Quantcast
Channel: ששת מדווח מהשטח
Viewing all 4584 articles
Browse latest View live

או לה לה פסטיבל הקומדיות הצרפתיות

$
0
0

 

פסטיבל הקומדיות הצרפתיות

יפתח ב- 14 בנובמבר עם הקומדיה המצליחה
"לחזור לגור עם אמא" בכיכובן של ג'וזיאן בלסקו,
מתילד סנייה ואלכסנדרה לאמי

 

הפסטיבל יתקיים בסינמטקים של תל אביב, ירושלים, חיפה, שדרות, חולון, הרצליה, ראש פינה, בית התרבות בסביון, אולם זהר בקרית טבעון, גלובוס מקס אשדוד. הקרנות מיוחדות של מבחר מסרטי הפסטיבל יתקיימו גם בכל רשת יס פלאנט, איילון, ירושלים, חיפה, ראשון לציון ובאר שבע וכן בסינמה סיטי גלילות וקולנוע פארק ברעננה.

 

בשנה שעברה חלמה קרולין בונה, יוזמת ומפיקת פסטיבל הקולנוע הצרפתי השנתי על פסטיבל נוסף שיתמקד בקומדיות צרפתיות, סרטים חדשים, סרטים מהשנים האחרונות לצד קלאסיקות קומיות. ההצלחה היתה רבה, האולמות בכל הסינמטקים היו מלאים בקהל שבא לצחוק ולהינות ונענה בשמחה לתכנית שהרכבנו עבורו בפסטיבל. והנה שנה וקצת עברו ואנו מציעים תוכנית משעשעת ומשובחת של קומדיות צרפתיות, מרביתן מן השנה האחרונה, חלקן ותיקות יותר ולא נפקד מקומן של הקלאסיקות.

אנו מאחלים לצופינו peace and laugh . בוא להינות איתנו, לצחוק ולהתרגש מקומדיות בשלל סגנונות והעיקר לצאת עם חיוך על הפנים. עם מיטב הקומיקאים של הקולנוע הצרפתי, לואי דה פינס, בורביל, דני בון, ז'ראר דפרדייה, קרין ויאר, ז'אן דוז'רדן, בנואה פולבורד, כריסטיאן קלבייה, ג'מאל דבוז ועוד.

 

שלושה אורחים יגיעו לכבד את הפסטיבל, במאי סרט הפתיחה אריק לאבן, יוצר הקומדיה המצליחה "בר בי קיו" במאי סרט הנעילה לורן טיראר , שזה לו הביקור הרשמי השלישי בארץ כאורח פסטיבלי קולנוע צרפתיים,  והשחקן במאי סמיר גסמי, שיגיע לכבוד המחווה ליוצרת סולבג אנספה, ועל כך בהמשך.

 

17 סרטים יוצגו השנה בפסטיבל – כולם בתרגום לעברית ואנגלית,
להוציא את תכנית הסרטים הקצרים.

 

את הפסטיבל תפתח אחת הקומדיות המצליחות ביותר השנה בצרפת "לחזור לגור עם אמא"  שביים אריק לאבן. ג'וזיאן בלסקו, אלכסנדרה לאמי ומתילד סנייה בקומדיה מצחיקה ומרגשת על אישה בשנות הארבעים לחייה הנאלצת לחזור לגור עם אמה, קומדיה על אזור המלחמה המסוכן ביותר בעולם, המשפחה.

לחזור לגור עם אמא באדיבות קולנוע חדש

לחזור לגור עם אמא באדיבות קולנוע חדש

אריק לאבן אורח הפסטיבל ביים שש קומדיות מצליחות, ההצלחה הראשונה הבולטת שלו היתה "ברוכים הבאים לשייט", בה הופיע גם הזמר אנריקו מסיאס בתפקיד מאד משעשע, ואחר כך הגיעה ההצלחה הגדולה "עם "בר בי קיו", הן בצרפת והן בישראל.

את הפסטיבל ינעל הסרט "להתאהב מעל לראש" של הבמאי לורן טיראר יוצר סרטי "ניקולא הקטן". בסרט מצחיק ומחמם לב בכיכובם של ז'אן דוז'רדן ("הוא+היא") ווירז'יני אפירה ("נפלאות החושים"). אלכסנדר הוא גבר מצליח, אדריכל מוכשר, עשיר, שרמנטי, מלא קסם אבל הוא גבר בגובה מטר וארבעים.

%d7%9c%d7%94%d7%aa%d7%90%d7%94%d7%91-%d7%9e%d7%a2%d7%9c-%d7%9c%d7%a8%d7%90%d7%a9-2

עבור לורן טיראר זהו אינו הביקור הראשון בישראל. הבמאי מרבה לבקר כאן גם באופן פרטי, ויגיע הפעם לפסטיבל לאירוע הנעילה. טיראר למד קולנוע באוניברסיטת ניו יורק, היה לקטור בחברת וורנר, וכתב מספר שנים בעיתון "סטודיו" עבורו ערך ראיונות עם גדולי הבמאים. ב-2006 ביים את סרטו העליתי הראשון "סיפור חיי" שהוצג גם בארץ, סרטו השני נכתב עם שותפו לכתביה גרגואר וינריון "מולייר", שפתח את פסטיבל הקולנוע הצרפתי ב-2007. שנתיים אחר כך יצרו השניים את "ניקולא הקטן" שגם פתח את פסטיבל הקולנוע הצרפתי ב-2008. כשסרט ההמשך אותו ביים גם "החופשה של ניקולא הקטן" פתח את פסטיבל הקומדיות הראשון בשנה שעברה.

 

מחווה ליוצרת סולבג אנספה

השחקן והבמאי סמיר גסמי יגיע לפסטיבל לכבוד מחווה מיוחדת שנקיים לזכרה של הבמאית והיוצרת סולבג אנספה. גסמי שיחק בכמה מסרטייה והיה מקורב אליה מאד.

אנספה בת לאב יהודי ואם איסלנדית. את מרבית חייה חיתה בצרפת, למדה קולנוע בבית הספר הנודע לה פמיס. יצרה סרטים רבים, על האחרון שבהם הוענק לה פרס בפסטיבל קאן, במסגרת השבועיים של הבמאים. במחווה לסרטיה נציג בפסטיבל את שלושת סרטיה האחרונים. כולם קומדיות דרמטיות עדינות ומרגשות.

"אפקט המים" סרטה האחרון. עוסק במורה לשחייה במונטריי, שגבר ממוצא ערבי מתאהב בה ומנסה להתקרב אליה. לישראל מקום של כבוד בסרט זה, דגל ישראל מופיע בצורה בולטת בסט, וגיבור הסרט סמיר מתחזה לנציג הישראלי בכינוס השחייה המתקיים באיסלנד. סרט מחמם לב ומשעשע.

הסרט השני הוא "מלכת מונטריי" סרט בעל מוטיבים ביוגראפיים גם הוא בכיכובו של סמיר גסמי. אגת חוזרת למונטריי ומנסה להתמודד עם מותו של בעלה, אבל אולי היא היתה מצליחה לעשות את זה טוב יותר, לו לא היתה סוחבת לכל מקום את כד האפר שלו.

הסרט השלישי " לולו אישה ערומה" על פי ספרו הגרפי של אטיין דאוודו. קרין ויאר בהופעה מושלמת כאישה נשואה אם לשלושה ילדים שלאחר ראיון עבודה כושל מחליטה לתת לעצמה שלושה ימי חופשה במטרה אחת, להינות לגמרי.

 

בתחום הקלאסיקה נציג את הסרט שנבחר פעם אחר פעם לסרט האוהב ביותר על הצרפתים "ההרפתקה הגדולה" סרטו של ז'ראר אורי. שנים רבות היה זה הסרט הקופתי ביותר בצרפת, עד שהגיעו "ברוכים הבאים לצפון" ו"מחוברים לחיים" והורידו אותו למקום השלישי המכובד, אבל הקומדיה המצחיקה עם לואי דה פינס ובורביל עדיין נחשבת לאהובה ביותר על הצרפתים. הסרט משנת 1966 חוזר לימי המלחמה, מטוס קרב בריטי מופל מעל פריז ושלושת טייסיו מנסים בכל דרך להגיע מעבר לגבול ולהימלט מן הנאצים במרדף מצחיק עד דמעות. השנה ב- 14 ביולי, יום הבסטיליה, יצא עותק דיגיטלי משוחזר של הסרט ואותו נציג בפסטיבל. בשנות השישים הסרט הופץ בישראל תחת השם "האנגלים באים, האנגלים באים".

 

בשנת 2002 יצר אלן שבה את "אסטריקס ואובליקס, המשימה קליאופטרה" הסרט המצחיק ביותר בסדרה. ז'ראר דפרדייה, כריסטיאן קלבייה, מוניקה בלוצ'י ועוד נוטלים חלק בסרט המשעשע.

 

מבין הסרטים העכשוויים שנציג

"לאמץ אלמן" בכיכובו של אנדרה דוסלייה, סרט  שזכה להצלחה רבה השנה בצרפת, חבורת צעירים שוכרת חדרים בביתו של אלמן נרגן שבכלל לא תכנן לחיות בגילו עם שותפים.

 

"ברוכים הבאים למרלי גומון" – המבוסס על סיפור אמיתי, רופא צעיר שחור עור מקונגו/ זאיר שסיים את לימודיו בצרפת ב- 1975 מקבל הצעה להיות רופא כפרי בכפר ליד פריז, אבל כשהוא  מגיע עם משפחתו לכפר תושביו בהלם, והרופא נאבק כדי להתקבל על ידי בני המקום.

 

"סיגריות ושוקו חם" סרטה של סופי ריין, דניס נאבק לגדל את שתי בנותיו לבד, עד היום בו הוא שוכח אחת מהם בבית הספר ולתמונה נכנסת עובדת סוציאלית.

 

"קמצן" – הסרט החדש בכיכובו של דני בון, שכבר בשבוע הראשון שלו, ממש בימים אלו  הסתמן כאחד הלהיטים הגדולים של השנה בצרפת.

 

"לולו" – שיתוף הפעולה בין דני בון לז'ולי דלפי הניב קומדיה שנונה, על גבר המנסה לנהל רומן עם אישה כשבנה המתבגר יעשה הכל כדי לטרפד את המפגש הזה שיקח ממנו, לדעתו את אמו האהובה. קרין ויאר וונסן לקוסט מצטרפים לחגיגה הקומית.

 

"ז'קלין" – אחת ההצלחות המפתיעות בקולנוע הצרפתי השנה, סרטו של מחמוד חמידי, פתח מגדל את הפרה שלו ז'קלין בכפר קטן באלג'יר, ומקווה להביא אותה ליריד חקלאי בפריז. אם יתקבל הוא נשבע שיצעד עם ז'קלין, ממרסי ועד לפריז. קומדיה מרגשת ואנושית על אהבת אדם.

 

"סיינט אמור" – בכיכובם של ז'ראר דפרדייה, בנואה פולבורד וונסן לקוסט, גם היא מתרחש בעיצומו של יריד חקלאי וזכה להצלחה רבה בצרפת.

 

קומדיה עם הומור מיוחד במינו, "תשעה חודשים" סרטו של השחקן/במאי אלבר דופונטל, הסרט היה להיט ענק בצרפת וזיכה את דופונטל בפרס הסזאר לתסריט ואת סנדרין קיברלן בפרס השחקנית. קומדיה שחורה ומצחיקה מאד עם הופעות אורח של גדולי הקומיקאים. הסרט זכה להצלחה כשהוצג בפסטיבל הקולנוע הצרפתי לפני שנתיים וזו הזדמנות נוספת לצחוק איתו.

 

ואיך אפשר בלי קומדיה רומנטית צרפתית כמיטב המסורת, סופי מרסו וגד אלמלה ימלאו את ליבכם ויגרמו לכם להתאהב בהם בקומדיה הרומנטית "האושר הוא סיפור לשניים".

 

כמו כן תוצג תכנית  של ארבעה סרטים קצרים, בהם סרט של יוצר "אמלי" ז'אן פייר ז'נה, סרט נוסף שיצר הצלם והבמאי ז'יל פורט, וסרט קצר שיצר אורח הפסטיבל השחקן סמיר גסמי.

 

 



פסטיבל הג'אז הבינלאומי “Super Jazz Ashdod” ה- 8

$
0
0

כל הג'אז – באשדוד!

פסטיבל הג'אז הבינלאומי “Super Jazz Ashdod” ה- 8

במשכן לאמנויות הבמה אשדוד, בית האמנים, המוזאון לתרבות הפלשתים, מרכז מונארט לאמנויות ומתנ"ס דיונה.

פירוט מופעים בפסטיבל לפי תאריכים, 27 בנובמבר – 1 בדצמבר:

27 בנובמבר, 17:30: מתנ"ס דיונה, הצגת ילדים מוסיקלית – "צליל משותף"/ תיאטרון אורנה פורת.
בדרך הצלילים מגישים לילדים הרפתקה מוסיקלית, מצחיקה, מרגשת, איכותית ומתובלת בהומור: מה קורה לשני החברים כשהם לא תמיד מסתדרים? מה קורה כשיש לכל אחד חלום לנגן על כלי אחר? ומה קורה למשפחת כלי ההקשה כשהיא פוגשת את משפחת כלי הנשיפה? הצגת מיועדת לילדים בגילאי 8-5
משחק וכלי הקשה: חן צימבליסטה  משחק כלי נשיפה: אריק ליבנת קלידים: עומר רוז'י/קובי ליליאן.

עלות: 35 ₪.

27 בנובמבר, 20:30: המוזאון לתרבות הפלשתים: BLUEJAZZROCK & YEHUDA HENIK ַַַ
יהודה הניק, מנגן כבר שנים ג'אז במועדונים שונים ברחבי הארץ, ומגיע לאשדוד לפזר את הקסם הג'אזי עם להקתו. עם ביצועים גרובים, וקאברים מוכרים ואהובים.

עלות: 50 ₪ – כולל בירה ראשונה חינם.

28 בנובמבר, 20:30: "הפירמידה" מרכז מונארט: ג'אז ובירה עם הרכב הג'אז האתני " פנחס ובניו"

פנחס ובניו  צילם אור פז

פנחס ובניו צילם אור פז

פִּנְחָס וּבָנָיו- הרכב עשיר וצבעוני בן 9 נגנים, המשלב בין סגנונות אתניים שונים, ממוזיקה ערבית, דרך מוזיקה קלאסית, בלקנית, ברזילאית ועוד, שלתוכם הם יוצקים תחכום, הומור וקצב. ההרכב הופיע מעל במות שונות ברחבי הארץ ושיתף פעולה עם אמנים שונים ביניהם, דין דין אביב, חן צימבליסטה, אייל מזיג, אמן הספוקן וורד אריק אבר ועוד. בשנת 2014  הוציא ההרכב את אלבומו הראשון "מֶטָאפוֹרוֹת זוֹלוֹת עַל אַהֲבָה"."
עלות: 50 ₪ – כולל בירה ראשונה חינם.

https://www.youtube.com/watch?v=1ZObBuVsoTM

28 בנובמבר, 20:30: בית האמנים (בית אריה קלנג): כשקלאסיקה פוגשת ג'אז-  יורם זרביב ולאוניד פטשקה במופע אינטימי.

 

לאוניד פטשקה. צילום סשה בורטמן

לאוניד פטשקה. צילום סשה בורטמן

בערב חד פעמי נפגשים שני עולמות לערב קסום של מוסיקה. זרביב, גיטריסט פנומן שזכה בתחרויות בינלאומית, ניגן ברסיטלים וכסולן עם תזמורות בכירות מרחבי הארץ והעולם, חובר ללאוניד פטשקה הפסנתרן הבינלאומי עם הסגנון הייחודי ומייסד הפסטיבל- בהרמוניה מוסיקלית בין הקלאסי לג'אז ומה שביניהם.

-ללא עלות כניסה-

29 בנובמבר, 17:00: מתנ"ס דיונה: תחרות "במה לג'אז הצעיר"

-ללא עלות כניסה-

29 בנובמבר, 21:00: בית האמנים: ערב ג'אם סשן "אשדוד BAND" מארחת את אומני הפסטיבל

כולל כיבוד קל.
עלות:
75₪.

30 בנובמבר, 1 בדצמבר: משכן לאמנויות הבמה אשדוד:
מידי ערב 2 קונצרטים מובילים של אמני ג'אז בולטים מרחבי העולם, החל מ 20:00.

עלות כניסה יומית לכל אחד מימי המופע: 70-100 ₪ בלבד.
בהנחיית: ננסי ברנדס ולאוניד פטשקה.

 

תכנית המופעים לערב רביעי – 30.11:

לאוניד פטשקה – פסנתרן.

ננסי ברנדס – מלחין ופסנתרן.

ג'ואי מוראנט (ארה"ב) – חצוצרן וזמר.

THE CARLING BIG BAND  (שבדיה) – להקת ביג בנד משפחתית של 10 נגנים וזמרת.

אלי מגן (ישראל) – זמר , נגן קונטרבס וגיטרה בס.

טים דורופייב (רוסיה) – נגן גיטרה.

דני רונן ויהודה הניק

חגית גולדברג (ישראל) – זמרת ג'אז.

פרנציסקו מלה (קובה-ארה"ב) – תופים.

ולרי ליפץ (ישראל) – בס.

אליק אקופוב (ישראל) – תופים.

יון ניימן (ארה"ב) – נגן סקסופון.

תכנית המופעים לערב חמישי – 1.12

לאוניד פטשקה – פסנתרן.

ננסי ברנדס – מלחין ופסנתרן.

קרייג הנדי (ארה"ב) – סקסופון.

ניו אורליאן דיקסי בנד (ארה"ב) – להקת דיקסי 4 נגנים וזמרת.

THE NY DANCE BAND ORCHESTRA  (ארה"ב) – להקת ג'אז 5 נגנים.

סווינג דה גיטאן (ישראל) – הרכב ג'אז 3 נגנים.

ארלי לאונרד (ארה"ב) – זמרת ג'אז.

פרנציסקו מלה (קובה-ארה"ב) – תופים.

ולרי ליפץ (ישראל) – בס.

אליק אקופוב (ישראל) – תופים.

רון ג'קסון (ארה"ב) – נגן גיטרה.

יון ניימן (ארה"ב) – נגן סקסופון.

לרכישת כרטיסים:
אתר לרכישת כרטיסים להופעות המשכן


קונצרט פתיחה בסדרה הפופולרית של התזמורת הסימפונית ירושלים עם המנצח ואמן כלי הקשה חן צימבליסטה

$
0
0

" מסע לגאורגיה והרי הקווקז"

" " Classical Revolution קונצרט פתיחה בסדרה הפופולרית של התזמורת הסימפונית ירושלים עם המנצח ואמן כלי הקשה חן צימבליסטה ביצירות מאת בטהובן ושירי עם גיאורגים מאת ברנדשווילי.

3 בנובמבר באולם הנרי קראון בתיאטרון ירושלים

חן צימבליסטה- קרדיט אנג'ילקה שר (1)

חן צימבליסטה- קרדיט אנג'ילקה שר (1)

בתאריך 3 בנובמבר תפתח העונה הרביעית " " Classical Revolution  של המנצח ואמן כלי ההקשה חן צימבליסטה במסגרת הסדרה הפופולרית של הסימפונית ירושלים. בקונצרט הפתיחה "מסע לגאורגיה והרי הקווקז"   לוקחים אותנו חן צימבליסטה ואורחיו למסע קסום אל נופיה של גיאורגיה ולהרי הקווקז. תכנית הקונצרט מציעה מגוון של סגנונות וצבעים מוסיקליים – משירה גיאורגית וריקודים עממיים, דרך יצירות מאת שניים מן המלחינים העכשוויים הבולטים שיצאו ממדינה זו – גיה קנצ׳לי (נ. 1935), ויוסף ברנדשווילי (נ. 1948) ועד לבטהובן! צימבליסטה יארח בקונצרט פתיחה חגיגי  זה את הסולנים: עמוס בועזסון, מנצח אורח, את הצ'לן אולג סטולפנר, את הזמרת נדיה קוצ'ר ואת הפסנתרן והמעבד קובי ליליאן.

הקונצרט ילווה באנימציה מקורית מאת המחלקה לתקשורת חזותית ויצו חיפה.

כמו כן, בשעה 19:30 יתקיים בפואייה שיח קונצרט עם המלחין יוסף ברדנשווילי.

בתכנית הקונצרט:

באך, פרלוד מס' 1

בטהובן, יצורי פרומיתאוס

ברנדשווילי, אלגיה למתרים

ברדנשוולי  רגעים מוסיקליים למרימבה וכלי הקשה.
שירי עם גאורגים– שירה: נדיה קוצ'ר

 

" " Classical Revolution במסגרת הסדרה הפופולרית

Classical Revolution, הינה סדרה בת 3 קונצרטים אותה הגה ויזם המנצח ואמן כלי ההקשה חן צימבליסטה ומתקיימת זו העונה השלישית. צימבליסטה מנצח על הרכב סמפוני ומפגיש את הקהל עם מוסיקה קלאסית מוכרת וידועה לצד מוסיקה פופולרית איכותית בהגשה וברוח חדשים. הערב כולל הרצאה מקדימה ובירה על חשבון הבית.

המנצח ואמן כלי ההקשה חן צימבליסטה משמש כיום כמנצח ומנהל מוסיקלי זו העונה השלישית, בשתי סדרות מוסיקה עם הסמפונית ירושלים ובסדרה עם הסינפונייטה באר שבע, שם גם משמש כמנצח אורח קבוע. בשנה האחרונה הוזמן לנצח על תזמורת קייב ועל הקאמרית של טיביליסי (גאורגיה) ובארץ הוזמן לנצח השנה גם על התזמורת הסמפונית חיפה, ותזמורת סימפונט רעננה. בנוסף, כנקשן ואמן מרימבה, לחן רפרטואר עשיר ומגוון עם רביעיות מיתרים וכן מופע סולו חדש, בעקבות השקת הדיסק LEVITATIONזוכה פרס IMA לשנת 2013. הקים ויזם ב2016 את "המפעל למוסיקה של צימבליסטה" הכולל את פסטיבל המוסיקה בתפן ואת פסטיבל המוסיקה שיפתח לראשונה בדצמבר ביישוב עומר.

 

הקונצרט יתקיים ביום חמישי, 3 בנובמבר בשעה: 20:00 באולם הנרי קראון בתיאטרון ירושלים.
שיח קונצרט יתקיים בפואייה בשעה: 19:30.

מחיר קונצרט: 155-175 ₪

טל' להזמנת כרטיסים: 1-700-70-4000


נורמה באופרה בישראלית

$
0
0

האופרה הישראלית פותחת את עונת 2016-2017:

עם:
 'נורמה'

מאת וינצ'נצו בליני

הפקה קלאסית מרהיבה של אופרת ה'בל-קנטו' הידועה

בניצוחו של דניאל אורן

ובבימויו של אלברטו פאסיני

30.11.2016 – 17.12.2016
האופרה הישראלית – המשכן לאמנויות הבמה תל – אביב

האופרה הישראלית פותחת את עונת 2016-2017 בהפקה של אופרת הבל-קנטו העשירה ואחת האהובות ברפרטואר האופראי: "נורמה" מאת וינצ'נצ'ו בליני בניצוחו של דניאל אורן. הפקה זו בוימה  על ידי הבמאי הנודע אלברטו פאסיני שנפטר בשנת 2005. זו ההפקה הראשונה שלו שמוצגת באופרה הישראלית.

בתפקיד נורמה יופיעו לסירוגין הסולנית הארמנית הבינלאומית הראצ'והי בסנץ  וזמרת הסופרן האיטלקייה הבינלאומית מריה פיה פישיטלי  והסופרן הישראלית הבינלאומית אירה ברטמן כמו כן משתתפים: מקהלת האופרה הישראלית בניצוחו של איתן שמייסר ותזמורת האופרה- התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון-לציון.  ליברית: פליצ'ה רומני

האופרה תעלה בתאריכים 30.11.2016 – 17.12.2016  בבית האופרה הישראלית –  המשכן לאמנויות הבמה בתל – אביב.

לרגל פתיחת עונת האופרה תוצג תערוכת צילום מיוחדת "אופרה בטירוף" של הצלם יואב פליי- מתוך פסטיבלי האופרה ברחבי הארץ .התערוכה הפתוחה לקהל הרחב, תתקיים בתאריכים 5-17.12.16 , 7.11-1.12.16 בגלריה העליונה בטרקלין ארנון.

%d7%a0%d7%95%d7%a8%d7%9e%d7%94-%d7%99%d7%97%d7%a6-5

'נורמה' ידועה במוסיקה העשירה הסוחפת שלה. העלילה מגוללת סיפור אהבה בלתי אפשרית שבמרכזו שאלת הנאמנות הכפולה של הגיבורה לאהוב ליבה מחד ולמולדתה מאידך. הסיפור מתרחש בגליה, בתקופת השלטון הרומי, בערך בשנת 50 לפנה"ס. נורמה, הכוהנת הדרואידית, ילדה בסתר שני ילדים לפוליאונה הקצין הרומי השולט בארצה. כשהסוד הנורא מתגלה, בני עמה לא מוכנים לסלוח לה. אביה אורובזו, מנהיג  הדרואידים,  מבקש להנהיג מרד נגד הכוחות הרומאים הכובשים. הוא ואנשיו מחכים לסימן שתיתן להם בתו, הכוהנת הגדולה של הדרואידים, נורמה. נורמה עדיין אוהבת את פוליאונה אך עם עלות המסך מתברר כי פוליאונה מאס בינתיים בנורמה והתאהב באדלג'יזה, אחת הכוהנות הצעירות במקדש הדרואידי.

%d7%a0%d7%95%d7%a8%d7%9e%d7%94-%d7%a6%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%97%d7%a6-6דניאל אורן , מנהלה המוסיקלי של האופרה הישראלית ומנצחה של אופרה זו, הוא גם המנהל האמנותי של בית האופרה בסלרנו, איטליה. הרפרטואר שלו כולל אופרות רבות מאת ורדי ביניהן "אאידה", "סימון בוקנגרה", "לה טרוויאטה", "ריגולטו", "נבוקו" ואחרות. לצד אופרות רבות מהרפרטואר האיטלקי והעולמי. אורן מנצח בכל בתי האופרה המובילים בעולם: האופרה המלכותית קובנט גרדן בלונדון, המטרופוליטן אופרה בניו יורק, הארנה בוורונה שם הוא מנצח בקביעות מדי קיץ, האופרה הלאומית של צרפת ובבתי האופרה של רומא, טרייסטה, גנואה, פירנצה, פרמה, טורינו, ונציה, בואנוס איירס, סן פרנסיסקו, טוקיו, יוסטון, וושינגטון, סין ועוד.

הבמאי האיטלקי אלברטו פאסיני החל את הקריירה שלו בעבודה עם הבמאי ויסקונטי. לאחר מכן החל לביים הפקות אופרה ותיאטרון בכל רחבי איטליה ומחוצה לה. בין עשרות הפקות האופרה שביים ניתן למנות את אנדראה שנייה (ג'ורדנו), אטילה, הטרובדור, דון קרלו, אאידה, נשף מסכות, אותלו (ורדי), מדאה (כרוביני), לוצ'יה די למרמור (דוניצטי), תאיס, ורתר, מנון (מסנה), מנון לסקו (פוצ'יני), אדריאנה לקוברר (צ'ילאה), פיק דאם (צ'ייקובסקי), אגריפינה (הנדל), רומיאו ויוליה (גונו) והפקות רבות נוספות. הוא ביים באופן קבוע בכל בתי האופרה באיטליה כולל אלו ברומא, ונציה, טורינו, פירנצה, פלרמו, פרמה, קטניה, גנואה, נפולי, קלייארי, טרייסטה וכן בסוויליה, טוקיו ובילבאו. הוא נפטר בשנת 2005. זו ההפקה הראשונה שלו שמוצגת באופרה הישראלית.

%d7%a0%d7%95%d7%a8%d7%9e%d7%94-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%97%d7%a6-3

צוות סולנים בינלאומי וישראלים יובילו את ההפקה: את תפקיד נורמה ישירו לסירוגין הסולנית הארמנית הבינלאומית הראצ'והי בסנץ  ו-זמרת הסופרן האיטלקייה הבינלאומית מריה פיה פישיטלי (באופרה הישראלית שרה את ליידי מקבת ב'מקבת' וזכתה לשבחים) והסופרן הישראלית הבינלאומית אירה ברטמן. את תפקיד פוליונה ישיר הטנור הארגנטינאי גוסטבו פורטה (ששר באופרה הישראלית תפקידים רבים) את תפקיד אדלג'יזה ישירו לסירוגין זמרת מצו סופרן האמריקאית דולורה זאייצ'ק  ו-זמרת המצו סופרן האיטלקייה מרינה דה ליסו, את תפקיד אורובזו ישירו לסירוגין הבס בריטון האיטלקי קרלו סטריולי והבס בריטון הישראלי ולדימיר בראון את תפקיד קלותידלה ישירו לסירוגין זמרות המצו-סופרן  הישראליות ענת צ'רני  ושחר לביא (בוגרות האופרה סטודיו) את תפקיד פלאביו ישיר הטנור הישראלי גיא מנהיים (הידוע מתפקידו הרבים באופרה הישראלית).

תאריכי מופעים:
יום שבת 26.11.16 11:00 (לקראת בכורה) | יום ד' 30.11.16 20:00 (בכורה) | יום ה' 1.12.16 20:00 |יום ו' 2.12.16 13:00 | מוצ"ש3.12.16 20:00 | יום ב' 5.12.16 20:00| יום ג'6.12.16  20:00 | יום ה' 8.12.16 20:00 | יום ו' 9.12.16 13:00 | מוצ"ש 10.12.16 20:00| יום ב' 12.12.16 20:00|יום ה' 15.12.16 20:00 |יום ו' 16.12.16 13:00| מוצ"ש 17.12.16 20:00

מחירי כרטיסים:190/252/319/388/438/453 ₪
השירה באיטלקית

תרגום מוקרן בעברית ובאנגלית משך המופע: כשעתיים ו-45 דקות
שעה לפני תחילת כל מופע מתקיימת הרצאת מבוא באורך כחצי שעה באולם, הכניסה להרצאה חינם לבעלי הכרטיס באותו הערב.

לקראת בכורה: שבת – 26.11.16 | 11:00
מפגש עם יוצרי וסולני ההפקה בו יבוצעו קטעים נבחרים מן האופרה

להזמנת כרטיסים: 03-692777, www.israel-opera.co.il
בית האופרה – המשכן לאמנויות הבמה, שד' שאול המלך 19 ת"א


 "הספר מסביליה"מאת רוסיני עם התזמורת הסימפונית אשדוד

$
0
0

 

הפקה חדשה של האופרה הירושלמית:

האופרה המצליחה שכולה שמחת חיים צרופה, מגיעה לישראל בהפקה חדשה בשיתוף פסטיבל פיקולו (איטליה), לאחר שזכתה בתשבחות הקהל האיטלקי.


 ההפקה החדשה, בבימויו של הבמאי האיטלקי דוידה גרטיני, שומרת על הרעיון המקורי של האופרה, אך עוברת מהמאה ה-18 למאה ה-20 ומתרחשת בסופרמרקט של רוזינה. היא משלבת שפות אמנותיות שונות, עם דגש על משחק אנרגטי ודינאמי כמו המוסיקה הקצבית והסוחפת של רוסיני.


בתפקידים הראשיים:
 גבריאלה ריביס, אשרי שגב, נועה הופ/מימה מילוא, אלכסנדר דיאקוף, דניס סדוב, אנה פשס ושמואל ברלד


בהשתתפות זמרי האופרה הירושלמית, המקהלה של האופרה הירושלמית בניצוחו של עודד שומרוני והתזמורת הסימפונית אשדוד תחת שרביטו של עומר אריאלי.

אלסנדרו וילה  איטליה Alessandro  הספר מסיבליה. Villa

אלסנדרו וילה איטליה Alessandro הספר מסיבליה. Villa


אשדוד: 6 בדצמבר, בשעה 20:30, משכן לאמנויות הבמה באשדוד.

ירושלים: 8 בדצמבר, וב- 10 בדצמבר, בשעה 20:30, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים.

האופרה הירושלמית מעלה את האופרה המפורסמת "הספר מסביליה" ("The Barber of Seville) בבימויו של דוידה גרטיני האיטלקי, בשלושה מועדים: ב- 6 בדצמבר באשדוד, וב- 8 וב- 10 בדצמבר בירושלים. האופרה בהפקה חדשה וסוחפת, היא תוצר של שיתוף פעולה פורה עם "פסטיבל פיקולו" מצפון איטליה, ובהופעותיה הראשונות כבר גרפה את תשבחות הקהל והמבקרים האיטלקיים.

אהבה ושובבות הם המרכיבים שרוסיני שילב ביצירת המופת שלו, אך לבד מהיותה קומדיה משעשעת, במחזה גם יסודות של ביקורת חברתית על שרירות לב השלטון וחוסר השוויון המעמדי.

 

האופרה "הספר מסביליה" ידועה בלהיטים הרבים שלה, ובזכות המוסיקה הקצבית של רוסיני והמשחק הדינאמי והאנרגטי של דמויות המפתח, נוצרת על הבמה חגיגה אקוסטית וויזואלית.

בהפקה החדשה בבימויו העדכני של גרטיני, נשמר הרעיון המקורי של האופרה של המחזאי פייר בומרשה אך משתנה התקופה בה מתרחשת העלילה, והיא עוברת מהמאה ה-18 למאה ה-20 – ל"סופר" של רוזינה.
בין ארגזי הירקות והפירות, מתכנן מנהל הסניף (ברטולו) של הסופר המקומי להינשא לרוזינה, אבל בחור שובב שמאוהב בה, (הרוזן) מסתובב באזור בתחפושות שונות ומפריע לתכניתו, בעזרתו של הספר מסביליה, הרי הוא פיגרו.

העלילה המקורית מספרת על הספר המפורסם מכל הזמנים, הספר הכול יכול מסביליה שעוזר לרוזן הצעיר אלמוויוה לחטוף את אהובתו רוזינה, שמוחזקת כאסירה בביתו של ברטולו. האפוטרופוס הזקן שרוצה אותה

לעצמו. במהלך מסע ההרפתקאות המשעשע, הפארסה נהיית לסאטירה חברתית אוניברסלית והצעירים מגשימים את אהבתם.

המלחין ג'ואקיני רוסיני הציג לעולם את האופרה ברומא לפני 200 שנה בדיוק, כשהיה רק בן 24, בתחילתה של קריירה מבטיחה. ערב הבכורה של האופרה היה לכישלון צרוף ורוסיני ברח מהתאטרון מחשש לחייו! אך

 

להפתעתו כעבור מספר הופעות, האופרה שהלחין הפכה לסמל של "האופרה בופה" (קומית), והוכיחה את עצמה בבתי האופרה הגדולים באיטליה ובבירות אירופה, וקיבלה את הערכתם הנלהבת של סטנדל, הגל ובטהובן.

 

האופרה היא בביצוע סולני האופרה הירושלמית, מקהלת האופרה הירושלמית והתזמורת הסמפונית אשדוד תחת שרביטו של עומר אריאלי, בתפקידים הראשיים: גבריאלה ריביס, אשרי שגב, נועה הופ/מימה מילוא, אלכסנדר דיאקוף, דניס סדוב, אנה פשס ושמואל ברלד.
האופרה תבוצע באיטלקית עם תרגום לעברית ואנגלית.

נועה הופ היא סטודנטית לתואר שני באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים וזוכת התחרות הווקאלית ע"ש צ'לרס שניידר, תחרות משותפת לאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ולאופרה הירושלמית

הספר מסביליה, יום ג', 6 בדצמבר, בשעה 20:30 , משכן לאמנויות הבמה באשדוד
The Performing Arts Centre, Ashdod, December 6, 2016

להזמנת כרטיסים: משכן לאומנויות הבמה באשדוד , טלפון 08-9568111

יום ה', 8 בדצמבר ומוצ"ש 10 בדצמבר בשעה 20:30, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים, ירושלים
Jerusalem Theatre (Sherover Hall), December 8 and 10, 2016

להזמנת כרטיסים: אתר בימות 6226*, www.bimot.co.il או
בקופת תאטרון ירושלים:  www.jerusalem-theatre.co.il / טלפון:  02-5605755

מחיר כרטיס: 160 – 225 ש"ח. הנחות לזכאים.

בימוי: דוידה גרטיני (איטליה)

ניהול מוסיקלי: עומר אריאלי  Omer Arieli
תזמורת: התזמורת הסימפונית אשדוד The Ashdod Symphony 
מנצח המקהלה: עודד שומרוני. Oded Shomrony 

תפקידים ראשיים:

פיגרו: גבריאלה ריביס (איטליה)

הרוזן אלמוויוה: אשרי שגב

רוזינה: נועה הופ/מימה מילוא

ברטולו: אלכסנדר דיאקוף (שוויץ)

בזיליו: דניס סדוב

ברטה: אנה פשס

פיורלו: שמואל ברלד
במאית משנה: אנה איילו (איטליה)

מפיקה: ליה לרר

עיצוב תלבושות: גיאדה מזי (איטליה)
עיצוב תפאורה ותאורה:  פאולו ויטאלה (איטליה)

ניהול במה: ארי טפרברג


פסטיבל מרתון התיבה העשירי

$
0
0

חלום, מחול  ושיגעון

פסטיבל מרתון התיבה העשירי

מוסיקה, מחול, קולנוע, וידאו ותיאטרון

10-12 בנובמבר באולם התיבה ביפו

אוצרי הפסטיבל: דן יוהס ודניאל שריד

פסטיבל מרתון התיבה מתקיים זה השנה העשירית בין התאריכים 10-12 בנובמבר בתיבה.
במהלך שלושה ימים יתקיימו בפסטיבל התרחשויות מגוונות ויוצאות דופן בתיבה בענפי אמנות רבים:  מוסיקה (בשלל סגנונות), מחול, קולנוע, וידאו שירה ותיאטרון.

פסטיבל מרתון התיבה מוקדש השנה לשיגעון ולחלום- לביטויים במוסיקה העכשווית האלקטרונית והקלאסית, בספרות בשירה ובקולנוע. בפסטיבל ישתתפו  טובי האמנים אשר יגישו יצירות נדירות, אשר חלקן יעלו בבכורה ויתייחסו לנושאים מזויות שונות ובדרכי ביטוי מגוונים.

המרתון יכלול בן השאר ביצוע של יצירות כמו  "גספר של הלילה" של ראוול (ביצוע מלא) שירי בודלייר של דביסי, אריית השגעון מלוצ'יה דל מרמור של דוניצטי וביצועי בכורה  בישראל ליצירתו האופראית  של מאקסוול דייויס " Miss Donnithorne's maggot ול- Dream Sequence של ג'ורג' קראם.

כמו כן נוכל לשמוע  מוסיקת ג'אז רוק, ודי ג'י עם מוסיקה מסומפלת מפסי קול של סרטי היצ'קוק, כמו גם יוצרים מקוריים מתחום הרוק כמו יהו ירון והילה רוח.

בתחום הקולנוע יוקרן הסרט הסוראליסטי משנות הארבעים  Meshes of the afternoonשל Maya Deren, שנבחר ע"י ה-BBC כאחד מ 40 הסרטים החשובים שנעשו באמריקה, בליווי מוסיקה חיה של איילת לרמן.

ובנוסף הרצאה על שגעון ואמנות מאת ד"ר רועי ברנד

כבכל שנה, גם השנה יוקדש היום השני של מרתון התיבה לפרוייקט מלחין  –  כוריאוגרף  .

4 בכורות של 4 מלחינים ו-4 כוריאוגרפים שחברו ליצור ביחד במיוחד למופע זה. בשונה מהמקובל, בפרויקט זה המלחין והכוריאוגרף עובדים ביחד כבר בשלבים הראשונים של היצירה ומשפיעים זה על זה תוך כדי תהליך היצירה.

השנה ישתתפו: בועז בן משה וענת שמגר , אסיף צחר ודינה זיו, אלונה אפשטיין ונירית רכבי ועודד קרן וגיא ברנשטיין

התכנית המלאה:

יום חמישי,  10 בנובמבר בשעה: 20:30

מוקדש לשיגעון בהשתתפות אמנים "מכל המגזרים": הילה באג'ו, ,יובל צורן, ברכה קול , אנסמבל המאה ה-21 יחד עם יהוא ירון, ערן זקס ואלכס דרול, עם מיצגים,  די ג'י ועוד.
בתכנית:
הרצאה על שיגעון ואמנות מאת ד"ר רועי ברנד – הקשר שבין שיגעון ויצירה 

 

אריית השגעון מלוצ'יה דל מרמור מאת דוניצטי, – הילה באג'ו

Miss Donnithorne’s Maggot מאת מאקסוול- דייויס – ברכה קול עם אנסמבל המאה ה-21 בניצוח יובל צורן (בכורה ישראלית)

שירי השיגעון של פרסל- נופר יעקובי

הדי ג'י דיג'יטל_מי עם מוסיקה מסומפלת מפס הקול של פסיכו

ערן זקס ואלכס דרול

שירי שגעון מאת היוצר יהו ירון 

מיצגים והפתעות

יום שישי, 11 בנובמבר בשעה: 14:00 וב16:00

"מלחין כוריאוגרף"– 4 בכורות של 4 מלחינים ו-4 כוריאוגרפים שחברו ליצור ביחד במיוחד למופע זה.

מוצ"ש, 12 בנובמבר בשעה: 20:30

יום אשר מוקדש לחלום והוא ייפתח בהרצאה של הפסיכולוג  שמשון ויגודר על חלום ואמנות.

"גספר של הלילה" של ראוול – בביצוע  עפרה יצחקי (פסנתר)   לעתים נדירות מאד יכולים אנו לחוות האזנה ליצירה במלואה

"חלום " של ג'ון  קייג' –   פסנתר , עפרה יצחקי

שירי בודלייר של דביסי ,  פסנתר, יובל צורן  בלווי שיחה של דורי מנור על בודלייר.

Dream Sequence”" , ג'ורג' קראם  –  אנסמבל המאה ה-21  (בכורה ישראלית)

הסרט:  Meshes of the afternoon  (במאית מיה דרן, 1943) מוסיקה חיה מאת איילת לרמן

ביום של החלום – ענת פורט תבצע את יצירתו של תלוניאוס מונק monk's dream וחומרים מקוריים שלה 

הילה רוח עם שירים מקוריים בנושאי חלום

 

פסטיבל מרתון התיבה , 10-12 בנובמבר באולם התיבה ביפו (שד' ירושלים 19 ביפו).
מחירי כרטיסים:

ביום חמישי ובשבת  80  ₪ בקופות ו70 ₪ ברכישה מוקדמת

ביום שישי 60 ש"ח לכרטיס

כרטיס משולב ליומיים – 120 ש"ח

טל' לרכישת כרטיסים : 03-6829473

אתר: http://www.hateiva.com/index.asp


מופע חדש בסדרה "תן למלים לעשות בך"במידטק חולון –שירי מחאה

$
0
0

מופע חדש בסדרה "תן למלים לעשות בך"  

מבית היוצר של  מדיטק חולון: 

בעד, ובעיקר נגד

שירי מחאה

ח.נ. ביאליק, אורי צבי גרינברג, מאיר ויזלטיר, נתן אלתרמן, ארז ביטון, אגי משעול, אריה סיון, ברטולד ברכט, בוב דילן, מיכה שטרית, מאיר אריאל, סיגל בן יאיר, מירי בן שמחון, שלום חנוך, ענבל פרלמוטר, המשוררת רחל, אלכסנדר פן

בהשתתפות: קרן טננבאום, קרן טפרברג, יהלי סובול, קרני פוסטל, ערן צור, נסים קלדרון, אסף רוט, שלומי שבן

ניהול מוסיקלי: ערן צור

יום שישי 11/11/16 בשעה 12:00

מדיטק חולון

                             

"אני", כתב אלכסנדר פן, "ממצה את כולי במילה אחת: "נגד". אלמנט המחאה ליווה את השירה מראשיתה וקולו של המשורר הלוקח לעצמו את הזכות הגדולה להגיד לא הוא גורם מרכזי בתרבות.

במופע חדש של הסדרה המצליחה "תן למילים לעשות בך" במדיטק חולון –  "בעד, ובעיקר נגד. שירי מחאה" יוגשו לקהל שירי מחאה בנושאים שונים: מחאה על עוני, מחאה על הרג, מחאה נשית, מחאה מזרחית, מחאה שמאלית, מחאה ימנית. ועוד אלכסנדר פן: "הילחמו בעד הנגד".

המשתתפים במופע – קרן טננבאום, קרן טפרברג, יהלי סובול, קרני פוסטל, ערן צור, נסים קלדרון, אסף רוט, שלומי שבן, ילחינו ויקריאו לקהל משירת המחאה של ח.נ. ביאליק, אורי צבי גרינברג, מאיר ויזלטיר, נתן אלתרמן, ארז ביטון, אגי משעול, אריה סיון, ברטולד ברכט, בוב דילן, מיכה שטרית, מאיר אריאל, סיגל בן יאיר, מירי בן שמחון, שלום חנוך, ענבל פרלמוטר, המשוררת רחל, אלכסנדר פן.

- ערן צור  קרדיט צילום יוסי שלו

– ערן צור קרדיט צילום יוסי שלו

סדרת המופעים "תן למלים לעשות בך" מתקיימת במדיטק חולון החל משנת 2007. כל מופע מהווה אנתולוגיה בימתית חיה על נושא מיוחד או עוסק בסופר/ת ומשורר/ת.

במופעים הייחודיים נפגשים על במה אחת שירה וספרות, שחקנים ומוסיקאים, סופרים, סופרות, משוררים ומשוררות ומציגים ביצועים מקוריים, לחנים חדשים לטקסטים ספרותיים על פי נושא המופע.

 

בעד , ובעיקר נגד

שירי מחאה

"תן למילים לעשות בך"

יום שישי 11.11.16 בשעה 12:00

מספר המקומות מוגבל
מדיטק חולון, שדרות גולדה מאיר 6 (מול קניון חולון)
להזמנת כרטיסים   03-5021552 ובאתר מדיטק חולון
מחיר כרטיס: 90 ₪;

הנחה לאזרחים ותיקים, תושבי חולון וקבוצות

 


7 בשבע- סדרת קונצרטים חדשה במרכז למוסיקה ירושלים

$
0
0

משהו חדש קורה במרכז למוסיקה ירושלים.

7 בשבע

סדרת קונצרטים חדשה

 

שבעה דיאלוגים מוסיקאליים בהנחיית פרופ' מיכאל וולפה המשלבים מוסיקה קלאסית מערבית, ערבית, ג'אז אנדלוסית ועוד.

בין המשתתפים בסדרה: שלישיית אלכסנדר, רביעיית אריאל, אנסמבל טמפרה, עומרי מור, תייסיר אליאס, ארז ביטון ועוד

 

קונצרט הפתיחה :בהשתתפות "שלישיית אלכסנדר", 6 בנובמבר, בשעה: 19:00 במרכז למוסיקה ירושלים, משכנות שאננים.

המרכז למוסיקה ירושלים שמח להציג "7 בשבע" סדרת קונצרטים חדשה של בהנחייתו של פרופ' מיכאל וולפה. הסדרה, אותה עורך אורי דרור, תגיש מוסיקה אמנותית קלאסית, אך לא רק מערבית. בסדרה נאזין גם למוסיקה ערבית, ג'אז, מוסיקה אנדלוסית ותאטרון-מוסיקה. אין תכנית אחת דומה לשנייה. פורמט 'הקונצרט' מתפתח לתוך המאה העשרים ואחת.

 

בסדרה יתקיימו שבעה קונצרטים, אשר בסיומם יוכלו לשוחח באי הקונצרט על כוס יין עם המבצעים, המלחין או מומחה לנושא בלובי המרכז.

 

אורי דרור, עורך הסדרה אומר: "הסדרה '7 בשבע' באה להציע הגדרה מחדש של פורמט 'הקונצרט הקלאסי'. הקונצרטים יהיו כולם עד שעה ללא הפסקה, כולם מוסברים, מתחילים בשעה 19:00 בערב.

לאחר הקונצרט יתקיימו שיחה ומפגש עם האמנים/מלחינים. המבצעים כולם – מהשורה הראשונה של המבצעים בארץ, המתמחים בסגנון או סגנונות מגוונים ומעניינים. הסדרה פונה לקהל חדש, אשר מתעניין וסקרן לחוות מוסיקה אומנותית לסוגיה, אך לא בהכרח בקי ומיומן.

המלחין פרופ' מיכאל וולפה, מהחשובים והמרכזיים במוסיקאים בארץ כיום – יציג, ינחה ויסביר על המוסיקה שנשמע בכל ערב. עוד מוסיף דרור: "בסדרה ספקטרום רחב של מוסיקה אמנותית על שלל גווניה; קלאסית מערבית, קלאסית ערבית, ג'אז, אנדלוסית, מופע בהגרלה ומוסיקה-תאטרון.

מהיידן ובטהובן – דרך עמרי מור, אנסמבל טמפרה, ישראל שרון ועד תייסיר אליאס ומנחם ויזנברג.

בסיום הסדרה – כמופע בונוס למנויים – יתקיים מפגש בין המשורר זוכה פרס ישראל ארז ביטון – שיקריא משיריו ומיכאל וולפה ילווה אותו בפסנתר.

את העונה תפתח "שלישיית אלכסנדר" , בקונצרט "היידה היידן", שיתקיים ב-6 בנובמבר,  בו ינוגנו מבחר מתוך שלישיות הפסנתר של יוזף היידן. לאחר הקונצרט תתקיים שיחה עם צבי צרי על כתיבת הביוגרפיה של היידן ושל מלחינים נוספים.

         

שלישית אלכסנדר יחצ

שלישית אלכסנדר יחצ

שלישיית אלכסנדר, שהוקמה באוגוסט 2013 על ידי הכנר נתאי צרי, הצ'לנית אלה טובי והפסנתרנית מיכל טל זכתה כמעט מיד עם הקמתה לתהודה והכרה הן על ידי קהל שוחרי המוסיקה הקלאסית והעולם המקצועי המוסיקלי בישראל. השלישייה גיבשה לעצמה קהל מאזינים מסור ושמה לה למטרה לבצע את מיטב המוסיקה הקאמרית לצד עניין עמוק ורב שנים של כל חבריה במוסיקה החדישה הנכתבת בארץ ובעולם, וכן בחינוך נגנים צעירים וחשיפתם לעבודה בקבוצות קאמריות. מרגע הקמתה מקבלים חברי השלישייה פניות ממלחינים בני זמננו בארץ ובעולם ונוצר הצורך במרחב אמנותי עצמאי בו תוכל השלישייה לבוא לידי ביטוי באופן רציף לקהל מאזיניה ההולך ומתרחב באזור המרכז, באופן שיאפשר מרכז פעילות מוסיקלי בו יבוצעו תכניות קונצרטים המונעות על ידי שיקולים מוסיקליים ואמנותיים, המשקפים את אופיו הייחודי של ההרכב.

המרכז למוסיקה ירושלים נוסד ב-1973 על ידי הכנר האגדי אייזק שטרן וראש עיריית ירושלים טדי קולק, בסיוע של יד הנדיב (מקרנות רוטשילד) וקרן ירושלים. המטרה הייתה ליצור מרכז למוסיקה שיגלה ויטפח את הכישרונות המוסיקליים ברחבי ישראל. כיום, לאחר יותר מארבעים שנות פעילות, בוגרי פעילויות המרכז מופיעים על הבמות החשובות ביותר ברחבי העולם.

כחלק מעבודת ההכנה של אמנים ישראלים צעירים אלה בדרכם אל הבמה העולמית, גאה המרכז גם על מסורת הבאתם ארצה של אמנים מובילים מהעולם לשם הופעה והדרכה. כמרכז חובק עולם של מצוינות מוסיקלית, אירח המרכז אמנים דגולים של המאה העשרים, בהם ארתור רובינשטיין, פבלו קזאלס, לאונרד ברנשטיין, יו-יו מא, יצחק פרלמן ואלפרד ברנדל.

כיום, בראשותו והשראתו של הפסנתרן הנודע מארי פרחיה, ממשיך המרכז להחדיר למוסיקאים ישראלים צעירים את אותה אהבה, תשוקה וכבוד לאמנותם, אותה הם חולקים עם מוסיקאים דגולים מרחבי העולם.

קונצרט הפתיחה יתקיים ב6 בנובמבר, יום ראשון בשעה: 19:00 במרכז למוסיקה ירושלים, משכנות שאננים.

מחיר קונצרט: 95 ₪ מחיר מנוי: 595 ₪  (הנחות לאזרחים וותיקים ולמנויי המרכז)

טל' להזמנת כרטיסים: 02-6241041

 

התכנית המלאה של הסדרה:

 

 

היידה היידן

שלישיית אלכסנדר – מיכל טל, נתאי צרי ואלה טובי במסע אל תוך עולמו המוסיקלי של היידן – דרך מבחר שלישיות הפסנתר שלו.

לאחר הקונצרט שיחה עם צבי צרי על חייו של היידן ומלחינים נוספים עליהם כתב.

 


4.12

יש מקום לסתם חולמים

ישראל שרון עם גדי עבאדי וחנן פיינשטיין במוסיקה-תאטרון מקורית לפי טקסטים מתוך 'דון קיחוטה' מאת סרבנטס.

קריינות: רות רוזן

לאחר הקונצרט שיחה עם המלחין והקריינית על עבודתם המשותפת.

 

 

1.1

קוסם שולף שפן

'64 דברים' – רואי אמוץ, עירא גבעול ומתן פורת – מופע בהגרלה!

לאחר הקונצרט דיון על מקומה של האקראיות במוסיקה.

 

 

5.2

אתמול-היום-מחר

אנסמבל טמפרה – עמית דולברג, יגאל מלצר, גן לב ותומר יריב בתכנית חדשנית של מוסיקה מקורית ועיבודים.

לאחר הקונצרט רב שיח עם האמנים על ניסוח מחודש של מושג החדשנות במוסיקה כיום.

5.3

מנחם ויזנברג ותייסיר אליאס עושים מזרח תיכון חדש

תייסיר אליאס, מנחם ויזנברג, חן הלוי ונעם ויזנברג – מוסיקה ערבית, ישראלית, קלאסית, בת זמננו.

לאחר הקונצרט שיחה עם תייסיר אליאס על מקומה של המוסיקה הערבית האמנותית בתוך מכלול היצירה החדישה.

 

2.4

גיב מי מור

עמרי מור ואורחים – מסע מוסיקאלי מהקלאסי-לג'אז-לאנדלוסי עם הפסנתרן הוירטואוז.

לאחר הקונצרט שיחה עם עומרי מור על מקורות יצירתו ועל מקומה של המוסיקה האנדלוסית בעבודתו.

28.5

שמיעה אבסולוטית

רביעיית אריאל – סשה קזובסקי, גרשון גרצ'קוב, יאן גרונינג, עמית אבן-טוב – בטהובן: רביעייה אופ. 132

לאחר הקונצרט הרצאה של פרופ' מיכאל וולפה על מפעל חייו המופלא של לודויג ואן בטהובן.

 

 

10.6 – קונצרט בונוס

דרך ארץ

המשורר ארז ביטון מקריא משיריו בליווי נגינת המלחין מיכאל וולפה.

שיחה בין המשורר למלחין על אמנות וזהות בימינו.



פסטיבל הולגאב השביעי ליצירה ישראלית-אתיופית

$
0
0

פסטיבל הולגאב ליצירה ישראלית- אתיופית

חוגג את היצירה האתיופית העכשווית בישראל: מוזיקה,תיאטרון ומחול

בהפקת בית הקונפדרציה ובניהולו האמנותי של אפי בניה

מופע פתיחה: אסתר אווקה – מלכת הפופ של אתיופיה, המכונה אריתה פרנקלין האתיופית

"אתיוביט אורקסטרה: אלמיטו – עולם ומלואו", חגיגה חד-פעמית ורבת משתתפים המציגה את העושר והגוונים הרבים של התרבות האתיופית והמוזיקה האתיופית האותנטית

"טספה" – מחווה לתור הזהב של המוזיקה האתיופית בשנות ה-60 וה-70- חגיגה של  קצב אפריקאי מתובל בפופ, רוק וג'אז

יצירותיה של הנזירה האתיופית מירושלים- אמהוי צגה-מרים במופע מיוחד של הפסנתרנית והמלחינה מאיה דוניץ

להקת AvevA עם הזמרת הסולנית אבבה דסה במופע קיצבי של מוזיקת אפרו-סול – קצב בועט בו הגרוב האפריקאי מתמזג בביטים האורבניים של תל-אביב

אנסמבל עד-יבוא (Adyabo) – במופע של עיבודים מסורתיים ומודרניים למוזיקה אתיופית שורשית מרחבי אתיופיה

אנסמבל "תזטה" מארח את שלמה גרוניך ב"צוללת צהובה"

ערב המוקדש לשתי יצירות מחול בבכורה ישראלית –

Armija ("צעדים") –של להקת המחול ביתא, ו- "Black Label" מאת עפרה אידל

 תיאטרון הולגאב בהצגת בכורה ל-"פליטים" – אגדה אורבנית רלוונטית ואמיתית מאוד על לילה הזוי אחד בתל- אביב.

21-15 בדצמבר 2016

פסטיבל הולגאב ליצירה ישראלית- אתיופית יתקיים זו השנה השביעית בירושלים בין התאריכים 21-15 בדצמבר 2016, ויתפרס ברחבי העיר: תיאטרון ירושלים, בית הקונפדרציה, אולם ליאו מודל, התחנה הראשונה ירושלים וצוללת צהובה.

פסטיבל ייחודי זה, מבית היוצר של בית הקונפדרציה, מציג את היצירה הישראלית-אתיופית הפורחת בישראל, אשר מוצאת ביטוייה בתחומי המוזיקה, התיאטרון והמחול. מופעי הפסטיבל משלבים את התרבות האתיופית המסורתית עם זו העכשווית, יחד עם היצירה החדשה שנולדה בישראל ומהווה חלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית.

הפסטיבל  מתקיים בתמיכת קרן ברכה, משרד התרבות והספורט – מנהל התרבות, עירית ירושלים – האגף לתרבות ואמנויות, הרשות לפיתוח ירושלים במסגרת "חמשושלים" ומשרד החוץ – האגף לקשרי תרבות ומדע.

אפי בניה, המנהל האמנותי של הפסטיבל על הפסטיבל בשנה זו: "הפסטיבל חושף את העושר העצום של התרבות האתיופית בארץ, את הכישרונות הרבים של בני הדור הראשון והשני לעלייה האתיופית המשמיעים את קולם הייחודי בתחומי המוזיקה, המחול והתיאטרון ומושכים אליהם קהלים שאינם בהכרח מבני העדה. יצירתו של הדור הצעיר שואבת משורשים מבית אך עומדת בפני עצמה כיצירה עכשווית, בעלת שפה אמנותית חדשה ורבת פנים. הפסטיבל מתקיים פעם בשנה, אך בית הקונפדרציה מקיים מופעים רבים במהלך השנה המקדמים את היצירה האתיופית, ביניהם של אנסמבל תזטה למוזיקה אתיופית ותיאטרון הולגאב".

ואלה מופעי הפסטיבל:

אחרי מחמוד אחמד ואלמיהו אשטה שפתחו את הפסטיבל בשנים קודמות, השנה תהיה זו  אסתר אווקה– מהזמרות האתיופיות הפופולריות ביותר באתיופיה ומחוצה לה. אווקה מכונה "מלכת הפופ של אתיופיה" וגם "אריתה פרנקלין האתיופית". היא החלה את הקריירה שלה כנערה בסוף שנות השבעים כששרה במסגרת להקות שונות, ביניהן להקת "רוחה" הידועה. היא הופיעה במועדונים ובמלונות המרכזיים של אדיס אבבה ובהמשך פתחה בקריירת סולו מצליחה שהבליטה את סגנון השירה המזוהה עמה, המזכיר זמרות אתיופיות גדולות אחרות כביזונש בקלה.

ב-1981, לאחר שנואשה מהאווירה הפוליטית תחת שלטון החונטה הצבאית, עזבה אווקה את אתיופיה והיגרה לארה"ב, שם זכתה להצלחה גדולה בקרב הקהילות האתיופיות. היא מתגוררת כיום בלוס אנג'לס והוציאה עד כה כ-24 אלבומים. רבים משיריה נחשבים להמנונים לא רשמיים באתיופיה, שם היא זוכה לפופולריות רבה עד היום. כשחזרה לראשונה לאדיס אבבה לסדרת הופעות ב-1997 ציפו לה מאות מעריצים בשדה התעופה ועשרות אלפים גדשו את הופעותיה, ומאז היא מופיעה בקביעות בארץ הולדתה.(יום חמישי, 15.12.16, אולם שרובר- תיאטרון ירושלים, 21:00)

מופע מוזיקלי בהפקה מיוחדת לפסטיבל הוא  "אתיוביט אורקסטרה: אלמיטו – עולם ומלואו", חגיגה חד-פעמית ורבת משתתפים המציגה את העושר והגוונים הרבים של התרבות האתיופית והמוזיקה האתיופית האותנטית, עם מיטב היוצרים הישראלים. בחגיגה זו ישתתפו חברי ההודנא אורקסטרה, המנגנים מוזיקה מקורית המושפעת ממקצבים אפריקאיים, יחד עם אנסמבל "עד-יבוא" (Adyabo), המנגן מוזיקה אתיופית מסורתית, ואורחים ובהם: טספייה נגטו, כוכב עולה סצנת המוסיקה האתיופית בישראל, והרקדנית אביב אבבה יוסף. (מוצ"ש, 17.12.16, התחנה הראשונה ירושלים, 21:00)

המופע טספה ("תקווה" באמהרית) יוקדש לתור הזהב של המוזיקה האתיופית. הסקסופוניסט והזמר אבטה בריהון, מהמוזיקאים הבולטים שעלו לישראל מאתיופיה, מוביל אנסמבל נגנים צעיר, ביניהם הזמרת המבטיחה קנובש, במחווה למוזיקה האתיופית של שנות השישים ותחילת שנות השבעים, לפני עליית החונטה הצבאית לשלטון. בשנים אלה ספגה המוזיקה האתיופית השפעות מגוונות של מוזיקת פופ, רוק וג'אז, כשכוכבי-על מקומיים כמחמוד אחמד, אלמיהו אשטה ואסתר אווקה יצרו שירים ששילבו השפעות אלה בשיריהם, הנחשבים עד היום לפופולריים מאד באתיופיה. (יום ראשון, 18.12.16, בית הקונפדרציה, 19:00)

במופע ייחודי שבה מאיה דוניץ ליצירות לפסנתר מאת הנזירה אמהוי צגה- מרים גברו, אגדה ירושלמית המתגוררת בכנסיה אתיופית בירושלים. דוניץ, מלחינה, פסנתרנית ואמנית סאונד מהמקוריות והמבריקות ביותר בזירה המקומית, מעלה בשנים האחרונות ברחבי העולם רסיטלים לפסנתר סולו המציגים את המוזיקה המופלאה של המלחינה אמהוי צגה, יצירות הנעות על הציר שבין מוזיקה מערבית קלאסית, מוזיקה אתיופית מסורתית ומוזיקה נוצרית. דוניץ תארח במופע את המוזיקאי אסף תלמודי, שינגן באקורדיון, ואת הזמרת היווט מקונן. (יום ראשון, 18.12.16, בית הקונפדרציה, 21:30)

מופע קצבי של מוזיקת אפרו-סול יהיה זה של להקת AvevA עם הזמרת הסולנית אבבה דסה. הלהקה מציגה מופע חושני ומלא באהבה ומתמקדת בקצב בועט ומשחרר, בו הגרוב האפריקאי מתמזג בביטים האורבניים של תל- אביב. הסולנית אבבה דסה מבצעת בקולה הנדיר שירים רבים באנגלית ובאמהרית, אשר עוסקים בעיקר במוטיב החופש. הלהקה מופיעה מזה שלוש שנים ובימים אלו עובדת על הקלטת אלבומה הראשון בהפקתו של יוסי פיין. (יום שני, 19.12.16, בית הקונפדרציה, 19:00)

אבבה יחצ. צילום מיה ברן

אבבה יחצ. צילום מיה ברן

 

אנסמבל "עד-יבוא" (Adyabo), הרכב מוזיקלי ייחודי המתבסס על טהרת המוזיקה האתיופית השורשית והמסורתית, יעלה מופע של עיבודים מסורתיים לצד עיבודים מודרניים בסגנונות מוזיקליים מאזורים שונים באתיופיה: Adyabo (כשם האנסמבל), טיגריי, אמהרה, גורגה, ווליטה, אורמו ועוד. בהופעותיו של האנסמבל משולבים גם מחול ושירה, ואילו חבריו מנגנים בכלים אתיופיים עתיקים: מסינקו ,כלי מיתר אחד דמוי כינור ; קרר,כלי מיתר בעל 5 מיתרים דמוי נבל הידוע עוד מתקופת דוד המלך; וושינט, חליל אתיופי העשוי מקני סוף. (יום שני, 19.12.16, בית הקונפדרציה, 21:30)

אנסמבל המוזיקה הישראלי-אתיופי "תזטה" ("געגועים" באמהרית) בניהולו האמנותי של אבטה בריהון, הוקם לפני שנתיים על ידי בית הקונפדרציה כדי לשמש במה לתרבות המוזיקלית הישראלית-אתיופית המתחדשת. האנסמבל יארח את שלמה גרוניך למופע שיתקיים ב"צוללת צהובה". האנסמבל מכוון את  יצירתו  אל לבה של המוזיקה האתיופית המסורתית וחברים בו נגנים המנגנים בכלים אתיופיים עתיקים וייחודיים, וביניהם קרר, הנבל האתיופי שלפי המסופר מנגנים בו עוד מימי דוד המלך, המסינקו בן המיתר האחד ומערכת כלי ההקשה קברו. (יום רביעי, 21.12.16, צוללת צהובה, 22:00)

במת המחול בפסטיבל תוקדש לערב ובו שתי עבודות: Armija ("צעדים" באמהרית) של להקת המחול ביתא ו– "Black Label'" מאת עפרה אידל ובביצוע הרקדן- יוצר צ'ולוט /צביקה היזיקיאס, יוצא אנסמבל בת-שבע.

היצירה Armija של דגה פדר מציגה קומפוזיציה מודרנית השואבת את שפת התנועה שלה מתוך אלמנטים של המחול המסורתי של שבט הטיגראי באתיופיה. במרכז העבודה עומדת דמות שהיא ספק אֵם ספק מובילת להקת ציפורים-רקדניות המרחפות אחריה בחלל לאורך מסלולי נדידה בלתי נראים. המחול נע בין קטבים של פחד וחוסר אונים המתפרצים כאשר הלהקה מאבדת את מרכזה, לבין רגעים של בטחון בחיק האם, המתגלמת לסירוגין בגופן של הרקדניות השונות. בעבודתה זו יוצאת דגה פדר, שהיא גם זמרת-יוצרת וציירת, מלקסיקון התנועה של המחול האתיופי ונשענת על דימויים מהתרבות האתיופית, אך יוצרת וריאציות עכשוויות ומפתיעות ברעננותן.

היצירה "Black Label" מאת עפרה אידל בביצוע הרקדן היוצר צ׳ולוט/ צביקה היזיקיאס, משלבת תיאטרון, מחול והומור, ומזמינה את הצופה לחוויה בלתי שגרתית באמצעות התבוננות בחייו דרך גופו של האחר. סיפורים משעשעים ומטלטלים על השונה בחברה דרך עיניו של צ׳ולוט/ צביקה היזיקיאס, אשר עבר מסע אישי וחברתי יוצא דופן. מוסיקה: יניב שינפלד. (יום שלישי, 20.12.16, ליאו מודל, 21:00)

בתחום התיאטרון יעלה תיאטרון הולגאב בבכורה את ההצגה "פליטים" מאת משה מלכא, מנהלו האמנותי של התיאטרון, ובבימויו. ההצגה מתנהלת בשלוש שפות: טיגרית, אנגלית ועברית, והיא מציגה הזיה על רווק שבור לב וארבעה פליטים מאריתריאה שכוחות הבטחון מנהלים מרדף אחריהם. הפליטים המותשים והרעבים נקלעים אל ביתו של אבי הרווק הרומנטי, ובתוך הבית נחשפים פצעי המסע,  מאבקי כוחות וחשדות, וגם פרשת אהבה עדינה הנרקמת בין אבי הרומנטיקן לטוטי הפליטה היפהפיה. זוהי אגדה אורבנית רלוונטית ואמיתית מאוד על מפגש בין עולמות וזהויות שקורסות בתוך לילה הזוי אחד בתל-אביב. (שחקנים: תהילה ישעיהו-אדגה, אימוס איינו, חלי אמרש סינקה, טמסגן סנבטו, אבי פומברג).

פליטים. צילום משה מלכא

פליטים. צילום משה מלכא

יום שלישי, 20.12.16, בית הקונפדרציה, 19:30

תאריכים נוספים:

יום רביעי 21.12.16, בית הקונפדרציה, 20:00

 יום חמישי 22.12.16, בית הקונפדרציה, 20:00

 יום חמישי, 28.12.16, בית הקונפדרציה, 20:00

 יום שלישי, 3.1.17, בית הקונפדרציה, 20:00

יום רביעי, 11.1.17, תיאטרון ענבל (ת"א), 20:30

 

 

פסטיבל הולגאב ה-7 ליצירה ישראלית-אתיופית

15–21 בדצמבר 2016

 

רכישת כרטיסים באמצעות "בימות" http://tickets.bimot.co.il/,

בטל': *6226, 02-6237000

למידע נוסף חפשו את "בית הקונפדרציה" בפייסבוק

ובטל': 02-6245206, שלוחה 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ערבי סונטות –עונה חדשה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים

$
0
0

עונה חדשה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים

ערבי סונטות

העונה ה-18 בסדרות הקונצרטים באקדמיה תיוחד לסונטות, פילוסופיה מוסיקלית שקיימת מאז תקופת הבארוק.


במפגשים יבוצעו מבחר סונטות של מלחינים מוכרים ואהובים לצד תגליות רעננות, על ידי אמנים מהאקדמיה ואורחים מהארץ ומחו"ל. כל מפגש ילווה בהנחיה של מיטב אנשי סגל האקדמיה.

 

רון רגב. קרדיט רינת הלון

רון רגב. קרדיט רינת הלון

עורך הסדרה: ד"ר רון רגב

אולם וייז, קמפוס אדמונד ספרא, גבעת רם, ירושלים

 

"סונטות" – סדרת הקונצרטים החדשה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים לעונת 2016-2017, תחל ב-23.11. העונה ה-18 בסדרות הקונצרטים באקדמיה תוקדש לסונטות. במפגשים יבוצעו מבחר יצירות מוכרות ואהובות כמו גם תגליות רעננות.

 

"סונטה היא לא רק כותרת שמוצאת את דרכה כמעט לכל תוכנייה של כל קונצרט", אומר עורך הסדרה, ד"ר רון רגב, "סונטה היא יותר מאשר צורה. זו פילוסופיה מוסיקלית שלמה, שהחלה להתפתח בתקופת הבארוק, וקיימת איתנו עד עצם היום הזה".

 

בין היצירות שיבוצעו: מבחר סונטות לפסנתר של היידן, מוצרט, בטהובן, שוברט, שומאן, ברהמס, ברטוק ופרוקופייב, יצירות קאמריות של באך, מוצרט, בטהובן, מנדלסון, ברהמס, צ'ייקובסקי, דביוסי וברטוק, יצירות ווקאליות ומקהלתיות ממיטב הרפרטואר וקונצרט מיוחד של שירי ארץ ישראל.
את היצירות יבצעו אמנים מהאקדמיה ומחוצה לה, מהארץ ומחו"ל, ובהם: המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה בניצוח סטנלי ספרבר, הכנרים אייל קלס וגלעד הילדסהיים, אורחים מהאקדמיה ע"ש ליסט בבודפשט, חמישיית כלי הנשיפה "תל אביב", הנגנים הקאמריים של מנהטן, הזמרים אנה שפיץ וגיא פלץ ועוד.
המפגשים בסדרות הקונצרטים באקדמיה מלווים בהנחיה של מיטב אנשי סגל האקדמיה ובהם: פרופ' מנחם ויזנברג, פרופ' מיכאל וולפה, פרופ' יהואש הירשברג ואחרים.

 

הקונצרט הראשון בסדרה יתקיים ב-23.11 ונושאו הוא: סונטה הונגרית. בקונצרט זה יבוצעו: אימפרוביזציות לפסנתר על שירי איכרים הונגריים אופ' 20 מאת ברטוק, סונטה מס' 2 לכינור ולפסנתר מאת ברטוק, רפסודיה הונגרית מאת ליסט ומחולות הונגריים לארבע ידיים מאת ברהמס. ינגנו: אייל קלס (כינור), גרגיי קובאץ' (פסנתר) וד"ר רון רגב (פסנתר). המרצים: ד"ר רון רגב, פרופ' גיורגי נאדור ופרופ' פאל ריכטר. המפגש ה-12 והאחרון בסדרה יתקיים ב 14.6.

 

פירוט כל המפגשים בסדרה במסמך המצורף.

 

הסדרה תתקיים בימי רביעי בשעה 20:00 באולם וייז, קמפוס אדמונד ספרא, גבעת רם.

מנוי חדש: 840 ₪. מנוי ממשיך: 750 ₪. גמלאים 650 ₪. סטודנטים 300 ₪. כרטיס בודד: 80 ₪.
לרכישת מנוי וכרטיסים: רינתיה נסים  concerts@jamd.co.il 052-3836601
לפרטים נוספים: חנה אנגלרד chana@jamd.ac.il  02-6759907


המוזיאון לאמנות האסלאם בירושלים עורך מסיבת סיום לציון נעילת התערוכה "אות מאיראן"

$
0
0

המוזיאון לאמנות האסלאם בירושלים מציג:

אות מאיראן – מסיבת הסיום!

לרגל נעילת התערוכה שהציגה לראשונה בישראל  כרזות שיצרו טובי  האמנים והמעצבים האיראנים הפועלים באיראן ומחוצה לה, מזמין המוזיאון לערב שכולו מסיבה אחת גדולה:

הופעות מוזיקליות של ההרכבים ווסט אל טארק, שבנאם, מופע מחול של "הירושלמית" מבית קולקטיב המבול

*האירוע יציין גם את נעילת הכנס "לגדול בעיר מעורבת" של הקרן לירושלים ומדרשת אדם

יום חמישי, 17/11/16, בין השעות 20:00 – 23:00

הכניסה חינם

המוזיאון לאמנות האסלאם בירושלים עורך מסיבת סיום לציון נעילת התערוכה "אות מאיראן" אשר הציגה לראשונה בישראל כרזות של גדולי המעצבים האיראנים ב 40 השנים האחרונות. המסיבה שתתקיים ביום חמישי 17/11,  תציין גם את נעילת הכנס "לגדול בעיר מעורבת" הרביעי בסדרת הכנסים הבינלאומיים על החיים בערים המעורבות שהקרן לירושלים ומדרשת אדם מקיימות בירושלים. השנה, יתרכז הכנס בחייהם של צעירים וצעירות הגדלים במרחבים עירוניים רב תרבותיים.

עוד באירוע מגוון של אירועים בהם:  מיצג אמנותי של קולקטיב "המבול": ושתי הופעות של הרכבים מוזיקליים ירושלמים: ווסט אל טאריק", הרכב יהודי – ערבי, והרכב "שבנאם" המנגן מוזיקה פרסית עממית ויהודית, ממחוזות שונים באיראן.

על המופעים:

קולקטיב "המבול" הינו קולקטיב ירושלמי המורכב מאמנים, אקטיביסטים ואנשי רוח העוסקים במתחים החברתיים בישראל. הקולקטיב משתמש באמנות ככלי להגברת המודעות בשסעי החברה בדרך אלטרנטיבית ולנגיעה באפשרות לשיח חדש. במסגרת האירוע במוזיאון יתקיים מופע של "הירושלמית", מופע ריקוד של חרדית, ערביה ומערבית היוצרות משולש אנרגטי הנע בין מתח והפרדה להרמוניה וחיבורם. במופע שיתקיים בחללי המוזיאון השונים ישלב את הקהל באמצעות אלמנטים ירושלמיים.

הרכב הישראלי-פלסטיני "ווסט אל-טאריק" (وسط الطريق – אמצע הדרך) משלב בין מוזיקה ערבית ועברית, בחיפוש אחר נקודות מפגש מוזיקליות ותרבותיות.  ההרכב משלב בין מוזיקה מסורתית ערבית, מוזיקה פלסטינית עכשווית, מוזיקה עברית קלסית ויצירה מקורית של הנגנים.

הרכב "שבנאם" מנגן מוזיקה פרסית עממית ויהודית, ממחוזות שונים באיראן ומקים לתחייה ומקים לתחייה לחנים עתיקים נשכחים בעיבודים חדשניים.

שבנאם. צילום רפאל באייר

שבנאם. צילום רפאל באייר

 

יום חמישי , 17/11, בין השעות 20:00 – 23:00. הכניסה בחינם.  

המוזיאון לאמנות האסלאם

רחוב הפלמ"ח 2 ירושלים

טלפון: 02-5661291

www.islamicart.co.il

שעות פעילות המוזיאון:

שני – רביעי : 10:00- 15:00

חמישי: 10:00- 19:00

שישי – שבת: 10:00 – 14:00


שבוע המחול הבינלאומי 2016 מבית מרכז מחול שלם

$
0
0

שבוע המחול הבינלאומי 2016
מבית מרכז מחול שלם – יוצא לדרך!
ירושלים תארח במרכז מחול שלם מרתון של מופעים, יצירות מקור, תחרות כוריאוגרפיה בינלאומית
בפני עשרות מנהלי פסטיבלים ובתי מחול מהעולם
מנהלים אמנותיים: עפרה אידל ורובי אדלמן
שבוע המחול הבינלאומי ייערך ברחבי ירושלים בתאריכים
2-8/12/2016:
מוזיאון לאמנות האסלאם, המפעל, אולם הקרנף, תיאטרון הגלריה ועוד

_floating-flowers__marcus-renner-photography

_floating-flowers__marcus-renner-photography

שבוע המחול הבינלאומי 2016 מיסודו של מרכז מחול שלם בירושלים יארח זו השנה הרביעית ברציפות למעלה
מ-100 אמנים, יוצרים ומנהלי מרכזי מחול ופסטיבלים מהעולם במטרה לקדם את ירושלים כמרחב מחול בינלאומי ולייצא תרבות ישראלית איכותית ועכשווית למיטב הפסטיבלים הבינלאומיים בתחום המחול.

שבוע המחול ייפתח בתחרות הכוריאוגרפיה הבינלאומית, בהשתתפות יוצרים מישראל, יפן, איטליה, טייוואן, קוריאה.  בהמשך יוצגו מופעי מחול רבים במסגרת 'פסטיבל מחול שלם' ויצירות מקור מהארץ ומהעולם.  המופעים יוצגו בפני עשרות מנהלי פסטיבלי מחול מרחבי העולם.

במסגרת הקשרים שנרקמו לאורך השנים יוצגו השנה מספר שיתופי פעולה של יוצרים ישראליים וזרים:   Sibiu
Performing Arts Market- Romania, Lucky Trimmer- Berlin, Germany, L1 association- Hungary ZAWIROWANIA dance -Warsaw, Poland.

בין היוצרים שישתתפו השנה בתחרות הכוריאוגרפיה הבינלאומית: Martini   Andrea – איטליה;  B.dance,  Po-Cheng Tsai – טיוואן;   Sayuri Iimori , Yuki Nishiyama – יפן; Young-hyun Choi  – קוריאה; רוני חדש, רביד אברבנל – ישראל.

יוצרים ישראלים  שיציגו הפקות מקור בבכורה: עידו תדמור ודניאל אבראו (ספרד) בערב משותף, תמי ורונן יצחקי, אסנת קלנר, עפרה אידל, אנאבל דביר, דויד מרקס ועדו פדר בשיתוף פרנסיסקו קמצ׳ו ותמר שלף ואלישבע רזווג ורבקה לוי, דרור ליברמן ו Kazuyo Shionoiri.

היוצרים אשר יציגו עבודות קיימות: נדר רוסנו, איריס ארז, שמאל פיטס בשיתוף תום לב, מעיין ליבמן- שרון ויערה ניראל, גיל קרר, אורי לנקינסקי ומיכל חרסונסקי , איילה פרנקל, אריאל כהן בשיתוף  נבו רומנו ושני גרנות.

במסגרת שבוע המחול הבינלאומי יתקיימו אירועים מיוחדים:

  • ערב מחול לנשים בלבד: מופעי מחול של יוצרות המשלבות בין עולם הדת ועולם המחול העכשווי.
  • תכניות מחול מיוחדות למען הקהילה: במהלך שבוע המחול יוצגו לקהל: 'אנסמבל גולד', קבוצת המחול של מרכז מחול שלם לגילאי 50 ומעלה, בהנחיית שלומי ביטון אשר חזרה זה עתה מסיור הופעות בפרייבורג וכן תכנית Art Club לנערות יהודיות וערביות בהנחיית עמנואלה עמיחי.
  • תערוכה וסדנת צילום ייחודית מאת צלם המחול הבינלאומי Vojtěch Brtnický בשיתוף המכון הצ׳כי ופסטיבל הצילום הבינלאומי בישראל.

שבוע המחול הבינלאומי מתקיים בחסות: עיריית ירושלים, משרד החוץ, מנהל תרבות, הקרן לירושלים, חברת אריאל.

מחירי הכרטיסים: 45-65  ₪     
פרטים נוספים וכרטיסים  באתר
http://www.macholshalem.org.il/  או במייל:  k.macholshalem@gmail.com

או במספר 053-3358210

לוח זמנים של אירועי "שבוע המחול הבינלאומי 2016" וחומר רקע מפורט על האמנים המשתתפים יועבר בהמשך עפ"י דרישה.

 

לפרטים נוספים, הילה לדלסקי בהט, לינה בלס יחסי ציבור,  03-6498363, linaballaspr@gmail.com

 

 

אודות מרכז מחול שלם

מרכז מחול שלם ביוזמתם ובניהולם האמנותי של עפרה אידל ורובי אדלמן תומך ומעודד מזה 14 שנה ביצירה מקורית ומהווה פלטפורמה תומכת ליוצרי מחול עצמאיים בירושלים.  המרכז הוקם במטרה לפתח את העשייה בתחום המחול העכשווי, העצמאי בירושלים ואת מרכז הבירה כמרחב תרבותי בינלאומי מקצועי.  מלבד הפקת יצירות יוזם מחול שלם מפגשי אמן, מופעים במרחב הציבורי, סדנאות, שבוע המחול הבינלאומי, פסטיבל בינלאומי למופעי מחול לילדים ונוער בשיתוף משרד החוץ, יוצר קו-פרודוקציות וקשרי עבודה עם בתי יוצר עמיתים ברחבי העולם.

המרכז מקיים מסלול לבוגרי בתי ספר גבוהים לאמנויות בשיתוף עיריית ירושלים, מריץ מופעי ילדים, פרויקטים קהילתיים ומארח אמנים מהארץ והעולם.

לפרטים נוספים על מרכז מחול שלם ופועלו:  www.macholshalem.org.il


התזמורת הקאמרית הישראלית גאה לארח את גונהילד קרלינג במוזיאון תל אביב לאמנות, אולם רקנאטי.

$
0
0

משוודיה באהבה: וונדרוומן

התזמורת הקאמרית הישראלית גאה לארח את גונהילד קרלינג, אמנית הג'אז והסווינג הווירטואוזית משוודיה, לשני מופעים מיוחדים בליווי התזמורת.

21 ו-22 בנובמבר, שעה 20:30, במוזיאון תל אביב לאמנות, אולם רקנאטי.

בתזמורת הקאמרית הישראלית נושבות רוחות רעננות של התחדשות ועשייה מוסיקלית ברמה הגבוהה ביותר, והתכנית המוזיקלית לעונת 2016/17 ממחישה זאת. אחד המופעים הבולטים בתכנית העונה, המתפרסמת תחת הכותרת "צבעים שכדאי לשמוע", הוא "וונדרוומן" עם גונהילד קרלינג. הופעתה הווירטואוזית של קרלינג – נגנית רב-כלית, זמרת מחוננת ורקדנית סטפס – אינה מיועדת אך ורק לקהל הקונצרטים הקלאסי, אלא לכל חובב מוזיקה בעל "טעם של פעם" באשר הוא.

gunhild-carling-jazz-art-sweden-5-1

gunhild-carling-jazz-art-sweden-5-1

גונהילד קרלינג (ילידת 1975), נגנית טרומבון, חצוצרה ומפוחית, נמצאת בעיצומו של סיבוב הופעות עולמי. בין היתר, תופיע השנה באוסטריה, איטליה, קרואטיה, תאילנד, סינגפור, מלזיה, דרום קוריאה, ברזיל, ארגנטינה, ארה"ב וישראל. בין האמנים המשפיעים עליה ניתן למצוא את דיוק אלינגטון, לואי ארמסטרונג, בילי הולידיי, לסטר יאנג, קולמן הוקינס, ביקס ביידרבק, הארפו מרקס, קלוד דביסי ו-מוריס ראוול. במופעים הקרובים שלה בישראל, תופיע קרלינג יחד עם התזמורת הקאמרית הישראלית ותבצע את שיריה המקוריים.

 

קרלינג, שהתפרסמה מוזיקלית בזכות יכולתה המופלאה לנגן על 3 כלי נשיפה בו-זמנית, לשיר ולרקוד –  והכל בשיר אחד – הפכה בעשורים האחרונים לאחת הדמויות המובילות בסצנת ג'אז והסווינג האירופי, ובשנים האחרונות החלה להופיע באופן תדיר גם בפסטיבלים ותכניות טלוויזיה בארה"ב. את אלבום הסולו הראשון שלה, "Red Hot Jam", הקליטה בשנת 2003 בהוצאת Music Mecca, ומאז הוציאה 3 אלבומי סולו נוספים. בשנת 2008 הופיעה קרלינג עם נגן המפוחית האגדי ג'ין "טוטס" טילמאנס, ובשנת 2015 הופיעה בניו יורק במופע המיוחד לכבוד 100 שנות פרנק סינטרה, לצד הופעה בסנטרל פארק. (http://bit.ly/2fAET7H)

 

בשנת 2010 התפרסמה קרלינג מחוץ לעולם הג'אז והסווינג, לאחר השתתפותה כשופטת קבועה בתחרות המוסיקה הטלוויזיונית-פופולרית "Dansbandskampen". בשנת 2013 להיטה "Winters Day" כבש את הרדיו השוודי. בשנת 2014, בנוסף להופעותיה בארה"ב, הופיעה בתוכנית הפופולרית "Lets Dance" – הגרסה השוודית ל"רוקדים עם כוכבים" – וזכתה במקום השלישי. השנה (2016), השתתפה בחגיגות יום הולדתו של המלך, שם ניגנה ושרה עם התזמורת הסימפונית המלכותית של שוודיה.

קריירת המוזיקה של קרלינג מתחילה בילדותה המוקדמת. בשנת 1982 משפחת קרלינג מגטבורג (שוודיה) החלה להופיע כלהקת ג'אז. אביה של גונהילד קרלינג, הג'אזיסט "קולינג" קרלינג, ניגן על הבאנג'ו, אחיה הגדול של גונהילד ניגן על קלרינט, אחותה ניגנה על פסנתר, אחיה הקטן ישב על התופים וגונהילד עצמה ניגנה על הטרומבון, והיא בת 7 בלבד. בשנת 1984 הוציאה המשפחה סינגל ראשון בשם "I've Lost My Heart In Dixieland", ובשנת 1985 כבר הופיעה במספר רב מאוד של תכניות טלוויזיה, מועדונים ופסטיבלים ברחבי אירופה. בשנה זו אף זכתה גונהילד במלגת לואי ארמסטרונג היוקרתית.

gunhild-carling-foto-claes-hall-4

gunhild-carling-foto-claes-hall-4

בשנת 2005 צירפה אליה הלהקה המשפחתית את מריטיים סטומפר (Maritime Stomper) ושינתה את שמה ל- Carling Big Band. הלהקה המשפחתית זוכה כיום להצלחה גדולה בעולם ובעיקר בשוודיה, ויוצאת לסיבוב הופעות מדי שנה מול אולמות מלאים. בשנת 2015 הוציאה Carling Big Band את שני אלבומיה האחרונים עד כה – "Big Apple" ו-"Harlem Boy".

 

סרטון נוסף של גונהילד קרלינג -> https://www.youtube.com/watch?v=NVMOcnHvUYs

 

התזמורת הקאמרית הישראלית נוסדה בשנת 1965 כ"אנסמבל הקאמרי" על ידי גארי ברתיני, אשר שימש כמנהלה המוסיקלי ומנצחה במשך 10 שנים. בשנים שלאחר מכן שמשו בתפקיד זה: לוצ'אנו בריו, רודולף ברשאי, אורי סגל, יואב תלמי, שלמה מינץ, פיליפ אנטרמון (אשר מונה כמנצח כבוד של התזמורת), סלבדור מאס קונדה, נעם שריף, גיל שוחט, רוברטו פטרנוסטרו ויואב תלמי. החל בעונת הקונצרטים 2015-2016  מונה המנצח אריאל צוקרמן למנהל המוסיקלי החדש של התזמורת. התזמורת הופיעה עם מקהלות מפורסמות רבות מהארץ ומחו"ל בשפע תוכניות ווקאליות, בנוסף להופעותיה הקבועות בתל-אביב, מוזמנת התזמורת להופיע בתוכניות מגוונות בכל רחבי הארץ ובפסטיבלי מוסיקה שונים בארץ, בהם: פסטיבל ישראל, פסטיבל קלאסיקאמרי בשיתוף עם רשת מלונות ישרוטל, פסטיבל מוסיקה בגליל העליון, פסטיבל פליציה בלומנטל , חגיגות המוסיקה באבו גוש, חג המוסיקה הישראלית ועוד. כמו כן, עורכת התזמורת בקביעות סיורי קונצרטים בחו"ל: ברחבי אירופה, ארה"ב, קנדה, דרום אמריקה והמזרח הרחוק ומשתתפת בפסטיבלים יוקרתיים, בהם: זלצבורג, הלסינקי, איסטנבול, אתונה, מרכז אירופה והונג קונג. התזמורת הקליטה עבור החברות צ'אנדוס, נקסוס, מוזיק מאסטרכט, קוץ', הוצאת המוסיקה הישראלית וטלדק. התזמורת מקיימת בקביעות סדרות למנויים ולילדים במוזאון תל אביב ובמרכז המוסיקה ביפו.

 

מועדי הקונצרט:

יום שני, 21 בנובמבר בשעה: 20:30
יום שלישי, 22 בנובמבר בשעה 20:30
במוזיאון תל אביב לאמנות, אולם רקאנטי

 

מחירי הכרטיסים: 50-185 ₪  (הנחות לאזרחים ותיקים, תלמידים, סטודנטים, וועדי עובדים ועוד)

רכישת כרטיסים במספר טלפון 03-5188845 או באינטרנט בtickets.ico.co.il  


הרקוויאם של ורדי

$
0
0

 

התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון תבצע בקונצרט הבא שלה את אחת מהיצירות הווקאליות הנודעות והאהובות: הרקוויאם של ורדי. על התזמורת ינצח אנדרס מוסטונן. סולנים: אסטה קרישיונייטה (סופרן), מוניקה ליב (אלט), אלחנדרו אסקובר (טנור) וגנאדי בזובנקוב (בס).

יתארחו בקונצרט המקהלה הלאומית של לטביה ומקהלת עמק חפר.

ת"א 14.11; רחובות 15.11; ראשל"צ 16.11, 19.11

התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון תבצע בקונצרט השלישי שלה בעונה את הרקוויאם של ורדי. הקונצרט יתקיים בת"א (14.11), רחובות (15.11) ובראשל"צ (16.11, 19.11). על הקונצרט ינצח האסטוני אנדרס מוסטונן. ארבעה סולנים ישתתפו בביצוע היצירה: אסטה קרישיונייטה (סופרן), מוניקה ליב (אלט), אלחנדרו אסקובר (טנור) וגנאדי בזובנקוב (בס). בנוסף, יתארחו שתי מקהלות: המקהלה הלאומית של לטביה ומקהלת עמק חפר.
קול המוסיקה תשדר בשידור ישיר את הקונצרט בת"א.

 latvian-state-choir


latvian-state-choir

"הרקוויאם של ורדי נוגן לראשונה, לפני כ-140 שנה, בכנסיית סן מרקו בונציה." אומר אריאל כהן, מנכ"ל התזמורת. "עם השנים, הוא הפך ליצירה המקהלתית המבוצעת ביותר באולמות הקונצרטים, יחד עם הרקוויאם של מוצארט. אפילו האסירים במחנה הריכוז טרזיינשטאט ביצעו את הרקוויאם 16 פעמים בין השנים 1943-1944, למרות התנאים האיומים. הרקוויאם של ורדי סוער, מיוסר, מפחיד, תיאטרלי ומרהיב. יש הטוענים שזוהי אולי "האופרה" הגדולה ביותר שכתב ורדי אי פעם."

אנדרס מוסטונן, מנצח

andres_mustonen_photo_maxim_reider

andres_mustonen_photo_maxim_reider

בחמש עונות הקונצרטים האחרונות היה המוסיקאי האסטוני אנדרס מוסטונן פעיל מאד בסצנת המוסיקה הישראלית. עם התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון הופיע לראשונה בעונת תשע"ה. שיתוף הפעולה עם התזמורת כלל הופעות בסדרות המנויים והופעה של התזמורת ב"מוסטונן-פסט טאלין – תל-אביב" שהוא הפיק בישראל. שיתוף הפעולה כלל הבאת אמנים מאסטוניה והכללת יצירות מארצו בתכניות התזמורת. את הופעותיו של מוסטונן ניתן לאפיין כאישיות במיוחד. את נקודת המבט המקורית שלו ואת תפיסתו המוסיקלית הוא לסימפוניות של מאהלר, ליצירות שוסטקוביץ' או לקלסיקונים הווינאיים. את רוב עשייתו כמנצח הוא מקדיש ליצירות קוליות ולסימפוניות דרמטיות. הוא מאד פעיל בביצוע יצירות של מלחינים בני דורו וחש שותף בתהליכי היצירה. בסתיו הנוכחי הוא פעיל במיוחד באירועי יום ההולדת ה-85 של המלחינה סופיה גוּבַּאידוּלינה,  באוקטובר ניצח על ביצעו הבכורה לאורטוריה שלה "על אהבה ושנאה" שהוקדשה לו ועל הקונצ'רטו לכינור שלה "אופרטוריום" (מנחה) עם ואדים רפין בהלסינקי. מוסטונן מקווה להביא יצירות אלה ואחרות לביצוע גם בישראל.

לצד עבודת הניצוח ממשיך מוסטונן לעמוד בראש "הורטוס מוסיקוס" (הגן המוסיקלי) , קבוצת הנגנים שהקים כסטודנט בשנות השבעים של המאה שעברה. הקבוצה מבצעת יצירות מתקופות מוקדמות שהחלה בביצוע מוסיקה נוצרית מוקדמת, עוסקת כיום גם במוסיקה מסורתית הודית, יהודית וערבית וביצירות חדישות. עוד מרבה מוסטונן לנגן עם חברים מוסיקה קאמרית ולבצע עם רביעיית "ארט ג'ז" עיבודים ליצירות מופת כמו וריאציות גולדברג והקונצ'רטים הברנדנבורגיים. הופעות רביעיית הג'ז שלו התקבלו בחום  בישראל.

אסטה קרישיונייטה, סופרן

asta-kriksciunaite-a-k

asta-kriksciunaite-a-k

זמרת הסופרן הליטאית אסטה קרישיונייטה, נחשבת מזה שני עשורים לאחד האמנים הבכירים בארצה. לאחר שסיימה את לימודיה באקדמיה הליטאית למוסיקה ולדרמה התקבלה לצוות תיאטרון המוסיקה קלייפדה ואת השמך לימודיה עשתה בארה"ב, שם גם זכתה בתעודה בתחרות הזמרה הבינלאומית על שם פאוורוטי בפילדלפיה. היא שרה יותר משמונים תפקידים אופראיים ויותר משלוש מאות יצירות על במת הקונצרטים. היא שרה תחת שרביטיהם של מנוחין, רסטרופוביץ',  סידלין, פנדרצקי, קויבולה ומוסטונן באולמות חשובים  בהם תיאטרון שאנז אליזה בפריס, הפילהרמונית בוורשה, ארמון לוקסמבורג, אולם היהלום השחור בקופנהגן, הפילהרמוני אסן בגרמניה, קונסרבטוריון צ'ייקובסקי במוסקבה, אולם גלינקה בסנט פטרבורג ועוד; היא מרבה לקחת חלק בפסטיבלי מוסיקה פסטיבל ורדי באסטוניה, פסטיבלי מוסיקה סקרה בנירנברג, פסטיבל ריינגאו, סן-סוסי בפוטסדם כולם בגרמניה, פסטיבל לובלינאנה, הופגרטן באוסטריה, טרי-ארטה בהולנד, מילוש בקרקוב, פול. היא מלמדת בארצה באורח קבע ומשמשת כראש המחלקה לאמנויות הווקאליות באקדמיה הליטאית למוסיקה ולדרמה, ומלמדת בכיתות אמן בארצות שונות.זכתה בפרסים ובאותות הכרה ביניהם מסדר הכוכב הלבן על תרומתה לעידוד תרבות אסטונית; תקליטור הזהב שניתן לה על ידי איגוד המוסיקאים הליטאים, אות ההצטיינות של שר התרבות הפולני על תרומתה לתרבות פולין וכן זכתה בפרס ליטא לתרבות, הפרס החשוב ביותר בתחום המוענק בארצה.

 

מוניקה אוולין-ליב, מצו סופרן

זמרת המצו סופרן האסטונית  מוניקה-אוולין ליב רכשה את נסיונה המקצועי הראשון בתכנית יטה-פארקר לזמרים צעירים ובעקבותיה השתתפה בהפקות חוץ שונות של בית האופרה המלכותי בהן גם רסיטלים בלונדון בערים אחרות באנגליה ובצרפת. היא למדה באקדמיה למוסיקה באסטוניה בהדרכת מאטי פאלם ובאקדמיה של ליטא בהדרכת סיגוטה סטוניטה ובכיתות אמן בהדרכת אירינה גברילוביץ', מריה אקדה, לרסיה גרגייבה, הרטמוט הל, ולדימיר אטלנטוב וג'פרי גולדברג. זכתה בפרס שני בתחרות סטודיו בל קנטו ובפרס שלישי בתחרות מארט סאר. שרה תחת שרביטיהם של מארק אלדר, קרלו ריצי, אנטוניו פפאנו, קרי-לין וילסון, דניאל אורן, יאן לאתם-קניג, ארי קלאס, אנדרס מוסטונן, קרלוס שפייר ומיקו פרנק. בין תפקידיה, התפקידים הראשיים באופרות "רינלדו" ו"יוליוס קיסר" של הנדל, סוזוקי (מדאם בטרפליי), אמנריס (אאידה), כרובינו (נישואי פיגארו), אולגה (יבגני אונגין) פולינה (מלכת עלה התלתן). בשנת 2013 זכתה בפרס התיאטרון של אסטוניה בפרס קרן התרבות של אסטוניה בשנת 2015.

 

אלחנדרו אסקובר, טנור
את תחילת המוניטין הבינלאומיים שלו רכש הזמר הקולומביאני אלחנדרו אסקובר כאשר זכה בעשור הקודם בפרסים במספר תחרויות בינלאומיות, תחרות הלאומית-טוקיו בטורטונה (2000),תחרות בונצ'י בצסנה (2001) שתיהן באיטליה ותחרויות נוספות בהן הגיע לשלב הגמר בברצלונה (ספרד), בטיראנה (אלבניה) ובלאטינה (איטליה). הוא עבד בהנחייתם של רוברט קטלסון, רוקוול בלייק, קלאדיו דזדרי ובעיקר עם זמרת הסופרן צ'ציליה נונז אלבנזה. השתתפותו בתחרות "טוטי דל מונטה" הביאה להופעתו הראשונה בבית האופרה בטרוויזו באיטליה ושם החלה הקריירה הבינלאומית שלו והוא שר בארצות אמריקה הלטינית, ברבות ממדינות אירופה, ביפן, בסין ובישראל. הוא מתמחה באופרות "בל קנטו": "הספר מסוויליה", "לה צ'נרנטולה", "האיטלקיה באלג'יר", כולן של רוסיני; באופרות של ורדי "לה טרוויאטה", "ריגולטו", "אותלו" ו"פלסטף" וכן באופרות  של בליני, מוצרט, דוניצטי ומאסנה. עיקר הופעותיו באולמות הקונצרטים התקיימו עם תזמורות סימפוניות באיטליה, ברזיל וקולומביה כשהוא השתתף בין היתר בביצוע  ביצירות מוצרט "רקוויאם", "מיסת ההכתרה" וב"הבריאה" ו"סטבאט מאטר" של היידן; הסימפוניה מס' 9 של בטהובן, "כרמינה בורנה" של אורף ו"רקוויאם" של ורדי. הקליט בין היתר את האופרה "ריטה" של דוניצטי ובאלבומי אוסף של אריות לטנור בהוצאת "ריקורדי".

גנאדי בזובנקוב, בס
זמר הבס הרוסי גנאדי בזובנקוב הוא אחד המעוטרים ביותר בצוות זמרי בית האופרה מארינסקי בסנט  פטרבורג. הוא בוגר הקונסרבטוריון על שם רימסקי-קורסקוב בעיר (1979) ועשר שנים אחר כך היה לזמר בית האופרה הנודע. משנת 1997 זכה בפרס הביצוע הטוב על ביצוע גורמנץ באופרה פרסיפל של וגנר. בהמשך זכה בפרסי "קסטה דיווה", "בלטיקה" בפרס המדינה הרוסית ובתארים "אמן כבוד" ו"אמן העם". גילם עשרות תפקידים באופרות שונות ושר בין היתר לצדם של לוצ'יאנו פאוורוטי,  פלסידו דומינגו, אולגה בורודינה, דמיטרי חוורוסטובסקי, דבורה וויט ותחת שרביטיהם של גרגייב, טמירקנוב, יאנסונס וסבטלנוב. יחד עם עמיתיו לבית האופרה הופיע בבית האופרה החשובים באירופה, (קובנט גארדן) באמריקה (מטרופולין ניו יורק ולוס אנג'לס) ובישראל; ובפסטיבלים של אדינבורו וסאוונלינה. הרפרטואר הסימפוני שלו כולל את הרקוויאמים של ורדי ושל מוצרט, את "הבריאה" של היידן, סימפוניה מס' 9 של בטהובן יצירות של סטרווינסקי, פנדרצקי, גובאידולינה, סווירידוב וקרטניקוב.

המקהלה הלאומית של לטוויה
המקהלה שתציין בשנה הקרובה מלאת לה 75 היתה לאחת המבוקשות ביותר באירופה. היא מונה חמישים זמרים ונחשבת למקהלה המקצועית הגדולה במדינות הבלטיות. הרפרטואר של המקהלה הלטווית  שכלל עד היום את מגוון היצירות הווקאליות מעידן הרנסאנס ועד ימינו תוך התבססות ביצירות המאות התשע-עשרה והעשרים התרחב בשנים האחרונות לסוגות שונות של מוסיקה לרבות, מוסיקה עכשווית, מוסיקה קלה ומוסיקה לסרטים. מנהלה המוסיקלי ומנצחה של המקהלה מאז שנת 1997 הוא מאריס סירמאיס.

על המקהלה ניצחו בין היתר בסדרות הופעות ובפסטיבלי מוסיקה בולטים, מאריס ינסונס, זובין מהטה, ולרי גרגייב, נמה ירווי, אנדריס נלסונס, פאוו ירווי, דיוויד זינמן, ולדימיר פדוסייב, סיימון יאנג ואנדרס מוסטונן עם תזמורות ידועות ובהן הקונצרטחבאו אמסטרדם, הפילהרמונית הישראלית,  תזמורת רדיו בוואריה ואחרות. המקהלה זכתה שמונה פעמים  בפרס המוסיקה הגדול של לטוויה וכן בפרס ממשלת הרפובליקה הלטווית. עוד זכתה בפרס הראשון בתחרות הלאומית להקלטות מוסיקה קלאסית בארצה.   המקהלה השתתפה לצד הפילהרמונית הברלינאית בהקלטת המוסיקה לסרט "הבושם", פס קול שיצא לאור בחברת EMI בשנת 2006.  עוד הקליטה המקהלה בחברות "אונדין", "הרמוניה מונדי" ו"Warner Bros" ובהקלטות רבות בחברות לטוויות, גרמניות ובלגיות.

מקהלת עמק חפר
את מקהלת עמק חפר יסד המנצח הנרי קלאוזנר בשנת 1965 כמקהלה אזורית. מאז  שרה  המקהלה תחת שרביטיהם של הנרי קלאוזנר, מיה שביט, נעמי פארן, רונית אייזנברג , ורדה זליג ויעל קיין. משנת 2000 משמש שמעון לבטוב כמנצח הקמהלה וכמנהלה המוסיקלי. במקהלה זמרים ותיקים, זמרים צעירים, תלמידים וסטודנטים. המקהלה שרה בין היתר את "מגניפיקט" (באך), "משיח" (הנדל), רקוויאם ומיסה גדולה (מוצרט), מיסה נלסון (היידן), "סטבאט מאטר""  ומיסה חגיגית קטנה (רוסיני), "מיסה דה גלוריה"  (פוצ'יני),  רקוויאמים (ברהמס, ורדי), יצירות בנות זמננו, שירי עמים ומוסיקה ישראלית. המקהלה הופיעה עם התזמורות הסימפוניות של ירושלים, חיפה ואשדוד, סימפונט רעננה ונתניה- הקיבוצית.  המקהלה הופיעה בחגיגות 300  שנה לעיר סנט-פטרסבורג שברוסיה ובאירועי שנת היובל לישראל בזיגן, גרמניה.  מקהלת עמק חפר בניצוחו של שמעון לבטוב הופיעה בכנסיות דורמיציון; בפסטיבלים באבו גוש, בעכו, בלנגולן שבווילס, בסנט פטרבורג ובפסטיבל קודאי בהונגריה  שם ניצח שמעון לבטוב על "מיסה ברוויס" בביצוע משותף של מקהלות מיפן, הונגריה וישראל.

 

 

התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון
נוסדה בשנת 1988 על-ידי עיריית ראשון לציון. בתוך זמן קצר התמקמה בקצה העליון של הפירמידה האמנותית, כגוף מוסיקלי מוביל ומחדש בישראל. משנת 1989 משמשת התזמורת בהצלחה רבה כתזמורת הבית של האופרה הישראלית.

התזמורת מציעה לקהלה מגוון רחב של יצירות מכל התקופות בתכניותיה הכוללות סדרות קונצרטים למנויים, קונצרטים רבים לכל המשפחה, מופעים מוסיקליים לקהל צעיר וקונצרטים מיוחדים לגיל הזהב. התזמורת יצאה לסיורים באירופה כתזמורת האופרה וכן כתזמורת סימפונית לכל דבר. בשלהי שנת 2014 קיימה התזמורת סיור קונצרטים בסין בניצוחו של מנהלה המוסיקלי החדש, ג'יימס ג'אד. אולמות הקונצרטים בצ'ינדאו, בבייג'ין ובשנחאי (שם השתתפה התזמורת בפסטיבל שנחאי וניגנה קונצרט שהוגדר כאירוע מרכזי של הפסטיבל) היו גדושים בקהל שקיבל את התזמורת בתשואות רמות ונלהבות. בקיץ 2008 בפתח עונת העשרים החגיגית יצאה התזמורת למסע הופעות מוצלח במיוחד בארגנטינה ובברזיל.

החל בשנת 2010 לוקחת התזמורת חלק חשוב ומרכזי בהפקות האופרה במצדה בשיתוף האופרה הישראלית. עד כה עלו האופרות "נבוקו" (בשנת 2010), "אאידה" (בשנת 2011), "כרמן" (בשנת 2012), "לה טראויאטה (בשנת 2014), "טוסקה" (בשנת 2015) בניצוחו של דניאל אורן והפקה בימתית של "כרמינה בורנה" בניצוחו של ג'יימס ג'אד. התזמורת זכתה לשבחי הביקורת. 50,000 איש מהארץ ומחו"ל שמעו את התזמורת בהפקות הענק לרגלי המצדה. החל בעונת הקונצרטים  2014-2015 מונה ג'יימס ג'אד למנהל המוסיקלי החדש של התזמורת והחליף את דן אטינגר אשר כיהן בתפקיד 7 שנים . אטינגר מכהן עתה כמנצח אורח ראשי. ג'יימס ג'אד מונה לאחרונה גם כמנהל מוסיקלי וכמנצח ראשי של התזמורת הפילהרמונית של סלובקיה.

 

קונצרט מס' 3 בסדרה הסימפונית, התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון

אנדרס מוסטונן מנצח Andres Mustonen (אסטוניה)

אסטה קרישיונייטה סופרן Asta Krikšciūnaite (ליטא)

מוניקה אוולין-ליב, אלט Monika-Evelin Liiv – Mezzo Soprano (אסטוניה)

אלחנדרו אסקובר, טנור Alejandro Escobar – tenor (קולומביה)

גנאדי בזובנקוב, בס Gennadi Bezubenkov (רוסיה).

 

מקהלת המדינה הלטבית Latvian State Choir

מקהלת עמק חפר (מנצח: שמעון לבטוב(

 

בתוכנית:
ורדי, רקוויאם.

 

מועדי הקונצרט

תל אביב, המשכן לאמנויות הבמה, בית האופרה
14.11 יום ב' בשעה 20:00
שידור ישיר בקול המוסיקה

רחובות, בית העם
15.11 יום ג' בשעה 20:30

ראשון לציון, היכל מאיר ניצן לאמנויות הבמה
16.11 יום ד בשעה 20:30
19.11 מוצ"ש בשעה 20:30

רכישת כרטיסים: טל' להזמנות כרטיסים: 03-9484840 או דרך אתר התזמורת.

ראשל"צ 24.9 149-229 ₪; ראשל"צ 25.9 139-209 ₪; תל אביב: 99-245 ₪. רחובות: 139-209 ש"ח;

מחירי הכרטיסים נקבעים לפי המושבים באולם, הנחות לגמלאים, תלמידים, סטודנטים וקבוצות.


"אות השימור"למוזאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח

$
0
0

 

המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל, העניקה השבוע בטקס חגיגי את "אות השימור" היוקרתי לשנת תשע"ו, למוזאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח בבאר שבע.

מוזאון האסלאם ועמי המזרח. צילום עמית גירון

מוזאון האסלאם ועמי המזרח. צילום עמית גירון

מנימוקי הזכייה של ועדת השיפוט:
מבנה המוזאון הממוקם במבנה מסגד עתיק שעבר שימור ושיחזור, מוצג בפני עצמו ומדגיש את יופייה ועושרה של תרבות האסלאם. המוזאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח שומר בהצלחה על ערכו ההיסטורי, התרבותי והחברתי.

האות הוענק במעמד מנכ"ל משרד התרבות והספורט ובכירים נוספים.

מוזאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח, זכה ביום שני האחרון (31.10) באות "אות השימור" היוקרתי לשנת תשע"ו, מטעם המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל. המועצה שיושבת תחת משרד התרבות והספורט, בחרה במוזאון מתוך 11 פרויקטים לשימור מבנים היסטוריים ברחבי הארץ. האות הוענק למוזאון בטקס חגיגי שהתקיים באתר הפרדסנות ברחובות.

המועצה רואה בחלוקת האותות חשיבות גדולה, למען הגברת המודעות לשימור אתרי מורשת, והבלטת הרצף ההיסטורי של היישוב בארץ. וועדת השיפוט נימקה את בחירתה במוזאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח באות, "המוזאון ממוקם במבנה המסגד הגדול שנבנה בשנת 1906. לאחר שבוצעו בו עבודות שימור ושחזור בשנת 2010, המבנה מוצג בפני עצמו ומדגיש את יופייה ועושרה של תרבות האסלאם. עבודות השימור נעשו תוך הקפדה על פרטי המבנה, שהם דוגמה לעושרה של אדריכלות האסלאם". עוד הדגישו השופטים, "המוזאון הוא חלק מ'ציר המוזיאונים' של העיר באר שבע, ושומר על ערכו ההיסטורי, התרבותי והחברתי"

המוזאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח הוא חלק מפרויקט השימור והפיתוח של העיר העתיקה בבאר שבע שהחל בשנות ה 90. המוזאון שוכן במבנה היסטורי מהתקופה העות'מנית, ששימש בעבר כמוזאון הארכאולוגי והיה לאחד המבנים הראשונים שעברו שימור, וביניהם מוזאון הנגב לאמנות ששוכן בבית המושל במתחם המשותף להם. המוזאון נפתח בייעודו החדש ב2014.

מציע המוזאון חוויה בין תרבותית מעשירה ומרתקת למבקרים, ומוצגות בו תערוכות מתחלפות העוסקות באמנות וחיי התרבות של ארצות האסלאם ועמי המזרח. החודש תפתח במוזאון התערוכה המסקרנת מַכְּתוּבּ – קליגרפיה מסורתית ועכשווית בין מזרח למערב שאוצרת דר' שרון לאור- סירק, ותעסוק באמנות הקליגרפיה המסורתית בשפה הערבית- מאבני היסוד של תרבות האסלאם- ושילובה באמנות העכשווית. בחצר המוזיאון, מוצגת תערוכת קבע מרשימה ובה ממצאים ארכאולוגיים מהתקופה המוסלמית בישראל.

האות הוענק במעמד מנכ"ל משרד התרבות והספורט עו"ד יוסי שרעבי, נשיא המועצה לשימור אתרי מורשת מר שלמה הלל, מנכ"ל המועצה לשימור אתרים עומרי שלמון, סגן ומ"מ ראש עיריית באר שבע טל אל על, אדריכל העיר באר שבע רועי לביא, מנהלת מוזאון הנגב ומוזאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח ד"ר דליה מנור, אוצרת המוזאון ד"ר שרון לאור-סירק, והאדריכל זאב גור שחידש את המבנה.
אתר המוזאון: http://www.ine-museum.org.il
טלפון:   08-6993535



להקת היספניקו בישראל –קולה של התרבות ההיספנו-אמריקאית – ביקור ראשון בישראל

$
0
0

לראשונה בישראל – בלט "היספניקו" מניו יורק

בהיכל אמנויות הבמה הרצליה!

״מחול  קצבי, שכולו שמחה חושנית בשילוב כוריאוגרפיה מרהיבה…

הקהילה הלטינו-אמריקאית מצאה לבסוף את קולה האמנותי… מלהיב ביותר !" (The New York Times)

״ רקדני בלט היספניקו הם מהרקדנים המוכשרים טכנית והמוזיקליים ביותר שתראו במחול העכשווי .״(The Washington post)

בלט "היספניקו" מציג שילוב כוריאוגרפי מפואר של מקצבי מחול לטיני עכשווי, קובני, ממבו,  צ'ה-צ'ה-צ'ה,  בולרו , רומבה קונגה, לצד מוסיקת ג'אז לטיני של המלחין פאקיטו ד'ריברה ומקצבי הסון, מוסיקה של הזמרת הקובנית סליה קרוז ותזמורת Buena Vista Social Club ועוד

היכל אמנויות הבמה- הרצליה מופע פתיחת סדרת המחול

ובהמשך: ב"ש ,ירושלים, חיפה ומודיעין

23.11.16- 1.12.16

להקת בלט היספניקו ( ( Hispanico מניו יורק מגיעה לראשונה לישראל לפתיחת עונת המחול  2016-17 של היכל אמנויות הבמה בהרצליה. הלהקה תופיע בהיכל בין התאריכים 26-23 בנובמבר 2016 ובהמשך מה- 28 בנובמבר ועד ה-1 בדצמבר בבאר-שבע, ירושליים,  חיפה ומודיעין .

סדרת המחול של היכל אמנויות הבמה בהרצליה  היא מהמצליחות בארץ ובעונה זו היא רושמת  שיא של 1700 מנויים. הסדרה מתייחדת במופעי מחול בלעדיים המגיעים מחו"ל ביוזמת ההיכל, לצד הופעות של הלהקות והיוצרים מהבולטים בישראל.

צילום paula_lobo

צילום paula_lobo

מאז היווסדו של בלט היספניקו בשנת 1970 ע״י טינה ראמירז בניו יורק, משקף הרפרטואר שלו מגוון ריקודי ומוזיקלי המשתנה ללא הרף בשל ההשפעה ההדדית בין המהגרים הלטיניים וההיספניים ממדינות הדוברות ספרדית לבין התרבות האמריקאית בה הם יוצרים.

בארה"ב, הלהקה נחשבת למקבילה של בלט אלווין איילי למגזר ההיספני-לטיני:  ״בלט היספניקו הוא מעין  עמית לטיני ללהקת אלווין איילי, להקה השואבת וחוגגת מסורת אתנית אך אינה מוגבלת על ידה.  מגוון ריקודי מסנוור המבוצע בצורה מרהיבה… תענוג מתחילתו ועד סופו!״  (הבוסטון גלוב)

מנהלה האמנותי של הלהקה מאז שנת 2009, הוא אדווארד וילארו (Eduardo Vilaro)  דור ראשון למהגרים מקובה , שהחל את דרכו כרקדן בלהקה ויד ימינה של המייסדת טינה ראמירז . לפני כן למד ריקוד בבתי הספר למחול של מרתה גראהם  ואלוין איילי. בשנת 1999 הוענק לו הפרס היוקרתי ע״ש  אלברט וייצמן ובאותה שנה ייסד בשיקאגו את להקת Luna Negra Dance Theatre עבורה יצר כ- 20 יצירות בשיתוף פעולה עם מוזיקאים לטיניים ותזמורת שיקאגו.

בין עבודותיו הבולטות לבלט היספניקו שתעלה בפתיחת עונת המחול בהיכל אמנויות הבמה הרצליה היצירה  "דנסון" – “Danzón” למוסיקה פאקיטו ד’ריברה (Paquito D’Rivera ) – זוכה פרסי הגראמי (4 פעמים) .

הלהקה שמה לה למטרה לאתגר את  התפיסה המקובלת של ״הסטיראוטיפ הלטיני״ ולשנות אותה  באמצעות המחול. המחול מהווה כלי ביטוי המשקף את פניה האמיתיים, המגוונים  והמשתנים  בקביעות של הקהילה ההיספנו-אמריקאית הגדלה במהירות  ברחבי ארה״ב.

paula_lobo

paula_lobo

כחלק מפועלה משלבת הלהקה פעילויות קהילתיות וביה״ס לריקוד, מקיימת קורסים וסדנאות לרקדנים צעירים  מארה״ב ומכל מדינות דרום אמריקה ומרכזה ומעניקה מלגות לבני נוער מוכשרים מפרברי ניו יורק.

בשל תרומתה התרבותית החשובה ואיכותה, שודר המופע האחרון של הלהקה על גבי מסך ענק בלינקולן סנטר, ניו יורק  וב 500 בתי קולנוע ברחבי ארה״ב, במסגרת Dance in America , בו השתתפו בנוסף גם להקת ניו יורק סיטי בלט, סאן פרנסיסקו בלט ותיאטרון המחול אלוין איילי.

14 רקדני הלהקה יבצעו בישראל את היצירות הבאות:

"הנשיקה"  El Beso – מאת גוסטבו ראמירז סנסנו, כוריאוגרף הבית של הלהקה, למוזיקה זרזואלה ספרדית מסורתית. תלבושות ותפאורה מאת מעצב האופנה הנו יורקי הידוע אנחל סאנ’צס, יליד וונצואלה .  מחול השופע בהומור המציג וריאציות וסיטואציות על ״נשיקות״.

"קבור אותי בעמידה"  Bury me standing – דואט שנוצר ללהקה בשנת 2005  ע״י הכוריאוגרף הספרדי רמון אולר (Ramón  Oller) ,  מנהל להקת מטרו-דאנסה מברצלונה.  יצירה לקטעי מוזיקת פלמנקו, בולרו וכליזמר יהודי, בהשראת צועני שבט ה״רומה״ שנחשבים לצאצאי היהודים אנוסי ספרד אשר ברחו לאיטליה.

"דנסון"  Danzón – להיט שנוצר ב 2015  , שיתוף פעולה בין הכוריאוגרף אדוארדו וילארו  לנגן כלי הנשיפה המפורסם פאקיטו ד’ריברה, כוכב הג’אז הלטיני, שזכה  4  פעמים בפרס היוקרתי – Grammy. היצירה מבוססת על ריקוד עממי אפרו-קובני ומקצב ה״סון״ בעיבוד ג'אז קצבי .

"סומברריסימו"  Sombrerisimo – יצירה ל 6 גברים של אנאבל לופז אוצ’ואה , כוריאוגרפית ממוצא קולומביאני , מבוקשת ברחבי אירופה ויוצרת ללהקות בהולנד, בלגיה, גרמניה ואנגליה.  היצירה מתייחסת לעולמו הסוריאליסטי של הצייר הבלגי רנה מאגריט  (ציור הגבר  במגבעת ) ובה היא מביעה בהומור את הגבריות הלטינית בהומור.

"סורטיחס" Sortijas – דואט מאת קאייטנו סוטו מהבולטים בכוריאוגרפים הספרדיים הפועלים כיום באירופה ובארה״ב. לשיר מאת הזמרת האמריקאית להסה דה סלה.

"מועדון הוואנה" Havana Club – דיוקן של הוואנה המפוארת בשנות ה-50  בשיא הפופולריות של המוזיקה וחיי הלילה בקובה. יצירתו של הכוריאוגרף הקובני פדרו רואיז,למוזיקה מאת פרז פראדו,   שיריה  של הזמרת המפורסמת סליה קרוז ותזמורת Buena Vista Social Club . פדרו רואיז, אשר נמלט לארה״ב בהיותו נער, התמנה לאחרונה למנהל אמנותי של להקת מחול עכשווית בקובה, צעד יוצא דופן בתולדות האי ואינדיקציה לשיפור היחסים בינו לבין ארה״ב.

***בנוסף למופעים בישראל תקיים הלהקה  , סדנאות לרקדנים צעירים ברחבי הארץ.

מצ"ב לינק לקטע מתוך היצירה "מועדון הוואנה" –Havana Club

https://www.youtube.com/watch?v=TI7XiY1p42Q

 

תאריכים:

היכל אמנויות הבמה הרצליה  – ז'בוטינסקי 15 הרצליה

23/11/16 – יום רביעי , שעה 20:30

24/11/16 – יום חמישי , שעה 20:30

25/11/16- יום שישי , שעה 13:00

26/11/16 – מוצ"ש , שעה 21:00

כרטיסים-1-700-70-29-29    www.hoh-herzliya.co.il

 

 

משכן אמנויות הבמה באר שבע

28/11/16 , יום שני , שעה 20:30,

כרטיסים: 08-6266400  , שלוחה 1,   www.mishkan7.co.il

 

 

תיאטרון ירושלים

 29/11/16, יום שלישי , שעה 20:30

כרטיסים: *6226,    http://www.bimot.co.il

02-5605755 , – www.jerusalem-theatre.co.il

 

 

היכל התרבות מודיעין

30/11/13 , יום רביעי , שעה 20:30

כרטיסים:  08-9737333        www.shows.org.il

 

אודיטוריום חיפה

1/12/16, יום חמישי , שעה 20:30

כרטיסים: 04-8338888,   http://www.ethos.co.il

 

 

מחירים:  299₪,  239₪ 

 


זמנים מודרניים – במוזיאון לאמנות האסלאם בירושלים

$
0
0

 

משעון מארי אנטואנט של ברגה ועד שעון ה double time של האמן – שען איתי נוי :

זמנים מודרניים – במוזיאון לאמנות האסלאם בירושלים

תערוכת יחיד של האמן – שען איתי נוי בה יוצגו מגוון רחב של שעונים, מלאכת מחשבת של עיצוב עכשווי תוך דיאלוג מתמיד עם מושג הזמן והאופן בו בני האדם חווים אותו.

התערוכה יחד עם אוסף השעונים הנדיר של המוזיאון ובראשם שעוניו של חלוץ השענות המודרנית אברהם לואי ברגה מעניקות למבקרים חוויה  כוללת על השעון והזמן.

עוד בתערוכה פעילויות ואירועים מיוחדים סביב שעונים וזמן:

סיורי בוטיק עם שען המוזיאון בוריס סנקוב בהם יזכו המשתתפים להכיר מקרוב את השעונים הנדירים  ואף לחזות בהפעלתם

"מסע מוזיקלי בזמן" – להקת מייקאובר במופע להיטים משנות ה-60, אנסמבל the Betty Bears  ואלה דניאל במסיבת סווינג של שנות ה 20 וה 30 בניו אורלינס, להקת אומה – גומה במחווה ללהקת הביטלס האגדית, "רוק אין דה חפלה" מוזיקה מערבית ומזרחית משנות ה70 וה-80

מפגשים והרצאות עם יואב קוטנר: הזמנים משתנים – מהפכת שנות ה 60 במוסיקה וכן מפגש עם צמד השוטרים שהתחקו אחר פרשת גניבת השעונים עד לפיענוחה המלא יחד עם איש התקשורת חיים ריבלין שליווה את הפרשה.

פעילות משפחתית לילדים בנושא השעון והזמן – סדנאות וסרטים לילדים

15/12/16 – 31/3/16

צילום אלכס קוצרנקו

צילום אלכס קוצרנקו

%d7%90%d7%99%d7%aa%d7%99-%d7%a0%d7%95%d7%99-city-square-tel-aviv-%d7%90%d7%9c%d7%9b%d7%a1-%d7%a7%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%a0%d7%a7%d7%95 %d7%90%d7%99%d7%aa%d7%99-%d7%a0%d7%95%d7%99-part-time-%d7%a7%d7%a8%d7%93%d7%99%d7%98-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%9c%d7%9b%d7%a1-%d7%a7%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%a0%d7%a7%d7%95צילום אלכס קוצרנקו

 

כשנכנסים לתוך כספת אפלולית גדולת ממדים מרהיבה ביופייה ועיצובה בה מוצגת תצוגת הקבע של המוזיאון המוקדשת לאוסף השעונים הנדיר של סר דיוויד סלומונס, אחד משלושת האוספים החשובים בעולם, ניתן להבחין מכל עבר בעשרות שעונים ממינים, גדלים וצבעים שונים. לצד שעוני תמונה, שעונים מהמאה ה18 שיוצרו עבור השוק התורכי, תיבות מוסיקליות עשויות זהב ומעוטרות בציורי אמייל, פנינים ושיבוצי יהלומים, שעוני כרכרה, פריטים מיוחדים כגון אקדח, מניפה, בקבוק, פרפר, טבעת ועוד מוצגים בתערוכה זו שעוניו פורצי הדרך של אברהם לואי ברגה (1747–1823) – מן האנשים שהשפיעו יותר מכול על תולדות השענות המודרנית, ממציאם של חידושים טכנולוגיים רבי-חשיבות בעולם השענות בהם שעון המופת "מארי אנטואנט" שהביאו למהפכה ששינתה את חשיבות הזמן אופן המדידה שלו לאדם המודרני.

המוזיאון לאמנות האסלאם בירושלים יפתח בתחילת דצמבר את התערוכה "זמנים מודרניים" שבמרכזה עבודותיו של האמן-שען איתי נוי,  ששעוניו הם מלאכת מחשבת של עיצוב עכשווי תוך דיאלוג מתמיד עם מושג הזמן והאופן בו בני האדם חווים אותו. התערוכה יחד עם תצוגת הקבע של המוזיאון מעניקות למבקרים תמונה כוללת על מושג הזמן המודרני ועל האדם המערבי המתנהל לפי זמן השעון.

בתערוכה יוצג מבחר שעונים מתוך 11 סדרות שיצר נוי בהם:  – Part Timeשעון יום ולילה המורכב משני חלקים: שעון היום עובד משעות הבוקר עד שעות הערב, ושעון הלילה עובד משעות הערב עד שעות הבוקר. שני חלקי השעון מתחברים יחדיו במגנט ליחידה אחת, כשני חלקי היום המתחברים ליממה.  Selective Time – לוח השעון מפוצל לשני חצאי עיגול אשר משלימים זה את זה. "קריאת" השעון מחייבת התבוננות מעמיקה וגילוי של השעה.  Double Time – שעון אשר בכל צד רואים את אותו הדבר כך כששניים מתבוננים על השעון מקדימה ומאחורה הם רואים את אותו הדבר. התבוננות אשר מעלה שאלות באופן שאנו חווים את הזמן.  Hyper Scapea – פנטזיה של העיר והכפר. הנופים בסדרה זו מציגים אינטרפרטציה חדשה לקריאת הזמן – על רקע פנטזיה של נוף עירוני, אשר השעון שבגורד שחקים מורה על השעה, ושל נוף כפרי שמחוגי הזמן מתמזגים עם קווי מתאר ההרים.  City Square – סדרה בה לוח השעון מציג תצלום של אחת מכיכרות בערים מרכזיות בעולם: כיכר המדינה בתל-אביב, כיכר האטואל בפריס, כיכר סן פטרו ברומא וכיכר טרפלגר בלונדון.  Open Mind –סדרה החושפת גולגולות ראשים וחושפת את פעילות המוח המיוצגת על ידי סבב גלגלי השיניים ועל-ידי התקתוק הרציף.

התערוכה כוללת עבודת וידאו ומייצב וידאו מוסרט, המתארים נקודת מבט ייחודיות למושג הזמן, ופורטים אותו לדקות, שעות, יממה: "1440 דקות ביום" – איתי נוי. בעבודה זו מפנה נוי זרקור לשעונים מעוררים מקולקלים בהם הפיח חיים ובכך מנהל דוח שיח בין חדש וישן.

%d7%a9%d7%a2%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%a6%d7%9c%d7%a6%d7%9c-%d7%a8%d7%91%d7%a2%d7%99-%d7%a9%d7%a2%d7%94-%d7%91%d7%a8%d7%92%d7%94-%d7%9e%d7%a1-2623-%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%96-1814-%d7%96%d7%94%d7%91

????????????????????????????????????

%d7%a9%d7%a2%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%a1%d7%95%d7%92-%d7%96%d7%90%d7%a7%d7%9e%d7%90%d7%a8-%d7%9e%d7%a6%d7%9c%d7%a6%d7%9c-%d7%a8%d7%91%d7%a2%d7%99-%d7%a9%d7%a2%d7%94-%d7%a4%d7%a8%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%a7

"זמן סטנדרטי" (Standard Time) מאת מרק פורמאנק וקולקטיב דאטנשטרודל הינו מיצג מוסרט של שעון דיגיטלי שנמשך 24 שעות. 72 פועלים עומלים על הקמת שעון דיגיטלי עשוי לוחות עץ באורך 12 מטר. סרט זה הוא הרבה יותר מהקלטה של פעולה. זהו גם שעון המורה שעות ודקות. הקהל צופה לא רק בשעה האמיתית אלא גם באנשים שמקימים את השעון ומחליפים את לוחות העץ בכל דקה מתחלפת. המטרה היא אחת – להציג את הזמן, והפעולה הבלתי פוסקת של העובדים להחליף את השעות והדקות ולייצג את מעבר הזמן. המיצג מרמז על המרדף הבלתי פוסק אחר הזמן ועל עבודה בשני אספקטים – יצירת משהו חדש והרס של משהו אחר.

שתי עבודות אלו מבקשות להתמודד עם יחידות זמן שמקובלות עבור האדם, יממה שמתארת מחזור שלם של סיבוב כדור הארץ על צירו, ועשרים וארבע שעות שמרכיבות יממה. הן מפנות זרקור לתפיסה המודרנית של הזמן שנעשתה מודעת לרצף של שניות, דקות ושעות כמו גם לארעיותו של הרגע החולף.

איתי נוי (44) מעצב ויוצר שעונים מאז שנת 2000. מהסטודיו שלו בסמטת מזל אריה ביפו העתיקה הוא מתכנן ובונה שעוני יד בסדרות מוגבלות ומרכיב אותם לפי הזמנה. נוי יוצר בכל שנה סדרת שעונים חדשה ומאחורי כל סדרה יש רעיון וסיפור על זמן עם אופן קריאה ייחודי. הוא  מציג את עבודותיו בתערוכות מסביב לעולם ושעוניו נרכשים לאוספים חשובים וכלולים בין היתר באוסף מוזיאון ישראל, באוסף מוזיאון תל אביב, באוסף מר צ'ארלס ברונפמן ניו יורק, ואוסף הדרוך באמסטרדם. נוי קיבל תואר ראשון באמנות מהמחלקה לצורפות באקדמיה לאמנות ועיצוב, בצלאל, ירושלים וקיבל תואר שני בעיצוב מהאקדמיה לעיצוב באינדהובן ומאז 2005 מרצה במחלקה לצורפות ואפנה בבצלאל ירושלים. הוא  זכה בתשעה פרסי עיצוב ביניהם פרס אנדי לאמנויות, פרס העיצוב מטעם משרד התרבות והספורט ופרס קרן התרבות

התערוכה תלווה בפעילויות, הרצאות, מופעים וסדנאות סביב נושא הזמן והשעון:

סיורי בוטיק ייחודים עם שען המוזיאון בתצוגת השעונים הנדירה של המוזיאון:

בימי שלישי בחודש דצמבר יקיים המוזיאון סיור מיוחד עם שען המוזיאון האחראי מזה 25 שנים על השעונים הנדירים המוצגים בתצוגת הקבע של המוזיאון. משתתפי הסיור יתלוו לשען ויזכו לראות מקרוב את השעונים הייחודיים אשר באופן חד פעמי יוצאו מהוויטרינות ויופעלו לעיני הקהל.

הסיורים יתקיימו בימי שלישי –  6.12, 13.12, 20.12 בשעה 17:00

הסיור מוגבל ל-15 איש בכל קבוצה ויהיה זמין בהרשמה מראש באתר המוזיאון. עלות כרטיס : 100 ₪  כולל כיבוד קל ותחפושות.

הופעות חיות – מסע מוזיקלי בזמן – הכניסה חינם במסגרת אירועי חמשושליים

מדי ערבי חמישי בחודש דצמבר תתקיים הופעת מחווה חיה למוזיקה שאפיינה עשורים שונים. ההופעה תכלול גרסאות קאברים לשירי להקות ואמנים שהיוו את הפלייליסט האולטימטיבי של אותם עשורים. בתום כל הופעה ימשיך דיג'יי להרקיד את הקהל באמצעות מוזיקה אופיינית לכל אחד מהערבים:

 להקת מייקאובר במופע להיטים משנות ה 60

מופע אנרגטי מקפיץ ומרענן, גרסאות כיסוי ללהיטים הגדולים משנות ה 60, עיבודים מרעננים ללהיטים הגדולים בעברית ובאנגלית.

יום חמישי, 1/12 , שעה 21:00 כניסת קהל, 22:00 תחילת מופע , הכניסה בחינם!

The Betty Bears  – מסיבת סווינג

אנסמבל של 8 נגנים המחיים יחדיו את מוזיקת הסווינג והדיקסילנד בשנות ה 20 וה 30 בניו אורלינס בעזרת עיבודים חדשים לשירים הישנים והטובים.

יום חמישי, 8/12 , שעה 21:00 כניסת קהל, 22:00 תחילת מופע , הכניסה בחינם!

להקת אומה גומה במופע מחווה מיוחד ללהקת הביטלס

מופע קאברים לשירים של הלהקה האגדית מכל התקופות של הלהקה- מהפופ הקופצני לפסיכודליה של הודו.

יום חמישי, 15/12 , שעה 21:00 כניסת קהל, 22:00 תחילת מופע , הכניסה בחינם!

"רוק אין דה חפלה" – מופע של מוזיקה מערבית ומזרחית משנות ה 70 וה 80.

הילולה אנרגטית של להיטים מוכרים שתורגמו לעברית בהפקה מוזיקלית מקורית עם טוויסט ישראלי משנות ה 70 דרך השמונים ועד היום בחיבור טבעי של קלאסיקה מערבית וכיף מזרחי.

יום חמישי, 22/12 , שעה 21:00 כניסת קהל, 22:00 תחילת מופע , הכניסה בחינם!

** מייד עם סיום המופע החי, די.ג'י שחר אוד, ,ימשיך להרקיד את הקהל עד לשעה 01:00

הרצאות:

תעלומת שוד השעונים

באפריל ,1983 באישון לילה, נפרץ אולם תצוגת השעונים של אוסף סר דיויד סלומונס שהיה מוצג במוזיאון. 23שנים חלפו מאז אותו שוד ועד לקיץ 2006 בה הוחזרו באורח מסתורי 39 מהשעונים הגנובים. מה שהיווה את תחילת פיענוח הפרשה.

בהרצאה זו נפגוש את צמד השוטרים שחקרו והתחקו אחר הפרשה עד לפיענוחה המלא, את איש התקשורת חיים ריבלין שליווה את הפרשה לצד השוטרים וגברת רחל חסון אוצרת המוזיאון ששימשה בתפקידה לאורך כל התקופה.

יום שלישי, 6.12, שעה 19:00, כניסה: 40 ₪ בהרשמה מראש.

יואב קוטנר – הזמנים משתנים: מהפכת שנות ה 60 במוזיקה

יום שלישי , 13.12, שעה 19:00, כניסה 40 ₪ בהרשמה מראש

זמן משפחה

במהלך השבתות בחודש דצמבר יקיים המוזיאון פעילות לכל המשפחה בנושא זמן. במסגרת הפעילות ייצפו הילדים בסרטים העוסקים בזמן הוגו, הסיפור שאינו נגמר, בחזרה לעתיד ועליסה בארץ הפלאות (כל שבת סרט אחר), כמו כן יתקיים סיור משפחתי באוסף השעונים והמוצגים הנלווים במהלכו יתוודעו הילדים לשעונים השונים ולטכניקות שמפעילות אותם, ויתנסו בבניית שעון שמש בחצר המוזיאון. עוד יתקיימו סדנאות יצירה בנושא השעון והזמן יצירת שעוני חול, שעוני קוקייה ושעונים נוספים מחומרים נגישים.

הפעילות תתקיים בשבתות: 3/12, 10/12, 17/12, 24/12 בין השעות 10:00 – 14:00

הפעילות כלולה בדמי הכניסה למוזיאון 20 ₪ לילד או 25 ₪ + סדנת יצירה ראשונה בחינם.

 

המוזיאון לאמנות האסלאם

רחוב הפלמ"ח 2 ירושלים

טלפון: 02-5661291

www.islamicart.co.il

שעות פעילות המוזיאון:

שני – רביעי : 10:00- 15:00

חמישי: 10:00- 19:00

שישי – שבת: 10:00 – 14:00

 


תערוכת צילום של יואב פלי – לרגל פתיחת עונת האופרה- 2016-17

$
0
0

אופרה בטירוף
תערוכת צילום של יואב פלי – לרגל פתיחת עונת האופרה- 2016-17
כשמחזה משתלט על המדבר- פלי מתעד במצלמתו את פסטיבלי האופרה במצדה וברחבי הארץ- והתוצאה צילומים מרהיבים
מזוית מפתיעה
בית האופרה- המשכן לאמנויות הבמה
בגלריה העליונה בטרקלין ארנון

צילומים יואב פליי

צילומים יואב פליי

image0032 %d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%98%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a3_%d7%99%d7%95%d7%90%d7%91-%d7%a4%d7%9c%d7%99%d7%99-02 %d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%98%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a3_%d7%99%d7%95%d7%90%d7%91-%d7%a4%d7%9c%d7%99%d7%99-03 %d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%98%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a3_%d7%99%d7%95%d7%90%d7%91-%d7%a4%d7%9c%d7%99%d7%99-04 %d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%98%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a3_%d7%99%d7%95%d7%90%d7%91-%d7%a4%d7%9c%d7%99%d7%99-05 %d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a8%d7%94-%d7%91%d7%98%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a3_%d7%99%d7%95%d7%90%d7%91-%d7%a4%d7%9c%d7%99%d7%99-06

האופרה הישראלית פותחת את עונת 2016/2017  עם הפקה של "נורמה" אופרת הבל קנטו של בליני. במקביל לאופרה שתועלה בתאריכים 30.11.2016 – 17.12.2016
תתקיים תערוכת צילום מיוחדת תחת הכותרת: "אופרה בטירוף" של הצלם יואב פלי שליווה בשנים האחרונות במצלמתו את תהליכי העבודה והפעילות מאחורי הקלעים ועל הבמה של הפקות האופראיות שהועלו במסגרת פסטיבל האופרה במצדה ופסטיבלים של האופרה ברחבי הארץ.
התערוכה הפתוחה ללא תשלום לקהל הרחב תתקיים בבית האופרה, בגלריה העליונה, בטרקלין ארנון בתאריכים 5-17.12.16 , 7.11-1.12.16 .
אומר יואב על התהליך ועל התערוכה: "הכל התחיל במצדה הפרויקט התיעודי של  הבניה של  הפרויקט המטורף במדבר. ההתחלה היא עבודות עפר שבהם השטח מלא כלים כבדים משאיות וטרקטורים. ומתקדם אל הבניה שבה המקום כבר מתחיל לרמוז על האירוע שעומד להתרחש. ולאט לאט הוא מתמלא ביציעים תפאורה ובאחר כך במבצעים. אירוע כמו מצדה מושך אליו הרבה סוגי מבצעים, זמרים רקדנים לוליינים ועוד. המראות המתקבלים נהיים יותר חריגים ויותר פוטוגניים כשהמחזה משתלט על המדבר. וחזיונות התעתועים מתחילים להופיע.
המשך העבודה עם האופרה כבר כלל עוד שני אירועים שמופיעים בתערוכה. "אופרה מהסרטים" בירושלים  ו"נישואי פיגרו "בעכו. עוד שני מקומות מרשימים והיסטוריים לקיים בהם מופעים ספקטקולריים.
באופן אישי מעולם לא הייתי חובב אופרה גדול אבל במהלך העבודה התחלתי להתעניין מה בעצם קורה בהצגה.  בפורמט הכל כך ייחודי הזה של הצגה, שהוא מאוד ויזואלי ודורש מהמבצע להיות פרפורמר במלוא מובן המילה. מצאתי גם שהעלילות ההיסטוריות מתאימות למקומות שבהן בוצעו וכל יציאה של האופרה ללוקיישן חוץ הופכת את האירוע לחוויה אחרת, יותר גדולה וספקטקולרית  ומהמעט שחוויתי הפורמט הזה הקצת גדול מהחיים די מתאים את עצמו לדבר הזה באופרה שהוא די גדול מהחיים וככה גם הצילומים שאני בוחר לצלם באירועים האלה"
אופרה בטירוף
תערוכת צילומים של יואב פלי
הגלריה העליונה – טרקלין ארנון
בית האופרה המשכן לאמנויות הבמה – רח' שאול המלך 19 ת"א
תאריכים   5-17.12.16 , 7.11-1.12.16 .
ללא תשלום


שיח-גלריה: "מחנה ציור 2016: פעילים"

$
0
0

 

האמן דויד וקשטיין, אוצר התערוכה "מחנה ציור 2016: פעילים" שמוצגת במוזאון הנגב לאמנות, יקיים מפגשי שיח-גלריה מרתקים, ויציג לראשונה את סרטי התיעוד של אמנים ישראליים המציגים בתערוכה – חלק מפרויקט חייו.

 יום רביעי הבא: 16 בנובמבר, בשעה 18:00.
 וביום שבת: 26 בנובמבר, בשעה 10:00.

לרגל החודש האחרון לתערוכה "מחנה  ציור 2016: פעילים" שתנעל ב 26 בדצמבר, אוצר התערוכה האמן דויד וקשטיין, יקיים במוזאון הנגב לאמנות מפגשי שיח-גלריה שיכללו, שיחה מרתקת עם על התערוכה, ועל תהליך העבודה מרגע הרעיון להקמתה, ושיח על אמנות הציור כיום. במסגרת המפגשים תתקיים הקרנה ראשונה! מתוך סדרת סרטי התיעוד של אמנים ישראליים המשתתפים בתערוכה- שנוצרו במהלך הכנתה.

במפגש המצולם, סיפרו האמנים לוקשטיין על יצירתם העכשווית ועל מעשה האמנות מתוך נקודת מבטם; סרטים אלו הם חלק ממאגר מתמשך ומתרחב של תיעוד היסטורי של אמנים ישראליים – פרויקט חייו של וקשטיין-  אותו הוא יוצר כבר למעלה מ 20 שנה, ומתועדים בו נכון להיום כ- 700 אמנים.

 

מחנה ציור 2016 פעילים   אוצר דויד וקשטיין. מוזאון הנגב לאמנות

מחנה ציור 2016 פעילים אוצר דויד וקשטיין. מוזאון הנגב לאמנות

מוזאון הנגב לאמנות - מחנה ציור 2016. צילום רן ארדה

מוזאון הנגב לאמנות – מחנה ציור 2016. צילום רן ארדה

פרופ' דוד וקשטיין, יליד 1954, הוא אמן ופעיל חברתי. מסוף שנות ה-70 החל לעסוק בתחומי האמנות, הוראת אמנות ויזמות חינוכית לעידוד עשייה אמנותית ויצירה של נוער בפריפריה. וקשטיין הוא בוגר המחלקה לאמנות בבצלאל, מרצה בכיר במכללה האקדמית לחינוך אורנים ושימש כמרצה באקדמיה לאמנות ולעיצוב בצלאל,
וקשטיין הוא זוכה פרס ע״ש איינשטיין לשנת 2016.

התערוכה "מחנה ציור 2016: פעילים" היא בבחינת אירוע יוצא דופן בנוף התערוכות; 120 אמנים ישראליים, ותיקים לצד צעירים, בני דורות שונים, שמציגים עבודות מן החצי שנה האחרונה. חוט השני השזור בין העבודות, היא ראש ובראשונה הדרישה מהאמנים לאותנטיות ולכנות של הביטוי האמנותי, במטרה ליצור שיח מקצועי על ציור ומקומו בכאן ועכשיו בישראל. בתערוכה משתתפים, בין היתר: דני קרוון, דב אור נר, אבנר כץ,  רחל שביט, אוסבלדו רומברג, מיכל נאמן, אסד עזי. בין המוצגים גם אמנים שאינם בין החיים: גדעון גכטמן, פמלה לוי, רפי לביא ואלימה. נעילה: 26 בנובמבר.

תאריכי מפגשים:

המפגש הראשון: יום רביעי הקרוב, 16.11, בשעה 18:00..

מפגש נוסף יתקיים, באירוע נעילת התערוכה: יום שבת 26.11, בשעה 10:00.

 

 

מוזאון הנגב לאמנות, רחוב העצמאות 60, באר שבע. טלפון:   08-6993535

לפרטים נוספים:
  www.negev-museum.org.il


JAM'd – ג'אז מהאקדמיה בכירי אמני הג'אז הישראליים על במה אחת

$
0
0

JAM'd – ג'אז מהאקדמיה

האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים מגיעה לת"א למופע ג'אז מיוחד בהשתתפות מיטב אמני הג'אז הישראליים:

אלי דג'יברי, יובל כהן, אילן סאלם, רוני הולן, אלברט בגר, יוראי אורון, יקי לוי וקטיה סובול

כל האמנים נמנים על סגל מורי מחלקת הג'אז באקדמיה ולצדם יופיעו סטודנטים ובוגרים שלה. הכנסות המופע מוקדשות למלגות לסטודנטים מצטיינים במחלקה לביצוע ג'אז.

במופע ישולבו סטנדרטים מוכרים לצד מוסיקה שחוברה במיוחד לערב זה, הרכבים שטרם הופיעו יחד ואנסמבלים גדולים, ביצירתיות גדולה שהיא לב ליבו של הג'אז.

יובל כהן, ראש המחלקה לביצוע ג'אז באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים:
"האקדמיה גאה מאוד בסטודנטים הלומדים במחלקה ונרתמה להפקת אירועי מוסיקלי מיוחד למענם".

 

יום שישי 18.11 בית היוצר של אקו"ם, נמל ת"א בשעה 14:30

 

מיטב אמני הג'אז הישראליים יופיעו על במה אחת במופע מיוחד של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים: "Jam'd – ג'אז מהאקדמיה". המופע יתקיים ביום שישי 18.11 בבית היוצר של אקו"ם בנמל ת"א. על במה אחת יעמדו: אלי דג'יברי, יובל כהן, אילן סאלם, רוני הולן, אלברט בגר, יוראי אורון, יקי לוי וקטיה סובול. לצדם יופיעו סטודנטים ובוגרים של האקדמיה במופע שהכנסותיו מוקדשות למלגות לסטודנטים מצטיינים במחלקה לביצוע ג'אז באקדמיה.

במופע ישולבו סטנדרטים מוכרים לצד מוסיקה שחוברה במיוחד לערב זה, אימפרוביזציות ברמה הגבוהה ביותר, דואטים ייחודיים, רביעיות שטרם הופיעו יחד ואנסמבלים גדולים והכול ביצירתיות גדולה שהיא לב ליבו של הג'אז.
בתוכנית האמנותית: קטע פתיחה – רית'ם, עם שישייה שאף פעם לא ניגנה ביחד: יוראי אורון (בס), רוני הולן (תופים), קטיה טובול (פסנתר), יובל כהן (סקסופון), אילן סאלם (חליל), אביאור רוקח (חצוצרה); דואט ראשון אי פעם של יובל כהן וקטיה טובול; שני קטעי דואו ראשונים אי פעם של אלברט בגר (סקסופון) ויקי לוי (תופים) בקומפוזיציה מיוחדת לערב זה המבוססת על הנטייה לג'אז חופשי. יצירות אחרות יבוצעו על ידי משתתפים אחרים בעיבודים חדשים. כל המשתתפים יופיעו ביחד בקטע מסכם, בהתאם למסורת הג'אז של נגינה משותפת וג'אם סשן

בשנים האחרונות זוכה הג'אז הישראלי להכרה בינלאומית ולתחייה מחודשת, מוסיקאי ג'אז ישראליים עושים חיל בעולם שנושא עיניו לישראל ולבשורה המוסיקלית שלה בתחום. המחלקה לביצוע ג'אז באקדמיה בירושלים היא מחלקה מפוארת בה מלמדים טובי המוסיקאים ולומדים בה סטודנטים מצטיינים. יובל כהן, ראש המחלקה שיקח חלק במופע המיוחד: "האקדמיה גאה מאוד במחלקה ובסטודנטים שלומדים בה" ומוסיף כי "נושא המלגות לסטודנטים מצטיינים חשוב לנו ביותר ועל כן נרתמו אנשי הסגל במחלקה והאקדמיה כולה להפקת האירוע המוסיקלי המיוחד הזה".

אלי דג'יברי
נולד וגדל בישראל. בגיל 7 החל לנגן במנדולינה וכעבור שלוש שנים נשבה בקסמו של הסקסופון והחליף את לימודיו לכלי זה.

כבר בהיותו תלמיד תיכון (תלמה ילין) ניגן דג'יברי באופן מקצועי עם כמה מהשמות הגדולים בסצנת המוזיקה הישראלית וביסס את מעמדו כמוזיקאי מוביל בישראל. בגיל 16 קיבל דג'יברי מלגה מלאה לתוכנית הקיץ של ברקלי קולג' (Berklee College of Music). וכעבור שנה זכה באותה מלגה.

בשנת 1997 הוענקה לדג'יברי מלגת לימודים מלאה למוסד זה ובעקבותיה העתיק את מגוריו לבוסטון שבארה"ב. לאחר שנה אחת הוא נבחר להיות אחד משישה מוזיקאים יחידים מכל העולם להצטרף, במלגה מלאה, לתוכנית הלימודים היוקרתית ע"ש ת'לוניוס מונק . לאחר שסיים בהצטיינות את לימודיו בשנת 1999,  הוזמן דג'יברי להצטרף להרכבו של הרבי הנקוק, הופיע איתו בעולם, השתתף באלבומו זוכה 3 פרסמי גראמי "עולמו של גרשווין", השתתף ב DVD שלו ונגן איתו סך הכול שנתיים וחצי.  באותה שנה הוזמן דג'יברי להשתתף באלבומו של אלון אולארצ'יק – אולארצ'יק ג'אז, אלבום הג'אז הראשון בעברית.

בשנת 2002 עבר דג'יברי לניו-יורק וייסד את הרכבו הראשון שכלל כמה מטובי המוזיקאים בסצנת הג'אז העולמית: קורט רוזנווינקל, ארון גולדברג, בן סטריט וג'ף באלארד. באותה שנה הצטרף דג'יברי אל המתופף האגדי אל פוסטר ורביעייתו, והפך חלק בלתי נפרד ברביעיה למשך עשר שנים.

בשנת 2003 הוציא דג'יברי לאור את אלבומו הראשון, "In The Beginning". באלבום זה ניגנו קורט רוזנווינקל, ארון גולדברג, בן סטריט וג'ף באלארד. באותה שנה נבחר דג'יברי מבין ראשוני האמנים של הקרן הישראלית למצוינות בתרבות (IcExcellence). ב-2006 הוציא דג'יברי את אלבומו השני, "Emotionally Available". באלבום זה ניגנו ארון גולדברג, בן סטריט וג'ף באלארד. באותה שנה הוציא דג'יברי אלבום נוסף, "One Little Song", דואט עם הפסנתרן קוין הייס. כמו כן, זכה דג'יברי באותה שנה בפרס ראש הממשלה למלחיני ג'אז, אשר הכיר בכישרונו הרב כמלחין.

בשנת 2007 הופיע דג'יברי באלבומו של המתופף אל פוסטר, "Love, Peace and Jazz".
באותה שנה יזם דג'יברי פרוייקט חינוכי בשם "הפרויקט של דג’יברי" – תוכנית מצויינות לנגנים צעירים, אשר הביאה לקדמת הבמה את הדור הצעיר בג'אז הישראלי. נגנים מוכשרים בגילאי תיכון שנבחרו בקפידה, וזכו במלגה מלאה, לעבודה צמודה כהרכב בהנחייתו.

בשנת 2008 ייסד דג'יברי הרכב חדש שכלל את גארי ורסצ'ה ועובד קלבר, שלישיית סקסופון-אורגן-תופים, עמם הוציא את אלבומו הרביעי, "Live at Louis 649". בשנה זו דג'יברי הפיק שר וניגן בשני שירים בפרויקט "חצאי קולות חצאי צבעים" של המוסיקאים אהוד אטון ואוריאל הרמן- פרויקט שירי רחל המשוררת.

בשנת 2010 הוציא דג'יברי לאור את אלבומו החמישי, "Israeli Song".

בשנת 2011 זכה דג'יברי בפרס מפעל הפיס לאמנויות הבמה ע"ש לנדאו ליוצר ג'אז.  באוקטובר אותה שנה מונה דג’יברי, יחד עם איש הרדיו דובי לנץ, כמנהל האמנותי של פסטיבל ג'אז בים האדום. באותה שנה העתיק דג'יברי את מגוריו חזרה לישראל והצטרף לסגל המרצים בפקולטה למוסיקה רב תחומית ב"אקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים".

באפריל 2012  הוא הוזמן לקחת חלק ביום הג'אז הבינלאומי הראשון של אונסק"ו, שהתקיים באולם העצרת הכללית של האו"ם בניו יורק, לצד רבים ממוסיקאי הג'אז הטובים בעולם.

בספטמבר 2013 הוציא דג'יברי לאור את אלבומו השישי – "Twelve".
בנובמבר 2014  העלה הפקת ענק הכוללת מעל 35 מוסיקאים- תזמורת ביג בנד וכלי מיתר לעיבודים מקוריים ליצירותיו.

בפברואר 2015 יצא לאור האלבום "תה בשניים", שיתוף פעולה בין דג'יברי ואלון אולארצ'יק, השני במספר, בו תורגמו סטנדרטים אהובים לעברית. בשנה זו מונה דג'יברי למנהל האומנותי הבלעדי של פסטיבל ג'אז בים האדום.

בספטמבר 2015 הוציא דג'יברי את אלבומו השביעי "Cliff Hangin" אלבום זה זכה להצלחה ותשואות מרובות ברחבי העולם, ובביקורת המגזין הנחשב Downbeat קיבל האלבום דירוג של חמישה כוכבים,  שנחשב (על-פי הקריטריונים של דאון ביט) ליצירת מופת.

באפריל 2016 הוזמן דג'יברי להופיע בבית הלבן בפני נשיא ארה"ב, ברק אובמה, רעייתו מישל אובמה ואורחים מכובדים מהעולם כולו שהגיעו לרגל חגיגות יום הג'אז הבינלאומי.

לאורך הדרך דג'יברי שיתף פעולה וניגן עם רון קרטר, קני בארון, בני גולסון, ג'ימי הית, קלארק טרי, פרד הרש, אריק ריד, אבישי כהן והמינגוס ביג בנד. בנוסף לקריירת הג'אז, דג'יברי משתף פעולה עם אמנים ישראלים כגון יוני רכטר, אלון אולארצ'יק, שלום חנוך, שלומי שבן, גידי גוב, ערן צור, ורבים נוספים, עימם בנוסף לנגינתו תרם דג'יברי גם את כישורי שירתו.

 

יובל כהן

יליד 1973. בוגר התיכון לאומנויות ע"ש "תלמה ילין". שרת בתזמורת צה"ל כנגן מוביל, סולן, מעבד, מנצח וספרן ראשי. למד אצל עמיקם קימלמן, אלי בנאקוט, גורי אגמון, בוריס גאמר ואלכס וייס.סיים את Berklee College of Music בהצטיינות יתירה, במגמת הביצוע שם למד אצל ג´ו ויולה, ג´ורג´ גארזון, בילי פירס, ג´ון לה-פורטה וצ´ארלי באנאקוס. ובמהלך לימודיו זכה בפרס מחלקת הנשיפה על הישגיו כסקסופוניסט וכן בפרס הקולג´ על הישגים יוצאי דופן.הופיע כסולן עם התזמורת הסימפונית של "תלמה ילין" עימה ביצע את הקונצ´רטו לסקסופון ולתזמורת מאת גלזונוב, בסיור הופעות באירופה. כמו כן ניהל מוזיקלית וניצח על ביג בנד בוגרי בית הספר, בשנים 1992-1993.חבר בהרכב המשפחתי "שלישיית הכוהנים" יחד עם אחיו ואחותו, ענת ואבישי כהן, בדואו הבינ"ל האמאמורה-כהן, וכן מוביל רביעייה המנגנת חומרים מקוריים מפרי עטו. הופיע ביפן, ארה"ב, אירופה וישראל. ניגן, בין היתר, בפסטיבל הג'אז באילת, בפסטיבל הג´אז  של תל אביב ובחגיגת הג´אז הבינ"ל בקיסריה. קבל מספר פרסים בהם פרס מפעל הפיס לאמנויות הבמה ע"ש מיכאל לנדאו לשנת 2010 בתחום הג'אז. מאז 2016 מכהן כראש המחלקה לביצוע ג'אז באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. מורה לטכניקות אילתור ונגינה קאמרית במגמת הג´אז בתיכון לאומנויות ע"ש "תלמה ילין" משנת 1998 וכן במחלקת הג´אז בקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, תל אביב משנת 2003. יובל הוא גם עורך דין ומשפטן.

אילן סאלם

למד  בתלמה ילין וברקלי קולג' , בוסטון, בוגר האקדמיה למוסיקה בירושלים.
למד חליל אצל אורי שוהם , רנדי באומן ווונדי רולף וג'אז עם רומן קונסמן, אלי מאירי, בילי פירס  וצ'רלי בנקוס .מלמד בבית הספר רימון משנת 1989 ומדריך את אנסמבל ה hot jazz היצוגי  ברימון. הקים את המגמה לג'אז בבית הספר לאמנויות בתל אביב.

נגן ברביעייה של אלי מאירי ובהרכב אוריינט אתם הופיע בפסטיבלים באירופה. נגן עם יוסי לוי, אבי אדריאן, איתן איצקוביץ , אחינועם ניני, יוני רכטר .
הופיע בפסטיבל ישראל במופעים  'העיקר זה הרומנטיקה, רחל ולאה ועם יהודית רביץ ואסתר עופרים. הופיע עם הרכבים שלו ועם אחרים בפסטיבל הג'אז באילת. נגן  והקליט עם קני וורנר , אבישי כהן ועמוס הופמן.

כתב את המוסיקה והפיק את אלבום שירי הילדים  שירי העיר הגדולה שיצא ב-2002. אלבומו  twist &turns   הוקלט בניו יורק עם קני וורנר ב-2005 ולווה בסיבוב הופעות  בארץ. מנגן בחמישייה של עמוס הופמן איתו הקליט שני אלבומים. הקליט לאחרונה מוסיקה חדשה לאלבום שייצא בקרוב.


רוני הולן

רוני הולן. צילום טל קורן

רוני הולן. צילום טל קורן

מתופף מבכירי נגני הג‘אז בארץ. בוגר תואר שני באקדמיה למוסיקה בירושלים, ומרצה ברימון רמה״ש משנת 1986, כמו כן מרצה בפקולטה הרב תחומית באקדמיה למוסיקה בירושלים משנת 2000.

השתקע בפריס 1980-1985, שם למד וניגן עם: ז'אן לול לוניון, ז'אן פייר דוברבה, מישל בניטה, לואי ואן גינצברג מארסיאל סולל, ג'ורג' ארבניטס ועוד. בשנת 1984 היה חבר בתזמורת ה-'ביג בנד' של מונטה קרלו מונקו. השתתף בסדרות ג'אז שונות במוזיאון ת"א, במשכן האומנויות ובפסטיבל הג'אז בים האדום וג'אז בסינמטק תל אביב.

בין האורחים מחו"ל איתם ניגן בארץ: דייב ליבמן, בני גולסון, ג'יימס מודי, פרנק גמבלה ואחרים. היה חבר בהרכב הג'אז "משיכת יתר" ונגן סולן ביצירותיו של ירון גוטפריד  Capriole Jazz Suite ורימק של תמונות בתערוכה(מוסורגסקי). רוני הוזמן לנגן עם התזמורת הפילהרמונית בערב שהוקדש ליצירותיו של לאונרד ברנשטיין. הוא יצר את פרויקט ה'נביא'(משיריו של ג‘ובראן חליל ג‘ובראן) בו כתב את המוסיקה המקורית.

רוני כתב כשמונה ספרי לימוד. הוא הוזמן לנגן ב 'עיר האסורה' (בייג'ינג) 2007 בקונצרט ג'אז מיוחד שכלל מוסיקה שהלחין. כיום הוא יוזם פרויקטים שונים וחבר בטריו של הפסנתרן, המנצח, והמלחין ירון גוטפריד.


אלברט בגר

סקסופוניסט, מלחין ומאלתר. נולד בטורקיה בשנת-1959. עלה לישראל עם הוריו ב 1961.

בעל תואר ראשון בביצוע וקומפוזיציה ג'אז מ-,Berklee College of Music  ותואר שני M.Mus מהאקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים.
זוכה פרס לנדאו של מפעל הפיס לאמנויות הבמה בשנת-2005 ופרס ראש הממשלה למלחינים ב-2009 .
מורה באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים, בחוג למוסיקה באוניברסיטת חיפה וראש מחלקת נגינה וביצוע בבית הספר למוסיקה עכשווית Muzik בתל אביב.
מ 1991 ועד היום אלברט הקליט 9 אלבומים של מוסיקה מקורית והשתתף במספר רב של פרויקטים והופעות של מוסיקת ג'אז, מוסיקה מאולתרת ומחול, בשיתוף עם מוסיקאים מישראל ומרחבי העולם.

שיתף פעולה עם מוסיקאים רבים בהם: Harold Robin, James Newton, Wialliam Parker, John Bostock ועוד רבים אחרים.

יוראי אורון
נגן קונטרבס וגיטרה בס. למד ב Berklee college of Music לשם קבל מילגה וסיים בהצטיינות. נגן עם אמני ג'אז מובילים כגון: Jeff "Tain" Watts, Sam Rivers, Dave Liebman, Kenny Warner,
Mike Stern, Frank Gambale ועוד. נגן בפסטיבלי ג'אז מהחשובים בעולם כגון: Montreux, Nice Montreal, Achen, Red Sea, Beijing, Siena. יוראי ניגן והקליט עם מיטב אמני ישראל, הבולטים ביניהם: אריק איינשטיין, יוני רכטר, שם טוב לוי, מתי כספי, אחינועם ניני, רמי קליינשטיין וגידי גוב. הוא ניגן כסולן במסגרת טריו ג'אז עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית ועם תזמורות קאמריות וסימפוניות שונות בארץ ובעולם. יוראי מלמד בביה"ס רימון, באקדמיה למוסיקה בירושלים ומנגן בהקלות ובמופעים רבים ושונים בארץ ובחו"ל.

יקי לוי

יחצ

יחצ

מתופף, מלחין, פסנתרן. מורה ומרצה באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים וקונסרבטוריון שטריקר תל אביב, ,למד בברקלי קולג אוף מיוזק בוסטון. ניגן והקליט עם מיטב המוסיקאים בארץ ובחו"ל, ביניהם: מקווי טיינר, קני ורנר, ג׳אן אקיי מארי, ג'ימי היט, קורט רוזנווינקל,קורט הילינג, פראנק פוסטר, פליפ קאטרין,לני סטרן, מוני יקים (ג'וליארד), שלמה גרוניך,  גידי גוב, אבישי כהן, אלי דג׳יברי, מורדי פרבר,ירון גוטפריד, אחינועם ניני, ריטה, יהודית רביץ, דני סנדרסון, שלום חנוך, גידי גוב,מזי כהן, הפילהרמונית הישראלית ועוד רבים אחרים . יקי חזר לארץ לאחר שהות של 11 שנים בניו יורק שם היה פעיל בסצנת הג'אז ולימד באקדמיה למוסיקה בברוקלין-ניו יורק.

 

קטיה טובול

קטיה טובול. צילום איתי איזנשטיין

קטיה טובול. צילום איתי איזנשטיין

פסנתרנית ,מלחינה ומחנכת .בוגרת בית ספר רימון, New School University, ניו יורק  והקונסרבטוריון  הישראלי תל  אביב. למדה  עם ג'רי  אלן, בארי האריס, ג'יין  איירה – בלום  ורמי לוין. קטיה הופיעה עם מיטב המוסיקאים בארץ. ביניהם ניתן למנות את עמית פרידמן,  יובל  כהן , ארלה קמינסקי, אלון פרבר, עמיקם קימלמן, ג׳ס קורן , שי זלמן, ארז  ברנוי, גיא לוי,  אסף  חכימי , אתי אנקרי, דין דין אביב ועוד רבים. קטיה הופיעה במגוון פסטיבלים כגון פסטיבל הג׳אז באילת, פסטיבל ג׳אז בלוז והווידאוטייפ בתל אביב, פסטיבל שוני, פסטיבל האישה , פסטיבל העוד ועוד…

 

 

JAM'd – ג'אז מהאקדמיה

האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים מגיעה לת"א למופע ג'אז מיוחד.
יום שישי 18.11. פתיחת דלתות: 14:00. תחילת המופע: 14:30.
בית היוצר של אקו"ם, נמל ת"א.
בהשתתפות:
*סגל מורי מחלקת הג'אז: אלי דג'יברי, יובל כהן, אילן סאלם, רוני הולן, אלברט בגר, יוראי אורון, יקי לוי, קטיה טובול.
*בוגרים: אביאור רוקח, מיכאל אדווארדס.
*אנסמבל ייצוגי של שנה"ל הקודמת בהנחיית יקי לוי.
כרטיסים: 350 ₪. להזמנות: joe@jamd.ac.il או ב:054-7334480.
כל הכנסות המופע מוקדשות למלגות לסטודנטים מצטיינים במחלקה לביצוע ג'אז באקדמיה.


Viewing all 4584 articles
Browse latest View live