Quantcast
Channel: ששת מדווח מהשטח
Viewing all 4585 articles
Browse latest View live

חוגגים יום הולדת למחלבת שירת רועים!

$
0
0

חוגגים יום הולדת למחלבת שירת רועים צ.שני בריל

 

מחלבת שירת רועים חוגגת בת מצווה, ומזמינה אתכם לחגיגות צהריים חורפיות וטעימות ביישוב לוטם.

מחלבת שירת רועים שמחה להזמינכם לחגיגת גבינות ויין ביישוב לוטם, ארוחת בראנץ' חורפית וטעימה, עם מנות עונתיות על בסיס תוצרת המחלבה, בניצוחו של השף הגלילי אורן נחמנה. בנוסף, DJ Jordan תלווה את האירוע עם מוזיקת עולם.

חוגגים יום הולדת למחלבת שירת רועים צ.שני בריל

מחלבת שירת רועים הינה מחלבת בוטיק, המייצרת גבינות איכותיות מחלב צאן-עזים וכבשים.  המחלבה נמצאת בלוטם שבמשגב, ובצמוד לה נמצא מרכז המבקרים, הנקרא "בית לגבינות". במקום מתקיימות פעילויות מגוונות סביב נושא הגבינה לקבוצות באמצע השבוע. בסופי שבוע ובחגים פתוח בית לגבינות למטיילים ולמבקרים ובו ניתן גם לסעוד ולהתענג ממנות הבית המיוחדות, המבוססות כולן על גבינות המחלבה.

בנובמבר 2018 ייצגה מחלבת שירת רועים את ישראל באליפות העולם לגבינות World Cheese Awards 2018-2019  בברגן, שבנורבגיה. התחרות מתקיימת מזה 31 שנים וזאת הפעם הראשונה בה מחלבה ישראלית משתתפת בתחרות הגבינות היוקרתית והנחשבת ביותר בעולם. גבינת מעין חרוד זכתה במדליית סופר גולד ועלתה לגמר המכובד-  ה Top 16. בתחרות האחרונה שהתקיימה באוקטובר 2019 זכו גבינות "פרי מגדים" ו"עין מודע" במדליות ארד.

חוגגים יום הולדת למחלבת שירת רועים צ.שני בריל

מתי: יום שישי 10.1.2020 בין השעות 11:00-16:00 , הכניסה חופשית.
*אוכל ויין בתשלום במקום.
יש להזמין מקום מראש בטלפון: 04-6787161   052-2548052
.


כולם מחכים לפסטיבל "טעמים בעמקים"אתם כבר מוכנים

$
0
0

פסטיבל טעמים בעמקים מציג 16 שנות ת ש "פ     2-22.2.2020

????????????????????????????????????

תש"פ היא שנת שיתופי פעולה. פסטיבל טעמים בעמקים שחוגג השנה 16 חורפים של שיתופי פעולה ממשיך לחזק ולהדק את הקשר בין הרשויות במרחב העמקים, בין המסעדות, היקבים, החוות החקלאיות ומסלולי הטבע הנהדרים שמקרבים ופותחים לבבות. ש"פ זה שיתופי פעולה והאות ת? כל מה שתרצו: תשאפו, תדחפו, תעשו, תגרמו, תזמו העיקר שיהיה ביחד.  בואו ותיהנו. הציבור מוזמן ליהנות מאירועים מגוונים ושמחים רובם ללא תשלום: ב 8.2 יערך בבסמת טבעון, אירוע תרבות ומורשת הכולל מופעי דבקה, נגינה ותערוכת יוצרים . ב 22.2 יערך אירוע חותם פסטיבל בשביל מונגש שסללו רשות ניקוז ונחלים קישון עם קק"ל, לאורך נחל ציפורי מקיבוץ הסוללים שבעמק יזרעאל ועד כעביה. בחורשת האקליפטוס בגדות הנחל יפתחו מחצלות שיח ויצירה משותפים לשמירת הטבע והסביבה כשברקע מוזיקה של יוצרים מכעביה ומעמק יזרעאל. ב-13.2 תחרות ילדים מבשלים בקניון  יקנעם , שני אירועי שיתוף פעולה ערבי -יהודי שמחים במיוחד הראשון ב 15.2 אירוע שכנים ונהנים, שבת של מצעד מוזיקלי בזרזיר ולאחריו מופעי מוזיקה ומחול.
בפסטיבל גם אירועים בתשלום: אירוע הפתיחה יערך כמיטב המסורת במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת. בין המיצגים מראשית ההתיישבות נפתחים דוכני הסעדה של המסעדות המשתתפות בפסטיבל, לצד טעימות מיקבים מקומיים והרכבים מוזיקליים שמתחלפים על הבמה.
6.2 אירוע קולינרי ותרבותי בשוק בעפולה, 8.2 שבת ירוקה ברמת ישי פעילות ירוקה לכל המשפחה, השנה לראשונה מצטרפים אירועי ספורט לפסטיבל.
ב- 21-22.2 תערך אליפות ישראל בניווט ספורטיבי. האליפות תערך ביערות אזור העמקים. 21.2 ביער בלפור ההתכנסות בקיבוץ גניגר וב- 22.2 ביער בית קשת.

בתחום הקולינריה
המסעדות מציעות אירועים ותפריט מיוחד של 3 מנות: ראשונה, עיקרית וקינוח או כוס יין/בירה במחירים שבין 79 ל- 129 ₪  המסעדות המשתתפות: אוקטגון, אסדו בר, בלה, השוק 34 והאשכנזי (חדש),
חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה (כשר), פיאנו פיאנו, צ'אנג בה יקנעם (חדש), ChezVeze (חדש) .
מתי? א-ה 2-13.2.  שישי עד 16:00  שבת מ- 18:00
לפסטיבל שותפות המועצות: עמק יזרעאל, רמת ישי, יקנעם, עפולה, זרזיר, קריית טבעון, בסמת טבעון ומגידו בשיתוף עם קק"ל, הרשות לפיתוח הגליל ורשות ניקוז ונחלים קישון

הפקה עברית

 

רספוטין RASPUTIN מופע מחול בכיכובו של הרקדן הכוכב סרגיי פולונין

$
0
0

 

הופעה אחת בלבד בישראל

אמפיתיאטרון קיסריה יום ה' 7/5 בשעה 21:00

 

כוכב הבלט האגדי סרגיי פולונין חוזר לישראל בעקבות ההצלחה האדירה של הביקור הקודם. הפעם יעלה עם רקדנים נוספים על במה מרשימה את היצירה רספוטין

יצירתה של הכוראוגרפית יוקה אושי
למוסיקה של הכוכב העולה בשמי המוזיקה ברוסיה קיריל ריכטר.

כתמיד יפגין פולונין את הכריזמה ואת יכולת הריקוד הממגנטת שלו.

 

 

רספוטין פולונין 2019_06_01 Rasputin © Luca Vantusso 150452 EOSR6086 SB2

 

לפני מספר חודשים הגיע לארץ כוכב הבלט סרגיי פולונין ומילא את היכל התרבות ואת אודיטוריום חיפה בקהל רב שבא לחזות בתופעה אחד הרקדנים הטובים ביותר בעולם היום

לאור ההצלחה חזור פולונין לארץ עם יצירה חדשה שהועלתה בהצלחה בלונדון ומסיירת ברחבי העולם " רספוטין".

 

על במה ענקית הנראית כלוח שחמט, עליה מופיעם כלי שחמו מספרים פולונין ורקדניו את סיפור של הנזיר התימהוני רספוטין. דמות שנויה במחלוקת שהשתלטה על החצר של הצאר האחרון ניקולאי ורעייתו אלכסנדרה.

 

המוטו של היצירה "צל גדול מוטל במקום המואר ביותר". רספוטין היה מקורב ביותר לאנשים שקבעו את גורלה של האימפריה הרוסית. היתה לו כריזמה אדירה שבלעדיה הוא היה כלום. היו לו בעיות התמכרות רבות, אחת מהן היתה התמכרות למין. הוא היה נפש חצויה, מצד אחת מצד אחד מאוד פגיע ואנושי, מצד שני פעל על גבול הטרוף. פעלו בו קולות טובים שהפעילו אותו ורוחות רעות שהסעירו אותו, בטענה שהוא מופעל על ידי האלוהים. מכאן הבחירה בלוח השחמט כבסיס לתפאורה ולדרמה כולה, מפני שכל הדמויות שפעלו היו חזקות וחלשות באותה מידה ופעלו כמו חיילים על לוח שחמט. רספוטין עצמו היה לעיתים דמות מרכזית ולעיתים רק פיון.

 

הכוריאוגרפית יוקה אוישי: "אנחנו נוטים לחפש את הגיבור הרשע בעלילה, מכיוון שקשה לנו לבטא את עצמנו בגוונים של שחור ולבן. אבל הדברים אינן כל כך פשוטים, יש קו עדין המחבר בין הטוב לרע והוא מאד דינמי, מיהו רספוטין זו תהיה חידה לעד. וכשאני מתבוננת על דימויים ותמונות היסטוריות בשחור לבן אני מדמיינת את הרגשות שהם מעוררים אצלי בצבעים עזים".

 

ועל הרגע הזו יצרה אוישי עבודה מרתקת המספרת את סיפורו של רספוטין והמפגש שלו עם המשפחה המלכותית ועם הבן הרגיש, הנגוע המחלת המופיליה, שאימו קיוותה שרספוטין ירפא. יצירה מסעירה, מרגשת מלאת יצרים וארוטיקה, על רקע המוזיקה המופלאה של המלחין הצעיר והמצליח קיריל ריכטר (ריכטר מבקר בישראל עם יצירה מוזיקלית שכתב "קרונוס" בסוף פברואר).

 

"אישיות האדם היא רב גונית ומטרתי היא לחשוף את רספוטין על כל צדדיו"  מוסיף סרגיי פולונין.

 

היצירה הוצגה בבכורה בלונדון על במת הפלדיום והסעירה את הצופים חמשת הרקדנים ממלאים את הבמה בנוכחות מרשימה ובהם הרקדנים הנהדרים אלכסיי לובימוב בתפקיד הצאר ניקולאי השני, סולן להקת הבלט של תיאטרון נמירוביץ דנצ'נקו במוסקבה, יוהן קובורג סולן הבלט המלכותי של דנמקר והלבט המלכותי הבריטי בתפקיד הנסיך פליקס יוספוב והרקדן הצעיר ג'ורג'ה קלניץ'. אליהם מצטרפת הרקדנית ואלופה ההחלקה האמנותית על קרח ילנה אילנייך, שהיא גם בת זוגו של פולונין.

 

רספוטין ערב של מחול מרתק, מרגש ומעורר מחשבה. המבליט את יכולותיו המרשימות של פולונין, נתוניו הפיזיים ויכולתו הדרמטית הגדולה, ולצידו זוהרים כל הרקדנים היורים ביחד חווית מחול מרגשת.

 

 

לפני כשלוש שנים הוצג בארץ בהצלחה רבה הסרט הדוקומנטרי "הרקדן", סרט שעסק בסיפור חייו של סרגיי פולונין, נסיקתו, הצלחתו, הפרישה והחזרה לבמה. הסרט הוצג בהצלחה רבה בבתי הקולנוע, פולונין הגיע לארץ אז, גילה והתפעל מקסמה של תל אביב. מנגד קהל רב בארץ גילה את סיפורו ויכולתו של הרקדן המופלא. עתה שלוש אחר כך תינתן לקהל הישראלי ההזדמנות נוספת לראות את סרגיי פולונין בפעולה בהופעה חיה, ולגלות את קסמו הרב על הבמה.

 

רבים משווים אותו לשלושת הרקדנים הגדולים בהיסטוריה, ניז'ינסקי, נורייב וברישניקוב, אלא שלעומתם פולונין גבוה הרבה יותר מנורייב וברישניקוב ועם פרופורציות טובות יותר מניז'ינסקי. פולונין היה לרקדן הראשי הצעיר ביותר בבלט המלכותי בלונדון, תפקיד אליו הגיע כבר בגיל 19. הכריזמה שלו, היכולת הטכנית הגבוהה היממה את הקהל ואת המבקרים. הוא הופיע בתפקידים הראשיים במופעי הבלט הגדולים כמו "לה ביידר", "מנון", הופיע בתפקידי הנסיך בשלל בלטים כגון: "מפצח האגוזים", "סינדרלה", "היפיפייה הנמה" "ג'יזל" וכן ב"אונייגין" ועוד. לאחר מספר שנים אינטנסיביות בלונדון, החליט לפרוש, אך חזר מהר לבמה והופיע בבלט סטניסלבסקי במוסקבה, כרקדן ראשי בבולשוי ובבלט מרינסקי, כמו כן מופיע פולונין כרקדן ראשי בבלט בית האופרה של מינכן.

 

בצד הריקוד בלהקות הבלט הבולטות, הוא מפתח קריירה בתחום המחול המודרני עם יצירות מיוחדות הנוצרות עבורו וכאלה שהוא יוצר בעצמו, ובצד קריירת המחול המצליחה הוא מפתח קריירה כשחקן והשתתף בסרטים רבים. על המסכים בארץ ניתן לראותו בסרטו של רייף פיינס, השחקן-במאי הבריטי, על חייו של רודולף נורייב. פולונין מופיע בו בתפקיד יורי סולבייב, רקדן אגדי כשלעצמו שהיה שותפו לחדר של נורייב בזמן שהאחרון ערק למערב בעת סיבוב הופעות בפריז. הוא הופיע לצידה של ג'ניפר לורנס בסרט "דרור אדום" ובעוד סרטים נוספים. את הופעת הבכורה שלו בקולנוע עשה בסרטו של קנת ברנה "רצח באוריינט אקספרס" לצידם של ג'ודי דנץ, פנלופה קרוז וג'וני דפ.

בשנת 2017 יצא לאקרנים הסרט הדוקומנטרי על חיי הרקדן. במקביל פולונין הצטלם לקליפ המפורסם, שיצר האמן דייויד לה שאפל לשירTake Me to Church של הזמר Hozier. הקליפ צבר כ-28 מיליון צפיות ביוטיוב, וחשף את יכולות הריקוד של פולונין למיליוני צופים באמריקה ואירוח בתוכניות האירוח הבולטות ביותר.

 

פולונין זכה בשלל פרסים יוקרתיים במהלך הקריירה שלו. שיתופי פעולה אמנותיים הם בלב יצירתו של פולונין. הוא עובד עם הצלמים הבולטים בעולם בהם דייויד לה שאפל, מריו סורנטי, ברוס וובר, בריאן אדמס ועוד רבים וטובים.

פולונין אף הקים את קרן סרגיי פולונין, קרן שמטרתה לקדם צעירים ממשפחות במצוקה ולאפשר להם לקבל חינוך למחול ולסייע בידם לפתח את היצירתיות. המטרה של הקרן היא להנגיש את הבלט והמחול לקהל רחב יותר.

 

אודות הכוריאוגרפית יוקה אוישי

ילידת אוסקה יפן, הצטרפה לבלט המבורג והיתה כמה שנים חלק מן האנסמבל של הבלט. בשנת 2012 יצרה לראשונה עבור הבלט. ב- 2013 הוזמנה ליצור מחזמר ביפן. מאז יצרה מספר יצירות אותן הציגה ברחבי העולם.

 

רספוטין

Rasputin

סרגיי פולונין

ערב של מחול מודרני

 

יום חמישי 7/5 אמפיתיאטרון קיסריה בשעה 21:00

 

להזמנות כנסו לאתר קופת בראבו https://kupatbravo.co.il/announce/66383

מחירי כרטיסים 355-705  ₪

 

לצפייה בטריילר:
https://youtu.be/0sAvuxDN4fk

 

 

הפקה בישראל

  YM Productions, Stardust Entertainment and Standard

אנסמבל סולני תל אביב בניצוחו של ברק טל "הרקוויאם של מוצרט"

$
0
0

אנסמבל סולני תל אביב. צילום אבי אורדו

 


לרגל יום הולדתו של המלחין וולפגנג אמדאוס מוצרט,
אנסמבל סולני תל אביב בניצוחו של ברק טל יקיים קונצרט מיוחד
ויארח את האנסמבל הקולי הישראלי בניהולו המוסיקלי של יובל בן עוזר,
וסולנים ישראליים בולטים:

דנה מרבך – סופרן; ניצן אלון – אלט; רון זילברשטיין – טנור;
ועודד רייך – בריטון.

יחד הם יבצעו את יצירת המופת שכתב מוצרט על ערש דווי – הרקוויאם המצמרר.

עוד בתוכנית: תזמורים חדשים של מורן מגן ליצירות לפסנתר של גריג, ויצירה חדשה בביצוע בכורה מאת דניאל עקיבא – "שירים לאביתר" לאלט ולתזמורת, לטקסטים של שירי ילדים (למבוגרים)
שכתב אבנר פרץ לנכדו.

חיפה: מוצ"ש, 25 בינואר, מרכז רפפורט 20:30
תל אביב: יום א', 26 בינואר, הקונסרבטוריון הישראלי (שטריקר) בשעה 20:30

 

barak tal. credit Filarmonia Sudecka poland

אנסמבל סולני תל אביב בניהולו המוסיקלי של ברק טל, בקונצרט השלישי בעונה "הרקוויאם של מוצרט", לרגל ציון יום הולדתו של המלחין. בקונצרט המגוון ישתתפו האנסמבל הקולי הישראלי בניהולו של יובל בן עוזר וזמרים ישראליים מן השורה הראשונה: דנה מרבך סופרן; ניצן אלון אלט; רון זילברשטיין טנור; עודד רייך בריטון. הקונצרטים יתקיימו במוצאי שבת
25 בינואר במרכז רפפורט בחיפה, ולמחרת 26 בינואר בקונסרבטוריון הישראלי בתל אביב.

בתוכנית הקונצרט בניצוחו של ברק טל, האנסמבל יבצע יצירות מגוונות ויצירה ישראלית בבכורה כמיטב המסורת. לרגל ציון הולדת המלחין האהוב וולפגנג אמדאוס מוצרט (27 בינואר 1756), תבוצע יצירת המופת האחרונה שכתב בחייו הרקוויאם ק' 626, בהיותו
בווינה שוכב על ערש דווי, וזאת למרות שלא הספיק להשלימה. מילותיה לקוחים מתוך
המיסה הנוצרית הקלאסית לזכר פטירת אדם, אותה הוא כתב והלחין לארבעה סולנים, למקהלה ולתזמורת.

עוד בתוכנית תזמורים חדשים של מורן מגן ליצירות של גריג, וכן יצירה חדשה בבכורה מאת דניאל עקיבא – "שירים לאביתר" לאלט בביצוע ניצן אלון, תזמורת כלי קשת וסולו קלרינט, אותה הלחין לטקסטים של שירי ילדים (למבוגרים) של המשורר וחוקר הלדינו אבנר פרץ. שירים לאביתר, הינו מחזור 48 שירים שכתב אבנר לנכדו אביתר שמעולם לא הולחנו.

דניאל עקיבא. צילום עידית וגנר

מתוכם הלחין עקיבא 11 שירים, כאלו שהם מעין מסע בתוך מסע – של ילדות, פנטזיות, חברות וחלומות, שירים שעקיבא מצא בהם אמירות לילדים המיועדות גם למבוגרים, בעלות תכנים אוניברסליים, ביניהם: הזקן של סבא, תצלום ישן, שמתאר את השואה בצורה רכה וברגישות גבוהה, הזיקית התבלבלה, ציפציפית ואחרים. "שיריו של פרץ ניחנים בצבעוניות רבה גם בתוך הטקסטים עצמם. כך גם היצירה הרגישה לי כמו ציור פנטזיה, לכל צבע צליל ואקורד מסוים. זו כתיבה שיש בה דיאלוג עם הטקסט, הזמרת מוסיפה את הדרמה והסיפור נגני תזמורת כלי הקשת מלווים את היצירה, אך הם גם מגיבים לטקסט עצמו והקלרינט מצייר
את כל הציורים שניתן רק לדמיין ונותן את המסגרת", מספר דניאל עקיבא על יצירתו.

ברק טל, מנהלו המוסיקלי של אנסמבל סולני תל אביב: “קונצרט ווקאלי רב משתתפים זו תמיד התרגשות עצומה בשבילי וכשהיצירה המרכזית בקונצרט היא יצירת מופת מהגדולות שנכתבו בהיסטוריה – הרקוויאם של מוצרט – ההתרגשות כפולה ומכופלת. יחד עם המבצעים המעולים שמצטרפים אלינו, אני מצפה בכיליון עיניים לחזרות ולקונצרטים עם תכנית מרתקת הכוללת גם את היצירה ההומוריסטית-תיאטרלית החדשה של דניאל עקיבא "שירים לאביתר", וקטעים ליריים לפסנתר של גריג בתזמורים מקוריים לכלי קשת. אסור להחמיץ".

אנסמבל סולני תל אביב "הרקוויאם של מוצרט"
מנצח: ברק טל
האנסמבל הקולי הישראלי (מנהל מוסיקלי יובל בן עוזר)
זמרים סולנים: דנה מרבך סופרן; ניצן אלון אלט; רון זילברשטיין טנור; עודד רייך בס.
בתוכנית:
גריג: קטעים ליריים (תזמור מורן מגן).
דניאל עקיבא: "שירים לאביתר" לאלט ולתזמורת לטקסטים של אבנר פרץ- בבכורה עולמית.
מוצרט: רקוויאם ק' 626.

מצ"ב תכנייה מפורטת של עונת 2019-2020

 

מועדי הקונצרט ופרטים לרכישת כרטיסים:

חיפה, אודיטוריום רפפורט: מוצ"ש 25.01.2020 בשעה 20:30
             מחיר כרטיס: 124 ₪ | להזמנות: 04-8363804               

 

תל אביב, הקונסרבטוריון הישראלי (שטריקר): יום א' 26.01.2020 בשעה 20:30

מחיר כרטיס: 195 ₪ הנחה למנויי אנסמבל סולני תל אביב| להזמנות: 03-5466228 |
או בלינק לאתר הקונסרבטוריון

היקום: יונתן ויניצקי תערוכה חדשה בביתן הלנה רובינשטיין לאמנות בת זמננו

$
0
0

תערוכה חדשה בביתן הלנה רובינשטיין לאמנות בת זמננו

 

היקום: יונתן ויניצקי

9.1.2030.5.20

הפתיחה : חמישי, 9 בינואר 2020, בשעה 20:00

אוצרת: דלית מתתיהו

יונתן ויניצקי, היקום, אלמנט מספר 1 – הדפסת רצפה 2020. פרט4

המיצב "היקום" פרושׂ על פני שלוש קומות הביתן ומהווה מודל של תערוכה. 16 האלמנטים המרכיבים אותו מתוכננים בקנה-מידה 1:1 – אך מהות קיומם, כמושג וכחומר, כולה דגם.

 

שם המיצב לקוח מכותרתו של ספר מאת אביגדור המאירי, שראה אור בשנות ה-50 של המאה הקודמת והיה הניסיון הראשון בעברית לתַקשר את מדע האסטרונומיה לנוער. השאלות הפיזיקליות והפילוסופיות על טבעו של היקום כ"אתר" המאכלס את כל הצורות, העצמים וההתרחשויות, מתגלמות בחלל,  כהצבה המותחת את הגבולות של מושג התערוכה.

 

הצופה משוטט במערך מחזורי של 15 דק', בו מופעלים בו-זמנית כל האלמנטים האודיו-ויזואליים, ו"סיפור" התערוכה נגלל כמערכת גומלין מסועפת בין המוצגים לבין נקודות המבט של הצופה ושל האמן.

את התערוכה מלוות שלוש דמויות ששבות ומופיעות במספר רב של אלמנטים. הבחירה בשלוש הדמויות – אנטון (בגילומו של פיראס נסאר), עזרא (בגילומו של מיכאל מושונוב) ובתיה (בגילומה של עומר גולדמן) – שאולה גם היא ממבנה ״היקום״ של  אביגדור המאירי: לאורך הספר שלושה חברים צעירים מנהלים שיחה עם המחבר, ושאלותיהם מניעות את הלימוד על אודות היקום. דמויותיהם של אנטון, עזרא ובתיה נבראו עבור התערוכה כגרסה חדשה ובוגרת. הן מבוססות על מקורות שונים, משתנות ולובשות צורות שונות ובכך מתרחבות לכמה אנטונים, עזראים ובתיות המתקיימים במקביל ביקום זה.

 

בלובי של הביתן, בכניסה לחלל התערוכה, תלוי ציור של האמנית בתיה עוזיאל (1934-2018). הציור, שהיה תלוי בביתה עד לפטירתה, נרכש לאחרונה ע"י האמן.  הדימוי שנוצר מרצועות אלומיניום ופולימר גרוס מזכיר גלקסיה, יקום. בתיה עוזיאל היא דמות מיתולוגית בהוראת מלאכות היד השונות. היא פרסמה ספרים רבים והנחתה תכניות טלוויזיה שבהן הציעה אפשרות של יצירה עצמית מחומרים זמינים, המעודדים מיחזור ויצירתיות. עוזיאל דגלה בהעברת הידע לדורות הבאים – כיצד ליצור – ככתיבה של פרוטוקול, וכדבר שניתן ללמד, לשחזר ולממש.

 

העבודה של יונתן ויניצקי מתייחסת למכלול התפקידים המקיימים את שדה האמנות ומתממשים לכדי "תערוכה". מלבד האובייקט האמנותי היא כוללת את עיצוב החלל, האוצרוּת, הכתיבה ואמצעי תיווך והפרסום. התרבות החומרית נחשפת ביצירתו כתודעה היסטורית וכמסע אוטוביוגרפי הנישא על כתפי מודלים קיימים: דימויים, חפצים, נוסחי כתיבה וטכניקות עבודה. הרגישות לחיי מעש ומלאכה מעמיקה בתערוכה לכדי הכרה כי היצירה, בשייכותה לתחום המעשה, גם אם נֶהגְתה כתודעת יחיד – היא תמיד מארג של רבים, "יקום".

 

 

התערוכה התאפשרה הודות לתמיכת  Beauchamp Estate

הסרט הופק בסיוע קרן משפחת אוסטרובסקי

הקטלוג באדיבות פרס הקרן ע"ש הציירת נתה דושניצקי-קפלן לשנת 2019

 

 

ביתן הלנה רובינשטיין לאמנות בת זמננו ‏שד' תרס"ט 6, תל אביב

ב', ד' ושבת 10.00 – 18.00 .  ג', ה' 10.00  21.00 .  שישי 10.00 -14.00

הכניסה חופשית

סדנת המחול ורטיגו במופע מרפרטואר הלהקה : "מאנא"ו לידת הפניקס"

$
0
0

"בציר 29"

סדנת המחול ורטיגו

במופע מרפרטואר הלהקה : "מאנא" ו לידת הפניקס"

לכוריאוגרפיה של נעה ורטהיים ומוסקה של רן בגנו

"מונגר" ו "רוסטר" מאת ברק מרשל

"לכל גוף יש שם"  מאת רוני חדש

22-21 בינואר 2020 באולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר – ירושלים

סדנת המחול ורטיגו להכשרת רקדנים שפועלת מזה 15 שנים ומנוהלת אמנותית כיום על ידי  קרן חורש בגון , תעלה מופע משלה ב- 22-21 בינואר באולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר בירושלים.

במופע  "בציר 29" , יבצעו רקדני הסדנה את  "מאנא" ו לידת הפניקס"  לגרסה של הכוריאוגרפית והמנהלת האמנותית של הלהקה נעה ורטהיים ולמוסיקה של רן בגנו .

"לידת הפניקס " הינו מופע לכל המשפחה שהועלה בבכורה בפסטיבל המחול בכרמיאל לפני 15 ומאז הופיע בהצלחה במעל 800 מופעים ברחבי הארץ והעולם.

לידת הפניקס היא יצירה דינמית המשתנה בכל סביבה שבה היא פועלת, טבעית או אורבאנית, בחוץ או בפנים, תוך הקשבה לפעימה של הלב, המקום והזמן.

לידת הפניקס – קרדיט צילום אורנה קילגרד

“מאנא” בארמית הוא כלי של אור. אך מה קדם למה? החושך או האור? בין שני ניגודים, היצירה מציגה מסע מיסטי פילוסופי ושפת תנועה החוקרת את הקו הזכרי והעיגול הנקבי דרך מבנים ספירליים ואנרגיה מתעצמת.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

הריקוד מבקש לבדוק את אותו מקום שנמצא ממש ליד הבית, בין פנים וחוץ, בין חופש וכבלים, בין הרצון לעוף והרצון להתחבר לאדמה. הרהור אונטולוגי, פוסט מודרניסטי, על מהות המחול והיֵש, האם אפשר, בעולם של אור וחושך, שחור ולבן, יין ויאנג, לאחוז במה שאינו ניתן לאחיזה?

יצירות נוספות שיוצגו בערב זה הן :

"מונגר" מאת ברק מרשל  – בהשראת סיפורים והביוגרפיה של הסופר הפולני בן זמננו ברונו שולץ, המחזה "המשרתות" מאת הסופר הצרפתי ז'אן זנה והסרט "גוספורד פארק" של הבמאי האמריקאי רוברט אלטמן.  יצירה תנועתית עם דגשים פיזיים בעלת מוטיבים אתניים עכשוויים מקוריים טעוני רגשות לצד ויזואליה תיאטרלית.                                        העמדה : מלני ברסון

"רוסטר" מאת ברק מרשל  . יצירה מבוססת על סיפורו הקצר של י.ל. פרץ – "בונצי שתוק", על מחזהו של סמואל בקט – "מחכים לגודו", על מקורות מן התנ"ך ועל סיפורי פולקלור מהווי אגן הים התיכון.  היצירה נפתחת בשעה עשר בלילה ומסתיימת עם עלות השחר ובמהלכה אנו מתוודעים לחלומו של גיבורה ,אשר נפל קורבן לקנאותם ואכזריותם של אנשים אחרים ושונים תוך כדי חיפושו המתמיד אחר האהבה.                                                              העמדה : מלני ברסון

יצירה נוספת שתעלה בערב זה היא של רוני חדש – יוצרת אורחת " לכל גוף יש שם " העוסקת במתח שבין חשיבות עצמית וחוסר משמעות מוחלט.

מוסיקה : Nocturne op 9: no.1 in B-flat minor, by Frederic Chopin – Arthur Rubinstein

 

פרטים לרכישת כרטיסים:

21.1.2020 , יום שלישי , שעה 19:00

21.1.2020 , יום שלישי , שעה 21:00

22.1.2020 , יום רביעי , שעה 18:00

22.1.2020 , יום רביעי , שעה 20:00

מחיר כרטיס 30 ₪,  לשני המופעים 50 ₪ 

רכישת כרטיסים במקום ביום המופע

 אולם "ליאו מודל" במרכז ז'ראר בכר – ירושלים

לינק לרכישת כרטיסים :

https://secure.cardcom.solutions/e/Oub

תערוכת חוצות של היוצר והצלם אמיר חודורוב "פתיחת ההיכל"

$
0
0

"פתיחת ההיכל" – עיצוב ואדריכלות בתי כנסת בישראל

תערוכת חוצות של היוצר והצלם אמיר חודורוב

המוקדשת להיכלי תפילה ובתי כנסת

צילומיו  של חודורוב (טייס חיל האויר לשעבר) עשויים  מעשרות עד מאות צילומים מזוויות שונות ומהם הוא מרכיב כמו בפאזל את העבודה הסופית.

חודורוב הוא זוכה פרסים בביאנלה לאמנות בלונדון, זוכה פרס המונה ליזה במוזיאון המדע והאומנות במילנו  וגולת הכותרת  בעבודתו הוא צילום כנסיית הקבר שזכה בפרסים רבים והוצג במוזיאון הוותיקן ברומא

חוצות גן המוזיאון, חולון

אוצרת: אילנה כרמלי לנר

31.1.2020-2.5.2020

"כל מקום שיש בו עשרה מישראל, צריך להכין לו בית שיכנסו בו לתפילה…"(רמב"ם תפילה יא, א")

בית_כנסת_הגדול_רמת_גן4_(1)צילום אמיר חודורוב

בתערוכת חוצות  חדשה שתפתח בחולון, פותח היוצר והצלם  אמיר חודורוב לעיני המתבונן  כ-20 היכלים-  בתי כנסת בארץ. דרך עדשת מצלמתו ודרך טכניקת עיצוב הצילום שפיתח הוא מאפשר  לנו לראות את יופיים, הדרם, מיוחדותם ושונותם זה מזה.

התערוכה "פתיחת ההיכל" – עיצוב ואדריכלות בתי כנסת, תתקיים בתאריכים –  31.1.2020 -2.5.2020 בגן המוזיאון,חולון במסגרת העונה הישראלית לעיצוב בחולון .

אוצרת: אלנה כרמלי לנר.

בית הכנסת הינו מקום בתרבות היהודית המשמש לתפילה וללימוד תורה. ההשערה היא שבתי הכנסת הראשונים כבר הוקמו בגלות בבל בסוף תקופת הבית הראשון. על פי המסורת, לאחר חורבן בית המקדש השני עלתה חשיבותו של בית הכנסת כמקום הבא להחליף את בית המקדש ועל פי האמונה יש לתפילה בבית הכנסת כוח רב שנובע מההתכנסות של הציבור אשר תורמת לגיבוש הזהות התרבותית הקולקטיבית.

תכנון בתי כנסת מחייב התייחסות למרכיבים רבים ומגוונים בין היתר יש לתת דגש לבחירת מיקום המבנה בהתאם לכיוון העיר ירושלים ולסביבת המגורים ונועד לשרת את ציבור המתפללים. סגנונו האדריכלי של בית הכנסת איננו אחיד, אף בית כנסת אינו דומה למשנהו, דרישות ההלכה הנוגעות למבנה בית הכנסת מצומצמות מאוד ומותירות מקום רב לאפשרויות תכנוניות. ההלכה מורה על כך שבית הכנסת יהיה מבנה המוגבה מעל בתי העיר. אולם בארצות ניכר, בסביבה אשר לפעמים עוינת דרישה זאת לא קוימה לעיתים בשל דרישת השלטונות ולעיתים בשל חשש להתנכלויות.

בתקופה המודרנית ניסו אדריכלים שונים להציע פרשנות חדשה למבנה בית הכנסת המסורתי. כמה מבניי בתי כנסת גדולים בעולם תוכננו בידי אדריכלים מפורסמים. בית הכנסת בפילדלפיה שתכנן האדריכל הידוע פרנק לויד רייט  שתוכנן כפירמידה משולשת הצומחת מתוך תוכנית משושה, ובית כנסת "בהורדנה "בבלארוס שתוכנן ע"י האדריכל האיטלקי סנטי גוצ'י.

אמיר חודורוב, החל את הרומן עם המצלמה כבר בגיל 17 ולאורך כל השנים לא הפסיק לצלם. גם בזמן היותו טייס קרב בחיל האוויר צילם ממעוף המטוס.

שיטת עיצוב הצילום של חודורוב בנויה מעשרות עד מאות צילומים מזוויות שונות שנעשים באתר הנבחר שמהם הוא מרכיב כמו בפאזל את העבודה הסופית. אולם קודם התחלת הצילומים מבצע אמיר מחקר ולמידה מעמיקים על המקום שבחר הכולל למידה היסטורית, ארכיטקטורה והכרות קרובה לדמויות באתר הצילום.

צילומיו הרבים של אמיר חודורוב זכו לתשבחות ופרסים בעולם. בין היתר ב- London Art Biennale . בין התערוכות היוקרתיות והחשובות שבה זכה במקום הראשון בפרס הצילום , הוא זכה גם בפרס היוקרתי של המונה ליזה במוזאון המדע והאומנות במילנו בחגיגות 500 שנה למותו של לאונרדו דוינצ'י. גולת הכותרת בעבודתו הוא צילום כנסיית הקבר שזכה בפרסים רבים והוצג במוזיאון הוותיקן ברומא .

צילום אמיר חודורוב -בית_הכנסת_נדבורנה_בני_ברק1

בתערוכה ניתן לראות את הצילום "בית הכנסת הגדול" בחולון אשר  תוכנן ע"י המהנדס יהודה לולקו ביזמת ועד שכונת אגרובנק עבור מספר משפחות דתיות ומסורתיות מיוצאי אשכנז שהתגוררו בשכונה. בית הכנסת הוקם בשנת 944-1946.. כיום זהו בית הכנסת הגדול של חולון המכיל מקווה טהרה, מקום מושבם של רבני העיר והמועצה הדתית. המבנה בנוי בסגנון "תנכי" עם פתחים מקושתים וכיפה. למבנה יחוד אדריכלי אקלקטי הוא  נבנה מלבני סיליקט וקורות בטון כאשר במרכזו כיפה גדולה הנשענת על קשתות.

בית כנסת נוסף שמופיע בתערוכה הוא "החורבה" הממוקם בירושלים במרכז הרובע היהודי בעיר העתיקה . בית הכנסת נבנה לראשונה בתחילת המאה ה-18 על ידי קבוצות שעלו ביחד עם רבי יהודה החסיד אולם נחרב בידי בוניו הערבים בשל אי תשלום חובות. הוא נבנה בשנית באמצע המאה ה-19 על ידי קבוצת עולים מליטא ונחרב בידי הלגיון הערבי לאחר שכבש את העיר העתיקה בשנת 1948 .  בפעם השלישית שוקם בית הכנסת בתחילת המאה הנוכחית ע"י האדריכלים מלצר ואפריל כאשר מבנה בית הכנסת מתבסס על שרידי הקירות שלא נהרסו. גם שרידי כותל המזרח של בית הכנסת שנותר עומד שולבו במבנה המודרני. בצד קירות הבטון המודרניים המסוידים בלבן הושארו הקירות מן המבנה הישן בלתי מטויחים. פנים המבנה עוצב לפי תמונות בית הכנסת הקודם ולפי עדויות, על כיפת בית הכנסת כתובים שמותם של 12 שבטי ישראל; בפינות שבין הקשתות הפנימיות מצוירים ארבעה אתרים קדושים: טבריה העתיקה, מגדל דוד ,קבר רחל ומערת המכפלה. על החלק העליון של הקיר כתוב ציטוט מספר תהילים. בשנת 2010 נפתח בית הכנסת מחדש בטקס חגיגי.

"בית כנסת הגדול" בתל אביב גם הוא צולם ע"י אמיר חודורוב לתערוכה זו. כבר בסוף 1910 הוחל בתוכניות להקמת בית כנסת והוקצה לצורך כך מגרש בין רחוב יהודה הלוי ושכונות נווה צדק. אולם מחוסר תקציב רק בשנת 1924  הונחה אבן הפינה לבית הכנסת בתכנונו של האדריכל יהודה מגידוביץ. בניית בית הכנסת התעכבה שוב מחוסר תקציב עד לקבלת תרומה מהברון רוטשילד שהביאה להשלמת הבנייה ב-1925 ע"י הקבלן שמואל נתן וילסון. בשנות השישים של המאה הקודמת שופץ הבניין ושונה ע"י האדריכל אריה אלחנני כאשר הפנים קיבל מראה תואם את התקופה ובחוץ נוספו קשתות בטון בגובה הבניין.

 

"פתיחת ההיכל" – עיצוב ואדריכלות בתי כנסת בישראל

אוצרת: אילנה כרמלי לנר

31.1.2020-2.5.2020

חוצות גן המוזיאון (רח' ויצמן 61 חולון סמוך למוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס).

הכניסה חופשית.

שבוע החלל הישראלי 2020 –חיים ועובדים בחלל

$
0
0

שבוע החלל במוזיאון המדע ירושלים ינואר 2020 צילום אבי חיון

 

תצפיות אסטרונומיות עם טלסקופים ממצפה הכוכבים * פלנטריום מתנפח * 'מסע אל החלל' סרט בתלת ממד * הדגמות מדעיות * סדנאות התנסות ושלל פעילויות נוספות לכל המשפחה

 

שלישי – 28.1.20 ורביעי 29.1.20

 16:00 – 21:00

הכניסה חינם!

 

שבוע החלל מתקיים ביוזמת סוכנות החלל הישראלי במשרד המדע הטכנולוגיה בין ה-26-30.1, במטרה להגביר מודעות ועניין לתחומי החלל.

מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים מזמין את הקהל הרחב, משפחות, קטנים וגדולים כאחד, ליהנות ממגוון פעילויות חינם שיתקיימו במוזיאון במסגרת שבוע החלל הישראלי ביום שלישי, 28.1.2020 וביום רביעי 29.1.2020 בין השעות 16:00 ל-.21:00. הכניסה חינם ואין צורך ברישום מוקדם!

בין הפעילויות: סדנאות בנייה, הדגמות מדעיות, מופעים משעשעים והרצאות סביב הנושא כיצד נחיה ונעבוד בעתיד בחלל.

לא ירחק היום ונוכל לראות חיים אנושיים גם בפלנטות מרוחקות מחוץ לכדור הארץ. אירוע שבוע החלל הישראלי יפגיש את המבקרים עם סוגיות שונות לגבי תנאי החיים בחלל בעתיד: איך ישנים בחלל? מה אוכלים בחלל? איך שומרים על הכושר והבריאות? ועוד שאלות שמעסיקות ילדים ומבוגרים כאחד בבואנו לדמיין חיים שלא על פני הכדור שלנו.

בין הפעילויות הבולטות לכל המשפחה במהלך ה-28.1.2020 וה-29.1.2020

סדנת התנסות: גן גבישים בסדנה מודרכת לילדים ולהורים ישחזרו המשתתפים ניסוי שביצע האסטרונאוט הישראלי, אילן רמון, במעבורת החלל קולומביה. המשתתפים יצמיחו גן גבישים בתוך בקבוקון זכוכית, בתמיסה רוויה אליה יזרקו גבישים משני סוגים כגרעיני התגבשות ועל גבי אותם גבישים, יראו את תהליך ההתגבשות שיוצר בתמיסה צורות ייחודיות, מעין עצים מינראליים שאותם יקחו המבקרים איתם הביתה למזכרת (הסדנה מגיל 7).

 

חליפת חלל – סדנה פעילה (מופעלת ע"י האוניברסיטה העברית לנוער): אחת הסכנות המובהקות לנוסעים בחלל היא הקרינה המגיעה מהשמש שלנו או ממקורות אחרים. בסדנה זו יכירו המבקרים את סוגי הקרינה ובפרט את  קרינת ה- UV וכל זאת דרך מחשבה על חליפת החלל שאמורה להגן על האסטרונאוטים. המבקרים יתנסו במדידת קרינת UV פשוטה באמצעות "מד קרינה" מאולתר (הסדנה מיועדת מגיל 12+ ).

 

הדגמת טילים "טיל-כו לראות!": האם תהיתם כיצד משגרים חלליות וטילי ענק לחלל או מה הקשר בין מים וטיסה של חלליות לירח? בהדגמה מדעית מפתיעה בהשתתפות הקהל יוכלו המבקרים לגלות פרטים מפתיעים בדגם של החללית המאוישת שהגיעה לירח, להעיף בלונים מיוחדים ולשגר טילים מפתיעים!

 

תצפיות אסטרונומיות בטלסקופי ענק: ברחבת וואהל שבמוזיאון יוצבו החל משקיעת החמה שלושה טלסקופים של מצפה הכוכבים "ברקת" שיכוונו לעצמים אסטרונומיים שונים ביניהם כוכב הלכת מאדים, ערפיליות, צבירי כוכבים וגלקסיות, ויעניקו למבקרים הצצה לעולם רחוק ומופלא (לכל המשפחה).

 

פלנטריום מתנפח: הפלנטריום הוא מעטפת חצי כדורית שבתוכה מוקרנת תמונה המדמה את כיפת השמים ותנועתה לעיני הצופים שבפנים. תצפית פלנטריום היא היכרות ראשונית עם גרמי השמים ועם הסיפורים המיתולוגיים שנבנו סביבם.

 

סיור למשפחות עם "נפתלי חללי": סיור פעיל ומשעשע, בהדרכת שחקן, בין מוצגים במוזיאון המדע המתייחסים לנושא החלל.

 

הדגמה "תחנת צל הירח": בסביבת פעילות מוחשכת ומודרכת 'נחנה' לרגע בחלל החיצון ונסתכל במבט מבחוץ על המערכת התלת- גופית הקסומה של השמש, כדור הארץ והירח. נחקור מזוויות מבט שונות את מגוון התופעות המעניינות שמערכת זו יוצרת ונבין את מופעי הירח השונים(מגיל 8+).

 

הצגה לילדים: "ירח וטילים": לרגל 50 שנה לנחיתה על הירח סוכנות החלל הישראלית החליטה לשגר את דוקטור מולקולה לירח כדי לבדוק אפשרות להקים שם תחנת חלל ישראלית מאוישת. לא בטוח שהוא ישרוד את הנחיתה, לא ברור איך הוא יתמודד עם תנאי הירח,  אבל אפשר להיות בטוחים שיהיה מצחיק.

סרט בתלת ממד "מסע אל החלל":

התחנה הבאה – מ א ד י ם! מוזמנים לחגור את רצועות הבטיחות, להתרווח במושב ולצאת למסע אל החלל…

במשך חמשת העשורים האחרונים, פרצו בני האדם את גבולות הסטרטוספירה (השכבה האמצעית באטמוספירת כדור הארץ – הלכו על הירח, חיים וחוקרים את החלל החיצון כל הזמן. בעשורים הבאים, הסקרנות הבלתי נגמרת שלנו תביא את המין האנושי אל מעבר לגבולות כדור הארץ, אל תוך גילוי כוכבי לכת ועולמות נוספים וחדשים.

סרט מרהיב ומרגש לכל המשפחה, הכולל צילומי פנים וחוץ ממסעות רכבי חלל שונים, ממשימות חלל לתיקון טלסקופ "האבל", ומראות מרשימים של כדור הארץ מהחלל שנחשפים לראשונה וכל זה מתוך נקודת מבט אישית של שני האסטרונאוטים של נאסא, כריס פרגוסון וסרינה אונון (אסטרונאוטית צעירה שנבחרה למשימות חלל עתידיות). הסרט נותן נקודת מבט על הישגי האדם בכיבוש החלל עד כה, משימות עכשוויות והתכניות לעתיד. (לגילאי  5+ בדיבוב לעברית. משך הסרט: כ- 30  דק').

 

פעילויות נוספות שתתקיימנה ביום רביעי 29.1.2020 בלבד:

מתחם סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה

תחנת חלל: סיור מונחה כיצד תראה תחנת החלל הבאה ?עמדה זו תציג את החיים בחלל בדרך להתיישבות קבע.

מנה לחלל: כיצד נספק תזונה בסיסית בחלל? איך אוכלים בחלל ללא כוח כבידה? נבחן מנות אוכל שמוגשות לאסטרונאוטים, נלמד כיצד מגדלים באופן הידרופוני בחלל. נציג מגוון מוצרי המזון שמכין ה"שף המדען" במעבדה המגניבה שלו והצגת מגוון שיטות צריכה )מזון בוואקום, מיובש בהקפאה, טיובים(.

כפפות חלל: עמדת התנסות מודרכת בה ילדים יוזמנו להתנסות בפעולות יומיומיות שונות תוך לבישת כפפות חלל שהוכנו במיוחד לשבוע החלל הישראלי.

תפעול רכב רובר בחלל: מתחם התנסות המדמה פני שטח של כוכב לכת כלשהו  עם גבשושיות, ובו הילדים יתפעלו רוברים באמצעות שלטים ויתמודדו עם תנאי השטח השונים, לדוגמא מכתשים, אבנים, סלעים…

מתחם קולנוע חללי הורים וילדים מוזמנים להיכנס למתחם הקולנוע, להתרווח ולצפות בקטעי סרטים בנושא החלל בישראל.

הכן את עצמך לחלל: תחנה ספורטיבית המדמה מחנה אימונים של אסטרונאוטים לקראת טיסתם

לחלל

מרכז מבקרים של סוכנות החלל לשנת 2040! לשכת התעסוקה של סוכנות החלל הישראלית מזמינה ילדים להתראיין למגוון משרות מרתקות (ועתידניות). מה דעתכם להיות: מכונאי

רובוטים על מאדים, רתך בחלל, מפעיל ציוד כריה על הירח, אסטרו-ביולוג, רופא חלל, בייביסיטר בחלל ועוד…

הרצאת אסטרונאוט/ית  אסטרונאוט/ית אורחי סוכנות החלל יגיעו להרצאה ושו"ת עם הקהל (הרצאה תתקיים בשפה האנגלית. מגיל 12 ומעלה. שימו לב! נתון לשינויים)

בנוסף תתקיימנה הרצאות שונות במהלך שני הערבים על ידי חוקרים ומומחים לחקר החלל (פירוט הרצאות באתר מוזיאון המדע).

 

 

ייחודי ובלעדי!

ב29.1.2020 בין השעות 14:00 – 16:00 תתקיים פעילות 'זמן שקט' למשפחות להן ילדים עם צרכים מיוחדים. אירוע ייחודי זה מחייב הרשמה מראש בטלפון 02-6544888

 

                  לפרטים נוספים: www.mada.org.il  טל':  02-6544888

מומלץ להגיע למוזיאון בתחבורה ציבורית


הופעות אירועים הרצאות באטלס הבר הראשון בשכונת שפירא

$
0
0

אטלס – הבר הראשון בשכונת שפירא, נפתח בנובמבר 2018, במטרה לייצר חווית אירוח "אחרת" מהמקובל בתל אביב. בין השאר, שם הבר דגש על קשר אישי ואנושי בין בעלי ועובדי המקום לאורחיו ומספק להם נווה מדבר רגוע ונינוח בתוך כל הכאוס והרעש של העיר הגדולה. תרבות אירוח זו תואמת מאוד את מיקומו הגיאוגרפי של האטלס בשכונת שפירא הנינוחה והקהילתית, כשלאט לאט פושטת הבשורה ברחבי תל אביב ומחוצה לה.

צילום אטלס בר

התרבויות הגלובליות השונות מהן האטלס שואב השראה באות לידי ביטוי בעיצוב המקום, אשר עושה שימוש באלמנטים מסורתיים ממקומות כמו מרוקו, הודו ומצרים, ועד תפריט אוכל מסורתי ממקומות שונים בעולם, במחירים הוגנים. בין מנות הדגל ניתן למצוא חצ'פורי גאורגי ביתי המוכן במקום, סמוסה פנג'בית פיקנטית ופריכה, חומוס קטיפתי (בימי שבת בלבד), תבשיל יומי מתחלף בסגנון הודי, מרקים ביתיים ועוד…

לצד תפריט האלכוהול הרחב – מבירות מהחבית ועד מבחר נרחב של סוגי וויסקי- מושק בימים אלו תפריט קוקטיילים מהודק ומפתיע במחירי הרצה. הקוקטיילים מאופיינים גם הם בטעמים מסורתיים מרחבי העולם, בחומרי גלם ובתבלינים טריים הנקטפים היישר מהגינה.

ינואר פברואר 2020  באטלס – האירועים, המופעים, ההרצאות
  הכניסה (תמיד) חופשית

* בימי ראשון "המואזין חי" (מבית "המואזין")- תקלוט חי מרחבי העולם כולו, לפעמים גם בפוקוס על טריטוריה אחרת. על המוזיקה: יסכה נחשון
המואזין -תכנית רדיו ירושלמית אינטרנטית שהפכה לקהילה של אלפי אוהבי ויוצרי מוזיקת העולם בארץ.
* בימי שני- ליין המופעים "אתני באטלס", מדי יום שני בשעה 21:00 מיטב היוצרים מתחום מוזיקת העולם במופעים חיים, כלים מיוחדים והרבה נשמה.
* הרצאות אורחות- סביב נושאים בוערים של קיימות, סביבה, קהילה וחברה.
* ערבי קונספט – אלכוהולים / קולינריים עם זיקה תרבותית ומוזיקלית לטריטוריות שונות בעולם.

ינואר 2020

6.01
– 21:00 הטלטלים -אתני באטלס
פעם בארץ רחוקה, טל וטל נפגשו ומאז הכל היסטוריה. ההופעה הראשונה לשנת 2020 תאחד את הטלטלים לערב של מוזיקה מפה ומשם, מוזיקה שחלקה נוצרה בתקופות של נדודים. אליהם יצטרף ניסן גיל על הגיטרה..

13.01 -21:00  נועה דרזנר פלמנקו דואו  אתני באטלס
שני אמני פלמנקו ישראלים ומפתיעים במופע פלמנקו מרגש וקצבי, אותנטי וחודר לבבות.כבר מספר שנים מופיעים השניים יחד בארץ ובחו"ל, בהרכבים שונים ועל הבמות המכובדות ביותר. מופע הדואו הינו אינטימי וקרוב, מאפשר לקהל לחוש את הדינמיקה שבין השירה לגיטרה, להקשיב לשיח המתחולל בין המקצבים למלודיות המרתקות, ולספוג מן האווירה של מוסיקה אנדלוסית מספרד, באופן הטבעי והאקוסטי שלה. נועה דרזנר- גיטרה | יהודה "שוקי" שוויקי- שירה, פלמאס

20.01SWARA 21:00  אתני באטלס
שילוב בועט בין גרוב ויצירה מקורית, לבין מסורות מוזיקליות מהמזרח הקרוב והרחוק    .
עידו סגל – הנסה וינה ורבאב אפגני | לילי-אן בצלאל : נאי ובנסורי | בן דגוביץ׳ : כלי הקשה

21.01 19:30 – מפגש- משבר התחבורה בישראל – גזירת גורל או סדר עדיפויות?
מפגש עם תא תחבורה ציבורית של "מגמה ירוקה" בנושא משבר התחבורה בישראל.
תא עירוניות בת-קיימא במגמה ירוקה פועל למען הציבור ואיכות חייו במרחב העירוני. מרבית האוכלוסייה מבלה את רוב חייה בתחומי הערים, ולכן למבנה העירוני השפעה מכרעת על איכות החיים והסביבה, הבריאות והכיס של כל אחד מאיתנו. התא רואה את המרחב העירוני כמערכת אקולוגית חיה, התומכת בקיומה בהווה ובעתיד, מחזקת את עצמה, ומקיימת מכלול של קשרים בין חלקיה השונים ויחסים עם סביבתה. על-מנת לבסס עירוניות בת-קיימא עלינו להבין את מקומם הראוי והתפקיד של כלל הרכיבים בה: הרחוב, הכביש, הבית והבניין, השכונה, דרי העיר וכלל אורחיה, הטבע העירוני, הקבוצות, הקהילות, העסקים, העירייה והמדינה, וכן של כלל הפעילות המתרחשת בה, ובכלל זה את מקומו של החינוך והעלאת המודעות הסביבתית. מתוך ידיעה ברורה שמעירוניות טובה כולם מרוויחים -החזון העירוני של מגמה ירוקה עוסק במגוון נושאים רלוונטיים ליצירת אורבניות נכונה ומקיימת.

22.01 – מפגש  -ערב אדום

הערב האדום כבר הפך למסורת באטלס- ערב הרצאות נוסח TED  מפי שכנים ושכנות.
לכל אחד יש 10 דקות בדיוק.

מוצש 25/01 (אתני באטלס – ערב אורח) –  Samba Da Massa
מביאים מריו דה ז'נרו את ה- "Roda de samba" שבו מוזיקאים שונים מתקבצים לנגן ולשיר מסביב לשולחן כאשר הקהל לוקח חלק ומצטרף אליהם. הפעם, בנוסף לשמחה הרגילה, חוגגים יומולדת לפאוליניו פררה, אחד ממייסדי ההרכב ומי שבחיוך כובש ונגינה מקסימה מפיץ אט אט את בשורת המוזיקה הברזילאית ברחבי ישראל. כל הטוב הזה יתנקז לחצר של האטלס לשמוח ולרקוד את החיים בקצב ברזילאי

27.01 – ליקבטוס – 21:00 אתני באטלס
מוזיקה יוונית מאסיה הקטנה  -מוסיקה יוונית מסורתית מאזורי אסיה הקטנה, אנטוליה ואיי יוון. מוזיקה שמחברת בין קו החוף של איסטנבול ואיזמיר לבין אתונה והרי מקדוניה. זהו סגנון יווני ייחודי שמקורו במסורת המוזיקלית של האימפריה העותמאנית והתפתח ביוון של ימינו על ידי מהגרים דוברי יוונית מאנטוליה (מערב טורקיה של ימינו)  . המנגינות והצלילים עוברים מזה דורות מפה לאוזן ונוגנו ברחובות, בטברנות ובבתי הכפר.
חזי צבר – עוד | מירון גלברד  |- חליל נאי | עמית מנחם – כלי הקשה  | עירית שרון – שירה

פברואר  2020

03.02 – 21:00 רביעיית קדוש -אתני באטלס
מנגנים מהמוזיקה של אזורנו האהוב, המזרח התיכון. מאום כולתום ופריד אל אטראש, ועד לפיוטים שאנחנו אוהבים בעיבודים מקוריים ובשפה המוזיקלית עשירה שמקבלת צבע קצת אחר בכל פעם שמנגנים אותה. און קדוש – עוד  | מתן לוי – חצוצרה | עדן גיאת – פסנתר  | בן בן פרנקלין – תופים/פרקשן

10.02 – 21:00 עידן ערמוני ונמרוד נול- אתני באטלס  עידן ערמוני מנגן בגיטרה קלאסית ייחודית, המאפשרת לו לשלב בין רבעי הטונים מן המוסיקה הערבית והתורכית לעולם המערב בסגנון אקלקטי ורב תרבותי. בסגנונו המיוחד, לקח עידן חלק בפרויקטים חובקי עולם , בין השאר עם מארק ופרץ אליהו, עידן רייכל, קובי אפללו, גיל רון שמע, יינון מועלם, רביעיית זאמאן, טריו אגבבות ועוד. עם השנים נאספו לחנים ויצירות שכתב עידן למופע דואו יחד עם הכנר נמרוד נול, כנר ייחודי בעל סגנון נגינה רגיש, מדויק עמוק ואקספרסיבי. נמרוד ניגן בעבר עם עומאר פארוק טקבילק, שלמה ארצי, קלי קלארקסון (ארה״ב), וכיום (בין השאר) עם להקת סומסום.

14.02 -וולנטיינס- ערב אהבה איטלקי באטלס

ולנטיין איטלקי באטלס – הזדמנות לקצת רומטיקה שכונתית חורפית –
ערב פסטות, מוזיקה איטלקית ואפרול שפריץ עם "טוויסט" אטלסי במחיר מיוחד
*מידע ותפריטים יישלחו בנפרד בהמשך

17.02 – 21:00 גד תדהר- אתני באטלס
הופעת סולו בליווי עוד,  גד ינגן יצירות מהאלבום "בהרים"  כמו גם יצירות נוספות שהולחנו בהשראת הוואדיות והמדבר.

24.02 – 21:00- אוהד אלקובי ורועי פטר מרום- צלילים מהעולם- אתני באטלס
מופע דואו שהוא מסע של כלים וצלילים מרחבי העולם.  מהודו לספרד, מסין לאפריקה ומאפגניסטן עד הים התיכון ולחפלה מקומית. אוהד אלקובי – גיטרה פלמנקו, עוד ורבאב אפגני | רועי פטר מירום – סיטאר, חולוסיי, דג'מבה וקחון.

 18-19.02 | 25-26.02  ליגת אלופות 
הקרנת שמיניות הגמר של ליגת האלופות על מסך גדול בחצר.
*מבצעים ואירועים קולינריים לפי מדינות יפורסמו בהמשך

לאטלס חלל פנימי אינטימי וחמים וגם חצר רחבת ידיים, מאלו שכבר לא מוצאים בעיר גדולה, ובשניהם הוא מארח על בסיס קבוע אירוע מוזיקה ותרבות שונים.  בין השאר:
בימי ראשון – תקלוט מוזיקלי מרחבי העולם, בכל שבוע אזור אחר, המלווה לעיתים במטבח האופייני לאותה טריטוריה. בימי שני – ליין "אתני באטלס" – אחת לשבוע, טובי המוזיקאים מז'אנר מוזיקת העולם מגיעים להופעה חיה באווירה אינטימית, נגישה וביתית. שבת חומוס- טרי, מוקפד, מוכן באותו בוקר ומוגש עד שנגמר. בנוסף, שידורי ליגת האלופות (ואירועי ספורט חשובים אחרים)  על מסך גדול ובחצר אינטימית, הרצאות, מפגשים ואירוח יוזמות של תושבים ואורחים בנושאים בוערים כמו סביבה, קהילה, שכונה ועוד…

האטלס הוא המקום היחיד בשכונת שפירא אשר פתוח בכל ימות השבוע (כולל סופ"ש)
א-ה: 17:00-01:00 ו-ש: 12:00-01:00 Happy Hour א'- ו' (כולל שישי) מהפתיחה ב-17:00 ועד 20:30 במבצעי 1+1 על בירות ויין.

כל הסיבות לבלות סוף שבוע בערבה

$
0
0

 

סובב ערבה—קרדיט רונן טופלברג4

ביום שבת, 18.1.20, יתקיים מרוץ סובב ערבה באופניים בישוב פארן, וכשבוע לאחר מכן, ביום שישי 24.1.20, יתקיים מרוץ הערבה ע"ש יוני פרידמן ז"ל בערבה התיכונה. לכבוד מרוצי הערבה, תושבי הערבה התיכונה מזמינים את כל המבקרים להישאר לסוף שבוע גדוש בפעילויות מעשירות ומרתקות.

 

מרוצי הערבה, שיתקיימו בחודש ינואר במועצה האזורית ערבה תיכונה, הם הזדמנות להכיר את הערבה על שלל צדדיה, החל מטיולים מודרכים בטבע, דרך סדנאות יוגה ועד פאבים ומסעדות ייחודיות המציעות תוצרת מקומית. בשבת 18.1, יוזנק סובב ערבה באופניים עם שלושה מקצים בדרגות קושי שונות המתאימות לכל סוגי הרוכבים, ושבוע לאחר מכן ביום שישי ה- 24.1, יתקיים מרוץ Arava Challenge – מרוץ השליחים הראשון במדבר, בו יתחרו עשרות קבוצות לאורך 100 ק"מ בשמורות הטבע של הערבה התיכונה.

ההמלצה האישית שלי לעצור בצוקים אצל

יריב איתני – המעדנייה Route 90

המעוניינים בסופ"ש בערבה מוזמנים להתחיל בללמוד על סיפור ההתיישבות בערבה דרך מסע פיזי רב חושי ואינטראקטיבי במרכז ווידור במושב חצבה. במרכז המבקרים שנבנה בשנים האחרונות ניתן לסייר ולראות ממבט קרוב את החקלאות המדברית, חקלאות המים והחידושים הטכנולוגיים הייחודים, וזנים חדשים של ירקות, פירות ופרחים שהוכנו במיוחד לתנאי המדבר. הסיור במרכז מורכב משלושה חלקים – צפייה במיצג תלת מימד, ביקור בחלל אינטראקטיבי-חווייתי וסיור בחממות.

מרכז מבקרים ויידור צילום פרדי נפתלי3

לאחר הביקור במרכז ווידור ניתן להמשיך לאחת מהסדנאות העשירות שהערבה מציעה. במושב עידן המבקרים יכולים להנות בסדנאות חליל וצליל לבניית חלילים. בסדנה בונים כלי נגינה ולומדים כיצד לנגן בכלי החליל. הפעילות מתאימה לקבוצות קטנות עד 10 משתתפים. משך הסדנה כ-2-3 שעות. התנאי לקיום הסדנה הוא מינימום 5 משתתפים. בתיאום מראש. מחיר: 700-1200 ש"ח (תלוי בגודל הקבוצה).

 

המקום מציע גם פעילות לילדים שיכולים ליהנות מבנייה של כלי נגינה, חליל או כלי מיתר, מחומרים שונים וממוחזרים. משך הסדנה כ-3 שעות ובסופה לימוד נגינה קצר על כלי הנגינה. עד 12 משתתפים. מינימום 5 משתתפים. מחיר: 500-1,200 ש"ח. המרכז פתוח בכל יום וניתן לפתוח את מרכז המבקרים לקבוצות ואירועים בכל שעה לאחר תאום מראש.

 

אופציה לסדנה נוספת, מרגיעה יותר, ניתן למצוא בסדנת רוח המדבר – יוגה וסדנאות במושב פארן. בסדנה יתרגלו המבקרים יוגה עם מורות ליוגה מקצועיות. את הסדנה אפשר לעשות בזוגות, משפחות וקבוצות. המבקרים ייהנו מחוויה של נשימה ותנועה בכל מקום בו ירצו – בסטודיו "רוח המדבר" בפארן, כמו גם במקום האירוח שיתארחו בו או בלב המדבר.

 

לאחר הסדנאות אפשר להמשיך לארוחת הצהריים, אותה ניתן לבלות במסעדת פרם אורסולה (המלצת הששת) בישוב צוקים. המסעדה מציעה למבקרים מנות קונספט משובחות בסגנון אירופאי. המסעדה מתהדרת באיכות האוכל ובמנות המיוחדות המוגשות על ידי השף. התפריט והאווירה מתאימים למשפחות, זוגות, או קבוצות חברים.

 

הערבה מציעה גם חוויה לחובבי האלכוהול. מבקרים המעוניינים יכולים להגיע ליקב מואה שבמושב צופר. היקב בבעלות משפחת פרידמן, משפחתו של יוני פרידמן ז"ל, שעל שמו מרוץ ה- Arava Challenge. יקב MOA ומרכז המבקרים מעוצב בסגנון מדברי נבטי אותנטי ונקרא על שם העיר הנבטית "מואה". היקב מייצר יינות מסוג רוזה קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ומלבק. את הענבים מייבאים מכרמים ברמת הנגב. אופציה נוספת לחובבי הבירות אפשר למצוא בבר הקרוב –  מופה פאב במושב חצבה. הפאב מציע למבקרים מגוון בירות ואף ארוחת ערב בסגנון אמריקאי

 

במשק פורת בישוב עין יהב עורכים לילה לפני המרוץ ערב המבורגרים ובירה. המשק משמש מאות חקלאים להאבקת גידולים חקלאיים (מלון, פלפל ועוד), ולייצור דבש זני טהור מאזורי מרעה רבים ומגוונים במהלך היום. במהלך הערב המקום הופך לבר ואף מארח הופעות חיות של אמנים מקומיים.

פסטיבל 'כנרת'לסרטי טבע ומסעות בעמק הירדן

$
0
0

 

'פסטיבל כנרת לסרטי טבע ומסעות' יתקיים בחודש הבא, בט"ו בשבט- בבית גבריאל ובסביבתו. באזור יפהפה על שפת הכנרת, יהווה הפסטיבל מוקד משיכה תרבותי לתושבי האזור ולחובבי הטבע והמסעות בארץ ובעולם.

באמצעות פרופיל סרטים איכותי ויוצרים נבחרים החוגגים את המגוון התרבותי – מקווים המועצה האזורית עמק הירדן ומפיקי הפסטיבל להפוך אותו לנקודת ציון חשובה עבור צלמי הטבע והמסעות וכל חובבי הז'אנר. את הפסטיבל ינחה השחקן, דביר בנדק ועל הפקת הפסטיבל אמונים יגאל לרנר וגדי נמט.

יגאל לרנר: "משימתנו היא להפוך את הפסטיבל למוקד משיכה תרבותי לא רק לתושבי האזור אלא לחובבי הקולנוע, הטבע והמסע בארץ ובעולם".  

 גדי נמט: "אנחנו מאמינים שהפסטיבל, מעבר להיותו מעורר ומבדר, ייצור גם רעיונות חדשים, ישבור גבולות, יקרב ויחזק את החיבור של הקהילה אל הטבע. זה לא רק 'לראות סרטים' – זו החוויה הכוללת".

במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו סביב הכנרת טיולים בהדרכת רשות הכנרת ואירועים לכל המשפחה שתארגן החברה להגנת הטבע. אחד מרגעי השיא יהיה טקס נטיעות סמוך לבית גבריאל.

לאורך ימי הפסטיבל  תתקיים תחרות צילום במכשירי סלולאר נושאת פרסים, בשיתוף עם היישומון (אפליקציה). Wishtrip

 

תאריכים: 6-9 בפברואר 2020.

אולמות: בית גבריאל, סינמטק בית יד לבנים (בווייז: בית יד לבנים עמק הירדן)

אתר הפסטיבל: https://kiff.co.il/

עמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/kiff.page

עלות: כרטיס כניסה חד פעמי לסרט 25 ₪, כרטיס כניסה למופע 55 ₪,
כרטיס כניסה לסדנת אמן/ הרצאה 35 ₪.  

חמישי 6.2

"כנרת – ים של חיים" – אירוע הפתיחה בבית גבריאל

הקרנת טרום בכורה – סרטו החדש של משה אלפרט, "כנרת – ים של חיים". (90 דקות) במעמד ראש המועצה האזורית עמק הירדן, עידן גרינבאום. בשעה – 19:30.

שישי 7.2

"מסע חיי"

11:00 הרצאה מרתקת של חיליק מגנוס, המחלץ הלאומי, בשם "מסע חיי". יקב רמת הגולן, קצרין.

הוקרה לבמאי דני מנקין

סרטיו של הבמאי דני מנקין (שמגיע במיוחד מלוס אנג'לס לאירוע), יוקרנו במהלך הסופ"ש (לו"ז באתר).

מפגש של הבמאי דני מנקין עם השחקן דביר בנדק.  –  בשעה 11:00

דביר בנדק צילום דביר בנדק

ברטרוספקטיבה לבמאי דני מנקין יוקרנו סרטיו: "אולסי, גירסת הבמאי" (75 דקות), "ז'ה טם איי לאב יו טרמינל" (80 דקות), "האם זה אתה" (81 דקות), תמונת חייו (71 דקות), "18 קילו של אהבה" (70 דקות) ו"הדולפין" (82 דקות).

סיור עששיות סובב בית ירח – סיור עששיות עם מדריכי רשות הכנרת.

 16:00, יציאה מבית המוטור הסמוך לאתר ירדנית (בווייז: בית המוטור 90). לפרטים והרשמה – היכנסו לקטגוריית אירועים באתר הפסטיבל  https://kiff.co.il/)

שבת 8.2

"אגדה של פסנתר"

11:00 המופע "אגדה של פסנתר" של אוהד חיטמן, באולם בית יד לבנים.

14:00 הקרנה בבית גבריאל של הסרט "ג'ארה" בנוכחות הבמאי הגיאורגי האורחNika Tsiklauri , ומפגש עם השחקן דביר בנדק.

15:00  סיור מודרך אל הג'ונגל הישראל.  היציאה ב-15:00 מבית גבריאל. אוטובוס יקח את המשתתפים אל תל קציר ומשם ייצא סיור לעבר הג'ונגל הישראלי סמוך לחוף מעגן. בסיום האוטובוס יחזיר את המשתתפים אל בית גבריאל. יש להירשם מראש בקטגוריית אירועים באתר הפסטיבל  https://kiff.co.il/.

תחרות סרטי טבע ומסע ע"ש מוטי קירשנבאום

19:00 טקס חלוקת פרסים לזוכה בתחרות סרטי טבע ומסע ע"ש מוטי קירשנבאום, במעמד בנו, כנען קירשנבאום. פרס ראשון כרטיס טיסה לדרום אפריקה מתנת 'אמסלם טורס תיירות ונופש'. התחרות מתקיימת בברכת משפחת קירשנבאום. קול קורא להשתתפות בתחרות:  http://kineret-film.sparki.co.il/

'קומיקזה'

בתום הענקת פרסי תחרות הסרטים  יתקיים מופע קומי 'קומיקזה' בכיכובם של דביר בנדק, רונן הרשקוביץ, חן גלוסר ואיציק לילך.

ראשון 9.2

16:00 הקרנה בבית גבריאל של הסרט "ג'ארה" בנוכחות הבמאי הגיאורגי האורחNika Tsiklauri , ומפגש עם השחקן דביר בנדק.

אבי בללי בסדנת אמן

בללי צילום הילה עמנואל3

17:00 סדנת אמן עם המוסיקאי אבי בללי, סולן 'נקמת הטרקטור', על מוזיקה, סרטים והחיבור ביניהם. בסינמטק יד לבנים בעמק הירדן.

רבע לטבע – כל הטוב שבעמק בהזדמנות שלא תחזור

עמק הירדן כולו יקח חלק בחגיגה: בעלי העסקים באזור כולו נרתמו וישתתפו במבצע "רבע לטבע". אורחי הפסטיבל שרכשו כרטיסים יזכו בתקופת הפסטיבל להנחה של 25% בבתי הארחה, במסעדות ובעסקים שונים באזור, כמו גם באתרי הרט"ג סובבי כנרת והצפון: חמת גדר, חמת טבריה, כורזים, כורסי, כוכב הירדן ושמורת החולה.

מומלץ לעקוב ולהתעדכן באתר הפסטיבל  https://kiff.co.il/

 

צילומים

–  דביר בנדק (צילום דביר בנדק)

– דני מנקין (צילום היי ג'וד הפקות)

– אבי בללי (צילום הילה עמנואל)

– מוטי קירשנבאום (צילום כנען קירשנבאום)

– משה אלפרט (צילום: יעקב נקש).

 

התזמורת הקאמרית הישראלית –השוברטיאדה –יום הולדת 223 לשוברט

$
0
0


יום הולדת 223 לשוברט

פרנץ שוברט (1828-1797):

פתיחה תזמורתית "בסגנון איטלקי" ברה מז'ור ד' 590

"סַלְבֶה רֶגִינָה" לסופרן ולתזמורת כלי קשת בלה מז'ור, ד' 676

רונדו בלה מז'ור לכינור ולתזמורת כלי קשת, ד' 438

הליד "גְרֶטְכֶן ליד הכישור" למילות יוהאן וולפגנג פון גתה בתזמור מקס רגר, ד' 118

פולונז לכינור ולתזמורת כלי קשת בסי במול מז'ור, ד' 580

הפסקה

נגינת ביניים מס' 3 והרומנסה "ירח מלא זוהר על פסגות" ממוזיקת הליווי למחזה "רוֹזֶמוּנְדֶה", ד' 797

סימפוניה מס' 2 בסי במול מז'ור, ד' 125

 

אֵוַלְד דוֹנְהוֹפֶר מנצח תהלה ניני גולדשטיין סופרן סרגיי אוֹסְטְרוֹבְסְקִי כינור

 

אֵוַלְד דוֹנְהוֹפֶר קנה את השכלתו המוזיקלית בווינה, עיר הולדתו: הוא למד זמרה, נגינה בצ'מבלו ובעוגב וניצוח. ב-2007, עם תום לימודיו, דרך כוכבו כמעט בִּן לילה, כשהוזמן לשמש מנצח מחליף לפביו לוּאִיזִי, מנצחה הראשי של הסימפונית של וינה, בהעלאת האופרה "השוטה המדומה" של מוצרט בתֵיאַטֶר אַן דֶר וִין. מיד אחר כך החל לעבוד כעוזרו של מאסטרו בֶּרְטְרָן דֶה בִּייִי. בשנים שלאחר מכן ניצח דונהופר בבתי האופרה של וינה, אַלְטֶנְבוּרג, אֶרְפוּרט, לייפציג, רֶגֶנְסְבּוּרג וברן, על תזמורת רדיו אוסטריה, תזמורת המוֹצַרְטֵאוּם של זלצבורג, הפילהרמונית של פראג ועוד. במקביל פיתח קריירת צ'מבלן ונגן פורטה-פיאנו. הוא מנגן עם ההרכב "אַרְמוֹנִיקוֹ טְרִיבּוּטוֹ אוסטריה", ועם נגנית הוויולה דה גמבה מָדָלֶנָה דֶל גוֹבּוֹ הקליט שלושה תקליטורים ב"דויטשה גרמופון".  דונהופר מופיע בקביעות בפסטיבלי זלצבורג וסטיריארטה במולדתו ובפסטיבל למוזיקה עתיקה באוּטְרֶכְט שבהולנד. ב- 2019 ניצח על תזמורת ברנדנבורג ועל תזמורת הבארוק "ל'אוּרפֵאו" מלינץ בביצוע "בריאת העולם" של היידן. במקביל, דונהופר מלמד ניצוח בקונסרבטוריון בווינה ובאוניברסיטה למוזיקה ולאמנויות הבמה בגראץ. 149

1
את תהילה ניני-גולדשטיין מרבים מבקרים לתאר כ"זמרת עשירת-הבעה וקול חם". מנעד קולה מתאים לתפקידי סופרן מצו-סופרן כאחד. את השכלתה המוזיקלית ובאמנויות הזמרה רכשה בבית הספר בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב ואחר-כך בניו יורק ובברלין. הרפרטואר שלה משתרע מן הבארוק המוקדם, דרך אופרה ולידר ועד ליצירות בנות זמננו, כולל כאלה שנכתבו בעבורה. ניני-גולדשטיין מרבה לעבוד עם "אנסמבל מיתר" הישראלי בביצוע יצירות בנות ימינו ומוזיקה יהודית מכל התקופות ועם האנסמבלים "סְפֶרַיינָה" האוסטרי ו"האמנויות הפורחות" הצרפתי, המתמקדים בביצוע מוזיקה עתיקה בכלֵי התקופה. בעונות האחרונות גילמה תפקידים באופרות רינלדו של הנדל, האולימפיאדה של מִיסְלִיבֶצֶ'ק, מונטזומה של גְרָאוּן, דִידוֹנֶה של קוואלי, הכתרתה של פופיאה של מונטוורדי, הבית הנטוש של עמליה פון זקסן וההיעדרות של המלחינה הגרמנייה בת זמננו שרה נמצוב. תֵיאַטֶר אַן דֶר וִין בחר בה כזמרת מחליפה לצ'צ'יליה ברטולי בתפקיד הראשי של סמלה מאת הנדל. על בימת הקונצרטים הופיעה עם מיטב התזמורת במשיח של הנדל, יוהאנס פסיון של באך, אֶקְזוּלְטָטֶה יוּבִּילָטֶה של מוצרט, שירי אוֹבֶרְן של קַנְטֶלוּבּ ועוד ועוד. 154

 

 

סרגיי אוסטרובסקי, כנר ראשון ברביעיית "אביב" והכנר הראשי של תזמורת שווייץ המערבית בז'נבה, נולד ב-1975 בניז'יני נובגורוד שברוסיה. הוא החל להופיע בהרכבים קאמריים בגיל 10 וכסולן עם תזמורת סימפונית בגיל 13. אחרי עלייתו ארצה, ב-1991, למד באקדמיה למוזיקה בתל-אביב בכיתותיהם של יאיר קלס ואירנה סבטלובה וזכה במלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל. ב-1996 למד אצל חברי רביעיית אלבן ברג בקלן ולאחר מכן השלים לימודים גבוהים באקדמיה המלכותית למוזיקה ברוטרדם ובקונסרבטוריון המלכותי למוזיקה באמסטרדם. בשנים 1994–1996 ניגן ככנר מוביל וכסולן בפילהרמונית הישראלית הצעירה. לימים שימש נגן ראשי וסולן בקאמרית הישראלית, בתזמורת נתניה הקאמרית הקיבוצית, בתזמורת סוויס רומנד בז׳נבה ובתזמורת האופרה של ולנסיה. היום הוא מרבה לנגן כסולן עם הפילהרמוניות של לונדון והבי-בי-סי והסימפוניות של לוצרן, ברן ובזל. ב-1997 היה בין מקימי רביעיית "אביב", זוכת תחרויות בינלאומיות ובעלת מוניטין כאחת המובילות בעולם. מ-2009 אוסטרובסקי מכהן כפרופסור לכינור בשלוחת נוישטל של בית הספר הגבוה למוזיקה בז'נבה ומקיץ 2015 הוא נמנה עם סגל המורים הבכירים של כיתות האומן במרכז המוזיקה "קשת אילון". 157

 

 

 

 

פרנץ שוברט פתיחה תזמורתית "בסגנון איטלקי" ברה מז'ור ד' 590…………..כ-8 דקות

שוברט כתב שתי פתיחות "בסגנון איטלקי", ואת שתיהן ב-1817. מדוע איטלקי ולמה אז? כי בשתי העונות שבין 1817-1815, בעקבות שתי אופרות של רוסיני שהוצגו בווינה, לקתה העיר ברוֹסִינִי-וֹ-מַנְיָה. הפתיחה ברה מז'ור היא הראשונה והפחות מוכרת מהשתיים, אף כי פרסום-מה קנתה לה כשחלקים ממנה שימשו את שוברט שוב באוברטורה שהצמיד למוזיקת הליווי למחזה רוזֶמוּנְדֶה (ר' להלן). האדג'ו הפותח אומר טראגיות, אך אז צצה לה מנגינה חביבה, אף כי טיפה מלנכולית. קטע האלגרו, המנה העיקרית של היצירה, מתחיל בנושא חייכני וכלל לא איטלקי, אלא שבמהלכו שוברט קורץ לנו בקטע מן האריה Di tanti palpiti ("מרוב דפיקות לב") מן האופרה טנקרדי של רוסיני. הנושא החייכני חוזר ומוביל לסיום חגיגי, עתיר תרועות והלמויות תוף.

"סַלְבֶה רגינה" לסופרן ולתזמורת כלי קשת בלה מז'ור, ד' 676…………………………כ-10'
"'שָׁלוֹם הַמַּלְכָּה, אֵם הָרַחֲמִים' / קוֹרְאִים אֵלַיִךְ בְּנֵי חַוָּה הַגּוֹלִים / נֶאַנַחִים, מִתְאַבְּלִים וְדוֹמְעִים בְּעֵמֶק בָּכָא זֶּה". כך פותח מזמור לטיני-קתולי ששוברט היה בין מלחיניו הרבים. יצירתו (מ-1819) היא במיטב המסורת הקלאסית. האנסמבל מוליך את הסופרן בנועם אל תחילת שירתה, ואז הוא מלווה אותה – שוב בנועם – בתיאורי מתיקותה של אֵם ישו, חמלתה והתקווה שהיא נוטעת. סביב הרפליקה "אלייך נקרא, בני חווה הגולים" הכינורות מפיקים פוּלְסִים חד-גוניים, הנשמעים כיפחות, וסביב המשפט "אלייך נאנח, מתאבלים ודומעים" הם נאנחים. עם זה, שולטת ביצירה נימה חגיגית-משבחת ולא טראגית-מקוננת. נכון, דיסוננסים חריפים מאיירים את עמק הבכא שהמאמינים נאלצים לצעוד בו בטרם גאולה, אך החזרה המשולשת על המילה "סַלְבֶה", "שלום", בסוף המזמור מקבלת לחן כה עורג, עד כי הסיום אינו נשמע כפרידה חסרת תקווה, אלא כפרידה רומנטית של אהוב מאהובה.

רונדו בלה מז'ור לכינור ולתזמורת כלי קשת, ד' 438………………………….כ-14 דקות 

עניינו של שוברט בכלי קשת צמחה מתולדות חייו. בגיל חמש החל ללמוד כינור ויסודות המוסיקה מאביו, נגינת פסנתר למד מאַחִיו איגנץ, ו"מן האוויר" כביכול גם ויולה. בכך הפך לחלק מרביעיית משפחת שוברט: אבא תיאודור – צ'לו, האחים איגנץ ופרדיננד – כינור, ופרנץ הקטן – ויולה. אשר לרונדו, ידוע כי ביוני 1816, קצת לפני שהלחינוֹ, התעמק שוברט בחמישייה בסול מינור של מוצרט. ייתכן שמהפינאלה של חמישיית מוצרט, המתחיל באורח לא טיפוסי באדג'ו, שאב שוברט את הרעיון להתחיל את היצירה הקצרה הזאת באדג'ו אטי. החלק השני, הרונדו עצמו, בנוי שני נושאים ריקודיים, גם רגעי דרמה יש בו וכן שינויי סולם תזזיתיים.

הליד "גְרֶטְכֶן ליד הכישור" למילות יוהאן וולפגנג פון גתה ובתזמור מקס רגר, ד' 118………..כ-4 דקות

השיר הזה, אחד מ-600 שיריו של שוברט, נכלל במחזור "שירת הברבור". הוא נכתב ב-1814, והמלחין בן 17. הנה תרגומו של ידידיה פלס למילות גתה: "מְנוּחָתִי אָבְדָה, לִבִּי כָּבַד, לֹא עוֹד אֶמְצָאֶנָּה לְעוֹלְמֵי עַד / אִם אֵין הוּא אִתִּי, טוֹב לִי מוֹתִי, כָּל הָעוֹלָם עָלַי שָׁמַם / רֹאשִׁי הַדַּל כִּמְטֹרָף, הֶגְיוֹן-לִבִּי טָרוֹף טֹרָף / אוֹתוֹ שִׁוִּיתִי מִבַּעַד הַחַלּוֹן, אוֹתוֹ לִוִּיתִי מִמָּעוֹן / צַעֲדוֹ הַגֵּא וְעֵדֶן דְּמוּתוֹ, הַחִיּוּךְ בְּפִיהוּ, בְּעֵינָיו עָצְמָתוֹ / קִסְמוֹ בְּשֶׁטֶף זֶרֶם-נִיב, וְחֹם כַּפּוֹ וּנְשִׁיקַת פִּיו! שָׁדַי גּוֹאִים בּוֹ לְהַשִּׁיק, לוּ אַךְ יָכֹלְתִּי בּוֹ לְהַחְזִיק / וּלְנַשְּׁקוֹ עַד תֹּם עַד כְּלוֹת, לוּ יִשָּׁקֵנִי בְּעֹז עַד מוֹת!!"

פולונז לכינור ולתזמורת כלי קשת בסי במול מז'ור, ד' 580………………………כ-7 דקות

הפולונז הזה נמנה עם היצירות הפחות מוכרות של שוברט. יחד עם שתי הפתיחות "בסגנון איטלקי", 6 סונטות וכ-60 שירים הוא נולד ב-1817, אך הוצאתו לאור נדחה ב-111 שנה (!) הכינור הסולני פוצח במנגינה שובבה שאותו מלווה האנסמבל, כיאה לפולונז, במקצב משולש, ואז הוא – האנסמבל – "נדבק" במנגינה ומושך אותה הלאה. נושא שני, מאופק, מוליך את הסולן לבדו אל כמעט-קדנצה, ואז בא המֶחְזָר. מַעֲבָר חד למינור בתחילת החלק השני מייסד דיאלוג חדש בין הסולן למלוויו. הם שבים לנגן מרקמי ליווי והסולן, אחרי היסוס, שב להוליך. קו כרומטי נינוח מחזיר את הפולונז הקצר אל מנגינת ההתחלה ואל סולמה המקורי.

נגינת ביניים ,(Entr'acte) ורומנסה מן המוזיקה למחזה "רוזמונדה", ד' 797…כ-10 דקות

ב-1823, לקראת העלאתו של המחזה "רוֹזֶמוּנְדֶה נסיכת קפריסין" בתֵיאַטֶר אַן דֶר וִין, פנתה המחזאית, הֶלְמִינָה פוֹן שֶזי, אל שוברט ובקשה שיעשירו במוזיקה. התוצאה: אוברטורה, נגינות ביניים, רומנסה, שישיית כלי נשיפה, קטעי מקהלה ובלטים. כישלון המחזה היה כה מר, עד כי הטקסט אבד לדורות. המוזיקה ניצלה רק בזכות צמד אנגלים – מילונאי המוזיקה סר ג'ורג' גרוֹב והמלחין ארתור סָלִיבֶן – שנסעו ב-1867 לווינה וגילוהו שם. התוכן: מזימתו של עריץ קפריסאי לנשל נסיכה מִכֵּס מלכותה נכשלת והרָשַע מת מן הרעל שמזג. היום נשמע את נגינת הביניים בין מערכה 3 ל-4 ואת הרומנסה "ירח מלא זוהר על פסגות". הקטע הכֵּלִי (אנדנטינו) יאה למחזה רומנטי, ומילות הרומנסה, המושרת כשהנסיכה חוששת שאלפונס אהובה מת, אומרות: "ירח מלא זוהר על פסגות, אוֹהֲבךָ לעולם ואזכור את הנשיקות. הו, מה לי אביב? אתה אביבי! גם במוות, אהובי, תישאר בלבבי!"

 

סימפוניה מס' 2 בסי במול מז'ור, ד' 125………………………………………… כ-31 דקות

לרגו – אלגרו ויוואצ'ה / אנדנטה / מינואט: אלגרו ויוואצ'ה – טריו / פרסטו

 

הסימפוניה השנייה של שוברט נולדה בשנה שבה הלחין את הליד ששמענו, בהיות המלחין בן 17. הסימפוניה הארבע-פרקית הזאת בשלה כצפוי מן הסימפוניה הראשונה, שיצר שוברט שנה קודם לכן. פרק א' הוא לרגו שטוף שמש, ואחריו אצות-רצות הקשתות באלגרו ויוואצ'ה נמרץ המרקיע אל על, לפגוש שם מנגינונת שלווה. שני הנושאים זוכים לפיתוח רב-דמיון, ואז מֶחְזָר (רפריזה) מחזיר לנו את הנושא השמשי. פרק ב' הוא אנדנטה. נושא פשוט שמציגים הכינורות זוכה לחמש וריאציות, בעיקר מפי כלי נשיפה. פרק ג', מינואט פלוס טריו הוא מחול מחוספס משולש-משקל, ופרק הסיום, פרסטו, ממשיך את אווירת הפרקים א' וג'. נושא קצבי, ספורט-אלגנטי גדוש תרועות מתחלף בנושא מלא מרץ הומור ועליצות.

 

 

 

23.1.20 חמישי בשעה 20:00

25.1.20 מוצ"ש בשעה 20:00

מוזיאון תל אביב לאמנות , אולם רקנאטי

26.1.20 ראשון בשעה 20:30

אולם המופעים בקיבוץ יפעת , המועצה האזורית עמק יזרעאל

 

הסאטירה של יהושע סובול "כל נדרי"ב"קאמרי"

$
0
0

אחרי 15 שנה עולה מחדש ב"קאמרי"

הסאטירה של יהושע סובול "כל נדרי"

והפעם היא אקטואלית ובועטת מתמיד

 

כל נדרי צילום אלכס טויה

קומדיה על צעירים חרדים שנאבקים להשתחרר מהדת ומגלים

שחופש אינו קל להשגה.

תיאטרון הקאמרי – 5/2 ו- 17/3

                                                                                                                                                    

המחזאי הישראלי יהושע סובול , ידוע כיוצר ביקורתי ביחסו אל החברה הישראלית, העלה לפני כ-15 שנה את המחזה "כל נדרי" שכתב וביים, ומבוסס על סיפורם של חרדים החיים עולמות כפולים. המחזה מתאר את חיי היום של זוג חברים חרדים  הפוגשים את חיי הלילה, על כל תאוות החיים והמפגשים האסורים עליהם.

 

כל נדרי צילום אלכס טויה

ההצגה תעלה שוב בתיאטרון הקאמרי ב-5/2 , 17/3  ע"י תיאטרון הבוגרים של אימפרו – הסטודיו למשחק בתיאטרון ובקולנוע ויציג סאטירה המשלבת הומור ודרמה.    חושף את ההתלבטויות וקשיי  ההתנתקות מהקהילה החרדית ומאורחות חייה מול פיתויי העולם החילוני לצד המאבק הקשה לאמץ אורח חיים חופשי ולהשתלב בחברה משוחררת מכבלי הדת.

 

המחזה מבוסס על סיפורים אמיתיים. נחמן  וחיים הנם שני בחורי ישיבה. הם חברים הנשואים לאסתר ולרחל, נשים שעובדות במגזר החילוני המפרנסות את בני זוגן, כדי שיוכלו  לכלות את זמנם בלימודי תורה וגמרא.

אך הנשים אינן מודעות לעובדה כי דווקא בלילות, כולל ערבי שבתות, בעליהן יוצאים לעיר הגדולה באמתלה כי הם

הולכים ללמוד גמרא בישיבה ולשתות דברי תורה וחוכמה בטיש מפי הרבי. וכך, לעת ערב שני החברים החרדים, פושטים את בגדם והופכים לשני גברים חילונים המתערים בחיי הלילה שהעיר הגדולה מזמנת.

 

בהצגה, החיים הכפולים של השניים וניסיונם ליהנות משני העולמות גובים מחיר של חיבוטי נפש, וגורמים

למצבים קשים ולסיטואציות מצחיקות כאחד. מרגע היוודע הסיפור לנשותיהם מתחולל מהפך.

כל נדרי צילום אלכס טויה

תפאורה ותלבושות: עדנה סובול//עיצוב תאורה: אלכסיי מרחסין//כוריאוגרפיה: מאיה קופצ'יק

בהשתתפות: רן שוכר,  חן דניאל, אביגדור כהן, נופר אמירי, בן מנדולה, אורי הודסמן

משך ההצגה: שעה ו-45 דקות.

עלות כרטיס: 120 שקלים – עלות כרטיס לגמלאי – 60 שקלים.

להזמנת כרטיסים: באתר הקאמרי: https://www.cameri.co.il/%D7%94%D7%A6%D7%92%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A7%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99/10637/%D7%9B%D7%9C_%D7%A0%D7%93%D7%A8%D7%99

שימו לב!!! בהזנת הקוד 2601  תוכלו להנות ממחיר של 80 שקלים במקום 120 שקלים.

 

 

 

 

החורף בא –מנה חמה בטעמים מוקרמים

$
0
0

מהדורות מנה חמה פסטה מוקרמת חוזרות! נהנים מהחורף עם מנה חמה בטעמים מוקרמים

לאור הצלחת השקת המהדורות המוקרמות בשנה שעברה, צרכנים פנו לאסם וביקשו להחזיר את המהדורה הטעימה. בחורף צעירים ובני נוער מחפשים ארוחות טעימות, חמות, מנחמות ופשוטות להכנה.

אסם שמחה לבשר על החזרת המהדורות המפנקות של מנה חמה מוקרמת: מנה חמה פסטה פטריות מוקרמת ומנה חמה פסטה עגבניות מוקרמת.

מנה חמה היא פתרון לארוחה מהירה: מוסיפים מים רותחים ותוך 8 דקות בלבד המנה מוכנה. כל שנותר לעשות הוא לחבק את הכוס עם שתי כפות הידיים, להתחמם ולהנות מתבשיל אישי טעים, קל ופשוט להכנה. כל מוצרי מנה חמה, כולל המהדורות המוקרמות, עומדים בתקנות הסימון של משרד הבריאות ולא מסומנים באדום.

 

 

להשיג בכל רשתות המזון ונקודות המכירה ברחבי הארץ

כשרות המהדורות: בד"צ העדה החרדית

קבוצת מחול רננה רז חוגגת20 שנות יצירה!

$
0
0

Renana Raz_WART_2 by David Kaplan9

 

לרגל 20 שנות  יצירה יתקיים בסוזן דלל סופ״ש הופעות מיוחד, בו יועלו היצירות הותיקות שישה עשר מיתרים וגוף אחד, WART, צורתרבות (בשיתוף תנועת תרבות), שבוגי ווגי ווגי  וYoumake Remake .

6-8 בפברואר 2020

 

שישה עשר מיתרים וגוף אחד הוא מפגש מרתק בין הרקדנית והכוריאוגרפית רננה רז לרביעיית טוסקניני (רביעיית כלי הקשת של הפילהרמונית). כלי נגינה נוסף מצטרף אל ההרכב הקלאסי, הכולל שני כינורות, ויולה וצ'לו: הגוף.
רז מזמינה את המוזיקה לעבור דרך הגוף ומציעה פרשנות אישית, מוזיקלית, אסוציאטיבית, דרמטית ופיזית לשורות התווים המרכיבים את הפרטיטורה.

renana-raz-pic-by-winnie-yeung

ג'ורג' בלנשין אמר פעם ״ריקוד הוא מוזיקה הנגלית לעין״, רז והרביעייה מבקשים להציע דרך נוספת להאזין למוזיקה.

יום שישי | 7.2 | 13:00 | אולם סוזן דלל

מחיר כרטיס רגיל:  120 ש"ח 

טריילר

Renana Raz_WART by David Kaplan

 

WART הוא נקודת המפגש בין שני הקצוות של התודעה האנושית: מלחמה ויצירה.
הוא תהליך הבריאה של מציאות אלטרנטיבית מדימויים המרכיבים/המזוהים עם מלחמה, יצירת תחביר חדש עבורם, הפקעתם מהקשר והשמתם בעולם חדש, פנטסטי וטוב. העולם שנברא מבקש לחלץ את המציאות מתוך עצמה ולהמיר את העכשווי לנצחי, את האוטומטי בבלתי צפוי ולהפוך את הכיעור ליופי.
כל מה שמתרחש ב"WART" הוא כהד למציאות, אך לא מחויב לקודים שלה. במהלכים חסרי עכבות, פרועים ומדומיינים, בצל האימה שבחוץ, נרקמת עלילה חדשה.

יום חמישי|  6.2 | 21:00 | סטודיו

מחיר כרטיס רגיל:  90 שח

טריילר

 

צורתרבות עוסקת בצורות. צורות כאובייקט גיאומטרי וצורות כשיקוף וייצוג של רעיונות או ערכים.

היצירה חוקרת את ההיבטים הכוריאוגרפיים ואת ההקשרים התוכניים והרגשיים שגלומים בצורות. לדוגמא: מעגל;  מבחינת קומופוזיציה זוהי צורה היקפית במרחב

אבל כאשר קבוצת אנשים מסתדרת במעגל אילו ערכים עולים ומגולמים בתוך הצורה?אינטימיות, שיתופיות, הכלה ושיוויון.

רננה רז צורתרבות מחול- צילום-ברק אהרון-

העבודה בוחנת את האופן בו אנו מתבוננים בצורות, האופן בו צורות נחוות בראי הזמן (מה בעינינו נתפס כצורה מיושנת ומה נתפס כצורה חדשה), באילו צורות מתלכדות קבוצות ובאילו הפרט ומה קודם למה רעיון לצורה או צורה לרעיון.

צורתרבות 1 צילום- דורון אדר

יום שבת |  8.2 | | 17:00| סטודיו

מחיר כרטיס רגיל:  80 ש"ח 

 

שבוגי ווגי -ווגי הוא סדנת התנועה הכי יצירתית לילדים. כפי ששמה מרמז, היא פותחת דלת למשחק, משחק בגוף. ככל שבגיל מוקדם יותר נוכל לחבור אליו ודרכו לחוות את עצמינו ואת העולם שבחוץ, כך הוא לא יהיה זר לנו בחיינו הבוגרים. שיעורי הבוגי ווגי מבוססים על מספר ממדים מהותיים לילדים ובעצם לכל בני האדם. הממדים האלו הופכים את הבוגי ווגי להרבה יותר מסתם חוג, הם מאפשרים חוויה שנטמעת עמוק בגוף ובנפש של הילדים – בעלות על גופם ונוכחות בעולם.

עותק של Shaboogie_photo_0410

*השיעור הוא רב גילאי. בהנחיית טל בורשטיין ועילאיה שליט

יום שבת|  8.2 | 10:00 | בסטודיו

מחיר כרטיס רגיל:  70 ש״ח 

לאתר של בוגי ווגי

 

 

YouMakeReMake הוא מופע רב-תחומי לילדים, ראשון ויחיד מסוגו בעולם המורכב מתגובות מבוימות לקטעי יוטיוב ומפגש בין עולם המדיה הדיגיטלית ועולם הבמה.
על הבמה מוקרנים סרטוני יוטיוב- מעולמם של הילדים, האמנים על הבמה מגיבים לסרטונים, מקיימים איתם דיאלוג ומעניקים להם פרשנות חדשה. כך נוצרת תגובת שרשרת של קטעים ותגובות – רצף מצחיק, מופלא וייחודי שמתחיל ביוטיוב ובאמצעות תנועה, מוזיקה והרבה דמיון מפליג למחוזות חדשים. לעיתים יופיעו התגובות לפני הסרטון לעיתים אחריו או במהלכו. מה שחשוב הוא שהשילוב יוצר דבר חדש ומרחיב הן את חווית הצפייה הרגילה ביוטיוב, והן את חווית הצפייה במופע בימתי.


יום שבת|  8.2 | 11:30 | אולם ירון ירושלמי

מחיר כרטיס רגיל: 80 ש"ח 

טריילר

 

לרכישת כרטיסים באתר סוזן דלל


אפרת גל-נור התערוכה "עפולה החופשית"

$
0
0

 

אפרת גל-נור, הדרך לעין חרוד – סוף מסע

אוצר התערוכה: עוז זלוף

פתיחה: שבת ה-1 בפברואר בשעה 20:00, נעילה: יום חמישי ה-30 באפריל

ראשון 17:00-20:00, חמישי 17:00-20:00, שישי 10:00-13:00

הגלריה העירונית בעפולה – רח' חטיבה תשע מס' 15

 

אפרת גל-נור – פארק עפולה-ציור שמן סריקה6

תל-אביב – הרצליה – טייבה – קיבוץ גבעת חיים – אום אל פחם – עין חרוד – מגידו ועפולה. שבע תחנות סימנה אפרת גל-נור במשך מסע כבן שנתיים, שאליו יצאה בעקבותיו של גיבור ספרו של עמוס קינן, "הדרך לעין חרוד". בכל תחנה קיימה תערוכה שנבעה מהנוף, מהמפגשים ומשיתופי הפעולה שהתהוו בדרכה.

 

ספרו של קינן (שיצא לאור בשנת 1984) מתאר הוויה אפוקליפטית שבה מדינת ישראל נשלטת על ידי הצבא, אזרחיה הערבים ״נעלמו״, יישובים רבים הושמדו, והאזרחים שנותרו אינם מורשים להסתובב חופשי. במצב זה מחליט הגיבור לנסות להגיע לעין חרוד החופשית. 36 שנים מאוחר יותר אפרת גל-נור יוצאת לדרכה בעקבותיו, עוצרת בעין חרוד – שם היא מציירת מפה מנטאלית של המסע – ובניגוד לגיבור הספר, היא בוחרת לסיים ולסכם את המסע בבירת העמק המורכבת, שמהווה מיקרוקוסמוס מרוכז של סוגיות כלל ישראליות שנקרו בדרכה.

 

"עפולה החופשית", התערוכה האחרונה והמסכמת של המסע, תיפתח במוצאי שבת ה-1 בפברואר בגלריה העירונית עפולה, ולצד עבודות מהדרך כולה, תציג עבודות חדשות משתי התחנות האחרונות של המסע: פארק עפולה ומגידו. התערוכה נוצרה בעזרתם של חברי תנועת תרבות שמצאו בעיר בית לעשייה אמנותית של תאטרון, מוזיקה ואמנות פלסטית. בתהליך עבודה משותף עם תושבי העיר הוותיקים והצעירים, מעלה התערוכה את השאלה האם עפולה-2020 היא עיר חופשית?

 

אפרת גל-נור: "יצאתי אל הדרך בעקבות ספרו של קינן, ותוך כדי הליכה מצאתי את עצמי משתמשת בספר כבמעין מדריך טיולים מקולקל. בדרכי הבנתי עד כמה חשוב לי לייצר מסע אחר מזה של גיבור הסיפור, גבר כוחני ואלים שמשתמש באנשים, וכמעט כל מי שבא במגע איתו מת. אני, לעומת זאת, אמנית ואישה שפוסעת בשוליים כאן ועכשיו, ונותנת למפגשים ולאנשים שנקרים בדרכי להוביל אותי ממקום למקום ולשרטט לי את הדרך. כך גם המפגש והשיחות עם האנשים שחיים בבירת העמק הובילו להחלטה לסיים את המסע בעפולה, ולא בדממת המוות הסטרילית של מעיין חרוד הנטוש, כפי שהוא מתואר בספר".

 

אפרת גל-נור-מגשים גבעת חיים-צילום לנה גומון9

בפרק המסע שמוקדש למגידו מוצגים ציורים של אסירים בעבודתם באתר החפירות הארכיאולוגיות בכלא מגידו, וציורים של ארבעת פרשי החורבן מחזון יוחנן שמתרחש על פי המסורת בארמגדון (על פי המסורות, שיבוש השם הר מגידו). לצד אלו מציגה גל-נור ציורי נוף "יפה" של פארק עפולה – ריאה ירוקה ותמימה שהופכת באחת למקום טעון בכאב ובקושי, בשל פרק טרי בהיסטוריה העכשווית של הדרת נשים וערבים. ציורים פסטורליים של פינות משחקים ושל פיקניק בפארק המריבה מוצגים על רקע קולות שבוקעים מ"רדיו עפולה החופשית" – פס קול שבו נשמעים תושבי עפולה בשירה, בראיונות ובשיחות שבהן הם מספרים על אהבתם למקום, ועוסקים בשאלה האם עפולה היא עיר חופשית מבחינה דתית, חברתית ותרבותית.

עפולה החופשית- מפחמה – תחנת אום אל פחם – אפרת גל-נור – צילום לנה גומון10

 

בחלקה של התערוכה שמסכם את הדרך מתל אביב לעין חרוד, מוצגות מבחר עבודות מהתערוכות שהתקיימו עד כה בתחנות השונות במסע, ביניהן: "השכנים אינם נאים בעיני" – עבודת וידאו שצולמה במטע זיתים בטייבה, בה מקריאות אפרת גל-נור ואיסמהן ג'באלי את הסיפור של לאה גולדברג, בעברית ובערבית לסירוגין; נופים מצויים של הקיבוצים גבעת חיים איחוד ומאוחד מצוירים על מגשי פלסטיק ישנים מחדר אוכל קיבוצי שכבר איננו; דיפטיך בגודל של כ-4 מטרים בו מצוירת אחת מהמפחמות המסורתיות, היחידות שנותרו בואדי ערה, מהן קיבלה אום-אל פחם את שמה.

אפרת גל נור -השכנים אינם נאים בעיני- מתוך עבודת וידאו-תחנת טייבה-צילום איציק לוי5

התערוכה תוצג למשך שלושה חודשים עד יום חמישי ה-30 באפריל ובמהלכה יתקיימו מפגשי למידה וסדנאות בהשתתפות מורים ותלמידים ממוסדות חינוך ואקדמיות ברחבי הארץ. בנוסף, לקראת נעילת התערוכה יתקיים בגלריה "עפולה החופשית – סימפוזיון סיום". בסימפוזיון ישתתפו דוברים מדיסציפלינות שונות שיעסקו בתמונה המורכבת והחמקמקה של ישראל 2020, כפי שהיא מצטיירת ממכלול הנופים והמפגשים שזימן המסע העכשווי במתל-אביב לעין חרוד.

 

את "הדרך לעין חרוד-מסע עכשווי" ליוותה ביעוץ אמנותי גליה בר-אור. המסע מתועד באתר ומאפשר למשתמש לשוטט ולעקוב אחר תוואי הדרך, ולערוך מסעות עצמאיים בתוך החומרים השונים. האתר הוקם בתמיכת מפעל הפיס.

כאן-גרים הצגת ילדים חכמה ומצחיקה לכל המשפחה בתיאטרון קליפה

$
0
0

תיאטרון קליפה גאה להציג בבכורה

כאןגרים

על היחסים ביני לבין האחר

הצגת ילדים חכמה ומצחיקה לכל המשפחה
יוצרת: שי פרסיל

22.2.20 שבת 11:30

29.2.20 שבת 11:30

7.3.20 שבת 11:30

תיאטרון קליפה , רחוב הרב קוק 37 בתל אביב

 

כאן- גרים קרדיט רפאל האוגס

הצגות הילדים עתירות השבחים "מה קורה עם שבתאי" ו"השיר של לולה" רצות בהצלחה מרובה בתיאטרון קליפה. לאחר כשמונה שנות ציפיה של הקהל, התיאטרון, שחוגג השנה חצי יובל ,  שמח להציג בבכורה את  "כאן-גרים", הצגת ילדים חדשה לגילאי 3 ומעלה, מאת שי פרסיל-  יוצרת רב תחומית בתיאטרון בובות, תנועה ופרפורמנס, המחברת בעבודותיה בין גוף וחומר.

כאן-גרים – הצגה חכמה ומצחיקה עם מעט מילים, המשלבת חומרים וחפצים יחד עם אלמנטים מעולם המחול והאקרובטיקה שיחד הופכים את הבמה למגרש משחקים ייחודי ומרתק עבור ילדים ומבוגרים כאחד.

ההצגה עוסקת בקשר בין האני לאחר, בין ה"ביחד" ל"לחוד", ומעוררת דמיון וחשיבה מופשטת. באמצעות חומרים רכים שמשנים צורה אנו לומדים על המרחב הגמיש שבו אנו חיים ואותו אנו חולקים אחד עם השני.

"העבודה עוסקת בפירוק והרכבה״, אומרת יוצרת ההצגה, שי פרסיל ומוסיפה:  ״דרך מבנים פיזיים ניתן לומר משהו גם על מבנים חברתיים, על הארעיות שהיא חלק בלתי נפרד מהקיום. הצורך להגדיר מי אני, מה המקום שלי ובמה אני שונה מהאחר ,יחד עם הצורך להיות חלק מקבוצה, לשתף ולחלוק".  שי מספרת שאת ההשראה שאבה מתוך הרגל שהיה לה בילדותה- להיכנס לתוך קופסה- "מבנה שמגדיר את ה"בפנים" וה"בחוץ", ויכול להפריד אותי לרגע מן העולם ולשמש מקום מוגן ומנחם. מקום שנותן לי גבולות ברורים ובתוכם גם החופש ".

כאן – גרים

אצלנו, בכוכב הזה ולא אחר, ישנם יצורים שנקראים כאן-גרים.

ולא רק הם, גם השכנים שלהם, שם-גרים.

וכשכאן-גר פוגש שמ-גר אז נוצר דבר מוזר,

הרי כל כאן-גר יכול לומר : אבל אני הייתי קודם! זה שלי! רק לי מותר!

והשמ-גר: אותו דבר…

ואיך יסתדרו בסופו של דבר?

 

יצירה ובימוי: שי פרסיל

שחקנים יוצרים: הודי בן עמי, תומיליו מינץ, שי פרסיל

ליווי אומנותי, תפאורה ותלבושות: עידית הרמן

מוזיקה: גיל לביא

תאורה: רפאל האוגס

 

לגילאי 3 ומעלה וכל המשפחה

משך המופע: 45 דק'

הכניסה: 60 ₪

מתי:  22 ו29 בפברואר, 7 במרץ יום שבת, ב- 11:30

איפה: תיאטרון קליפה, רח' הרב קוק 37 תל אביב

הרשמה ומקומות מראש באתר: www.clipa.co.il

מספר המקומות מוגבל

פרטים בטלפון: 03-6399090, 03-6879219

 

תיאטרון קליפה שחוגג 25 שנים, תרם רבות להתפתחות התיאטרון החזותי בישראל ונחשב למוביל בתחום. יצירות הקבוצה מוצגות בתיאטראות ובפסטיבלים בינלאומיים רבים. במהלך שנות קיומה יצרה קליפה עשרות מופעים ושיתפה פעולה עם גורמי תרבות מרכזיים בארץ ובעולם.

חופש מוחלט- תיאטרון תמונע- 17+18 פברואר 2020

$
0
0

חופש מוחלט
עיבוד בימתי לספרו של הסופר הארגנטינאי,

פבלו קאצ'ז'יאן, "חופש מוחלט"

עיבוד ובימוי – נוגה אפרת ואלמה וייך חושן

שחקנים – דורון צפריר ואייל שכטר

17 בפברואר 2020 – בשעה 20:00

18 בפברואר 2020- בשעה 19:00

תיאטרון תמונע תל אביב

 

חופש מוחלט – קרדיט יגאל חיימוביץ2

טריילר המופע-

https://www.youtube.com/watch?v=RikzoLR5-Uc&feature=youtu.be

חופש מוחלט –

עיבוד בימתי לספרו של הסופר הארגנטינאי, פבלו קאצ'ז'יאן, "חופש מוחלט"

הצגה לשני שחקנים, שני אופני כושר ושני מסכים גדולים.

שני האנשים האחרונים בעולם מנסים לשרוד ביקום שכולו מסכים ואלגוריתמים.

הסיפור הוא עלינו, על חיים במציאות שבה עוקבים אחרינו, מתעדים אותנו, צופים בנו ומודדים אותנו.  מה אנחנו באמת יודעים על המציאות הזו, ומה יקרה לאנושות בעולם כזה?

א' וב', דמויות חסרות שם וביוגרפיה, נמצאים במקום שבו מכריחים אותם להתווכח ולדון בשאלת החופש המוחלט. הם בורחים משם. הם פוגשים דמויות וירטואליות, רבים, מתפייסים, מתאהבים, הורגים ואחר כך מתחרטים.

פבלו קאצ'ז'יאן הוא סופר מצליח בארגנטינה ומתורגם לשלל שפות. היצירה הספרותית שלו מגוונת ולעיתים גם פרובוקטיבית. כך למשל, התקיים הליך משפטי שפורסם ברחבי העולם בינו לבין אלמנתו של בורחס על סיפור שכתב על בסיס סיפורו של הסופר זוכה הנובל. קאצ'ז'יאן זכה בתביעה ועורר סערה. בספר "חופש מוחלט" הקפיד הסופר לכתוב אך ורק את הדיאלוגים בין הדמויות ולהימנע מתיאורים, שמות, מקומות, ומאפיינים כלשהם לדמויות, שכולן מצויינות על פי סדר האלף בית.

 

משך ההצגה: 60 דקות

עיבוד ובימוי – נוגה אפרת ואלמה וייך חושן | וידיאו ארט – ארז מילר

משחק – דורון צפריר ואייל שכטר | שחקנים אורחים – צהלה מיכאלי, ערן בוהם, רונן יפרח, איתי בכר, דן קופרמן, אגם אוזלבו | מוסיקה – אורי אפרת | עיצוב חלל ותלבושות – איה באך

 

חופש מוחלט-  הצגות  בכורה

17 בפברואר 2020 – בשעה 20:00

18 בפברואר 2020- בשעה 19:00

תיאטרון תמונע- שונצינו 8- תל אביב-יפו

מחיר כרטיס: 60 ש"ח

טל' להזמנת כרטיסים:   03-5611211

או באתר :  https://bit.ly/36tlflh

 

אלבום בכורה חן בל רז

$
0
0

אין מי שלא מכיר את השיר "עד העונג הבא?

חן בל היא יוצרת צעירה ואלבום הבכורה שלה מציע למאזין ולעורך הרדיו  שיריי פופ   מהודקים, המביטים באופן הומוריסטי, קליל ובוודאי פמיניסטי על תרבות הדייטינג, על  אהבה, על חברות, על חתונות ועל החיים בכלל בישראל 2020.

חן עברה חיים מורכבים ומלאי הרפתקאות ומתארת גם אותם בשיריה. לדבריה, את  ההשראה לשיריה היא מוצאת בפוסטים בפייסבוק ובציטוט לשיחות זרים באוטובוס וברכבת לת"א מהעיר רחובות, בה היא מתגוררת כיום עם בן זוגה לחיים.

זהו אלבומה הראשון והיא כעת כבר עובדת על אלבומה הבא.

קרדיט של תמונת שער ויח"צ – רועי דדו פרי

פיטר בנס חוזר להופעה נוספת בישראל

$
0
0

Music Business & EgoEast Productions
גאים להציג:

פיטר בנס חוזר להופעה נוספת בישראל

 

עם שיא גינס במהירות הנגינה, רפרטואר שכולל את קווין והביטלס, ולמעלה מחצי מיליארד צפיות ביו טיוב וירטואוז הפסנתר מגיע לישראל

Peter Bence Live On Stage foto Simone Di Luca3

פיטר בנס אינו רק וירטואוז הפסנתר, מלחין ומפיק, שמחזיק בשיא גינס כפסנתרן המהיר בעולם. הוא כבר מזמן כוכב רשת בזכות גרסאות הפסנתר שעשה לשירים של מייקל ג'קסון, קווין, סיה ועוד אמנים רבים, שהביאו לו יותר מחצי מיליארד צפיות ביו טיוב ועוד מיליוני עוקבים ברשתות החברתיות.

ההצלחה הענקית שלו הגיעה בזכות סגנונו המיוחד, ששובר את המחיצה בין נגינה קלאסית לנגינה של מוזיקה פופולרית. עם הכישרון העצום שלו, בנס לוקח את נגינת הפסנתר למקומות חדשים, שמצליחים להשפיע ולהפנט את הקהל בלי שום קשר לגיל, למיקום הגיאוגרפי או לנטייה המוזיקלית שלו. ההופעות החיות שלו מושכות אלפי אנשים בכל מקום על הגלובוס, ובשנתיים האחרונות הוא ביקר ביותר מ-40 מדינות על פני ארבע יבשות, כשהשיא היה כשפתח את החגיגות של BBC PROMS בהייד פארק לעיני 50 אלף צופים.

 

בנס החל לנגן בפסנתר כבר בגיל שנתיים. כשהיה בן 7 כבר הלחין את הקטע הראשון שלו ובגיל 11 שיחרר את האלבום הראשון, שהיה תחת השפעה של מוצארט ושופן. אחרי שסיים את לימודיו באקדמיה של פרנץ ליזט בבודפשט, עבר בנס לארה"ב שם למד בברקלי קולג' היוקרתי בבוסטון. בנס לא התמקד רק במוזיקה קלאסית. כבר מגיל צעיר הוא האזין והתנסה בסגנונות כמו רוק ופופ, כשאת ההשראה קיבל מעבודתו של מייקל ג'קסון. "כל הטירוף הזה, ההופעות והנסיעות מסביב לעולם – הכל התחיל מסרטון הווידאו BAD של ג'קסון", הוא סיפר לאחרונה בראיון.

 

דמות נוספת שהשפיע על חייו היא זו של ג'ון וויליאמס, שכתב את פס הקול של הסרטים "מלחמת הכוכבים". השניים נפגשו בעת לימודיו של בברקלי קולג'. מאוחר יותר העיד כי המפגשים עודדו אותו לעשות אימפרוביזציות על יצירות מוכרות. ב-2015 שחרר בנס את הווידאו הראשון שלו לרשת, סרטון שהפך אותו לסנסציה ויראלית בין לילה.

 

בנס הוא ללא ספק הפסנתרן המהיר בעולם. הוא "מכה" על הקלידים לא פחות מ-765 פעמים בדקה, מה שמקנה לו מקום של כבוד בספר השיאים של גינס. לצפות בו מנגן זו חוויה לא רק ברמת ההאזנה אלא גם ברמת הצפייה. בנס משתמש בכל חלקיו של הפסנתר, כולל גוף הפסנתר והמיתרים, כדי להפיק צלילים. לפעמים, זה נשמע כאילו תזמורת שלמה נמצאת על הבמה ולא רק בנס והפסנתר שלו. "כשאני מנגן, אני נותן את כולי", הוא מעיד על עצמו.

 

לקהל הישראלי שיגיע להופעות שלו, צפויה חוויה אקסטטית ומהפנטת. "אמנם קיבלתי הכשרה והשכלה בתחום המוזיקה הקלאסית, אבל זו אינה המוזיקה שאני מנגן בקונצרטים שלי", אמר בנס לקראת ההופעות בישראל, שבהן יציג את הרפרטואר המלא שלו, שכולל שירים כמו LOVE OF MY LIFE של קווין,  HERE COMES THE SUN ו-DON’T STOP ME NOW של הביטלס ועוד.

 

 

הופעה אחת בלבד.2020  26.2 | המשכן לאמנויות הבמה, תל אביב

 

כרטיסים החל מ-199ש"ח

 

כרטיסים בלאן: 8780*

Viewing all 4585 articles
Browse latest View live