

"בין מוצרט לפושקין" – רביעיית כרמל בשיתוף עם תיאטרון מלנקי
קונצרט פתיחת עונה בסדרת הקונצרטים "מעבר לקשת"  

מנהל מוסיקלי: ד"ר יואל גרינברג

כינור וויולה: רחל רינגלשטיין

כינור: טלי גולדברג

צ'לו: תמי ווטרמן

פסנתר: פייטרו בונפיליו (איטליה)

בימוי: מיכאל טפליצקי

שחקנים:

רודיה קוזלובסקי – סליירי

דודו ניב – מוצרט


בתוכנית:

בחלק הראשון, המחזה "מוצרט וסליירי" מאת אלכסנדר פושקין עם אינטרלודים מוזיקליים ממוזיקה קאמרית ויצירות לפסנתר מאת מוצרט וסליירי. ביניהם פרקים וקטעים קצרים מתוך סונטה לכינור ופסנתר מאת מוצרט, קונצ'רטו לפסנתר של סליירי, שלישיית מיתרים מאת מוצרט, האופרה "טראר" מאת סליירי ופרק הלקרימוזה המפורסם מתוך הרקוויאם של מוצרט. חלק זה של המופע יהיה כשעה

 

בחלק השני: מוצרט רביעיית פסנתר בסול מינור, ק. 478

 

זכרון יעקב אלמא מרכז אמנויות, אולם הקיוב, רחוב יאיר 1, זכרון יעקב

יום א', 3.11.19, 20:00

ירושלים מרכז למוסיקה ירושלים, משכנות שאננים

יום ג', 5.11.19, 20:00 / יום ד', 6.11.19, 20:00 (עם כתוביות באנגלית)

חיפה מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, שד' הנשיא 89

יום ה', 7.11.19, 20:00

תל אביב הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, רח' לואי מרשל 25

יום ו', 8.11.19, 11:00

 

מחירי כרטיסים לתל אביב חיפה וירושלים:

רגיל 135 ₪ / אזרח ותיק 120 ₪/ סטודנט וחייל 50 ₪

מחירי כרטיסים לזכרון יעקב:

רגיל 120 ₪ / אזרח ותיק 110 ₪/ סטודנט וחייל 50 ₪

 

טלפון לרכישת כרטיסים: 058-5853353

כרטיסים און ליין: www.carmelquartet.com / https://kartis.carmelquartet.com/announce/64152

 

 

 

 

The Carmel Quartet

Strings and More

Season 2019-2020

Music Director Dr. Yoel Greenberg

Rachel Ringelstein violin and viola

Tali Goldberg violin

Tami Waterman cello

 

Between Mozart and Pushkin

In cooperation with The Malenki Theatre

Directed by Michael Teplitsky

Pietro Bonfilio (Italy) Piano

Rodie Kozlovsky Salieri

Dudu Niv Mozart

 

Pushkin Mozart and Salieri

Mozart Piano Quartet in G Minor, K. 478


שנות חיינו היפות סרטו של קלוד ללוש

$
0
0

ז'אן-לואי טרנטיניאן       אנוק איימה

שנות חיינו היפות

Les plus belles années d'une vie

סרטו של קלוד ללוש

מתוך-הסרט-השנים-היפות-שלנו-באדיבות-סרטי-יונייטד-קינג-1

 

A film by Claude Lelouch

בבתי הקולנוע החל מתאריך – 24.10.19

הם פגשו אחד בשנייה לפני שנים רבות : גבר ואישה שהרומן בינם הפך לסרט אייקוני שהגדיר מחדש מהי רומנטיקה בקולנוע.

ז'אן-לואי, נהג מרוצים לשעבר, הוא כיום קשיש שאיבד את דרכו בתוך נבכי זיכרונותיו.  בנו של ז'אן-לואי מחליט לאתר את אן, אהובתו הנושנה של אביו, בניסיון להפגיש אותם מחדש ולהביא לסגירת המעגל של סיפור אהבתם.

המפגש המיוחל בין שני הנאהבים, לאחר כל השנים שחלפו מאז פגישתם הקודמת, ממשיך את הרומן מהנקודה שבה הוא נפסק…

מתוך-הסרט-השנים-היפות-שלנו-באדיבות-סרטי-יונייטד-קינג-7

צרפת, 2019.

90 דקות. דובר צרפתית, מתורגם לעברית.

מופץ ע"י סרטי יונייטד קינג.

 

יוצרי הסרט   The Filmmakers
 
במאי קלוד ללוש Claude Lelouch
 
תסריטאים קלוד ללוש Claude Lelouch
ולרי פרין Valérie Perrin
 
מפיקים סמואל חדידה Samuel Hadida
ויקטור חדידה Victor Hadida
קלוד ללוש Claude Lelouch
 
מפיק ראשי ז'אן-פול דה וידאס Jean-Paul De Vidas
 
מוזיקה מקורית מאת פרנסיס לאי Francis Lai
קלוגרו CALOGERO
 
צלם רוברט אלזראקי Robert Alazraki
 
מעצב אמנותי ברנרד וורנאס Bernard Warnas
 
עורך סטפן מזליגו Stéphane Mazalaigue

 

צוות השחקנים   The Cast
     
ז'אן-לואי ז'אן-לואי טרנטיניאן Jean-Louis Trintignant
 
אן אנוק איימה Anouk Aimée
 
אנטואן אנטואן סיר Antoine Sire
 
מנהלת משק הבית מריאן דניקורט Marianne Denicourt
 
פרנסואה גוטייה סועד אמידו Souad Amidou
 
אלנה מוניקה בלוצ'י Monica Bellucci

 

אודות הבמאי ושחקני הסרט

 

קלוד ללוש

במאי, תסריטאי ומפיק

נולד בשנת 1937 בצרפת לזוג מהגרים יהודיים-אלג'יראיים, קלוד ללוש הפך לאחד הבמאים הצרפתים המצליחים והמפורסמים  של שנות השישים כשביים את שובר הקופות הרומנטי "גבר ואישה"– זוכה 2 פרסי אוסקר ופרס דקל הזהב היוקרתי של פסטיבל קאן.

ביים את הסרטים  – "אלה והאחרים", "לחיות למען החיים", "הרפתקה היא הרפתקה", "השנה הטובה", "חתול ועכבר", "אדית ומרסל", "עלובי החיים", "גבירותיי ורבותיי" ו"הצטלבות".

פרנסיס לאי

מחבר מוזיקה מקורית

זוכה פרס האוסקר על המוזיקה שכתב לדרמה הרומנטית האמריקאית "סיפור אהבה" בשנת 1970.

היה מועמד לפרסי גלובוס הזהב וה-BAFTA על המוזיקה האלמותית שהלחין ל"גבר ואישה" של קלוד ללוש (זוכה 2 פרסי אוסקר לסרט הזר והתסריט המקורי הטובים ביותר).

שיתוף הפעולה ארוך השנים שלו עם ללוש הוביל אותו לקריירה בינלאומית פורה ועבודה עם במאי קולנוע נודעים כמו בריאן פורבס, רנה קלמן, דינו ריזי, מייקל וינר וקלוד זידי.

פרנסיס לאי נפטר בשנת 2018 בגיל 86.

ז'אן לואי-טרנטיניאן

" ז'אן-לואי "

מהבולטים בשחקני הקולנוע האירופאי של החצי השני של המאה ה-20.

הוא זכה בפרס השחקן הטוב ביותר בפסטיבל קאן, פרס הסזאר ופרס לומייר.

בין יצירות המופת בהם כיכב – "אהבה" של מיכאל הנקה, "הקונפורמיסט" של ברנרדו ברטלוצ'י, "הלילה שלי אצל מוד" של אריק רוהמר, "גבר ואישה" של קלוד ללוש, "שלושת הצבעים: אדום" של קז'ישטוף קישלובסקי, "האיילות" של קלוד שברול, "כשאלוהים ברא את האישה" של רוז'ה ואדים, "פאסיונה ד'אמורה" של אטורה סקולה ו"חיים קלים" של דינו ריזי.

אנוק איימה

" אנה "

מהכוכבות הגדולות ביותר של הקולנוע הצרפתי.

זכתה בפרס גלובוס הזהב עבור הופעתה ב"גבר ואישה" של קלוד ללוש.

כיכבה, בין היתר, בסרטים "לה דולצ'ה ויטה" ו"שמונה וחצי" של פדריקו פליני, "לולה" של ז'אק דמי, "The Appointment" של סידני לומט, "זינוק אל החשיכה" של מרקו בלוקיו, "הנאהבים ממונפרנאס" של ז'אק בקר, "לילה אחד על הרכבת" של אנדרה דלוו ו"משהו ללבוש" של רוברט אלטמן.

מתוך-הסרט-השנים-היפות-שלנו-באדיבות-סרטי-יונייטד-קינג-

התזמורת הקאמרית הישראלית   הקונצרט השלישי בעונת 2019/2020 – "בין צרפת לישראל"

$
0
0

הקונצרט השלישי בעונת 2019/2020 – "בין צרפת לישראל"

קרן קגרליצקי – קרדיט חיים קמחי


שם התכנית "מסגיר" את הציר המרכזי של הקונצרט – יצירות מן הבארוק הצרפתי: גלוק, לולי וראמו.
תנוגן גם הסימפוניה מס' 86 ברה מז'ור מאת יוסף היידן שהיא החמישית במה שנודעו בשם "סימפוניות פריס". בנוסף, תנגן התזמורת יצירה ישראלית מקורית "מוקדם ומאוחר"  מחזור שירים מאת המלחינה המוערכת אביה קופלמן. זהו מחזור שירים לסופרן ולתזמורת קאמרית עפ"י שירי לאה גולדברג שהשנה אנו מציינים 50 שנה לפטירתה. תחום המוזיקה הקלאסית נשלט במרביתו ע"י גברים והקונצרט שלנו מובל ע"י נשים: מנצחת (קרן קגרליצקי), מלחינה (אביה קופלמן), סולניות (דנה מרבך ודניאלה סקורקה)  ומשוררת  (לאה גולדברג).

בין צרפת לישראל

כריסטוף ויליבלד פון גלוק (1787-1714) קטעים תזמורתיים מתוך "אוֹרְפֵיאוּס ואֵאוּרִידִיקֶה:"

הפתיחה, "מחול הרוחות הטובות" ו"מחול הפוּריות"

אביה קוֹפֶּלְמָן "מוקדם ומאוחר" מחזור שירים לסופרן ולתזמורת קאמרית עפ"י שירי לאה גולדברג

ז'אן-בטיסט לולי  הסוויטה התזמורתית "גם הוא באצילים"

הפסקה

ז'אן-פיליפ ראמו (1764-1683) אריות אופראיות:

"מכוחה של אהבה" מתוך "פיגמליון"

"הבה ניצור מוזיקה מופלאה" מתוך "פְּלַטֶה"

"צללים נושאי תוגה" מתוך "קַסְטוֹר ופּוֹלוּקְס"

"בּוֹא הִימֵנָיוֹס" ו"מִשְלוּ, תענוגות ומשחקים" מתוך "האינדיאנים האצילים"

יוזף היידן (1809-1732) סימפוניה מס' 86 ברה מז'ור (החמישית בסימפוניות "פריס")

 

קרן קָגַרְלִיצְקִי מנצחת | דנה מַרְבַּך סופרן | דניאלה סְקוֹרְקָה סופרן

 

קרן קגרליצקי, מנצחת הבית בסימפונט רעננה ואסיסטנטית של מאסטרו עומר מאיר וֶלְבֶּר בתזמורת הפילהרמונית BBC במנצ'סטר, עוסקת גם בהלחנה, ניהול מוזיקלי, עיבוד ותזמור. היא החלה ללמוד נגינת פסנתר בגיל שבע והתחנכה בקונסרבטוריון האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים אצל ד"ר יצחק קוסוב ושושנה כהן. היא בעלת תואר ראשון בקומפוזיציה רב-תחומית ובניצוח תזמורות מן האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, תלמידתם של הפרופסורים בירון, גלוברזון, ויזנברג וספרבר. עוד השתתפה בכיתות האמן של מָטִייָה רוֹנְדֶלִי (איטליה), שרון צ'וֹאָה (הונג-קונג) ופרופ' בוריס בְּרוֹט (קנדה). קגרליצקי זוכת מלגת הצטיינות ב-2015 ומלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל בניצוח בשנים 2018-2019. היא מרבה לנצח על סימפונט רעננה, ובנוסף לכך ניצחה על הקאמרטה הישראלית ירושלים בפסטיבל הפסנתרים בירושלים (2018) ועל הסימפונית של בְּרֶטָן בקונצרטים בצרפת. קגרליצקי מופיעה בהפקות משולבות עם זמרים, בין היתר עם אנריקו מסיאס ועם סוזן וגה. היא מופיעה בקביעות בקונצרטים מודרכים בבתי ספר ברחבי הארץ במסגרת פרויקט "פעמה".

דנה מרבך היא בעלת תואר ראשון בזמרה מן האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ותואר שני מן האקדמיה למוסיקה בהמבורג. היא זכתה במלגות קרן רונן, קרן התרבות אמריקה-ישראל והמכון הישראלי לאמנויות הזמרה (IVAI). היא הייתה חברה ב"מיתר אופרה סטודיו" של האופרה הישראלית ובשנים

2012-2014 השתייכה לסולני בית האופרה של לוצרן. באופרה הישראלית ובבתי האופרה של פלרמו, נאפולי, דרזדן, מנהיים, מגדבורג ואולדנבורג גילמה תפקידים בדון פסקואלה של דוניצטי, רחמי טיטוס, נישואי פיגארו ודון ג'ובאני של מוצרט, אַלְצִ'ינָה, הרקולס וסֶרְסֶה של הנדל, אורפאוס של טלמן, אורפאו ואאורידיצ'ה וארמיד של גלוק, לה צֶ'נֶרֶנְטוֹלָה של רוסיני וכרמן של ביזה. במקביל הופיע בקונצרטים: בקונצרטחֶבָּאוּ של אמסטרדם, בקונצרטהאוס הווינאי, בפילהרמוני של קלן, בקווין אליזבת' הול בלונדון, בPalau de la Música Catalana- בברצלונה וכן בגרמניה, בדנמרק, בצרפת ובישראל. ברפרטואר הליטורגי שלה הבריאה של היידן, המיסה בסי מינור של באך, הסימפוניה השנייה של מנדלסון והרקוויאם של פורה.

דניאלה סְקוֹרְקָה למדה בקונסרבטוריון בכרמיאל, שירְתה בצה"ל כמוזיקאית מצטיינת והשלימה תואר ראשון באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. אחרי תקופת חברות ב"מיתר אופרה סטודיו", נפתחה לפניה קריירה סולנית. היא הופיעה בין היתר עם הפילהרמונית הישראלית בניצוח מהטה, הקאמרטה הישראלית ירושלים בניצוח, בירון סימפונט רעננה בניצוח זֶבָּה, וההרכבים הצרפתיים "האמנויות הפורחות" בניצוח כריסטי ו"הכשרונות הליריים" בניצוח רוּסֶה. על בימת האופרה הייתה בֶּלִינְדָה בדידו ואניאס של פרסל, אאורידיצ'ה באורפאוס של טלמן, פֶנִיס בארמיד של לוּלי, דִיאָן באַקְטֵאוֹן של שרפנטייה, סוזנה בנישואי פיגארו, צֶרְלִינָה בדון ג'ובאני ודֶסְפִּינָה בכך עושות כולן של מוצרט ורחל/רבקה באמהות של זֶבָּה. עוד הופיעה במשיח ובדיקסיט דומינוס של הנדל, בסטאבט מאטר של פרגולזי, בארבעה מוטטים גדולים של מוֹנְדוֹנְוִיל, ברקוויאם ובמיסה בדו מינור של מוצרט ובבכיאנס ברזילרס של וילה-לובוס. סקורקה זכתה בפרס הראשון ע"ש מיכל אורן ובפרס על ביצוע מצטיין ליצירה ישראלית בתחרויות האביב של קרן התרבות אמריקה-ישראל ובמקום השלישי בתחרות לשירת בארוק ע"ש צ'סטי באינסברוק.

כריסטוף ויליבלד פון גלוק

הפתיחה, "מחול הרוחות הטובות" ו"מחול הפוּריות" מתוך "אוֹרְפֵיאוּס ואֵאוּרִידִיקֶה

לצד הציר ישראל-צרפת נוכחים בקונצרט הזה גם הציר איטליה-צרפת, בשל לאומיותו של לולי, הציר אוסטריה-צרפת, בשל מוצאו של היידן, וציר גרמניה-אוסטריה-צרפת, בזכות הקוסמופוליטיות של גלוק, יליד בוואריה שלמד בצ'כיה ובאיטליה, פצח בקריירה בווינה ופעל גם בלונדון, בדרזדן, בפראג, בקופנהגן וברומא, וחולל מהפכה באופרה של פריס.

נתמקד ביצירה: אורפיאוס, משורר המלווה את עצמו בלירה, מהפנט בשירתו כל יצור הנקרה בדרכו. הוא נושא לאישה את הנימפה אאורידיקה וביום חתונתם הוא מתבשר, כי נחש הכישה והיא מתה. אורפיאוס, בטוח בכוחו לכשף, מחליט לרדת לשאול, להשיב לו את אהובתו. ואמנם, הוא מצליח להקסים בשירתו/נגינתו את כל שומרי השאול ואפילו את האדֶס המלך. למשורר יוּתָר לשחרר את אאורידיקה, אך יש תנאי: הוא חייב לצעוד לפניה ולא להסב את ראשו אליה עד לצאתם מפי השאול. ברור: אורפיאוס אינו מתאפק ומביט לאחור. ואאורידיקה נמוגה לעד. ביגונו האיום אורפיאוס מזמר שירי אֶבֶל ונהי ושבט נשים פראיות העובר במקום קורע את גופו לגזרים ומשליכם לנהר, שם הוא ממשיך לשיר – בכל זאת – עד עצם היום הזה.

סביב סיפור מוכר זה חיבר גלוק אופרה איטלקית בחצר הקיסרית של וינה ב-1762, וזו הצליחה מאוד. ב-1773 עקר לפריס, שם התאים את היצירה לקהל המקומי, בין השאר ע"י צִרפוּת שמה ולשון שירתה. עוד הוסיף שם שני קטעי מחול, ואותם נשמע היום, בנוסף לפתיחה: "מחול הפֿוּריוֹת" הארוך, שכיכב בזמנו כפרק המסיים והאפקטיבי מאוד בבלט "דון ז'ואן" משנת 1761 וכן "מחול הרוחות הטובות" לחליל ולתזמורת, מחול שהתפרסם מאוד.

אביה קוֹפֶּלְמָן

"מוקדם ומאוחר" מחזור שירים לסופרן ולתזמורת קאמרית עפ"י שירי לאה גולדברג

אביה קופלמן, מלחינת הבית של התזמורת הסימפונית ירושלים, היא כלת פרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים (2007) וזוכת תחרות בינלאומית של רביעיית קרונוס. יצירותיה מבוצעות ברחבי העולם, בין השאר בקרנגי הול בניו-יורק, בהיכל הקונצרטים של שטוקהולם ובתיאטרון העיר בפריס. בשנה האחרונה בלבד נוגנו יצירותיה בלוס אנג׳לס, בסן פרנסיסקו, בברלין, בכמה מערי שבדיה, בדנמרק, בפולין ובהונג-קונג. קופלמן כותבת במנעד סגנונות רחב: מלבד מוזיקה סימפונית, ווקאלית וקאמרית – גם שירים פופולריים להרכב רית׳ם ואלקטרוניקה ולהרכב ג׳אז פיוז׳ן.

השנה שהתה שהות-אמן באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה ובימים אלה היא מתארחת בעיר האמנויות הבינלאומית בפריס ((La Cité internationale des arts. במהלך השנים שילבה את עשייתה המוזיקלית עם הוראה במכללת הֵד, בבית הספר רימון ובאוניברסיטת בר-אילן. כמו כן הרצתה הרצאות רבות. היא רואה ערך רב בטיפוח המוזיקה האמנותית ובקירובה אל הקהל הרחב.

הנה דבריה על "מוקדם ומאוחר": "לדמותה וליצירתה של לאה גולדברג מקום מיוחד בעולמי. מעבר להיותה סמל התרבות הישראלית, מדובר בדמות פורצת דרך, עמוקה וטראגית, אשת רוח והעולם הגדול, אקדמאית ויוצרת עצמאית, שהקדישה את חייה ליצירה ונאלצה לוותר על חיי זוגיות ומשפחה. שפת שיריה נראית לעתים שקופה למדי, אך בעיניי הדבר עלול לתעתע, שכן שיריה נוגעים במקומות העמוקים ביותר של הנפש. "מוקדם ומאוחר" כשם אחד מספריה, מצביע על הנושא שבו עוסקת היצירה – פרספקטיבה על החיים מנקודות מבט שונות, פילוסופית ורגשית בו-בזמן. כל רגע בחיינו יכול להיראות לנו מוקדם או מאוחר, בהתאם לאירועים המלווים אותו ובהתאם לתחושתנו ולתפישת עולמנו. "שארית החיים" כותבת גולדברג, "היא תבונה או סכלות, ולָך הברירה". מלבד במבט הפילוסופי-רוחני, היצירה עוסקת בנושאים נצחיים ורלוונטיים במיוחד בעבורי, כגון אהבה טראגית ומופרדת מִמּוּשָׂאָהּ והפער המתעתע בין דמות יוצרת בחייה לדמותה ביצירתה. נושאים אלה שזרתי לכדי יצירה אחת מבחינת הקשרים מוזיקליים וטקסטואליים. המוזיקה נכתבה כביטוי למנעד הרגשי העצום של הטקסטים, העטוף במעטפת רכה וזורמת. ואיך אפשר ללא הדים רחוקים לזמר הישראלי? קוריוז: יצירה זו נכתבה בחלקה בהיותי בישראל ובחלקה בהיותי בפריס, וכך, שלא במתכוון, יצאה מתאימה באופן מושלם לכותרת הקונצרט 'בין צרפת לישראל'".

ואלה שורותיה של לאה גולדברג שנכללו ביצירה

 

הַמֶּרְחָק שֶׁבֵּינִי וּבֵין זוֹ שֶׁבַּשִּׁיר

כַּמֶּרְחָק בֵּין גּוּפִי וְצִלּוֹ עַל הַקִּיר.

***

הַחֹפֶשׁ הַגָּדוֹל לִנְשֹׁם וְלֶאֱהֹב.

בְּכָל אֲשֶׁר אֶפְנֶה אֶרְאֶה דְּמוּתְךָ מִנֶּגֶד –

בְּצֵל קוֹרַת בֵּיתִי וּבְלֶכְתִּי בָּרְחוֹב,

גַּם בְּשִׂיחַת רֵעִים, גַּם בִּבְדִידוּת חוֹגֶגֶת.

 

גַּם בִּהְיוֹתְךָ רָחוֹק וְזָר וְסַרְבָנִי,

גַּם בְּשָׁעָה קָרָה וּמִתְנַכֶּרֶת,

אַתָּה תָּמִיד אִתִּי – שָׁבוּי לְזִכְרוֹנִי,

שֶׁלִּי – כְּמוֹ נִגּוּן וְכִתְפִלַּת הַדֶּרֶךְ.

 

אֲוִיר-פְּסָגוֹת צָלוּל. לֹא דִּין וְלֹא הַפְרֵד.

מָה קַל וּמָה גָּמִישׁ הַצַּעַד הַגָּבוֹהַּ.

וְאֵיךְ יִשָּׂא לִבִּי בָּאֹשֶׁר הֶחָרֵד

חֵרוּת אֲשֶׁר כָּזֹאת, חֵרוּת שֶׁאֵין כָּמוֹהָ!

***

הַמֶּרְחָק שֶׁבֵּינִי וּבֵין זוֹ שֶׁבַּשִּׁיר

כַּמֶּרְחָק בֵּין גּוּפִי וְצִלּוֹ עַל הַקִּיר,

אַךְ אֲנִי אָמוּת וְהִיא תִּשָּׁאֵר,

וְהַיּוֹם לֹא אוּכַל לִסְלֹחַ לָהּ זֹאת.

***

שִׁבְעָה יָמִים חִכִּיתִי לְדִמְעָה שֶׁתִּפֹּל

מִזִּכְרוֹן אֲשֶׁר הָיָה.

וְלֹא נָתַתָּ לִי חֶסֶד-דִּמְעָה אַחֲרוֹן

וְלָכֵן לֹא אָקוּם לִתְחִיָּה.

 

שִׁבְעָה לֵילוֹת חִכִּיתִי לַחֲלוֹם שֶׁתַּחְלֹם

לְהַחְזִיר אֶת דְּמוּתִי הַדְּווּיָה.

וְלֹא חָלַמְתָּ עָלַי גַּם בַּלַּיְלָה הַשְּׁבִיעִי.

לָכֵן לֹא אָקוּם לִתְחִיָּה.

 

שִׁבְעָה יָמִים וְשִׁבְעָה לֵילוֹת

מֵאָז מוֹתִי לֹא קָרָאתָ בִּשְׁמִי.

לָמָּה אֵפוֹא אָקוּם לִתְחִיָּה,

בִּשְׁבִיל מִי?

***
הָלַכְתִּי אֶל הַלַּיְלָה הַזֶּה

שֶׁאֵינֶנּוּ נִגְמָר

וּפִתְאוֹם הָיָה בֹּקֶר

וְהַשֶּׁמֶשׁ הֵאִירָה

אֶת פְּנֵי הַחַיִּים

שֶׁקִּנְּאוּ בַּמֵּתִים.

***

"שְׁאֵרִית הַחַיִּים" [כָּךְ אָמַר]

"שְׁאֵרִית הַחַיִּים הִיא תְּבוּנָה אוֹ סִכְלוּת

ולָךְ הַבְּרֵרָה".

 

ז'אן-בטיסט לולי הסוויטה התזמורתית "גם הוא באצילים"

אוברטורה/ מחול הקַנַרִי/ גבוט החייטים/ מינואט/ מנגינת הספרדים/ כניסת הַסְקַרַמוּשִים והאַרְלֶקִינִים/ מארש הטורקים

"הבורגני האציל", או "גם הוא באצילים", כתרגומו היצירתי של אלתרמן, היא קומדיית-בלט בחמש מערכות, המוצגת בדקלום מלודרמטי מסוגנן, ובין סצנות העלילה משולבים קטעי נגינה, שירה ובלט. הקומדיה הוצגה לראשונה לפני לואי ה-14 מלך צרפת בשני ארמונות מלכות פריסאיים בסתיו-חורף 1670 על ידי להקתו של מולייר. את המוזיקה חיבר ז'אן-בטיסט לולי (במלרע), שנולד בפירנצה כג'ובאני בטיסטה לולי (במלעיל); אין יודעים איך קנה לו את יכולות הנגינה והריקוד. לצרפת הגיע ב-1646. דוכס צרפתי ראה את הנער בן ה-14 מגלם את אַרְלֶקִינוֹ באחד מכיכרות פירנצה, מדקלם ומפזז, פורט על גיטרה ומנגן בכינור, ומיד החליט לקחתו לפריס, לשמש מורה לאיטלקית לבתו. באחוזת הדוכס קנה לו לולי עוד מיומנויות נגינה, מחול והלחנה. המפגש עם המלך ארע ב-1652: לולי היה בין הנגנים-רקדנים-מחברים של בלט מלכותי, שבו רקד גם המלך, אז נער בן 14 (לואי הוכרז מלך בגיל 5). הסימפתיה הוצתה מיד, וכעבור זמן לא רב מונה לולי למנהל המוזיקה של החצר.

בראשית שנות השישים החל שיתוף הפעולה בין לולי לבין המחזאי-סטיריקן מולייר, ויצירתם המשותפת האחרונה והידועה ביותר היא "הבורגני האציל". במרכז המחזה מסיה ז'ורדן, סוחר טיפש, כעסן ורברבן, המבקש לרכוש לו בממונו מעלות אצילות. מאמצי המורים למוזיקה, למחול, לסייף ולפילוסופיה המתכנסים בביתו אינם עולים יפה בשל גמלוניותו וטיפשותו, ומאותן סיבות הבגדים שתופרים לו חייטיו נראים כבדיחה. על בתו לוּסִיל הוא אוסר להינשא לאהוב לבה, בורגני עני אך הגון. הוא מחפש לה חתן "בעל יחוס". פארסת הסיום רעה לז'ורדן וטובה לאשתו, לבתו ולמחזר החמוד שלה: במזימת הִתחפשׂוּת שהוגה מְשַרְתוֹ של המחזר, מוצג המחזר לז'ורדן כאציל טורקי; מסיה ז'ורדן מסכים מיד לשידוך "הנעלה", הזוג הצעיר מאושר וכן גם המשרת שלו והמשרתת שלה, אוהבים גם הם. לשונו המושחזת של מולייר שמה ללעג את ז'ורדן בכל מישור אפשרי, ואילו לולי, על ידי  גייסות זמרים, נגנים ורקדנים, מענג את הקהל בנגינות ובמחולות. בין המערכות משולבים ריקודיהם של מורי המחול והחייטים, ואחרי שלוסיל נישאת ל"טורקי", מועלה בלט עשיר, ובו ריקודי דמויות מן הקומדיה דֶל אַרְטֶה, ובהם סְקַרַמוּשִים ואַרְלֶקִינִים. אה, ומארש טורקי לקינוח.

 

ז'אן-פיליפ ראמו אריות מתוך אופרות: "מכוחה של אהבה" מ"פיגמליון"

"הבה ניצור מוזיקה מופלאה" מ"פְּלַטֶה" / "צללים נושאי תוגה" מ"קַסְטוֹר ופּוֹלוּקְס" /

"בּוֹא הִימֵנַיוֹס" ו"מִשְלוּ, תענוגות ומשחקים" מן "האינדיאנים האצילים"

ראמו, הצרפתי היחיד מכל מלחיני הקונצרט הזה, היה נגן משובח, תיאורטיקן מבריק ומלחין מוכשר. בעשורי חייו הראשונים התפרנס מנגינת כינור ועוגב, ובמקביל חיבר יצירות רבות לצ'מבלו, מוטטים, קנטטות ושירים. תרומה אדירה הרים בתחום התיאורטי: הטרקטט שלו "ההרמוניה ועקרונות היסוד שלה" (1722), שלפיו המוזיקה היא בכירת האמנויות ושוות-מעמד למדע, הפעים את משכילי אירופה ואף את האנציקלופדיסטים דִידֶרוֹ ורוּסוֹ. רק בהגיעו לגיל 50 החל ז'אן-פיליפ ראמו לחבר אופרות.

פיגמליון הוצגה לראשונה באופרת פריס בקיץ 1748. במרכזה המיתוס של אובידיוס הרומי על פיגמליון הפַסָּל המתאהב ביצירתו, ובעזרת אמור, אֵל האהבה, הפֶסֶל הופך לאשה יפהפייה. בקטע "מכוחה של אהבה", אמור מסביר לפיגמליון – ברצ'יטטיב חינני – כי שלמות עבודתו אכן מזכה אותו באהבת יציר כפיו. ובאריה התוססת שאחר-כך אמור קורא ל"יצורי שְׂחוֹק ומְשוּבָה" להשלים את הפֶּסֶל ולצאת במחולות עם הפַסָּל ועם פסלו. פְּלַטֵה היא נסיון ראשון של ראמו לחבר אופרה קומית. הבכורה הייתה בוורסאי במרס 1745. יופיטר, כדי לרפא את אשתו יוּנוֹ מקנאתה, מקבל את עצת מרעיו: להעמיד פנים שהתאהב בפְּלַטֵה, נימפה מכוערת הגרה בבִּיצה. יופיטר מקווה שכשיתברר ליונו כמה לא הגיוני כל הרעיון, תצחק, תתרצה ותתרפא. וכך אכן היה. כמובן, בדרך – מבול של תסבוכות. תריסר דמויות יש באופרה, וביניהן – אהבה ושנאה, קנאה ורכילות, בגידות, מזימות ומריבות. את האריה שלנו, "הבה ניצור מוזיקה מופלאה", מזמרת דמות אקסצנטרית, "טירוף" שמה, המזהירה את נימפת הביצה שלא להיעתר לחיזורי מלך האלים, כי "האהבה יודעת להתאכזר ולנקום".

האופרה קַסְטוֹר ופּוֹלוּקְס הוצגה לראשונה בפריס ב-1737. מדובר בשני תאומים: פולוקס בן-אלמוות וקסטור בשר ודם. הנסיכה שלנו מתאהבת דווקא בבן התמותה, וכצפוי, הוא נהרג. גם כאן, כמו בסיפור אורפיאוס, גיבורינו מכירים את הנתיבות שְאוֹלָהּ והחוצה. תקצר היריעה מלתאר את כל סבכי העלילה. נאמר רק, שבאריה שלפנינו, "צללים נושאי תוגה", בטרם נודע לנסיכה טֶלָאִיר שקסטור אהובה קום יקום

מן המתים, היא מתאבלת מרה על מותו: "אבוי, לבי שבור היום", היא שרה. "עתה, באין לי קסטור אהובי, טוב מותי מחיי".

ולבסוף, שתי אריות מאופרה קדומה, האינדיאנים האצילים (1736). זוהי סוגת ביניים בין אופרה לבלט, והיא הפכה פופולארית מאוד בצרפת של תחילת המאה ה-18. העידן היה עידן האוריינטליזם, והציר המרכזי של "האינדיאנים האצילים" הוא אהבה המתלקחת בארצות אקזוטיות: הסיפור הראשון מתרחש בתורכיה, השני בקרב בני אינקה פרואניים, השלישי בפרס והרביעי בקרב "אינדיאנים" צפון-אמריקניים. באריה הראשונה שנשמע, "בּוֹא הִימֵנַיוֹס", פאני, נסיכת אינקה מבקשת מֵאֵל-הנישואין לאחד אותה עם דון קרלוס, מפקד "כובש". באריה האחרונה קורה ההיפך: באריה "מִשְלוּ, תענוגות ומשחקים" האינדיאנית זימה פונה עורף לשני מחזריה "הזרים", אחד ספרדי ואחד צרפתי. חוקי היער והטבע שהיא מכירה ומכבדת מדריכים את לבה לבחור באַדַרְיוֹ, בן שבטה.

 

יוזף היידן  סימפוניה מס' 86 ברה מז'ור, הסימפוניה החמישית בשש "סימפוניות פריס"

אדג'ו – אלגרו ספיריטוזו / קפריצ'ו: לרגו / מינואט: אלגרטו / פינאלה: אלגרו קון ספיריטו

בעשור התשיעי של המאה ה-18 היה כבר היידן שם דבר לא רק בארצות הדוברות גרמנית, אלא גם באנגליה (לשם יוזמן לשני סיורים עטורי הצלחה בהמשך) ובצרפת. חובב מוזיקה פריסאי, הרוזן ד'אוֹנְיִי ((d'Ogni, בבקשו לו "חומר חדש" בעבור מנויי אולם אולימפיק הפריסאי, החליט לנסות את מזלו ולפנות אל "הגדול מכולם". היאות כבוד המאסטרו, שאל את "פאפא היידן", לחבר שש סימפוניות בעבור תזמורת 50 הכלים העומדת לרשותו? היידן, שבחצר הרוזן אסטרהאזי, מקום עבודתו הקבוע, נאלץ "להסתפק" ב-24 כלי נגינה בלבד, נעתר מיד, ושש הסימפוניות (מס' 87-82 ברשימת יצירות המלחין) יצאו תחת ידו בשנים 1785/6.

על סימפוניה מס' 86, החמישית ב"סימפוניות פריס", אומר ההיידניסט האמריקני ה' צ' רובינס-לנדון: "אולי זו הגדולה בסימפוניות פריס. בוודאי "הווירטואוזית ביותר בפרקיה המהירים והמרטיטה ביותר בפרקיה האטיים". בעקבות אדג'ו פותח בא אלגרו תוסס, עתיר תרועות-חצוצרה, קריאות-קרן, משיכות-קשת נמרצות והלמויות-תוף, ופה ושם, החליל או האבובים מחקים ציוצים טירוליים. פיתוח ארוך מציג וריאציות לשני נושאי הפרק. תנועתו של הקפריצ'ו האטי נינוחה והמשרעת הרגשית עשירה. המינואט משולש-המקצב הוא גרסה מסוגננת של מחול אוסטרי כפרי, לֶנְדְלֶר, ובטריו המקופל במינואט רפליקות סולניות מפי החליל, האבובים והבסונים מלוות בפיציקטי של כלי קשת. הפינאלה, אלגרו, בצורת הסונטה, הוא אחד מפרקי הסיום המקסימים של היידן.

 

תאריכים:

 

מוזיאון תל אביב לאמנות, אולם רקאנטי

יום חמישי   7.11.19   בשעה 20.00

מוצאי שבת  9.11.19  בשעה 20.00

 

לרכישת כרטיסים לתל אביב:www.ico.co.il  | טלפון: 03-5188845
www.bravo.org.il  | טלפון: 3221*

פסטיבל קיפוד הזהב 2019

$
0
0

 

מיטב היצירה התיאטרלית העצמאית, האיכותית והנועזת
בפסטיבל אחד

הצגות / סדנאות/ כיתות אמן

וטקס פרסי קיפוד הזהב

7-15 בנובמבר בתל אביב

https://www.youtube.com/watch?v=5PpvCCHn1WY&feature=youtu.be

פסטיבל קיפוד הזהב, חגיגה שנתית של התיאטרון העצמאי והפרינג', ייערך לראשונה בתל אביב בתאריכים 7-15 בנובמבר. במהלך שבוע ימים יוצגו 16 ההצגות שעלו לגמר פרס קיפוד הזהב, וכך יתאפשר לקהל להיחשף למיטב היצירה העצמאית, האיכותית, החדשנית והנועזת שהועלתה השנה בישראל. לצד ההצגות יתקיימו אירועים מיוחדים, סדנאות ומפגשים עם יוצרים. אירועי הפסטיבל יתקיימו השנה בתיאטרון תמונע, צוותא, תיאטרון קליפה, תיאטרון הבית ובמוזיאון תל אביב.

אדיפוס – אריאל וולף 'קרדיט רוסלו שמריה

בצהרי ה-15 בנובמבר יתקיים טקס פרסי קיפוד הזהב השנתי בתיאטרון צוותא בתל  אביב, שבו יחולקו פרסים בקטגוריות השונות למיטב יוצרי התיאטרון העצמאי והפרינג'. הפרס הוא יוזמה של עמותת קיפוד הזהב – פרס תיאטרון הפרינג', בתמיכת המדור לתיאטרון פרינג' ומנהל התרבות, עיריית תל אביב-יפו -המחלקה לאמנויות  וקרן יהושע רבינוביץ' לאמנויות. כל פרס, בקטגוריה הזוכה יעמוד על סך 3,000 ש"ח . פרס מחזאי השנה – תרומתה של הקרן על שם המחזאית אלישבע גרינבאום ז"ל, שהקימה משפחתה.

פרס מפעל חיים – כמו בכל שנה, יוענק במסגרת טקס פרסי קיפוד הזהב פרס מפעל חיים לאיש/ת פרינג' בולטים בעשייתם. בישיבת הועדה לבחירת פרס מפעל חיים החליטו חבריה – דר' בילהה בלום מרצה בכירה בחוג לתיאטרון באוניברסיטת תל אביב; נטלי צוקרמן – יוצרת תיאטרון, פרפורמרית, אוצרת ודרמטורגית; וחיים אברמסקי – מורה למשחק ומאמן שחקנים – לבחור ביוצרת והמייסדת של תיאטרון תמונע נאוה צוקרמן לקבלת פרס מפעל חיים לשנת 2019.

נאווה צוקרמן צילום דיוויד קפלן

מנימוקי השופטים: נאווה צוקרמן היא פורצת דרך וחלוצה בנוף תיאטרון הפרינג' בישראל. את הצעד הראשון היא עשתה כבר בשנות ה-80 כאשר הביאה לקדמת הבמה, כיוצרת עצמאית, עבודות בתחום התיאטרון והמחול בעלות מסרים פמיניסטיים. נאווה גרמה לשינוי משמעותי במבנה המסורתי והמקובל של התיאטרון עם הקמתו של תיאטרון תמונע החוץ-ממסדי והפיכתו למרכז פרינג' יוצר ומארח. לא זו בלבד שתיאטרון תמונע בהנחייתה משמש בית ללהקתה ויצירותיה אלא שהוא גם בנוי כאכסניה נאותה לקבוצות של יוצרים, רובם צעירים, המתמקדים ביצירה ניסויית חדשנית בסגנונות שונים. ככזה, תורם המרכז להתפתחות התיאטרון, לחשיפתו ולהפצתו בין קהלים שונים.

הצגות הפסטיבל / העולות לגמר פרס קיפוד הזהב

חלום ליל קיץ בחלל סשה איידלמן

לאה –  יעל קרמסקי, אנסמבל פספורט – במוזיאון תל אביב חמישי ומוצ"ש 7+9.11 20:00

ברוח המקום – נילי רוגל – בתיאטרון הבית חמישי 7.11 21:00, שישי 8.11 14:00

חצאית כאן קודקוד – עדי דרורי, חן לוגסי וקרן שפט – בצוותא שישי 8.11 12:00

אמהות שלוש – להב תימור – בצוותא שישי 8.11 12:30

הגדר – נמרוד דנישמן – בצוותא שישי 8.11 14:00

אדיפוס. טריפטיכון – אריאל וולף – בתיאטרון תמונע מוצ"ש 9.11, ראשון 10.11 19:00

BLASTED אבי גיבסון בראל – בתיאטרון הבית מוצ"ש 9.11 21:00, ראשון 10.11 19:00

חלום ליל קיץ בחלל – עידית הרמן ואריאל ברונז – בתיאטרון קליפה מוצ"ש 9.11 20:30

פני שטח – נופר סלע – בתיאטרון תמונע ראשון 10.11 20:00

גן הפקאן – שני שבתאי, עדי כהנא ובת אל דותן – בתיאטרון הבית ראשון 10.11 21:00

דרקונים וזונות – ערן בן צבי ובועז דבי – בתיאטרון תמונע שני 11.11 20:00

ליידי עמר – יגאל זקס ונעם גיל – בתיאטרון תמונע שני ושלישי 11+12.11 20:00

טווס – פנטזיה אוטוביוגרפית -בנימין יום טוב – בתיאטרון הבית שני 11.11 21:00

מז'יניק –  נטע וינר וסתיו מרין – בתיאטרון תמונע שלישי 12.11 20:00

מה שלא הורג – עמית לוי – בתיאטרון הבית שלישי ורביעי 12+13.11 21:00

המשתמט – ארז דריגס – בצוותא חמישי 14.11 20:30

 

גן הפקאן – צלם רוי סיגל

**בתום ההצגות יתקיימו שיחות עם היוצרים.

 

אירועים מיוחדים

מסיבת כתיבה עם "המחזאים" – קבוצת "המחזאים" (רועי מליח רשף, נועה שכטר, דניאל בוצר ושי שבתאי) מזמינה כותבים מקצועיים וחובבים לרייב חד-פעמי של אלכוהול ומילים. במהלך האירוע תיווצר קהילה, שתאפשר לחבריה הזמניים לשחרר באמצעותה את מחסומי היצירתיות שלהם. יום רביעי 13.11 בשעה 17:00 בתיאטרון הסמטה

 

סצנה X 3 – שלושה יוצרים מובילים של התיאטרון העצמאי והפרינג' – עידית הרמן, גיבסון בראל ועירא אבנרי – יקבלו קבוצה של שחקנים וסצנה קלאסית אחת ויביימו אותה בסגנונם הייחודי תוך שעה אחת. הקהל יוזמן לשוטט בין חללי העבודה ולצפות בתהליך, ולבסוף ייחשף לתוצאות.  יום חמישי 14.11 בשעה 17:00 בתיאטרון תמונע

 

מיני-קורס: מגמות עכשוויות בתיאטרון האירופאי – משה פרלשטיין, מהמומחים הבולטים בישראל בתיאטרון העכשווי, יציג בפני הקהל במשך כשלוש שעות (כולל הפסקות) את מיטב היוצרים, היצירות ופריצות הדרך, שמתקיימות בשנים האחרונות בבירות האירופאיות של התרבות העולמית. יום שבת 9.11 בשעה 17:30 בחדר הוידאו בתיאטרון הבית

כיתת אומן: נאוה צוקרמן – היוצרת, המייסדת והמנהלת של תיאטרון תמונע וזוכת פרס קיפוד             הזהב למפעל חיים לשנת 2019 תדבר עם הקהל על שיטות העבודה שלה, דרכה בפרינג' והחזון שלה לשנים הבאות. יום ראשון 10.11 בשעה 17:30 בתיאטרון תמונע

 

טקס פרסי קיפוד הזהב השנתי  שבו יחולקו פרסים בקטגוריות השונות למיטב יוצרי התיאטרון העצמאי והפרינג' – יום שישי 15.11 בשעה 12:00 בצוותא.

הנהלת עמותת קיפוד הזהבדורון צפריר – יו"ר, מרט פרחומובסקי, עירית פרנק, דורית ניתאי -נאמן, בהט קלאצ'י, מיקי יונס, משה פרלשטיין, אפרת ליפשיץ, עודד אור.

מרכזת פעילות העמותה ומפיקה: גלית ברסקי

מנהל אמנותי: מרט פרחומובסקי

ועדה אמנותית: דורון צפריר, מיקי יונס, עודד אור

 

מחירי כרטיסים להצגות הפסטיבל 30-90 ₪.

הכניסה לאירועים המיוחדים תעלה 30 ₪.

לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים לאירועי הפסטיבל – http://www.kipodhazahav.co.il

רַקוֹנְטוֹ קוּן – RAKONTO KUN

$
0
0

בכורה!

רַקוֹנְטוֹ קוּן – RAKONTO KUN

מאת נועה צוק ואהד פישוף

מופעים ראשונים:

יום רביעי, 6 בנובמבר בשעה 19:00

יום חמישי, 7 בנובמבר בשעה 21:00

יום שישי, 8 בנובמבר בשעה 14:00

יום שבת, 9 בנובמבר בשעות 19:00 / 21:15

*רשימה מלאה של מופעי נובמבר בתחתית ההודעה*

רקונטו קון, צילום פוטו ג'ולי (5)6

המרכז לאמנות עכשווית בתל-אביב (CCA), מייחד בחודשים אלו תכנית נרחבת ליצירתם המשותפת של נועה צוק ואהד פישוף. היא כוללת תערוכה וסדרת אירועים ובמרכזה עבודת המחול החדשה של השניים, שתועלה במרכז בבכורה ב-6 בנובמבר 2019.

רקונטו קון היא עבודה לשלושה רקדנים (מתן דוד, שין-יי שיאנג ואורי קרול) ובהשתתפות היוצרים עצמם. את פסקול היצירה החי כתב ומבצע אהד פישוף, והוא ממשיך להוות ציר יסודי במרחב הפרפורמטיבי הייחודי המאפיין את עבודתם של השניים. כמו ביצירתם הקודמת, "החדר השרוף", אשר נוצרה בהזמנת המרכז לאמנות עכשווית ומרכז האמנות הברלינאי n.b.k – גם רקונטו קון מיועדת לחדר, כאשר הקהל יושב מסביב, קרוב למופיעים, תוחם בגופו את זירת ההתרחשות. כל הטקסטים המופיעים ביצירה נכתבו באספרנטו – השפה האוטופית הבינלאומית שיצר לודוויג זמנהוף בשלהי המאה התשע-עשרה.

רקונטו קון מתנהלת היכן-שהוא במרחב הפנטסטי של בדיון אתנוגרפי. יש בה קדמוניות ועתידנות, אבסורד ואופל, תוגה ואינטנסיביות גופנית. לצד שכלולו המתמשך של חזון אסתטי המבוסס, בראש ובראשונה, על התנועה האנושית, ניצבת בלב פרקטיקת שיתוף-הפעולה של צוק ופישוף, האינטראקציה המורכבת בין הנראה והנשמע. האופן בו הם עובדים בתוך, מסביב וכנגד החוזה האודיו-ויזואלי, שואב את השראתו מטווח רחב של מסורות אור-קוליות – סאונד-ארט, קולנוע, בלט, מוזיקת פופ ופולקלור. המיזוג הרב-תחומי האופייני להם בין מחול, סאונד ומיצג, מתקיים בשיא מורכבותו במרחב הפואטי שבין הקולי לחזותי.

רקונטו קון, צילום פוטו ג'ולי

נועה צוק ואהד פישוף יוצרים במשותף עבודות מחול לבמה ולמצלמה מאז 2008. יצירותיהם הוצגו ונוצרו בהזמנת להקות, פסטיבלים ומוסדות אמנות בארה"ב, שווייץ, סינגפור, גרמניה, נורווגיה, סקוטלנד, אנגליה, רוסיה ואיטליה. עבודת המחול החדשה היא כאמור, האיבר המרכזי בתערוכה שאצר ניקולא טרזי, "נועה צוק ואהד פישוף: עבודות", אשר שמה לה למטרה, להציג את מכלול ההיבטים השונים בפועלם של השניים. התערוכה כוללת גם תוכנית רטרוספקטיבית של עבודות וידיאו (המוצגת בגלריה בשעות הפתיחה של המרכז וכשלא מתקיימים בה מופעים) וסדרה של אירועים באוצרותם של השניים, הכוללת סדנאות, דיונים ומופעי בהשתתפות מוזיקאים, אנשי אקדמיה ואמנים פלסטיים.

 

כוריאוגרפיה: נועה צוק ואהד פישוף | מוסיקה וטקסט: אהד פישוף | רקדנים: שין-יי שיאנג, אורי קרול, מתן דוד | תאורה: דני פישוף | תלבושות: שי בן-צבי

 

כל מופעי חודש נובמבר – רַקוֹנְטוֹ קוּן:

יום רביעי, 6 בנובמבר בשעה 19:00

יום חמישי, 7 בנובמבר בשעה 21:00

יום שישי, 8 בנובמבר בשעה 14:00

יום שבת, 9 בנובמבר בשעות 19:00 / 21:15

יום שלישי, 19 בנובמבר בשעה 19:00

יום רביעי, 20 בנובמבר בשעות 19:00 / 21:15

יום שישי 22 בנובמבר בשעה 14:00

יום שבת, 23 בנובמבר בשעה 21:00

יום שני, 25 בנובמבר בשעות 19:00 / 21:15

יום רביעי, 27 בנובמבר בשעה 21:00

יום שישי, 29 בנובמבר בשעה 14:00

גילויים ארכיאולוגיים נדירים חדשים באזור הכנרת

$
0
0

 

גילויים ארכיאולוגיים בבית ציידה, כורזין וכורסי מהווים פוטנציאל אדיר להפוך למסלולי טיול עם אתרים בעלי חשיבות רבה לנוצרים ויהודים גם יחד

לאחרונה מתגלים בישראל אתרי תיירות שהולכים להיות בעלי השפעה רבה על שוק התיירות ויהיו לכך גם השפעות כלכליות משמעותיות.

אתרים ותגליות ארכיאולוגיות אלה יידונו בהרחבה בכנס חידושים בחקר "ים הגליל"– יהדות ונצרות במרחב סובב כנרת, של המחלקה ללימודי ארץ ישראל, מכון כנרת לארכיאולוגיה גלילית במכללה האקדמית כנרת.

האתרים הם :

בית הכנסת בגן הלאומי כורזין  (מוביל החפירה: אחיה כהן תבור)

כורזים

כפר יהודי עתיק מתקופת המשנה והתלמוד (מאה ראשונה לפני הספירה) שננטשה באופן מפתיע שלא ידוע למה עד היום, במאה ה-11 לספירה, בכפר ישנו בית הכנסת העשוי כולו מאבן בזלת, והנחשב ליפה ביותר. רוב התיירים באתר (80%) הינם נוצרים מאירופה וארה"ב, וזאת מכיוון שכורזים מופיע בברית החדשה, כאחד היעדים אליהם ישו הגיע.

בית הכנסת בכורזין הוא המבנה היחיד שניתן להצביע עליו בוודאות כמקום בו שהה ישו.

בנוסף לערך ההיסטורי, באתר מתקיימות פעילויות חפירה לכל המשפחה, ויהודים רבים מגיעים למקום ומוצאים תגליות ארכיאולוגיות מלפני 1200 שנים ואף יותר.

 

בית ציידה (מוביל החפירה: פרופ מוטי אביעם)

בית ציידה

במסגרת החפירות הארכיאולוגיות המתנהלות באתר "בית הבק (אל עראג') שבצפון הכנרת, התגלתה כנסייה מהתקופה הביזנטית, שהחופרים מזהים בה את "כנסיית השליחים". בשלב זה התגלו חדריה הדרומיים של הכנסייה שעמדה כנראה במרכזו של מנזר. לכנסייה היו רצפות פסיפס שבחלק השתמרו היטב. נתגלה גם שבר סורג הבימה משיש המעוטר בזר וכן נמצאו אבני פסיפס מזכוכית מוזהבת. אלו מעידים על כנסייה גדולה ומפוארת. מדובר על אחד מהלבבות של התיירות הנוצרית, ללכת בעקבותיהם של ישו ושליחיו.

כורסי (מוביל החפירה: ערן מאיר ופרופ' מיכל ארצי וד"ר חיים כהן מאוני' חיפה) 

כורסי הוא יישוב דייגים עתיק, ובו בית כנסת מהתקופה הביזנטית, ליישוב יש חשיבות רבה לנצרות ויהדות, בית הכנסת שהתגלה ממש קרוב לחוף כנרת עם ריצפת פסיפס וכתובת חקוקה על לוח שיש.

הימצאותו של בית הכנס מעיד על השינויים הרבים במפלס האדם, ונראה כי המצב של כנרת היום, הוא לא הגרוע ביותר מבחינת גובה המים.

ריצפת הפסיפס של הבית כנסת מעידה על ההשפעה התרבותית של טבריה ולא של רמת הגולן, למרות הקרבה הגאוגרפית של הגולן (1.5 ק"מ).

התגלית הזו תורמת תרומה משמעותית לדיון בזיקה של ישו לישובים היהודים.

כורסי מזוהה במסורת הנוצרית עם "הנס החזירי", מדובר על מקרה בו ישו הגיע למקום וטיפל בדיבוק על ידי העברתו לחזירים אשר טבעו בים.

פרופ' מרדכי אביעם, מהמכון לארכיאולוגיה גלילית, המכללה האקדמית כנרת: "בכנס הקרוב, המיועד בעיקרו לקהל גדול של מורי דרך, יביאו החוקרים, ארכיאולוגים והיסטוריונים, חידושים וסיכומים של מחקרים חדשים מצפונה של הכנרת. אזור זה הוא בעל חשיבות רבה בעיקר לעולם הנוצרי, אך גם זה היהודי. היה זה כר פעילות של ישו ותלמידיו במאה הראשונה לספירה. ישו, יהודי גלילי במאה הראשונה לספירה, לא רק סבב בין הכפרים, דרש וביצע ניסים, אלא גם צרף אליו כמה מבני המקום ובהם שלושה בני כפר בית ציידה, ובהם שמעון פטרוס, ״נסיך השליחים״. האחרים היו אנדריאס אחיו ופיליפוס. את הכפר כורזין קילל ישו בחובן על כך שלא נענו לקריאותיו, כמו גם את בית ציידה וכפר נחום. ליד הכפר היהודי כורסי, זיהו הנוצרים את מקום נס החזירים, שם הוקם מנזר גדול, אך הכפר היהודי המשיך להתקיים לצידו לאורך התקופה הביזנטית והאיסלאמית הקדומה. את המידע החדש אודות האתרים האלו ישמעו מעל ל-300 מורי דרך שנרשמו לכנס. מורי דרך אלו יובילו קבוצות של ציירי חו״ל וצליינים, אך גם תיירות הפנים, מטיילים ישראלים, כבודדים או משפחות, ישמעו על חשיבות באתרים בולדות העם ובארץ, ויצאו לבקר בהם.

קרדיט תמונות: דגש ארכאולוגיה תיירותית- Dagesh Archaeology

הרקדנית והיוצרת אורנילי אזולאי תשוקה ספרדית –פלמנקו

$
0
0

"תשוקה ספרדית"תת הכרה נפתחת כמו מניפה…" 

הרקדנית והיוצרת

אורנילי אזולאי

בערב אישי, פיוטי ונועז המפגיש מחול פלמנקו אמנותי עם יצירות מופת מוסיקליות ומילים של שירה נצחית

בין פאקו דה לוסיה ליונה וולך, מפדריקו גרסיה לורקה ועד מנולו סנלוקר ודליה רביקוביץ

יום ב',  18.11.2019, שעה 21:00,

קפה תיאטרון הקאמרי, שד' שאול המלך 19, תל אביב

הרקדנית והיוצרת הישראלית- בינלאומית אורנילי אזולאי, מעלה ערב מיוחד המשלב שלוש מאהבותיה הגדולות: מחול פלמנקו אמנותי, טקסטים של שירה נצחית ומוסיקה של גאוני הגיטרה הספרדיים.

אורנילי אזולאי צילום יעל רוזן

במופע "תשוקה ספרדית – "תת ההכרה נפתחת כמו מניפה…",  תבצע אורנילי בבכורה, מארג אישי שרקמה מכמה יצירות מדהימות ביופיין ולא מוכרות של גאוני הגיטרה פלמנקו פאקו דה לוסיה ומנולו סנקולר ומשלושה טקסטים של יונה וולך ("תת הכרה נפתחת כמו מניפה", "הלכתי אצל מי שהציע לי יותר חיים","ארוס"), מטקסט אחד של דליה רביקוביץ' ("הבגד"), וממונולוג הכלה ב"חתונת הדמים" מאת פ.ג. לורקה.

המופע  יתקיים ביום ב',  18.11.2019, שעה 21:00 בקפה תיאטרון הקאמרי.

עם יצירותיו של לורקה מנהלת אורנילי אזולאי רומן ארוך וכבר תרגמה וביצעה בעברית, בספרדית ובאנגלית טקסטים פרי עטו. בחירתה בשירתה של יונה וולך אינה תולדה של אזכור המניפה ( "תת הכרה נפתחת כמו מניפה…")- אביזר בולט בתרבות הפלמנקו ובמחול הספרדי, אלא "הכתיבה המטלטלת, היצרית, החשופה והקצבית שכמעט הכריחה אותי להתקרב אליה בסגנון המחול הספרדי שלי. הספר "תת הכרה נפתחת כמו מניפה" יצא לאור אחרי פטירתה של וולך בעריכת הלית ישורון, וכולל מבחר משיריה המעולים ביותר שפורסמו עוד בחייה, וגם כאלה שפורסמו בספר זה לראשונה. גם בספר זה מפגינה וולך ישירות, חושניות, ותחושה טרגית ומרעננת כאחד של הקיום, המאפיינים גם את אמנות הפלמנקו בשיאיה וברגעיה המכוננים".

לגבי בחירתה  בשיר  "הבגד" של דליה רביקוביץ' היא אומרת: "רק לאחרונה גיליתי שדליה התייחסה לשיר זה, שאהוב עליי מאד מזה שנים, כאל הטקסט החשוב ביותר שכתבה בחייה. בשיר זה הדימוי המרכזי הוא המתנה הקטלנית ששלחה מדיאה לחתונתו של יאזון אהובה שבגד בה".  במופע יוצרת ומבצעת אורנילי אינטרפרטציה מקורית  לשיר זה, משולבת  במוסיקה לבאלט "מדיאה" מאת הגיטריסט והמלחין הספרדי הענק מנולו סנלוקר, יצירה שנכתבה עבור הבלט הלאומי של ספרד לפני למעלה משלושים שנה והפכה ליצירה איקונית.

אורנילי אזולאי משלבת מאז ומתמיד שירה כתובה ביצירותיה. שירים שלה זיכו אותה במספר פרסים ובהם בפרס "רחל" לשירה עברית  על ספר שיריה "עבודת אלוהים ועבודת אדם".

על תרגומיה ללורקה אמר הסופר א.ב. יהושע ש"הם כה מעולים, יפים וזורמים עד כי נדמה שלורקה כתב בעברית". המשורר ארז ביטון אמר בעקבות ספיישל על לורקה שערך בגל"ץ ובו הקריאה אורנילי מתרגומיה כי "הריאיון אתה עשה היסטוריה הודות לאיכותם המיוחדת של התרגומים והחיבור היפהפה של מילה, מוסיקה ותנועה."

היא אומרת: "יחסיי עם המילה הכתובה הם עמוקים, ומאז יומי הראשון במחול הספרדי אני מחפשת, ולעתים גם מתרגמת או כותבת בעצמי, טקסטים שיתחברו לעבודתי כרקדנית וככוריאוגרפית, ויאירו בה מימדים נוספים. פלמנקו הוא בראש ובראשונה תפיסת עולם, צורת חיים וסוגה מוסיקלית מורכבת מאין כמותה. מזה דורות רבים קיים קשר הדוק בין אמני פלמנקו גדולים לבין אנשי רוח ומשוררים בעלי שיעור קומה. לורקה הוא הדוגמה הנודעת ביותר, אך קיימות עוד דוגמאות רבות למשוררים חשובים שליוו כמתעדים, כמבקרים וכמשוררים את הקריירה של אמני פלמנקו בולטים, כמו למשל את הקריירה של הגיטריסט והמלחין הדגול פאקו דה לוסיה, או זו של הרקדן והכוריאוגרף המהפנט אנטוניו גאדס."

אורנילי אזולאי מופיעה, יוצרת ומלמדת בארץ ובעולם הן במופעי סולו והן כסולנית של תזמורות, מקהלות ובתי אופרה.

לפני כשבע שנים הזמין אותה  פלסידו דומינגו לרקוד את דמותה של כרמן בהפקת האופרה "כרמן" בבית האופרה של לוס אנג'לס שבניהולו. ב-2016 הופיעה כאמנית אורחת של הגיטריסט האגדי אל דימיולה. לפני כשש שנים זכתה להיות האמן הישראלי הראשון שהוזמן אי פעם להופיע בהפקה מרכזית גדולה בתיאטרון הסרסואלה – התיאטרון הלאומי של ספרד,אחד התיאטראות הבולטים והיוקרתיים באירופה, בתפקיד דרמטי מרכזי כרקדנית – שחקנית.

אורנילי גם החלה בשיתוף פעולה מיוחד עם פאקו דה לוסיה, שנגדע בטרם הגיע למיצוי עם מותו הפתאומי של פאקו בראשית 2014. לבקשת בני משפחתו של  פאקו ממשיכה אורנילי לשתף פעולה עם מורשתו: כרקדנית–יוצרת סולנית לביצוע יצירותיו המוסיקליות פאקו, כמייצגת מיוחדת של הסרט הדוקומנטרי זוכה האוסקר הספרדי שעשה בנו של פאקו על אביו בשנה האחרונה לחייו, וכמרצה על חייו ומורשתו האמנותית של פאקו.

בין התזמורות עימן ביצעה כסולנית רפרטואר מקורי שיצרה: התזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של זובין מהטה, התזמורות הסימפוניות של ברזיל, לוס אנג'לס, התזמורת הסימפונית הישראלית בניצוח דן אטינגר ועוד. פורטרט שלה הוצג בשנת 2019 בתערוכה מיוחדת של מכון סרוונטס העולמי בה הוצגו פורטרטים של כ- 25 אישים שנבחרו כנציגים חשובים של הגשר התרבותי בין ישראל לספרד.

מן הביקורות: "אורנילי אזולאי בהופעה מופלאה, סגנון התנועה הספרדי שלה עשיר מרקם ומרהיב, מצטיין במוסיקליות…." (דון הקמן, לוס אנג'לס טיימס).

"אורנילי אזולאי היא אמנית בעלת נוכחות מרשימה ויכולת קולית מדהימה הבאה לידי ביטוי בטקסטים המושמעים בקולה… רקדנית מעולה, מוסיקלית להפליא, שבורכה לא רק בנוכחות פיזית כובשת, אלא גם ביכולת תנועתית מקסימה ומרגשת שכמו ספגה לתוכה את תמצית רוחה של ספרד…" (אליקים ירון, קול ישראל).

לאתר של אורנילי : http://www.ornili.com

לינק לקטעים נבחרים מתוך הופעות של אורנילי עם התזמורת הפילהרמונית בניצוח מאסטרו זובין מהטה:

לינק לסרטון ובו קטעים נבחרים מן ההומאז' של אורנילי לגיטריסט האיקוני הדגול פאקו דה לוסיה במוזיאון תל אביב לאמנות:

לינק לקטעים מרסיטל של אורנילי: רגעים מתוך סולו קסטנייטות ומן ה"הבנרה" מתוך כרמן:

אורנילי אזולאי

רסיטל

תשוקה ספרדית"תת הכרה נפתחת כמו מניפה…"  (יונה וולך)

יום ב',  18.11.2019, שעה 21:00,

קפה תיאטרון הקאמרי, שד' שאול המלך 19, תל אביב, כרטיסים: 03:6060960  http://www.cameri.co.il

עונה חדשה בסדרת "מזרח מערב"בבית האופרה "הפסנתר והתזמורת"

$
0
0

האופרה הישראלית ותזמורת ירושלים מזרח מערב פותחים עונה חדשה בסדרת "מזרח מערב" בבית האופרה:

"הפסנתר והתזמורת"

שלושה פסנתרנים וירטואוזיים והתזמורת בניצוחו של תום כהן מפגישים את המקאם והמקצב הערבי עם מוצרט, חצ'טוריאן, גריג ואחרים

בהשתתפות:
עומרי מור המחבר את הפסנתר למוסיקה צפון אפריקאית,

גיא מינטוס המשלב ג׳אז עם מוסיקה תורכית ויוונית

ניזאר אלכאתר הקושר בין האחים רחבאני מלבנון ומוצרט

יום ראשון, ה-10.11.19, 20:00

בבית האופרה ע"ש שלמה להט (צ'יץ') בתל – אביב

 

תום כהן – צילום יוסי צבקר

סדרת "מזרח מערב" של האופרה הישראלית בשיתוף עם תזמורת ירושלים מזרח מערב בניצוחו וניהולו המוסיקלי של תום כהן, ממשיכה גם בעונה זו להפגיש על במה אחת מקאמים ומקצבים מזרחיים עם מצלול והרמוניה מערביים וביחד יוצרים תמהיל שהוא חגיגה של קולות וצלילים.

העונה תפתח בקונצרט "הפסנתר והתזמורת" עם שלושה פסנתרנים-מלחינים וירטואוזיים – עומרי מור, גיא מינטוס, וניזאר אלכתאר שיפגינו כל אחד בסגנונו כיצד הופך הפסנתר לגשר מרתק בין יבשות וסגנונות מוסיקליים.

עומרי מור – צילום יוסי צבקר

הקונצרט יתקיים ביום ראשון, ה-10.11.19, 20:00, בבית האופרה ע"ש שלמה להט (צ'יץ') בתל – אביב.

כל אחד מהפסנתרנים ינגן יצירה קלאסית מערבית של גדולי המלחינים (וביניהם, מוצרט, חצ׳טוריאן וגריג) בעיבוד מיוחד לשפת תזמורת מזרח-מערב, לצד יצירה מקורית משלו המציגה את מקורות ההשראה התרבותיים והמוסיקליים שלו.

עומרי מור שאלבומו "It's About Time" נחשב ל"הנצחה נהדרת של כישרון, בשלות ומעוף אמנותי" (בן שלו, "הארץ") מתמקד בנקודת ההשקה שבין ג'אז למוסיקה צפון אפריקאית. בנגינתו של מור מתבטאת ההיכרות העמוקה שלו עם שתי השפות: הג'אזית והאנדלוסית המאפשרות לו לבטא גם את כישוריו כמלחין.

המוסיקה של הפסנתרן והמלחין גיא מינטוס פורצת את גבולות הג'אז וכוללת רעיונות הבאים ממוסיקה קלאסית, מוסיקה ישראלית, ומוסיקה מסורתית של המזרח התיכון (תורכיה, יוון ומוסיקה ערבית). מינטוס רואה במוסיקה כלי הממחיש עד כמה דומה השונה. בשנת 2014 יצר עם הבמאי ג'ייסון קרמק קליפ לסינגל , אותו צילם באבו גוש, באר שבע, כפר קרע ורמלה עם ילדים מדתות שונות. כמו כן התנדב במחנה פליטים באי סאמוס שביוון שם התחבר עם חוסם, ילד סורי שעושה ביט בוקס והופיע איתו. במהלך סיבובי ההופעות שלו הוא מעביר סדנאות עם ילדים בכפרים בהודו, בבית הספר היהודי בקזבלנקה, בבית הספר הערבי-יהודי 'הגר' בבאר שבע ועוד.

הפסנתרן והמלחין ניזאר אלכתאר, יליד לוד, החל כבר בגיל 6 לנגן על פסנתר. אלכתאר מחבר ומשלב בין תרבויות בנגינתו ויצירתו, בתוך יצירה של שופן אותה הוא מבצע ניתן לגלות גם מקאם חיג'אז (סולם שרווח במוסיקה הערבית). המוסיקה האנדלוסית הספרדית שמקורותיה במוסיקה הערבית היא ממקורות ההשפעה הגדולים על יצירותיו . בקונצרט ייצור אלכתאר חיבור מרתק בין המוסיקה האלמותית של מוצרט לבין יצירתם של האחים רחבאני מלבנון.

 

מחירי כרטיסים: 120160 ש"ח

להזמנת כרטיסים: 03-692777, http://www.israel-opera.co.il

ההצגות מתקיימות בבית האופרה ע"ש שלמה להט (צ'יץ')

שד' שאול המלך 19, תל-אביב


סינמטק ירושלים בשיתוף האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים פותחים את העונה ה – 27 של סדרת קונצ'רטו לקולנוע

$
0
0

סינמטק ירושלים בשיתוף האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים

פותחים את העונה ה – 27 של סדרת קונצ'רטו לקולנוע –

בוקר של שבת עם מוסיקה וקולנוע

מחווה לפרד אסטר, אליל הריקוד של הוליווד – לרגל 120 שנה להולדתו

מחווה לזמרת הקלסית הבריטית הגדולה דיים ג'נט בייקר

ובהמשך העונה, אירועים מיוחדים לטנור אלפרדו קראוס, זמרת הסופרן הגדולה אנה נטרבקו, ג'ואן באאז, ז'אק ברל, ריי צ'ארלס, הכוריאוגרף ג'רום רובינס ועוד.

החל מ ה 16 בנובמבר 2019

סדרת "קונצ'רטו לקולנוע של סינמטק ירושלים בשיתוף האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים הפכה למסורת שהחלה לפני 27 שנה בסינמטק ירושלים. הסדרה הכוללת 15 מפגשים מוקדשת לשילוב בין שתי אמנויות אהובות של קולנוע ומוסיקה באמצעות סרט, הרצאה ומופע מוסיקלי שבמרכזם נושא מוסיקלי.

קונצ'רטו לקולנוע – קרדיט צילום – קוסטל ספירמן

ניהול אמנותי: קוסטל ספירמן וחנה אנגלראד (מהאקדמיה למוסיקה ולמחול ירושלים)

השנה תפתח העונה בשני אירועים מיוחדים: מחווה לפרד אסטר, אליל הריקוד של הוליווד, לרגל 120 שנה להולדתו – עם קונצרט של יצירותיו של ג'ורג' גרשווין, ג'רום קרן, ארווינג ברלין וצפייה בפרד אסטר במיטב יצירות הריקוד שלו בקולנוע (16.11.19).

האירוע השני הוא מחווה לזמרת הקלסית הבריטית הגדולה דיים ג'נט בייקר בנוכחות במאי הסרט האנגלי ג'ון ברידקאט.

המשך העונה תוקדש לאירועים לאישים בולטים של מוזיקת האופרה: זמר הטנור אלפרדו קראוס המאסטר הגדול של "בל קנטו" וזמרת הסופרן הגדולה אנה נטרבקו.

תוכניות אחרות מוקדשות למוזיקת פולק עממית –  הטרובדורית הראשונה ג'ואן באאז, כמו גם לשאנסון הצרפתי – הבלגי מפריז ז'אק ברל, ולקולות החדשים של הפאדו הפורטוגלי במסורת של עמליה רודריגז.

עוד בסדרה, ייחשף הקהל לעולם האמנותי של מלחינים כמו פליקס מנדלסון או אסטור פיאצולה, מסטיסלב רוסטרופוביץ' – הגיבור של הצ'לו, ג'רום רובינס – הכוריאוגרף-במאי ששינה את ברודווי, המוסיקאי האגדי ריי צ'ארלס ועוד.

כרטיס: 90 ₪ / פנסיונרים וחיילים: 70 ₪ / כרטיס ירושלמי: 80 ₪ /

מנוי חופשי: 55 ₪ לאירוע. 

מנויי הסינמטק יכולים לרכוש כרטיסיה הכוללת כניסה חופשית לעשרה מאירועי הקונצ'רטו לקולנוע בתוספת מחיר של 290 ₪ על מחיר המנוי.

 טלפון להתקשרות : 9377*

 

פרוט תוכנית העונה :

אליל הריקוד של הוליווד – תמיד בזמן

מחווה לפרד אסטר – במלאת 120 שנה להולדתו

האיש עם רגלי הזהב | פרד אסטר נותן את הטון

בימוי: איב ריו, פיליפ פושן

כיצד הרקדן המעופף ביותר בעולם, אי פעם, הצליח למשוך כל כך הרבה דורות? "פרד אסטר – האיש עם רגלי הזהב", הוא מחווה לאמן וסרט מרהיב המציג את ההיסטוריה האמנותית שלו, "פרד אסטר נותן את הטון" חוזר לשיתופי הפעולה הייחודיים שלו עם שלושה אמנים גדולים: ארווינג ברלין, ג'רום קרן וג'ורג' גרשווין.

16.11.19, מוצ"ש, שעה 11:00 – סינמטק  1

 

ג'נט בייקר – האדם והאמן

קול המצו-סופרן על גווניו וגילומיו השונים בעולם האופרה. בנוכחות הבמאי ג'ון ברידקט.

ג'נט בייקר – במילים שלה

בימוי: ג'ון ברידקט | 90 דקות

הזמרת הקלסית הבריטית הגדולה דיים ג'נט בייקר מדברת באופן פתוח ורגשי מאי פעם על הקריירה שלה ועל חייה כיום. בין קטעים מתוך תפקידיה הגדולים על הבמה וכמו כן מהופעותיה באולמות הקונצרטים ובאולפני הקלטות היא מביטה אחורה על ההתרגשויות והקשיים בהופעות ציבוריות.

30.11.19, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

 

פיאצולה: צריך שניים לטנגו…?

אסטור פיאצולה – עולמו המורכב, הרב-גוני, היצירתי והמחדש ביחסו לטנגו

פיאצולה, שנות הכריש

בימוי: דניאל רוזנפלד | 93 דקות

נגן הבנדונאון והמלחין הארגנטינאי אסטור פיאצולה חולל מהפכה בטנגו. ה"טנגו נואבו" שלו, עם השפעותיו הקלסיות והג'אזיות, עשו אותו לדמות שנויה במחלוקת בארצו שלו, משום שהמהפכה שלו התנגשה במסורת. חומרים ייחודיים מהופעות רבות וסרטי משפחה אינטימיים משתלבים עם חומרי ארכיון כדי לצייר פורטרט חי של פיאצולה

7.12.19, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

 

קברט –

כיצד מבטאים דקדנס והתפוררות חברתית במוסיקה?

המוסיקה של שנות ה-30 וה-40 בין המלחמות בגרמניה של רפובליקת ויימאר. המוסיקה של המלחינים היהודים ג'ון קאנדר וקורט וייל, מוסיקה שייצגה את ההתפוררות של תקופת הקברט, ונשארה דקדנטית עד ימינו.

קברט

בימוי: בוב פוסי | 124 דקות

1931, ברלין לפני המלחמה, עיר מקלט להתנוונות מוסרית ואי-בהירות מינית. זמרת האופרה האמריקאית סאלי בולס נפגשת עם האקדמאי הבריטי בריאן רוברטס למרות המיניות המבולבלת של בריאן, השניים נעשים למאהבים, אלא שהופעתו של נער שעשועים עשיר מסבכת את שניהם. הסרט זכה בשמונה פרסי אוסקר  (1973).

21.12.19, שבת, שעה 11:00  – סינמטק 1

 

באך "אותנטי" מול באך "אישי" – על סגנוניות ואינדיבידואליזם במוסיקה

האמן המבצע הוא גורם מתווך בין המלחין לבין הקהל. עד כמה עליו להיות נאמן לכוונות המלחין, וכיצד ביכולתו לדעת מהן? האם יש "נכון" ו-"לא נכון" בפרשנות מוסיקלית?

ז’ואו, המאסטרו

בימוי: מאורו לימה | 117 דקות

סיפורו האמיתי של המוסיקאי המפורסם ז’ואו קרלוס מרטינס שעבר ילדות קשה כילד עם בעיות בריאותיות. יום אחד, הפסנתר נכנס לחייו ובמהלך השנים הופך לאחת מההבטחות הגדולות במוזיקה הקלאסית העולמית. ביוגרפיה מוסיקלית, שמתבוננת באהדה בפסנתרן המחונן, מילדותו הקשה ועד לרגעי השיא.

4.1.20, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

 

בוא רוח היוצר

על יצירה אירופאית יהודית בימי שקיעתה של תרבות המערב

גלות ומוסיקה

בימוי: ג'יימס מורדוך | 83 דקות

לפני עלייתו של היטלר ב-1933, גרמניה היוותה את מרכז עולם המוסיקה. תוך חמש שנים, אלפי מוסיקאים ברחו מהמדינה, כשהשלטון הנאצי הידק את חוקי הגזע שלו ועיצב את דמותה התרבותית. הסרט חוקר את חייהם של חמישה מלחינים ואת הדרכים בהן הגלות עיצבה את זהותם ואת הקריירה שלהם.

18.1.20, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

 

 

 

אמנות הקול האריסטוקרטי: זמר הטנור אלפרדו קראוס

אמנותו של אלפרדו קראוס

בימוי: חוזה מונטס באקר | 83 דקות

אלפרדו קראוס היה זמר טנור ספרדי מפורסם מהאיים הקנריים, אשר נודע ברחבי העולם כמאסטר הגדול של סגנון ה-"בל קנטו". סרט זה נוקט בגישה נועזת, שאינה חפה מביקורת לגבי עולם האופרה העכשווי, וכולל כמה שיאים מעונת 1993 במילאנו, וינה וניו-יורק, יחד עם חומרים מסדנת האמן של קראוס ברומא.

8.2.20, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

 

הטרובדורית הראשונה – על מפעל חייה של ג'ואן באאז

ג'ואן באאז: כמה מתוק הצליל

בימוי: מארי ווארטון | 84 דקות

הסרט התיעודי הראשון המתעד את החיים הפרטיים והקריירה הציבורית של ג'ואן באאז, "כמה מתוק הצליל", בוחן את ההיסטוריה שלה כאמנית אולפן ומבצעת ואת המסע יוצא הדופן שלה כמצפונו של דור שלם. הסרט עשיר בחומרי ארכיון היסטוריים וצילומים שמעולם לא נראו לפני כן.

22.2.10, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

 

זמרת הסופרן אנה נטרבקו: דיווה במבט אישי

אנה הגדולה: החיים למען במת האופרה

בימוי: דימיטרי סאפון | 50 דקות

סרט תיעודי על זמרת הסופרן הגדולה אנה נטרבקו. הקולנוען הרוסי דימיטרי סאפון מציג אותה בביתה ברוסיה ובניו יורק, ובדרכים כאשר היא מתכוננת להופעותיה. הסרט כולל גם ראיונות עם אנה עצמה, עם משפחתה, ועם דימיטרי חבורוסטובסקי, פיוטר בצאווה ורבים מתומכיה, כמו ואלרי גרגייב ופלסידו דומינגו.

7.3.20, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

 

 

ז'אק ברל – המשורר של הארץ השטוחה

ז'אק ברל, השיגעון לחיים

בימוי: פיליפ קולי | 115 דקות

פיליפ קוהלי יצר שחזור סוחף ומרתק של הזמר והיוצר הגדול, פלמי במוצאו ובנשמתו, שהתחיל את חייו כבורגני טוב והמשיך אותם כאמן ומבצע שהתפרסם בעולם כולו. הסרט מביא קטעי ארכיון מהפנטים וכן שורה של דוברים שהכירו וראו מקרוב את הפלא הזה.

21.3.20, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

 

בעקבות גיבורי הצ'לו

הצ'לו היה האחרון מכלי הקשת שזכה למעמד קאנוני. בכל תקופה קידמו אותו כמה מלחינים ומבצעים יוצאי דופן – מבאך ובוקריני ועד קזאלס ורוסטרופוביץ'

רוסטרופוביץ', קשת וחץ יורד

בימוי: ברונו מונסנז'ון | 79 דקות

סיפור חייו של הצ'לן, הפסנתרן והמנצח, מסטיסלאב רוסטרופוביץ', אהבת האדם שבו ואהבת הקהל אליו. הסרט מביא קטעי ארכיון רבים, כולל קטעים מוסיקליים וראיונות, ומצייר דמות של מוסיקאי, שידע למצוא את מקומו בכל מקום בעולם

4.4.20, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

 

פאדו – השיר העממי בעטיפה אמנותית

פאדו, הפסקול של פורטוגל

בימוי: רובן אלווז, כריסטוף פונסקה | 84 דקות

פאדו הוא גורל, הוא תקווה, הוא חיים ומוות. פאדו זו לא סתם מוסיקה, כי אם חלק עמוק ממרקם החיים הפורטוגלי בליסבון. נדמה שהפאדו הוא הפסקול של חיי העיר, והוא הסיבה העיקרית לגאווה לאומית שניכרת במשתתפי הסרט המוסיקלי והיפה הזה, שמספר על הפאדו ומקומו בחיי פורטוגל.

18.4.19, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

 

האומץ, התשוקה והחדשנות של ריי צ'ארלס

ריי

בימוי: טיילור האקפורד | 152 דקות

ביוגרפיה קולנועית חכמה ויעילה המבוססת על החיים והקריירה של המוסיקאי האגדי ריי צ'ארלס – מאיבוד חוש הראייה בילדותו המוקדמת, לקריירה הנוסקת שלו בשנות החמישים והשישים, דרך הבעיות שלו לאור הגזענות, השימוש בסמים, מערכות היחסים הכושלות והרעיון שלו לשנות את המוסיקה על ידי שילוב "רית'ם אנד בלוז” וגוספל.

2.5.20, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

 

פליקס מנדלסון: האמן המושלם

פליקס מנדלסון נולד עם כישרון מוסיקלי שאיננו נופל מאלה של באך או מוצרט, למשפחה בעלת אמצעים בלתי נדלים. עם זאת, תהליך היצירה שלו הסתמך על ביקורת עצמית קשה ובלתי מתפשרת.

מנדלסון הלא-נודע

בימוי: אנג'לו פוזוליני | 54 דקות

סרט תיעודי זה אודות פליקס מנדלסון מבוסס על המכתבים המקוריים של המלחין ואחותו פאני, יחד עם מספר תמונות מרגשות מהתקופה. באמצעות שילוב של מוסיקה ומילים, המומחים העכשוויים הגדולים ביותר למנדלסון מוליכים את הצופים דרך סיפור חייו המרתק והקריירה של המלחין.

16.5.20, שבת, שעה ה11:00 – סינמטק 1

 

 

שני צעדים לפני כולם

היצירתיות האינסופית של ג'רום רובינס, הכוריאוגרף-במאי ששינה את ברודווי

ג'רום רובינס: סיבה לרקוד

בימוי: ג'ודי קינברג | 82 דקות

הסרט "ג'רום רובינס: סיבה לרקוד" חוקר את החיים והקריירה של ג'רום רובינס – הרקדן והכוריאוגרף אשר חולל מהפכה בעולם המחול ובברודוויי, בעבודותיו האגדיות "פנסי פרי", "ריקודים במפגש", "סיפור הפרברים" ו-"כנר על הגג". סרט זה, העשוי בקפידה, מציג קטעים מרתקים מתוך יומנים אישיים, תצלומי ארכיון וסרטונים מחזרות.

6.6.20, שבת, שעה 11:00 – סינמטק 1

A Bowie Celebration The David Bowie Alumni tour

$
0
0

EgoEast הפקות ו – Music Business הפקות גאים להציג:

 

A Bowie Celebration

The David Bowie Alumni tour

מגיעים לישראל!

במסגרת פסטיבל החורף ה 3 של היכל התרבות תל אביב

30 בינואר 2020- היכל התרבות תל אביב- 21:00

31 בינואר 2020- אודיטוריום- חיפה- 21:00

http://www.abowiecelebration.com/

"זה לא להקת קאברים. זו הלהקה בפועל. זה קרוב ככל שאתה הולך להגיע לבואי. "
(Evan Rachel Wood)

הקריירה המוזיקאלית של בואי שנפרסה על 5 עשורים זכתה להוקרה בזכות חלוציותו בסגנונות מוסיקליים רבים ושילוב תחומי אמנות נוספים פורצי דרך בהופעותיו, את בואי ליווה הרכב מוסיקאים מבריקים ובולטים בתעשיית המוסיקה העולמית, שעם השנים נודעו בווירטואוזיות שלהם הן במופעי במה חיים והן בהקלטות האולפן עם בואי.

דיוויד בואי נולד בינואר, ומת בינואר.

בכל ינואר, מתקבצים חברי ההרכב ויוצאים לסיור הופעות קצר להנצחתו, במופעי במה חיים בהם הם מבצעים ממיטב להיטי דיוויד בואי –

הסיור העולמי הפעם לא פוסח על ישראל!

למעריצי דיויד בואי – מכירת כרטיסים מוקדמת החל מיום, יום ב' 28 באוקטובר, בהנחה מיוחדת ל 200 הכרטיסים הקרובים לבמה, במחיר 375 ₪ במקום 449 ₪ 

מייק גרסון שניגן עם בואי תקופה ארוכה,  הוא העוגן של הערב הנפלא הזה. לצד מוזיקאים ווקליסטים מהשורה הראשונה שגם להם יש עבר עשיר עם בואי- Gerry Leonard, Carmine Rojas, Charlie Sexton, and Alan Childs.

Bowie Celebration tour  מופע בלתי נשכח ומוערך במיוחד של שירי בואי עם ווקאליסטים ברמה עולמית ותמהיל להיטי בואי מחמישים שנות עשייה אמנותית.

Mike Garson- Steve Rose קרדיט

Mike Garson היה חבר הלהקה הוותיק המקורב והידוע ביותר של דייוויד בואי. הוא לקח חלק ולמעלה מ 20 אלבומי בואי, כולל הסולו המדובר ביותר שלו במאסטר Aladdin Sane track. מייק הופיע עם דיוויד בשני הקונצרטים הראשונים והאחרונים שלו בארצות הברית, כמו גם 1,000 קונצרטים ברחבי העולם. על גרסון אמר בואי ……"אין טעם לדבר על היכולת שלו כפסנתרן. הוא יוצא דופן. עם זאת, יש מעט מאוד מוזיקאים, קל וחומר פסנתרנים, שמבינים באופן טבעי את התנועה ואת החשיבה החופשית הנחוצה כדי לזרוק את עצמם לניסויים. או אזורים מסורתיים של מוזיקה" לפעמים, באופן אירוני, מייק עושה זאת בהתלהבות ומשמח את ליבי רק להיות אתו באותו החדר".

Gerry Leonard דיוויד בואי הפקיד בידיו של נגן הגיטרה המופלא את הפקת ה – Reality world tour שהניב אלבום DVD  ועוד מספר אלבומים, Heathen and Reality ו The Next Day.

Carmine Rojasרוח'אס לקח חלק בהרכב מראשיתו – גיטרה בס – וכנגן בהקלטות להיטי מולטי-פלטינה כמו Let's Dance, China Girl, Modern Love, Blue Jean, Glass Spider tours. רוח'אס: …..הקהל המגיע להופעות ההרכב מופתע כל פעם מחדש, הם שומעים את המוזיקה כפי שהוקלטה במקור על ידינו ,מוזיקאים מקוריים של דיויד. זה מה שמבדיל את זה מכל דבר אחר. זה באמת אירוע רוחני! "

Alan Childsהמתופף של בואי בסיבוב ההופעות העולמי שלו ב- Glass Spider בשנת 1987 ובאלבום ההופעות וב- DVD. אלן מתופף מבוקש הנוהג להצטרף לסיורי ההופעות של אמנים רבים בין היתר היה חבר בלהקת הליווי של ג'וליאן לנון, רוד סטיוארט, ג'ון ווייט ורבים אחרים. אלן, מוסיקאי ענק המנגן בכל הכלים ושר באלבום הסולו שלו – EP אלן צ'ילדס Aftermath.

Charlie Sexton- Steve Rose קרדיט

Charlie Sexton גיטרה ושירה, מידידיו הקרובים ביותר של דיוויד בואי, נפגשו לראשונה כשהצטרף להקלטת האלבום Never Let Me Down. סקסטון  הצטרף לסיבוב ההופעות  Glass Spider. סקסטון  הופיע  והקליט עם בוב דילן, סקסטון ותרומה מכרעת לפסקול הסרט הנודע "תלמה ולואיז" והופיע בסרט "Best Motion Picture" שזכה באוסקר "ילדות", וידוע בעיקר בזכות להיט הסולו שלו "Beat's So Lonely" של Beat. להקת Arc Angels.

A Bowie Celebration

2 הופעות בלבד !

הפקה: EGOeast הפקות ו- Music Business

במסגרת פסטיבל החורף ה 3 היכל התרבות תל אביב

30 בינואר 2020- היכל התרבות תל אביב- 21:00

31 בינואר 2020- אודיטוריום- חיפה- 21:00

מחיר כרטיס-החל מ 199 ₪

רכישת כרטיסים: אתר "לאן":  www.leaan.co.il או בטלפון 8780*

קונצרט ראשון פתיחת העונה של הסדרה הצעירה קונצ'רטינו של התזמורת הסימפונית ראשון לציון

$
0
0

העונה ה-31 של התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון
קונצרט פתיחת העונה בסדרת קונצ'רטינו – הסדרה הצעירה:

כל צבעי הקשת

ב-14 בנובמבר תפתח התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון את סדרת קונצ'רטינו – הסדרה הצעירה בניצוחו ובהובלתו של חן צימבליסטה ובהשתתפות סולני "מפעל המוסיקה".

סדרת קונצ'רטינו מציגה קונצרטים מלאי צבעים, סיפורים, אורות וקסם והיא נועדה להעביר לקהל הצעיר את אהבתנו למוסיקה הקלאסית באמצעות חוויה והרבה ידע נוסף על מנת שהצלילים שיושמעו בקונצרטים יתחברו לכדי סיפור שלם.

 

קרדיט צילום אנג'ליקה שר

בבסיס תכנית הקונצרט הראשון בסדרה – "כל צבעי הקשת" – יצירות למיתרים בקשת של צלילים ומקצבים עם מוסיקאים וסולנים צעירים. בין היתר יושמעו יצירות מוכרות ואהובות מאת באך, ויוולדי, צ'ייקובסקי וביזה.

בין הסולנים הצעירים: הצ'לנית יעל בן זקן; הכנרים אמילי גרשביץ, ניקול רדאי, גלעד שפירא ועדי איבגי; נגן הקונטרבס רפאל גרנט ונגן המרימבה איתן גורשמן.

מפעל המוסיקה זו עמותה שמייצרת תוכן איכותי קהילתי שנותן קול ובמה לכישרונות מוסיקליים צעירים, לצד נגנים מקצועיים מהתזמורות המובילות בארץ. מפעל המוסיקה ערך עד כה חמישה פסטיבלים והוא מפעיל את "תזמורת ללא גבולות" שבין אורחיה ונגניה הקבועים נמנים: איגור פרוג, (כינור, הסימפונית ראשלצ), גיא פיגר (כינור), מתן נוסימוביץ (ויולה, הפילהרמונית הישראלית), עדיאל שמיט (מנצח וצ'לן) ומוסיקאים מחו"ל: אריק אוסטר הוטר (צ'לן, אוסטריה), לינדה אנדרסון (פסנתר, ארה"ב), מארק האגרטי (מלחין, ארה"ב) ועוד.

 

ראשון לציון, היכל מאיר ניצן לאמנויות הבמה

יום חמישי,  14.11.2019  בשעה  17:30

 

טל' להזמנות כרטיסים: 03-9484840 או דרך אתר התזמורת.

מחיר כרטיס:86 ₪ – 65 ₪.

מחירי הכרטיסים נקבעים לפי המושבים באולם, הנחות לגמלאים, תלמידים, סטודנטים וקבוצות.

פסטיבל העוד הבינלאומי בירושלים חוגג 20 שנה עם מיטב האמנים שהופיעו לאורך השנים ואורחים חדשים

$
0
0

פסטיבל העוד הבינלאומי בירושלים

עומר פארוק טקבילק עם בריאן קין וזארה, ארא דינקיג'יאן עם בורג'ו ילדיז, מאסטר הסיטאר שאהיד פרבז והזמרת פרבין סולטאנה, דיוואן סאז עם אוקאן מוראט אוזטורק, אנסמבל טאראב עם הרב חיים לוק ומרואן חאג'י, מופע מחווה לגדולי הזמר במצרים, מופעי בכורה של לאה אברהם ואילנה אליה ועוד

13 מופעים בעשרה ימים: 21 – 30 בנובמבר 2019

פסטיבל העוד הוא גשר לדו-קיום חברתי ותרבותי ומוכיח כי המוזיקה חוצה גבולות גיאוגרפיים ופוליטיים. הפסטיבל מפגיש בין אמנים מארמניה, יוון, כורדיסטן וטורקיה, ובין ערבים ליהודים, מזרח ומערב.

 

פסטיבל העוד הבינלאומי בירושלים, בניהולו האמנותי של אפי בניה, מנהל בית הקונפדרציה, חוגג השנה עשרים שנה לקיומו. פסטיבל העוד החל את דרכו במתכונת צנועה, בשאיפה להאדיר את המורשת העשירה של המוזיקה הערבית והשפעותיה על תרבויות ומסורות מוזיקליות שכנות ורחוקות. מטרת הפסטיבל הנה יצירת דיאלוגים חוצי גבולות גיאוגרפיים, במיוחד בין האיסלם ליהדות. הפסטיבל הפך לאירוע בולט בלוח השנה המוזיקלי בישראל והטביע את חותמו בסצינת המוזיקה האתנית ומוזיקת העולם בישראל ומחוץ לה.

Brian+Omar-6 photo by KVON

לאורך השנים אירח פסטיבל העוד הופעות בכורה של אמנים מובילים בסצינת מוזיקת העולם, כסאבינה ינאטו, אלפתריה ארווניטקי וסטברוס קסרחקוס היוונים, איחוד של להקת נייט ארק הארמנית-אמריקאית, אוסטאד שוג'את חוסיין חאן ואוסטאד אמג'ד עלי ח'אן מהודו, לצד אמנים ישראלים בולטים כלהקת בוסתן אברהם הזכורה לטוב, יאיר דלאל, מורין נהדר, פרץ ומארק אליהו, נטע אלקיים, אמיר שהסאר, ויקטוריה חנה ורבים אחרים. הפקות המקור של פסטיבל העוד הולידו מספר אלבומים משפיעים, ביניהם אבן גבירול: אדומי השפתות של ברי סחרוף ורע מוכיח, מה לאהובישל להקת נקמת הטרקטור לפיוטיו של משה אבן עזרא, שירי רבי יהודה הלוישל אתי אנקרי, וקהלת של קורין אלאל, לצד אלבומים של ארא דינקיג'יאן.

מנהלו האמנותי של הפסטיבל, אפי בניה: "פסטיבל העוד ממשיך, גם בשנתו העשרים, את הקו האמנותי לו הוא נאמן. הפסטיבל מעניק במה למוזיקה הערבית הקלאסית האמנותית ומציג את קשרי הגומלין המרתקים בינה לבין המוזיקה היהודית בארץ ישראל ושכנותיה. בנוסף, הפסטיבל ממשיך לחשוף את המוזיקה הקלאסית של הודו לקהל הישראלי. בשנתו ה- 20 יחזיר הפסטיבל אל הבמה את משתתפיו הבינלאומיים הקבועים והאהובים ארא דינקיג'יאן ועומר פארוק טקבילק, יחד עם עוד כ -160 אמנים בינלאומיים וישראלים."

 

חגיגות העשרים של פסטיבל העוד הבינלאומי מזמנות לפסטיבל כמה מהאורחים החשובים והאהובים ביותר בתולדות קיומו, יחד עם אורחים חדשים, מהארץ ומהעולם, בסדרה עשירה של 13 הופעות שיתקיימו באתרים שונים בעיר ירושלים:

מופע הפתיחה הוא מפגש פסגה שנולד במיוחד עבור הפסטיבל, עם המוזיקאי הטורקי הנודע עומר פארוק טקבילק והגיטריסט בריאן קין, שיארחו את זארה, זמרת-שחקנית טורקיה ממוצא כורדי. זהו מופע נדיר שבו טקבילק וקין מופיעים יחד.

טקבילק וקין משתפים פעולה מזה 30 שנה – מהימים בהם הפיק קין את אלבום הבכורה של טקבילק, "סולימאן המפואר", כמו גם שבעה אלבומים שהקליטו יחד. טקבילק, מגדולי היוצרים בתחום מוזיקת העולם, שיתף פעולה גם עם אמנים ישראלים כמו עפרה חזה, יסמין לוי וטומאטיטו, בהדגישו תמיד  את המסר המאחד של המוזיקה, ככלי שאינו מתחשב בגבולות פוליטיים. קין ,מוזיקאי נחשב בפני עצמו, הופיע עם פאקו דה לוסיה ובובי מקפרין, הקליט יותר מ-400 פסי קול, הפיק יותר מ-150 אלבומים וזכה בפרסים רבים על לחניו.

 

עומר פארוק טקבילק נאי, שירה, בגלמה, זורנה | בריאן קין גיטרה | בהאדיר סנר קאנון | יאניס דימיטרידיס פסנתר, קלידים | כריס וואביש תופים, כלי הקשה | מוראט טקבילק כלי הקשה |

קותאי אוזקאן בגלמה |  עפר זיוGate Productions , ניהול והפקה | גדי רייק טכנאי סאונד

 

זמרת אורחת: זארה

 

חמישי, 21.11.19, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים

 

ארא דינקיג'יאן הארמני, מייסד אנסמבל נייט ארק, שב לפסטיבל יחד עם הזמרת הטורקיה האהובה בורג'ו ילדיז במופע המוקדש לשירים של מלחינים ארמניים. נדיר לשמוע מבצע טורקי השר מוזיקה ארמנית, והמופע יציג את המגוון העשיר של המסורות הקוליות הארמניות ,כאלה שחוברו עוד במולדת העתיקה וכאלה שחוברו בגולה, החל מהמוזיקה הקלאסית, שירים עממיים ושירי טרובדורים, ועד למוזיקה פופולרית בת ימינו. שירים ארמניים אלה חוברו על ידי גדולי המלחינים הארמנים כסאיית נובה, גומידא ורטבד, אודי הרנאט קנקוליאן ודינקיג'יאן עצמו.

DINKJIAN_photo Alena Soboleva

דינקיג'יאן הופיע כמלחין ונגן באלבומה החדש של בורג'ו ילדיז, O Günler, שיצא בתחילת השנה. ילדיז ביימה (יחד עם אונור גונאי) והשתתפה בסרט הדוקומנטרי "גארוד" (געגועים בארמנית), שנעשה על דינקיג'יאן ואביו, המוזיקאי אוניק דינקיג'יאן. בין שיריו של ארא דינקיג'יאן שהפכו ללהיטים בישראל נמנים קטע הפתיחה של החמישיה הקאמרית,

"זה הזמן לסלוח" של יואב יצחק ורבים אחרים.

 

בורג'ו ילדיז שירה |  ארא דינקיג'יאן עוד | סרקאן חלילי קאנון |  אוזקאן גול דודוק | ארי הרגל בס | זוהר פרסקו כלי הקשה

 

מוצ"ש, 23.11.19, 21:00, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים

 

לאה אברהם יוצאת למסע של שירה ומחול ומעלה את המופע "על כנפי הציפור" ובו שירים ומחולות מחוגריה שבתימן, לצד שירים ישראלים.

לאה אברהם. צילום אנוש אברהם נחום 1

ראשיתו של המסע בהרים הגבוהים של מחוז חוגריה שבדרום תימן, משם עלתה ארצה כילדה, המשכו כרקדנית-יוצרת-זמרת בלהקות המחול ענבל ובת-שבע, ואחריתו בשירת הארץ ובשירת חוגריה. אברהם ידועה כמי שחיברה בין מסורת הריקוד התימני ובין המחול המודרני. היא חקרה שנים רבות את מורשת שירת נשות תימן, ובמופעה תציג לראשונה שירים ומחולות של נשים ממחוז חוגריה. יחברו אליה הזמר עופר כלף והפייטן תום פוגל, גם הם צאצאים למשפחות ממחוז חוגריה, שיציגו את מסורת שירת הגברים החוגריים לפיוטים של רבי שלום שבזי. לצד אלה, תבצע אברהם ממיטב יצירותיה יחד עם חבריה, הזמרת אסתי קינן-עופרי ונגן הסקסופון אבטה בריהון.

 

לאה אברהם קולות  תום פוגל קולות עופר כלף קולות  ירדן ארז עוד, כינור, ג'ומבוש

דוד דיגמי  כלי הקשה  אוריאן שוקרון פסנתר  l אמנים אורחים: אסתי קינן-עופרי שירה |  אבטה בריהון סקסופון

 

ראשון, 24.11.19, 19:00, בית הקונפדרציה

 

איתי בן-נון משיק בפסטיבל את האי.פי. החדש שלו, Ethno Digital. בן-נון, מייסד להקת "אנדרלמוסיה" וחבר בלהקת "יוסף ואחד" מציג צליל עדכני וחדשני למסורות מוזיקליות עתיקות ולכלים עתיקים. בן-נון שואב את השראתו מהעיר ירושלים ומהמגוון התרבותי והמוזיקלי האדיר הקיים בה, ויוצר מסורת מוזיקלית מודרנית ועל-זמנית הממזגת מוזיקה חסידית, ערבית, טורקית ואפריקאית עם הרוק, הג'אז והאלקטרוניקה המערביים.

 

איתי בן-נון נאי, קלרינט, EWI, מחשב, סאז חשמלי | נתנאל לסר עוד, בס | איוון צ׳רשנש כלי הקשה | זמרות אורחות: אולגה אביגיל, עינב דהרי

 

ראשון, 24.11.19, 21:30, המפעל, רח' המערבים 3, ירושלים

 

אלבום חדש נוסף שיושק במופע בפסטיבל הוא "אהבה בתענוגים" של  אילנה אליה: פיוטים שהלחינה מתוך הספר "שיר ידידות", וטקסטים מהמקרא שאת חלקם הלחינה וחלקם עיבודים שלה ללחנים כורדיים עממיים. בנוסף, תבצע אליה שירים בארמית (שפת היהודים הכורדים), שנהגו לשיר נשות יהודי כורדיסטן בליל תשעה באב. ההפקה המוזיקלית  של המוזיקאי יהודה אשש מעניקה פרשנות עכשווית לפיוטים ולשירים מסורתיים אלה.

 

אילנה אליה שירה | אליהו דגמי סאז | יהודה אשש ניהול מוזיקלי, גיטרה בס | גיל שפירא גיטרה | אורן פריד כלי הקשה | יהלה לחמיש שירה, קולות | מיכל תמרי שירה, קולות | מוזיקאי אורח: יגל הרוש קמנצ'ה , נאי

 

שני, 25.11.19, 19:00, אולם ליאו מודל, מרכז ז'ראר בכר

 

הפסטיבל יארח את המופע המרכזי של פסטיבל הסאז עם אנסמבל דיוואן סאז ומאסטר הסאז והזמר הטורקי ד"ר אוקאן מוראט אוזטורק שיארחו את מארק אליהו, הרב דוד מנחם ואיתמר דוארי. המופע יוקדש למנגינות הנשמה העתיקות והעוצמתיות של המסורת הטורקית-סוּפית.

 

דיוואן סאז מתעמק במסורות המוזיקליות העממיות של טורקיה, מרכז אסיה והמזרח התיכון, ומשלב בתוכן את הרוח והמנגינה הסופית יחד עם מורשת הפיוטים היהודית והמורשת הערבית המפוארת.  אוזטורק הוא מגדולי המלומדים בתולדות המוזיקה של אנטוליה, המוזיקה העות'מאנית והמקאמים במוזיקה הטורקית. שיתוף הפעולה ביניהם מפגיש תרבויות, דתות ושפות שונות ויוצר מרחב לדיאלוג מוזיקלי מורכב ומעודן.

 

אוקאן מוראט אוזטורק סאז |  יוחאי ברק סאז, בגלמה, ניהול מוזיקלי | אמיר שהסאר נאי, שירה | אודי בן כנען לירה, סאז | ציפורה אל רעי שירה | אייל לומן כלי הקשה | רני לורנץ בס | גלעד וויס קופוז, גיטרה פרטלס  | אורחים מיוחדים: מארק אליהו קמנצ'ה, סאז | רבי דוד מנחם שירה | איתמר דוארי כלי הקשה

 

שני, 25.11.19, 21:00, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים

 

אנסמבל "טאראב ירושלים למוזיקה אנדלוסית", בניצוחו של הכנר אלעד לוי, יארח מפגש פסגה בין-דורי של שניים מהאמנים המובילים בעולם המוזיקה האנדלוסית המרוקאית – הרב-הפייטן חיים לוק, הנחשב לאחד מגדולי המבצעים של הפיוט הצפון-אפריקאי בכלל  והאנדלוסי-יהודי בפרט, ומרואן חאג'י המרוקאי, מומחה למוזיקה סופית מהמגרב ומבצע של הסגנון האנדלוסי במרוקו. הטאראב האנדלוסי יוגש בעברית ובערבית, ביחד ולחוד, כפי שהיה נהוג בזמנים עברו במרוקו.

 

חיים לוק שירה  | מרואן חאג'י שירה | אלעד לוי כינור, ניהול מוזיקלי | חי קורקוס שירה , יעוץ אמנותי |  רן ארז רבאב

יוחאי כהן עוד, שירה  | אוריה הרוש עוד | קובי עשור כינור  | אלחנן פרידמן כינור |  אברהם מימרן ויולה|  יוגב לוי נאי

דריה מוסנזון פסנתר | גלעד וקנין מנדול  | נתנאל בן שטרית טאר  | הלל אמסלם דרבוקה |  דרור טובול קונטרבס

 

שלישי, 26.11.19, כ"ח בחשוון תש"פ, 21:00, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים

 

במחווה לתרבות המצרית יקיים הפסטיבל מחווה לכל גדולי הזמר במצרים: אום כולת'ום, עבד אל-והאב, פריד אל-אטרש, לילה מוראד, אסמהאן ועבד אל-חלים חאפז. המופע, בשיתוף עם פרופ' תייסיר אליאס, יציג את השירים שעיצבו את  פניה של המוזיקה הערבית האמנותית על ידי הזמרים והזמרות שהפכו לאגדה עוד בחייהם, ואשר נערצים גם בישראל.

 

לשם ביצוע היצירות הקאנוניות הרכיב תייסיר אליאס אנסמבל מיוחד עם ארבעה סולנים מהבולטים ומהמפורסמים בישראל ובחו"ל – ויולט סלאמה, זיו יחזקאל, אבי כהן ומאמון זיוד. האנסמבל מבטיח קשת רחבה של יצירות קוליות, כולן כבר מוכרות כנכסי צאן ברזל של המוזיקה הערבית הקלאסית,לצד קטעי אלתור.

 

תייסיר אליאס עוד, ניהול מוזיקלי|  ויולט סלאמה שירה | אבי כהן שירה | זיו יחזקאל שירה| מאמון זיוד שירה | סירין אליאס פסנתר |  פיראס עיסמי כינור | סמיח תותרי כינור | עיסא עוואד קאנון |  ג'מיל בשתאוי נאי |  אדהם דרויש קונטרבס |  עזיז נדאף ריק|  קמיל תיים דרבוקה

 

רביעי, 27.11.19, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים

 

לראשונה בארץ ובפסטיבל יגיעו שניים מהמוזיקאים המהוללים ביותר כיום בהודו: מאסטר הסיטאר שאהיד פרבז, והזמרת פרבין סולטאנה, מי שמכונה "מלכת המוזיקה ההודית הקלאסית".

אוסטאד פרבז, שיפתח את חלקו האינסטרומנטלי של הערב, הוא בן לדור השביעי במשפחה של נגני סיטאר, ותלמידו של אביו, אוסטאד עזיז חאן. כיום נחשב פרבז לנגן הסיטאר המשובח ביותר בהודו, מי שהוכתר כ"התגלמות המוזיקה ההודית" ושהופעותיו האגדתיות הלהיבו קהלים רבים ברחבי העולם.

בחלקו השני והווקאלי של הערב תופיע הזמרת פרבין סולטאנה, "הסופראנו העילאית", אף היא בת למשפחת מוזיקאים. סולטאנה מופיעה על במות כבר מגיל 12 ואף השתתפה בסרטי בוליווד רבים. המופע יציג את מנעד קולה הנדיר, וינוע בין מקצבים מדיטטביים ללחנים סוחפים.

 

אוסטאד שאהיד פרבז סיטאר | פרבין סולטאנה שירה | שרי אוג'אס אדהיה טבלה |

מוקונדראג' דיאו טבלה | שיניבאס אצ'אריה הרמוניום | שאדאב סולטנה ח'אן קולות, טמבורה

 

חמישי, 28.11.19, 20:00, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים

 

הפסטיבל יינעל במופע בכורה חגיגי של תזמורת אסטודיאנטינה והזמרת אלקיסטיס פרוטופסלטי מיוון.

בראש התזמורת היוונית אסטודיאנטינה ניאס יוניאס המגיעה לראשונה לארץ עומד נגן הסנטור אנדראס קציגיאניס, מי שעבד עם המלחינה אלני קראינדו ושותף קרוב של הזמר יורגוס דלארס. התזמורת, שהופיעה עם זמרים גדולים כמריה פרנדורי, אלני ויטלי ויאניס קוציראס, תארח את הזמרת היווניה הגדולה אלקיסטיס פרוטופסלטי, הידועה מעבודותיה עם מלחינים גדולים כתיאודורקיס, סטאברוס קסארחקוס ודיוניסיס סאבופאלוס.

התכנית מציגה לחנים מוכרים בעיבודים מקוריים, הנעים בין עושר הצלילים והמקצבים של המסורת המוזיקלית היוונית העתיקה, המוטיבים המוזיקליים של ארצות הים התיכון והבלקן, יצירות עכשוויות של יוצרים יווניים ויצירות של חברי התזמורת.

 

אלקיסטיס פרוטופסלטי  שירה | אסטודיאנטינה ניאס יוניאס: אנדראס קציגיאניס מנהל אמנותי, סנטור, קולות | גובנדאס קיריאקוס כינור | קוסקורידאס סטוורוס קלרינט | סמאראס ניקוס חצוצרה, קולות | ציאצוליס יורגוס אקורדיון | ולארוצוס אפוסטולוס גיטרה, קולות | רציוס פיליפוס פסנתר, קולות | גדיקיס קוסטאס לאוטה | קונסטנטינו קוסטאס קונטרבס | מרטאקיס קוסטאס כלי הקשה, קולות | פאפאס אנדראס כלי הקשה | ארטי צניטופולו תאורה | אלכסאקיס מיכליס סאונד | קאראפריה קונסטנטינה מנהלת במה  | ברכה כהן יעוץ ויצוג האמנים והפקות יווניות בישראל

מוצ"ש, 30.11.19, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים

 

מופעים ללא תשלום בחגיגות ה-20 של פסטיבל העוד הבינלאומי:

 

המדרסה: מסורת חיה

אנסמבל המדרסה, בהדרכת חגי ביליצקי, מחדש מסורת מוזיקלית מימי תור הזהב באנדלוסיה שבספרד. בתקופה זו, לפני גירוש יהודי ספרד (1492), פעלו משוררים יהודים ומוסלמים יחד. האנסמבל מונה כעשרים מוזיקאים צעירים המבצעים את המוזיקה הקלאסית והעממית האנדלוסית, כשהם משלבים בין כלי נגינה מן המזרח כעוד, קאנון וחליל הנאי, עם כלים מערביים כסקסופון, בסון וחצוצרה, באופן הצובע מסורת מוזיקלית זו בצליל עדכני, עז מבע ועשיר. האנסמבל חיבר למסורת עתיקה זו טקסטים עבריים חדשים, ולצידם חידש שירים עתיקים בערבית, שזכו לפרשנות נאמנה למקור.

חגי ביליצקי ניהול מוזיקלי, עוד | דרור טובול קונטרבס | מיכאל רוסלר בסון | שרה נביאים כהן חצוצרה | עידן סלומון סקסופון סופרן | ניר ערמון סקסופון אלט | שקמה ג'יואן חליל | חנני זית חליל נאי | אוריין שוקרון  פסנתר | נדב פרידמן טאר | אברהם נביאים דרבוקה | שרון אביבי קאנון | שיר וקסלר עוד | עידוא קדוש גיטרה | בלקיס חלבי עוד, שירה | נועם טביב שירה

הכניסה חופשית על בסיס מקום פנוי

חמישי, 21.11.19, 19:00, אכסדרת התיאטרון,  תיאטרון ירושלים

 

צעירי העוד: רסיטלים לעוד סולו

מארח: סמיר מח'ול

 

תלמידי העוד הצעירים של קונסרבטוריון זיריאב מנצרת, בהדרכתו של המוזיקאי ונגן העוד המחונן סמיר מח'ול, יתארחו בפסטיבל העוד ויגישו רסיטלים קצרים לעוד סולו שיכללו שירים מהפולקלור הערבי ואלתורים על תבניות וסולמות מהקלאסיקה הערבית ומיצירות בנות זמננו.

נור שחברי עוד | בדיע סאייג' עוד |  אייאס טאהא עוד | באסל סאפייה עוד

הכניסה חופשית על בסיס מקום פנוי

שישי, 29.11.19 ,15:00-10:30, מסעדת תאנים, בית הקונפדרציה

 

קלאסיקה צעירה: המחלקה למוזיקה מזרחית באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים

דור העתיד של המוזיקה המזרחית האמנותית – סטודנטים מצטיינים מהמחלקה למוזיקה מזרחית באקדמיה למוזיקה – יציגו יצירות מהקלאסיקה של המוזיקה הערבית לצד יצירות מקוריות בנות זמננו. יצירות אלה דורשת הפנמה עמוקה של המסורת והסגנון הערבי הקלאסי, אך מחייבות גם אלמנטים של רעננות וחדשנות בביצוען. המסע המוזיקלי של סטודנטים מצטיינים אלה יחל במלחינים הגדולים של מצרים, כמוחמד עבד אל-והאב ומוחמד קסבגי, ימשיך ביצירות מטורקיה, ויסיים ביצירות של מאסטרים בני זמננו ואזורנו כנסים דקואר, וביצירות מקוריות מרתקות של סטודנטים ובוגרים של המחלקה.

אנדרי ג'ובראן כינור  | אליאס חדוב עוד | יוסף זועבי עוד | מוסא עבאסי עוד | ליאור נגן קונטרבס | וורד מוסא שירה | גיהאן דניאל שירה |  אורח: לב אלמן כלי הקשה

הכניסה חופשית על בסיס מקום פנוי.

מוצ"ש, 30.11.19, 19:00, אכסדרת התיאטרון, תיאטרון ירושלים

 

פסטיבל העוד הבינלאומי בירושלים מתקיים בתמיכת משרד התרבות והספורט – מנהל התרבות; עיריית ירושלים- האגף לתרבות; משרד החוץ -האגף לקשרי תרבות ומדע, קבוצת ראובן אלה.

 

הפסטיבל כולל מופעים הפתוחים לקהל הרחב ללא תשלום

מחירי המופעים בתשלום: 250-80 ש"ח

 

רכישת כרטיסים באמצעות "בימות" http://tickets.bimot.co.il

בטל': *6226, 02-6237000

 

חפשו את "בית הקונפדרציה" בפייסבוק

באתר: http://www.confederationjhouse.org

 או צרו קשר בטלפון: 02-6245206, שלוחה 4

 

קבלו את הזוכה הישראלי הראשון בתחרות הצילום 'קובנט גארדן ויטרינה 2019'בלונדון:

$
0
0

הצלם איל גרניט, במלוא הדרו

עבודת הצילום 'טבע דומם פירות הדר' של הצלם איל גרניט, 40, יליד ירושלים ואחיו של השף אסף גרניט, היא היצירה שזכתה במקום הראשון בתחרות 'קובנט גארדן ויטרינה 2019' בלונדון * היצירה, הנפרשת על פני 100 מטרים רבועים, תפאר את חזית בנין השוק המחודש הגדול ביותר בבריטניה, במשך שנה שלמה עד אוקטובר 2020 * גרניט, הישראלי הראשון הזוכה בתחרות: "מיד שקראתי את תנאי ההגשה לתחרות הרגשתי שיש לי את הצילום המושלם" * השף אסף גרניט, אחיו של הזוכה: "התרגשתי לנסוע במיוחד לראות את העבודה המדהימה של איל מפארת את השוק החדש. משפחת גרניט מירושלים מפגינה נוכחות בלונדון. הרחוב נראה לגמרי אחרת עם הצילום. אני גאה באח שלי"

טבע דומם פירות הדר
קרדיט צילום: הדס בביוף-גרניט

ברוב פאר והדר, היום, יום חמישי, 24.10.19, בשעה 18:30 שעון לונדון, בטקס רשמי ב- New Covent Garden Market בלונדון, תכריז וועדת האמנות החדשה של 'קובנט גארדן ויטרינה 2019'  – יוזמה לאמנות ציבורית בת שלוש שנים בשיתוף פעולה עם פסטיבל האמנות 'ארט נייט' ((Art night, פסטיבל האמנות החינמי הגדול בלונדון – ותחשוף את היצירה שזכתה במקום הראשון 'טבע דומם פירות הדר', המתפרש על פני 100 מטרים רבועים (20 מטר X 4.8 מטר), פרי מצלמתו של הצלם איל גרניט, יליד 1979 בירושלים, בשוק הקובנט גארדן, לונדון.

עבודתו של גרניט זכתה בפרס הראשון, מתוך למעלה מ-70 יצירות שהתמודדו על המקום היוקרתי במסגרת התחרות. גרניט הוא הזוכה הישראלי הראשון בתחרות צילום יוקרתית זו. לצד פרס כספי שקיבל תפאר עבודתו את קירותיו של שוק הפירות והירקות הפרוש על פני 135,000 מ"ר אירוח מסחרי וכ- 100,000 מ"ר קמעונאות במשך השנה הקרובה עד לחודש אוקטובר 2020.

 

במסגרת 'קול קורא' לתחרות הוזמנו אמנים להגיש בקשה להצעות של יצירות אמנות בהשראת פירות, ירקות ופרחים, מוצרי המפתח של שוק 'ניו קובנט גארדן' המחודש – שוק התוצרת הטרייה הגדולה והוותיקה ביותר בבריטניה. בהצעה התבקשו האומנים לקחת בחשבון את ההקשר הפיזי והקהילות של השוק.

 

התמונה המנצחת של גרניט מציגה שפע של פירות הדר בצבעים כתומים עזים המוצגים על שולחן גדול, עליו פרושה מפה בצבע תכלת, בסביבת כוסות ואגרטלים קריסטליים, צנצנות ומגשים עתיקים, או תלויים מלמעלה לצד סידורי סחלבים ונרקיסים.

בעבודתו של גרניט שצולמה במרחקי מיקוד שונים המעניקים לתמונה עומק שדה גדול יותר, גרניט יוצר דימוי המשקף את טבעו האלמותי של הפירות. מיקבץ הצילומים מזכיר את עבודותיהם של ציירים מהמאה ה-16 וה-17 בהשראת 'Bodegones' של המאסטר הספרדי חואן סאנצ'ס קוטן, שגרניט נתקל בו בזמן שלמד צילום במדריד, והופק בטכניקת הערמת פוקוס, צילום היפר-ריאליסטי זה מפאר את האובייקטים הנפוצים בחיי היומיום.

איל גרניט ליד יצירתו 'טבע דומם פירות הדר
קרדיט צילום: הדס בביוף-גרניט

בראש צוות השיפוט של ועדת האמנות החדשה של קובנט גרדן שוק ויטרינה 2019 עמדה איידה אספוסיטו, מייסדת ומנהלת אסטרטגית קריאייטיב מובילה עבור VINCI St Modwen, ומורכבת מאנה סקלדמן, אמנית חזותית; שרלוט ברוקס, אוצרת אומנות, ספריית RHS לינדלי; לין פרקר, אוצרת האוספים, גני קיו וזארנה רוסהרט, מנהלת התוכנית הפתוחה של פסטיבל ליל האמנות. תהליך הבחירה נערך בהתייעצות עם נציגי VSM, רשות שוק קובנט גארדן וסוחרי שוק.

זרינה רוסהארט, אוצרת המיזם: "אני גאה לעבוד עם איל גרניט שהגיש הצעה מרתקת ל'וויטרינה' בשוק הקובנט גארדן המחודש".

רוב וויליאמס, מנהל בכיר בחברת הבנייה של השוק המחודש VINCI St Modwen: "אנו נרגשים שהזמינו את 'טבע דומם פירות הדר', של איל גרניט להיות מוצג על גבול הפיתוח מחדש של השוק, ומעניק לעוברים ושבים תובנה ייחודית לגבי שוק מרשים הפועל מאחורי חזית זו ממש".

השף אסף גרניט, אחיו של איל: "התרגשתי לנסוע במיוחד לראות את העבודה המדהימה של איל מפארת את השוק החדש. משפחת גרניט מירושלים מפגינה נוכחות בלונדון. הצילום של איל מציף המון חוויות של ריחות וצבעים מילדותינו. הרחוב נראה לגמרי אחרת עם הצילום. אני גאה באח שלי".

איל גרניט אמר בנאומו: "אני נרגש להיות כאן. זהו הצילום הכי גדול מימדים שלי עד כה. התחלתי לצלם כשהייתי בן 10 ולא הפסקתי מאז. הצילום מבוסס על סדרה שיצרתי כשחייתי בברלין לפני שנים בודדות. כשראיתי את ה'קול קורא' לתחרות אחזה בי תחושה שזהו בדיוק הצילום הזה.

"עבורי עבודה זו היא חזרה לילדות לבית בו גדלתי בירושלים. בסופי השבוע היינו נוסעים לפרדסים באזור המרכז. אני זוכר תמונות של תפוזים ואת נחשי הקליפות המתפתלים, תחושה של שייכות זיכרון והיסטוריה אישית.

" זו תחושה עילאית לקבל הזדמנות כה מדהימה ולהציג את עבודתי בפני קהל בינלאומי במקום מרכזי בלונדון שמקום בו חוברים יצירות אמנות וחיים אמיתיים. הקשר הזה מחיה את היצירה, מפיח בה חיים".

 

 

 

Viewing all 4586 articles
Browse latest View live