תוצרת הארץ
מנצחים צעירים בביצועי בכורה עולמית
שירת ההיפוכונדר, מיסה לארץ הקודש ויצירות נוספות בקונצרט בכורות מסקרן ומבטיח
"תוצרת הארץ", קונצרט מקהלתי החוגג את היצירתיות הישראלית במיטבה: בכורות עולמיות בניצוח דור העתיד של מנצחי המקהלות בארץ.
בעקבות ההצלחה לה זכה קונצרט תוצרת הארץ ב-2015, האנסמבל הקולי הישראלי ממשיך במסורת החגיגית. כגוף המוביל את שירת המקהלה בישראל, האנסמבל מייחס חשיבות רבה בהעשרת היצע היצירות הישראליות הנכתבות למקהלה א-קפלה וביצירת הזדמנות למנצחים צעירים להציג את כשרונם ויכולותיהם המקצועיות בעבודה מול זמרים מקצועיים ומול הקהל.
הקונצרט, במסגרת חג המוסיקה הישראלית, מהווה את שיאו של תהליך העבודה הפורה שהתקיים בין המנצחים הצעירים המוכשרים עופר דלאל, בן יפת, דנה כזמה, תם קרני, המלחינים הנודעים נועם שריף, משה זורמן, הגר קדימה, המלחינות הצעירות רות עלון, והדר קנישקווי, זמרי האנסמבל הקולי הישראלי ומנהלו המוסיקלי יובל בן עוזר.
![קרדיט דורון עובד]()
קרדיט דורון עובד
האנסמבל הקולי הישראלי פנה, לפני כחצי שנה, לשלושה מלחינים בכירים ומנוסים, בבקשה לכתוב יצירה חדשה. במקביל בחרה ועדה בה היו חברים המלחינים צבי אבני ואהרון חרל"פ, שני מלחינים צעירים מתוך עשרות שביקשו להשתתף בכתיבת יצירה. חמש היצירות החדשות יושמעו בפעם הראשונה בקונצרט.
בחירת המנצחים אשר יובילו את ביצוע היצירות, למין החזרה הראשונה ועד הביצוע בקונצרט, נעשתה על ידי זמרי האנסמבל ומנהלו המוסיקלי בעקבות אודיציות שעשו.
בחודש יולי נערכו חזרות קריאה ראשונות בהן שרו זמרי האנסמבל את היצירות בנוכחות המלחינים, הביעו את דעתם והערותיהם. בעקבות זאת, ערכו המלחינים במהלך הקיץ שינויים והתאמות.
חודש ספטמבר היה חודש של עבודה מאומצת ואינטנסיבית לקראת ביצוע היצירות בקונצרט במסגרת חג המוסיקה הישראלית. לפני כל חזרה נערכה פגישת הכנה בין המנהל המוסיקלי של האנסמבל והמנצחים. בהמשך, הוא מלווה את עבודתם במהלך החזרה ומסכם אותה אחר כך. המנצחים מקבלים מעין "חממה" מקצועית המאפשרת צמיחה והתפתחות עד לביצוע בקונצרט עצמו בו כל אחד ואחת מהם מביא את עצמו ויכולותיו.
"תוצרת הארץ" בחג המוסיקה הישראלית, ביצועים יחודיים ליצירותיהם של מלחינים ישראלים נודעים. הכניסה חופשית בהרשמה מראש.
הפרויקט "תוצרת הארץ" נתמך על ידי מועצת התרבות של מפעל הפיס
אודות האנסמבל הקולי הישראלי:
האנסמבל הקולי הישראלי ממשיך מסורת ארוכת שנים של איכות בלתי מתפשרת ורפרטואר מרתק. מאז נוסד האנסמבל הקולי הישראלי, לפני 23 שנים, בידי יובל בן עוזר (מנצחו ומנהלו מוסיקלי של האנסמבל), כבש את מקומו כגוף הקולי המקהלתי הקאמרי המוביל בישראל. האנסמבל, המורכב מזמרים מקצועיים, מופיע במיטב האולמות והפסטיבלים בארץ בסדרת קונצרטים משלו וכן עם התזמורות המובילות בארץ, כשהוא זוכה להצלחה הן בקרב הקהל והן בקרב מבקרים ומוסיקאים. רפרטואר המוסיקה הקאמרית הקולית של האנסמבל משתרע ממוסיקת ימי הביניים ועד למוסיקה בת זמננו
האנסמבל הקולי הישראלי מופיע עם התזמורות המובילות בישראל ובהן הפילהרמונית הישראלית, הקאמרטה הישראלית ירושלים, התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, התזמורת הסימפונית הישראלית ראשל"צ, תזמורת נתניה הקאמרית הקיבוצית. לצד ההופעות תחת שרביטו של בן עוזר, האנסמבל מופיע עם מנצחים מן השורה הראשונה בעולם: פרידר ברניוס, ג'ון פול, אנדרו פארוט ועוד. האנסמבל משתתף באורח קבוע בסדרות קונצרטים, בפסטיבלים בינלאומיים ברחבי אירופה, וזכה בפרסים ראשונים. בתוך כך פועל לקידומם של מנצחים צעירים ישראלים במסגרת סדנאות ייחודיות, טיפוח יצירה ישראלית מקורית למקהלה, ותוכניות קונצרטים הכוללות שיתופי פעולה עם אמנים יוצרים ישראלים כמו יוני רכטר ושלומי שבן.
האנסמבל הקולי נתמך ע"י מינהל התרבות במשרד התרבות והספורט וכן ע"י מפעל הפיס, עיריית תל אביב, מנוסים העזבונות, קרן ריץ' ותורמים פרטיים.
היצירות והמלחינים בפרויקט:
מנצח |
מלחין |
יצירה |
בן יפת |
הדר קנישקווי |
מחמד לבבי |
בן יפת |
משה זורמן |
פרפור פרוזדורים |
דנה כזמה |
רות עלון |
כתב ידי |
תם קרני |
הגר קדימה |
שאלות |
עופר דלאל |
נעם שריף |
מיסה Terra Sancta |
* מילות השירים יוקרנו סימולטנית במהלך הקונצרט.
על המלחינים בפרויקט "תוצרת הארץ":
נעם שריף
מלחין ומנצח בעל שם עולמי. חתן פרס ישראל בתחום המוזיקה לשנת תשע"א. פרופ' לניצוח ולקומפוזיציה בבית הספר למוסיקה על-שם בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל-אביב. העמיד תלמידים רבים באקדמיות למוסיקה בישראל ובאירופה.
את השכלתו המוזיקלית רכש בתל אביב אצל פאול בן חיים, במקביל ללימודיו בחוג לפילוסופיה וספרות עברית באוניברסיטה העברית בירושלים. שריף המשיך את לימודי הקומפוזיציה בברלין אצל בוריס בלכר והניצוח בזלצבורג אצל איגור מרקביץ.
ב- 1957 יצירתו "אקדמות למועד" נבחרה על ידי המנצח לאונרד ברנשטיין לחנוך את היכל התרבות בתל אביב בביצוע התזמורת הפילהרמונית הישראלית. המוסיקה של שריף נטועה עמוק במסורת היהודית ובמקורות העבריים, ומתעדת מגוון היבטים של תולדות העם היהודי ותקומתו בארצו. שריף פעל רבות לקירוב המוסיקה הקלסית לקהל הרחב במופעים, באירועי מוסיקה ובתכניות רדיו וטלוויזיה. את יצירותיו מנגנות התזמורות המובילות, תחת שרביטם של גדולי המנצחים, באולמות קונצרטים ברחבי העולם ובפסטיבלים חשובים ובהם פסטיבל זלצבורג, קרנגי הול בניו יורק, קונצרטכבאו באמסטרדם ועוד. בחג המוסיקה תבוצע יצירתו של שריף מיסה Terra Sancta.
משה זורמן
מלחין, מנצח ופסנתרן. פרופסור במכללת לוינסקי לחינוך ומרצה בכיר באקדמיה למוזיקה ובחוג למוזיקולוגיה באוניברסיטת תל אביב, ניהל את המדרשה למורים למוזיקה. חיבר 120 יצירות מקוריות, ביניהן תשע אופרות, עשרים יצירות סימפוניות ואלפי עיבודים במגוון סגנוני רחב – בין אוונגרד אקדמי לבין פופ וג'אז. חתן פרס מפעל הפיס (2016), פרס ראש הממשלה למלחינים (2002), פרס הפסקול (2000) ופרס אקו"ם (1993).
משה זורמן נבחר לחבר הנהלת איגוד הקומפוזיטורים הישראלי, יזם וערך את סדרת הקונצרטים "בעיקר כחול-לבן", והוא חבר המועצה הציבורית לתרבות ולאמנות של משרד החינוך והתרבות ומינהל החינוך. היה מנהל מוסיקאלי בתוכניות רדיו וטלוויזיה רבות וכתב מוסיקה להצגות תיאטרון "הבימה", וה"קאמרי", ללהקות המחול "ענבל" ו"בת-שבע", וכן כ-2000 עיבודים.
יצירותיו המקוריות כוללות שש אופרות, יצירות סימפוניות ביניהן קונצ'רטו לטרומבון לתזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של זובין מהטה, קונצ'רטו לכינור, יצירות קאמריות ומקהלתיות, קונצ'רטים ופואמות סימפוניות. יצירותיו מבוצעות על ידי מיטב התזמורות בארץ ובעולם. זורמן גם הקים עם אשתו, ד"ר אסתרית בלצן את הקתדרה למוסיקה במרכז ענב לתרבות בתל אביב.
בחג המוסיקה תבוצע יצירתו של זורמן "פרפור פרוזדורים".
ד"ר הגר קדימה
זוכת פרס ראש הממשלה למלחינים בשנת 2003, והאשה הראשונה בישראל לקבל תואר דוקטור בקומפוזיציה –קדימה היא אחת המלחינות הפעילות בישראל כיום, מייצגת דרך קבע את ישראל בחו"ל ויצירותיה מוזמנות ומבוצעות על ידי אנסמבלים כליים וקוליים בארץ ובעולם.
קדימה זכתה בפרסים שונים בארץ ובעולם, ייצגה את ישראל בשורה של פסטיבלים באירופה ובארה"ב, ויצירותיה הקאמריות והתזמורתיות בוצעו באוסטריה, גרמניה, רומניה, פולין, איטליה, ארה"ב, קנדה וכמובן גם בארץ על-ידי גופים מובילים כמו תזמורת רשות השידור, פסטיבל ישראל, מוסיקה נובה, ואחרים. בעשור האחרון התרחבה עבודתה היצירתית של הגר קדימה גם לתחום האמנות הויזואלית, והיא היום פעילה מקצועית גם כמלחינה קונצרטית וגם כציירת. במהלך חמש השנים האחרונות הוצגו עבודותיה בתערוכות שונות, מהן חמש תערוכות יחיד.
ד"ר קדימה נמנתה במשך 24 שנים על הסגל האקדמי של הפקולטה למוזיקה במכללת לוינסקי לחינוך, והקדישה רבות להעצמת דור צעיר של מלחינים ומורים למוזיקה. במקביל מוקדשת חלק מפעילותה האמנותית לתמיכה בדו קיום של יהודים וערבים בישראל – הן ביצירות מפרי עטה והן בפרויקטים משותפים. בנוסף, בשנת 2000 הקימה ד"ר קדימה את "פורום המלחינות בישראל" וכיהנה כיושבת הראש הראשונה שלו. היא פועלת מזה שנים רבות להעצמת מלחינות ישראליות בתחום המוזיקה העכשווית הקונצרטית, ולהשתלבותן הטבעית בנוף המוזיקלי הישראלי.
בחג המוסיקה תבוצע יצירתה של קדימה "שאלות".
רות עלון
ילידת 1984. בוגרת האקדמיה למוסיקה בירושלים. תלמידתם של פרופ' צבי אבני, פרופ' ינעם ליף, וד"ר ארי בן שבתאי. בשנת 2011 עלתה יצירתה "שישייה" לגמר בתחרות האביב הראשונה למלחינים של קרן התרבות אמריקה-ישראל. לאורך שנותיה כיוצרת פיתחה סגנון אישי ייחודי לרבות בהלחנה לטקסט, ויצירותיה זכו להשמעה בבמות נחשבות בישראל וברחבי העולם. עלון גם כותבת מוסיקה למחול, קולנוע, ותאטרון. היא שרה באנסמבל "כרמינה" ומשמשת מרצה למוסיקה בבית הספר הגבוה ליצירה והפקת מוסיקה "Muzik. בחג המוסיקה תבוצע יצירתה של עלון "כתב ידי" למילות השיר פרי עטה.
הדר קנישקווי
ילידת 1992 גדלה במשפחה מוסיקלית במבשרת ציון. מגיל צעיר למדה שירה קלאסית ורב תחומית והשתתפה במחזות זמר לצעירים בארה"ב, במקהלות ירושלמיות והוציאה שירים מקוריים איתם הופיעה באירועים שונים. בשנת 2004 השתתפה באירוויזיון לצעירים שהתקיים ברומניה עם שיר מקורי שהלחינה בגיל 10. במהלך שירותה הצבאי ניצחה על מקהלת גוספל בשם "The fransista's"לה כתבה את העיבודים. חברי המקהלה היו צעירים ירושלמים אשר הביאו רוח אמנותית לרחובותיה של ירושלים. בשנת 2015 החלה את לימודיה באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים במסלול יצירה רב תחומי, ומשלבת בהם לימודי ניצוח מקהלה. בסגנונה המוסיקלי קיימים ניחוחות של מוסיקת נשמה, מוסיקה "רנסנסית" ומוסיקה עממית. שואפת להקים מקהלות ישראליות עכשוויות בעלות רפרטואר מגוון.
היצירה שתבוצע של קנישקווי צמחה מתוך מפגשה עם מילות השיר "מחמד לבבי". אותן חיברו שרה לוי-תנאי ושולמית דון-יחיא. זהו טקסט ציורי אותו בחרה להלחין מחדש כדי להעניק לו נקודת מבט אחרת. המילים מבטאות את טבעו של האדם בהשוואה לדרכיו של הטבע, ומדברות על אותו האדם אשר נתון תחת כישוף האהבה ומתלבט האם לכלוא ערגתו, או לקרוא בקול לאהובתו. הלחן הביא עמו צד ערפילי ונוגה של הטקסט יחד עם פשטות ותמימות. הבחירה לעבד את השיר למקהלה נתנה להבעות מוסיקליות אלה כוחות מחודשים תוך משחק בין הקולות הגבריים והנשיים עם חן של נעורים.
יובל בן עוזר
מנצחו ומנהלו המוסיקלי של האנסמבל הוא מהבולטים שבמנצחי המקהלה בישראל. כמנצח אורח ניצח על כל התזמורות החשובות בישראל ועל תזמורות באירופה ובדרום אמריקה. כמנצח המקהלה עבד בקונצרטי הפילהרמונית תחת שרביטיהם של גדולי המנצחים בעולם: זובין מהטה, ג'יימס לוויין, דניאל ברנבוים, אנטוניו פפאנו, דניאל אורן וג'וזפה סינופולי. בן עוזר משמש גם כמנהל המוסיקלי של מקהלת הקבוץ הארצי ומגיש תוכנית "מקהלות" בקול המוסיקה. בנוסף לאלו, הוא יועץ ומרצה מבוקש בארגונים עסקיים בנושאי מנהיגות ועבודת צוות כחלק מתוכנית ייחודית המשלבת מוסיקה וניהול. יובל בן עוזר הוא המנהל המוסיקלי של הסדרה הווקאלית החדש של התזמורת הסימפונית ראשל"צ.
האנסמבל הקולי הישראלי ממשיך מסורת ארוכת שנים של איכות בלתי מתפשרת ורפרטואר מרתק. מאז נוסד האנסמבל הקולי הישראלי, לפני 23 שנים, בידי יובל בן עוזר (מנצחו ומנהלו מוסיקלי של האנסמבל), כבש את מקומו כגוף הקולי המקהלתי הקאמרי המוביל בישראל. האנסמבל, המורכב מזמרים מקצועיים, מופיע במיטב האולמות והפסטיבלים בארץ בסדרת קונצרטים משלו וכן עם התזמורות המובילות בארץ, כשהוא זוכה להצלחה הן בקרב הקהל והן בקרב מבקרים ומוסיקאים. רפרטואר המוסיקה הקאמרית הקולית של האנסמבל משתרע ממוסיקת ימי הביניים ועד למוסיקה בת זמננו.
האנסמבל הקולי הישראלי מופיע עם התזמורות המובילות בישראל ובהן הפילהרמונית הישראלית, הקאמרטה הישראלית ירושלים, התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, התזמורת הסימפונית הישראלית ראשל"צ, תזמורת נתניה הקאמרית הקיבוצית. לצד ההופעות תחת שרביטו של בן עוזר, האנסמבל מופיע עם מנצחים מן השורה הראשונה בעולם: פרידר ברניוס, ג'ון פול, אנדרו פארוט ועוד. האנסמבל משתתף באורח קבוע בסדרות קונצרטים, בפסטיבלים בינלאומיים ברחבי אירופה, וזכה בפרסים ראשונים. בתוך כך פועל לקידומם של מנצחים צעירים ישראלים במסגרת סדנאות ייחודיות, טיפוח יצירה ישראלית מקורית למקהלה, ותוכניות קונצרטים הכוללות שיתופי פעולה עם אמנים יוצרים ישראלים כמו יוני רכטר ושלומי שבן.
"מקהלה קאמרית זו היא גוף שעצם התמדתו גורמת לפעמים לראות את קיומו ואת הקונצרטים הנפלאים שהוא מקיים כתופעה מובנת מאליה" חגי חיטרון הארץ
האנסמבל הקולי הישראלי נתמך על ידי מנהל התרבות במשרד התרבות וכן על ידי מפעל הפיס, עיריית תל אביב, מנוסים העזבונות ותורמים פרטיים.
תל אביב: מוזיאון תל אביב לאמנות, אולם רקאנטי, שישי 7/10/16, 13:00.
הכניסה חינם בהזמנת מקומות מראש!
—
רשימת הקונצרטים בסדרה בעונה החדשה:
מוזיקה: מזון האהבה
ויליאם שייקספיר במוסיקה
מנצח: יובל בן עוזר
"אם מוזיקה מזון האהבה היא, נגנו עוד…." (הלילה השנים-עשר, מערכה 1, תמונה 1)
שחקן-קריין יפורסם בהמשך
לציון 400 שנה למותו של ויליאם שייקספיר, האנסמבל הקולי הישראלי מגיש ערב מוסיקלי תיאטרלי שכולו חגיגה קולית לטקסטים הנפלאים של גדול מחזאי אנגליה. למחזותיו, לשיריו ולסונטות של שייקספיר השפעה ספרותית ענפה על מלחינים ויוצרים בכל הזמנים; מאיש הרנסנס תומס מורלי דרך מנדלסון ושוברט, וכלה ביוצרים הקרובים יותר לימינו, וון ויליאמס, ג'ון ראטר, נינו רוטה (עם שיר הנושא הבלתי נשכח לסרט "רומיאו ויוליה") וגם שלום חנוך- כל אלה ועוד בהשראת המחזאי הנערץ.
רעננה: המשכן העירוני למוסיקה ואמנויות, שלישי 22/11/16, 20:30
תל אביב: מוזיאון ת"א לאמנות, חמישי 24/11/16, 20:30
ירושלים: מיקום יפורסם בהמשך, חמישי 1/12/16, 20:30
אור הנצח
אורות וצללים ומה שביניהם במוסיקה הקולית
מנצח: פרנץ הרצוג (אוסטריה)
האנסמבל הקולי הישראלי והמנצח והמלחין האוסטרי עטור הפרסים פרנץ הרצוג, בחווייה של אורות וצללים, מוסיקה שנכתבה בהשראת אור – אור הנצח, אור השמש, אורו הפנימי של האדם. רגעים של חסד והרמוניה שמיימית במוסיקה מאת מוצרט, ארבו פרת, "תהילים" מאת רחמנינוב, "אור הנצח" מאת אריק וויטאקר, Ave Maris Stella מאת מונטוורדי, Agnus Dei מאת בארבר, ו"מיסה לאור הנצח" מאת פרנץ הרצוג.
רעננה: המשכן העירוני למוסיקה ואמנויות, שני 27/2/17, 20:30
תל אביב: מוזיאון ת"א לאמנות, שלישי 28/2/17, 20:30
ירושלים: הכנסיה הסקוטית, חמישי 2/3/17, 20:00
קבוץ גניגר: שבת, 4/3/17, 11:00
הקולות הקלטיים
האנסמבל הקולי הישראלי עם להקת ירוק עד
מנצח: יובל בן עוזר
במוסיקה הקלטית, על גווניה וסגנונותיה הרבים, יש קסם ומסתורין הסוחפים למחוזות מוסיקליים מופלאים. האנסמבל הקולי הישראלי חובר ללהקת ירוק עד, המתמחה במוסיקה קלטית, לקונצרט של שירי עם, קצב מרקיד, בלדות ליריות, שירים סקוטיים בעיבוד בטהובן ועוד. שילוב מלהיב של צבע קלטי עם שורשים ישראלים ואמנותיים מגוונים.
נגנים: מיכל שחר חלילים, חליליות, פסנתר, מלודיקה ושירה | משה אביגדור גיטרה | גל שחר כינור | אייב דורון בוראן אירי (תוף אירי), קחון וכלי הקשה
רעננה: המשכן העירוני למוסיקה ואמנויות, שני 8/5/17, 20:30
חיפה: הכנסיה הקתולית, 13/5/17, 12:00
תל אביב: מוזיאון ת"א לאמנות, שני 15/5/17, 20:30 (במסגרת פסטיבל פליציה בלומנטל)
הרקוויאם של מוצרט
ג'יימס ג'אד/ יובל בן עוזר מנצח
סולנים ישראלים מובילים יפורסמו
על אף היות הרקוויאם אחת מיצירותיו הידועות של מוצרט, נסיבות כתיבתו אפופות מסתורין, ומיתוסים רבים נוצרו סביב כתיבתה. הרקוויאם של מוצרט, מפסגות היצירה הליטורגית בכל הזמנים, יעמוד במרכז קונצרט סיום העונה של החוויה הקולית.
האנסמבל הקולי הישראלי, מנהל מוסיקלי יובל בן עוזר
מקהלת עדי, מנהל מוסיקלי עודד שומרוני
מקהלת שחר, מנהלת מוסיקלית גילה בריל
נגני התזמורת הסימפונית ראשון לציון
ראשל"צ: היכל התרבות, מוצ"ש 24/6/17, 21:00
תל אביב: המשכן לאמנויות הבמה, ראשון, 25/6/17, 20:30
ראשל"צ: היכל התרבות, שני, 26/6/17, 20:30
רחובות: אולם ויקס, שלישי 27/6/17, 20:30
חיפה: הכנסיה היוונית אורתודוכסית, 1/7/17, 12:00
חגיגה לטינו-אמריקאית: מיסה קריאולה ו"חג המולד שלנו" מאת אריאל רמירז
מנצח: יובל בן עוזר
סולן: טל קוך
יצירת המופת של הפולקלור הארגנטיני, המיסה קריאולה (קריאוז'ה) מאת אריאל רמירז, משלבת מקצבים ומסורות לטינו-אמריקאיות עם טקסט המיסה הדתית, ויוצקת אלמנטים פולקלוריסטים למסגרת קלאסית וירטואוזית ולמרקם מוסיקלי מופלא. לצד המיסה תבוצע גם יצירתו Navidad Nuestra ("חג המולד שלנו"), מעין קנטטה לחג המולד שבה ששת הפרקים מתבססים על מקצבים עממיים ומוטיבים מלודיים אינדיאנים. שתי היצירות זכו ברבות השנים לפופולריות רבה ולביצועים נפלאים.
בהשתתפות אנסמבל לטינו-אמריקה.
רעננה: המשכן העירוני למוסיקה ואמנויות, שלישי 3/1/17 בשעה 20:30
מקומות נוספים יפורסמו בהמשך.
איתמר פוגש ארנב
מאת: דויד גרוסמן ויוני רכטר
במאי: אלי גורנשטיין
מנהל מוסיקלי: יובל בן עוזר
בהשתתפות:
אורח מיוחד: דויד גרוסמן (מספר)
אלי גורנשטיין, ארנב
עדי צ'זרה, איתמר
האנסמבל הקולי הישראלי: טליה דישון, תמר לנדסברג, טל קוך, קדם ברגר
תומר בר, פסנתרן
"איתמר פוגש ארנב" היא אופרה קטנה מאת שניים מהיוצרים הגדולים בישראל, המביאה מסרים של דו-קיום ודיאלוג בסגנון מלא חן והומור. אופרה לילדים על בסיס ספר הילדים האהוב של דויד גרוסמן למוסיקה מאת יוני רכטר המספרת על ידידות אמיצה הנרקמת בין איתמר לארנב. בין ילד הבטוח שארנב היא חיה מסוכנת שטורפת ילדים, ובין ארנב הפוחד מילדים ובטוח שהם מפלצות שאוכלות ארנבים. לאט לאט לומדים השניים להתגבר על הפחד הראשוני, להכיר זה את זה והופכים לחברים.
* מומלץ לילדים בגילאים 4-10
גבעתיים: תיאטרון גבעתיים, שבת 26/11/16, 11:30
תל אביב: מוזיאון ת"א לאמנות, שלישי (חוה"מ חנוכה) 27/12/16, 11:30
ראש העין: קונסרבטוריון ראש העין, שני 6/2/17, 17:00
תל אביב: מוזיאון ת"א לאמנות, שבת 18/3/17, 11:30
תל אביב: מוזיאון ת"א לאמנות, שבת 17/4/17, 11:30
תל אביב: מוזיאון ת"א לאמנות, שבת 15/7/17, 11:30
ביוזמת האנסמבל הקולי הישראלי תערך הופעה מיוחדת של "איתמר פוגש ארנב" לקהל אוטיסטים בשיתוף עם קרן אריסון. פרטים יפורסמו בהמשך.